Så löser vi problemen med Zombieapokalypsen

De letar efter oss – för att äta våra hjärnor.
Zombiesarna. Själva vandrar vi runt i förfallna städer, i vildvuxna ödemarker. Lever på Del Montes aprikos i lag. På rävar med skabb. Det är en kamp för överlevnad. En kamp för att undivka de levande döda. En kamp för att mätta hungrande magar.

Kanske har vi hela tiden tänkt fel. Kanske kan vi utnyttja zombiserna – till att lösa världshungern.
 
Det slog mig när jag läste den här rubriken:
Artikeln handlar egentligen om arga folkmassor i Sierra Leone tänker elda upp ett sjukhus med jävligt sjuka människor – eftersom de ryktesvägen hört att ebolaviruset är ett påhitt för att dölja kannibalism.
 
Och det är så jävla genialt. Att när de söker sig upp ur sina gravar och till viss del lyckas att ödelägga städer och försätta världen i panik så blir de även lösningen på det problem som uppstår i zombieapokalypsens kölvatten.

Vi vet inte vilka de är – men vi kan jaga dem och döda dem. Och äta dem.
 
 

Filmtitlar del 1: Svenska är världens sämsta språk.

"Det sägs att eskimåerna har hundra ord för snö."
Nej det sägs inte. Det är hittas fanimej på bara för att exotifiera grabbarna och tjejerna som diggar råkyla och sälspäck. Men det visar i alla fall på en brist i det svenska språket - det är otroligt fattigt på ord.
 
Att beskriva någonting på svenska är ofta, in a lack of better word, good ... nej förlåt, jag menar: svårt. Utbudet av adjektiven är liksom hela kulturen sparsmakad till att matcha en effiktiviserad modell vars främsta syfte är att bibehålla den allt mer åtstramade ramen.

När engelska filmtitlar blir av någon outgrundlig anledning ska översättas till svenska blir de därför ofta till någonting helt annat än orginaltiteln på engelska var menad som. "Ett päron till farsa" härstammar til exempel ur "Vacation".

Som tur är så städar filmbolagen ibland bort sina värsta förslag Här är några pitchar som inte riktigt fungerade hos PR-byråerna.
 

"Vi är chockade"

Det bara strömmar ordskämt ur internet ... Eller ...
 
Några rader senare ... 
 
 
 

Nazismen kommer tillbaka - från yttre rymden. Aliens: "Ni fattar ingenting"

 
 
Mänsklighetens största scoop låg som trea på Aftonbladets sajt i helgen.
Bloggen kan nu avslöja att forskare redan 1997 bevisade nazistiska budskap i radiosignaler från nära stjärnan Vega.
Eller, så är det bara populärkulturen som varit nästan två decennier före. Som vanligt.
 
Artikeln behandlar fenomenet med radioskurar, som pulserar ut från rymden. Bortom vår galax. En logisk förklaring skulle vara att vi hunnit ikapp vårt egna mediala brus som pågått i över hundra år. Så verkar inte vara fallet. Kanske speglas de tidigaste frekvenssändningarna tillbaka mot oss själv. Men i sådana fall av vem?
Pupulärkulturen har svaret.
 
I filmen "Contact", från 1997, med Jodie Foster i huvudrollen (och en sliskig Matthew McConaughey som en skön patriarkal ingridiens vars enda uppgift i filmen är att vara den jobbiga antagonisten som den kvinnliga huvudrollsinnehavaren inte kan motstå, trots hans ständiga bibelmoraliska uppläxningar) är det just detta som sker.

Eftersom hon är kvinna och forskare inom ett så tydligt publikt mansdominerat område som astronomi, så uppfattas Eleanor som ett riktigt wacko, lyssnades mot himlen efter en annan civilisation.
Men hon vinner gunst när hon, believe it or not, upptäckter en systematiskt återkommande signal. Som inte är jordisk. Men vars kommunikationsgrund vilar på primtal. Och innehåller, visar det sig, en långvågsfrekvent radiosignal – jordens första TV-sändning. Den amerikanska militärens pulserande ådror blir med ens panikledande endorfinkanaler när den allra första bilden visar – en svastika.
Ett hakors, en nazzesymbol. Kluddet på skolbänken, två korslagda zätan. Kalla det vafan ni vill. Aliensarna har skickat tillbaka nazismen till jorden.
Vår första kontakt med en annan värld är genom det tredje riket. Genom Eva Braun och Zyklon B. Genom galna tyskar och Adolf. Fan och hans moster.
 
Utomjordingar, matematik, nazism, kvinnlig huvudrollsinnhavare.
Ni konspirationsteoretiker som inte ännu rullat skinn, kan göra det nu.
 
Återigen är har populärkulturen gett svaret på de läckor myndigheterna nu försöker täppa igen. Ni minns väl alla det här och det här?

Läs mer
>Trailer: "Contact"

När man ser nya Assassin's creed-trailern.

 

RSS 2.0