Plus och minus med att vara främlingsfientlig

 
Plus: Man får jättemånga likes och kommentarer på facebook.
Minus: Man har ofta ganska fundementala faktafel. "I detta kristna land, ca 8 miljoner" - Öh, va? Sverige avskaffade statskyrkan för 12,5 år sedan. ÖVER ETT DECENNIUM SEDAN. Kul att folk "hänger med i svängarna". Och åtta miljoner. Nej? Däremot kan samma siffra användas för att beskriva antalet ATEISTER eller AGNOSTIKER i Sverige.

Plus: Motstånd är också en politisk inriktning. Och politisk polemik är rätt roligt.
Minus: Den egna argumentationen går inte ihop.
"För övrigt så har man INGEN rätt at KRÄVA något bara för att man bor i sverige (Sverige med litet s - på tal om att skydda grundvärderingar) och betalar skatt."
Intressant åsikt, med tanke på att den underskrivande i genom sitt meddelande kräver något.
"Det är däremot en plikt". Vad är en plikt? Det du just sa att personer inte fick kräva? Makes no sense, babe #syfningsfel.
 
Plus: Kreativa idéer föds. En app med böneutrop är inte så dumt ändå.
Minus: Skäms för saker man offentligt deltar i. "Jag skäms över att vi måste ha denna diskussion."
Då har jag ett bra tips till dig:
DELTA INTE I DISKUSSIONEN.

Kommentarer
Postat av: Marcus L

Plus: Man kan leva i en fantasivärld där invandrares immigration till Sverige, i detta fall, är den direkta anledningen till dålig värlfärd, undermåttlig sjukvård och ökade klassklyftor.

Är det bara inte lite enklare att ha något att peka fingret mot, och trösta sig med att "de ändå bara spränger bort sig".

Minus: Man kan varken uttrycka sig skriftligt eller muntligt utan att bli klassad som traktens byfåne. Det är inte lätt att vara obildad. För att få cirkeln att sluta sig, så är väl ofullständig skolning också något som "direkt" är kopplat till invandring, vare sig land eller kulturarv.

Det kanske är dags att rulla ut från sängen, sträcka på sig, kamma håret och sen ta en lång titt i spegeln och grunna på varför man för dessa humbugargument till att börja med.

Viva la personligutveckling

(skrivet genom telefonen, ursäkta mina grammatiska fel)

2012-10-01 @ 14:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0