Nazismen kommer tillbaka - från yttre rymden. Aliens: "Ni fattar ingenting"

 
 
Mänsklighetens största scoop låg som trea på Aftonbladets sajt i helgen.
Bloggen kan nu avslöja att forskare redan 1997 bevisade nazistiska budskap i radiosignaler från nära stjärnan Vega.
Eller, så är det bara populärkulturen som varit nästan två decennier före. Som vanligt.
 
Artikeln behandlar fenomenet med radioskurar, som pulserar ut från rymden. Bortom vår galax. En logisk förklaring skulle vara att vi hunnit ikapp vårt egna mediala brus som pågått i över hundra år. Så verkar inte vara fallet. Kanske speglas de tidigaste frekvenssändningarna tillbaka mot oss själv. Men i sådana fall av vem?
Pupulärkulturen har svaret.
 
I filmen "Contact", från 1997, med Jodie Foster i huvudrollen (och en sliskig Matthew McConaughey som en skön patriarkal ingridiens vars enda uppgift i filmen är att vara den jobbiga antagonisten som den kvinnliga huvudrollsinnehavaren inte kan motstå, trots hans ständiga bibelmoraliska uppläxningar) är det just detta som sker.

Eftersom hon är kvinna och forskare inom ett så tydligt publikt mansdominerat område som astronomi, så uppfattas Eleanor som ett riktigt wacko, lyssnades mot himlen efter en annan civilisation.
Men hon vinner gunst när hon, believe it or not, upptäckter en systematiskt återkommande signal. Som inte är jordisk. Men vars kommunikationsgrund vilar på primtal. Och innehåller, visar det sig, en långvågsfrekvent radiosignal – jordens första TV-sändning. Den amerikanska militärens pulserande ådror blir med ens panikledande endorfinkanaler när den allra första bilden visar – en svastika.
Ett hakors, en nazzesymbol. Kluddet på skolbänken, två korslagda zätan. Kalla det vafan ni vill. Aliensarna har skickat tillbaka nazismen till jorden.
Vår första kontakt med en annan värld är genom det tredje riket. Genom Eva Braun och Zyklon B. Genom galna tyskar och Adolf. Fan och hans moster.
 
Utomjordingar, matematik, nazism, kvinnlig huvudrollsinnhavare.
Ni konspirationsteoretiker som inte ännu rullat skinn, kan göra det nu.
 
Återigen är har populärkulturen gett svaret på de läckor myndigheterna nu försöker täppa igen. Ni minns väl alla det här och det här?

Läs mer
>Trailer: "Contact"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0