Politik - när det rationella sätts ur spel


Hur man som 20-åring blir pensionär

"Fan. Jävla TV. Den här tekniken funkar aldrig. Tänk vad enkelt det var när man stoppade in en antennkabel och så funkade allt."
 
Orden är mina. Blir förbannad över att jag inte behärskar den nya tekniken, de tre fjärrkontrollerna på bordet framför mig. Att vardagsrutinen brutits och kvällskaffets bryggning av kaffe har smakar ollat te efter att filtret vikt sig.
 
Men med ens blir mitt humör bättre efter den andra kannan. Flickvännen kommer skuttandes. Den franska nougaten i högsta hugg.

Vi ska titta på antikrundan. Det blir vårt nöje denna kväll. Vi ville ju göra någonting tillsammans.
 
Förrådet med tena inkontinensskydd för män behöver fyllas på. Prostatan lyckas inte trycka ut den där fornstora strålen utan endast korta strilar, utom på natten då kisset formligen sprutar ut från den numera nedlagda verksamheten.

Här är Noel Gallagher's "nya" låt

Det har varit den stora snackisen på de brittiska öarna under dagen. Noel Gallaghers "nya" låt alltså. Som spelades in 2010. I nästan tre år har guldkornet alltså gått under radarn.
 

Skaparna från succén avslöjar: Iron Sky II blir av

 
Förra årets nazi-komedi Iron sky får en uppföljare.
Det avslöjade skaparna på sin officiella facebooksida under gårdagen.
 

Vad uppföljaren kommer att handla om är i nuläget högst oklart. Än så länge verkar Iron Sky II endast ta plats på ritbordet. Filmen är med andra ord långt ifrån ett widescreenformat på en bioduk nära dig.
 
Återstår att se hur Iron Sky II kommer att finansieras. Den första filmens budget landade på kring sju miljoner euro, och då efter att fans världen över bidragit med likviditet. Däremot spelade filmen endast in cirka åtta miljoner dollar varför avkastningen kan verka låg från de större bolagen. Och då i synnerhet i Hollywood. I USA har filmen endast spelat in drygt 150 000 U.S. Dollar.
 
Läs mer
>Recension: Iron Sky

Första dagen i skolan - Bitch please

Nationalekonomi.
"Tjena här är jag. Hoppas det inte blir så mycket matte."
 
Första uppgiften:
 
 
Då står man där, med det berömda långa skägget i den alltid lika öppna brevlådan. Och det är egentligen inte konstigt, jag var aldrig intresserad av matte i gymnasiet. Eller någonsin.
 
Men ändå. jag trodde väl faktiskt att jag, med min idérikedom, skulle kunna komma undan på något sätt. Men icke. Så nu är mitt milimeterkorta pubishår på ansiktets nederdel alldeles tillärckligt för att få ansiktsvatten av slit att droppa ned på krångliga funktionsalgebra.
 
Jävla bajs.
 
Å andra sidan, nationalekonomer, här är en graf. Mina ord är tydligen ingenting värda.
 
Nu ska jag försöka raka mig. Just ja, jag har ju inget skägg (P-gubbe).
 

Källrelevans

Har snöat in på renässansen och symboler.
 
Läser om renässansen på alla studenters räddare nummer ett: Wikipedia. Hittar två referenser i hela texten. Mycket märkligt med tanke på tidsepokens populärkulturella inflytande.
Ja just ja. På tal om. Här är de två referenserna.
 

Att börja på universitetet - på riktigt.

På måndag kliver jag in genom portarna. Introduceras för Örebro Universitet som registrerad student för första gången.
 
Först det "roliga":
Nollningen pågår i fyra veckor. Schemat är fullspäckat. Alkohol i mängder, temafester och olympiader, lekar och ännu mer alkohol.
 
Synd bara att INGENTING i schemat omfattar mina kommande studier.
 
Å andra sidan är väl nollning mest till för sådana som nyss flyttat hit och behöver en social sfär. och man blir ju rätt social med alkohol, så att säga. Jag vet ju stan hyfsat trots allt.
 
TIll sist det "intressanta".

Ska studera Nationalekonomi den här terminen. Yay!
 
Här är säkert en jätteintressant video om nationalekonomi som jag inte ens kollat på men som jag delger ändå. Potentiellt skitdålig, potentiellt det bästa ni sett.
 

Brittrocken är samma sak

Beatles, Oasis och U2. Många populärkulturella finsmakare hyser nog diverse sura smaker i gommen när jag nämner U2 i samma mening som två band vars status är långt mer alternativ än, konstigt nog, de mainstreama brittrockarna från fyrklövslandet.

Skillnaden mellan dem är omåttlig när det kommer till karaktärer.
 
Beatles blandade originalitet, svärmorsutseende med senare LSD, konstiga kläder och minst lika skumma låtar.
 
Oasis. Oasis sket i allt. Vet inte hur många gånger jag tjatat om Liam Gallaghers totala arrogans, minimala självdistans och sin påtagliga egoism.

U2. De vill rädda världen och leker superdiplomater. Någonting som de i och för sig tycks lyckas rätt bra med. Så egentligen kanske vi ska vara tacksamma och inte klanka ned på pojkbandet från Dublin för att de åtminstone försöker förändra någonting i den här relativt smutsiga världen.
 
Men är musiken ändå inte väldigt snarlik. Eller är det jag som vilseleds Penny lane's och Window in the skies snarlika intro, samt stråkarna i Whatever och Window in the skies?
 

Tjena, har en blåsa i käften

Sitter därför med bomull i käften. Är normal. Hej.
 

Pluggmusik deluxe

Favoritspellistan när det kommer till alla skolrelaterade diskussioner heter Sphere. Ungefär lika svår som den låter. Men lätt är ju sällan argumenering som innefattar alltifrån genusperspektiv på skräckfilm till förutsättningar för upptäcktsresorna under renässansen.
 
Nedan kommer det mest relaxerande, och intellektuellt laxerande, som finnes.
 

Gett mig ett skjut

Är typisk universitetsstudent. Skjuter upp mastodontuppgifter till fem dagar innan skiten ska in. Men vem är jag att klaga på att få läsa kolonisationshistoria i levande ljus och leka renässansintellektuell.
 

RSS 2.0