"Att äta extremt"

Jonas Colting förespråkar den extrema varianten av stenålderskost, vilket jag förstår.
Men hans brorsa är ännu "råare".
Spela fram till 07:00.

Ska dra till gymmet och köra en timme på crosstrainer. Skippar benpasset i övrigt den här veckan. Plikten kallar.


The updateMåndag:
Spinning i en timme, något över medeltungt. Ingen löpning - blåsa på lilltån satte stopp. Behövligt, vaderna har tagit strykt och behöver stretchas. Inte anpassade för så mycket distanslöpning ännu.

Tisdag: Dåligt bröstpass och ett medelbra magpass med nya övningar. Absolut inget tryck i musklerna. Långt efter mattintag och deffen kändes av riktigt hårt. Bara att ta nya tag.

Onsdag: Bicep-/triceppass på ingång. Laddar med två koppar kaffe. Lite mycket i kolhydratväg i dag, men det får man unna sig under en tenta. Kanske tar en lite längre kvällspromenad.

Övrigt: Otroligt sugen på ett långpass, +15 km. Inte nödvändigtvis i snabbt tempo, mer att hitta känslan i benen jag saknat ett tag. Mycket på grund av för dålig stretching.

Och så för inspirationen: Jonas Colting.

Tjena, klar med universitetet


Roll with me


Känslan inför tenta


Ica-Stig: "Det heter hen"


In the world of tenta

Tenta i morgon. Varför är jag inte nervös?

Betyget hänger ju till stor del på denna avslutande provskrivning. Men vafan, känner ingen press ÖVER HUVUD TAGET (ett eller tre ord, alltid omtvistat).

Kalla kriget, första världskriget, andra världskriget, oljekrisen på 70-talet, liberalism, realism, konstruktivsm. Jävla vardagsmat.

Säger jag nu.

Kom in i ett riktigt skönt läsmode förra veckan när jag påbörjade mina mer djupgående studier. Och, likt typiskt mig, blir jag då besatt av att läsa. Så nu väntar jag bara till att på få äta mig igenom alla böcker jag inte hann med förra året. Då gör jag det i två veckor, intensivare än Saurons öga försöker hitta ringen, och sen tröttnar jag och blir djupt förälskad i att typ bygga en bro. Eller något.

Är du sugen på att få en kort introduktion i ämnet internationell politik, eller dess bas - internationella relationer, klicka då här. Jag hade då i och för sig hellre sett den här filmen, som jag personligen tycker är mycket mer intressant. 


I want to belive

“Imagination is everything. It is the preview of life’s coming attractions.
Imagination is more important than knowledge.”

Hey there Mr. Moon

Kände mig tvungen att slänga ut en blogg.
Letade halvt ihjäl mig efter ett relevant klipp att lansera nya kategorin Musik med.
Mando Diao får premiären.


It's a work to workout


Handfallen. Rev av halva handen kändes det som under ett 135-kiloslyft.                       MOBILBILD: ERIC FIEDLER

Klassiska scener på gymmet i lördags.

Marklyftet drog loss tre lager hud från min hand - men jag fortsatte.
Nu syns köttet på handen.

Rätt bra ryggpass ändå för att vara så pass långt efter matintag.

Samma kväll bestämde jag mig för att skita i Pre-workout, dvs prestationshöjande kosttillskott. Dyrt och hjälper mig bara att fuska mig till bättre resultat för tillfället.

För idrott, träning och sport är inte bara fysisk utmaning. Det är minst lika mycket ett mentalt berg att bestiga. Fråga de som prövar löpning första gången. Det är "tråkigt", "jobbigt". Men all idrott är tråkig och jobbig till en början. Innan man når resultat, innan lungorna vill mer än vad huvudet förstår. Och det är den biten som idrott går ut på att bemästra - hjärnan.

Vem som helst kan bli bra, men för att bli bäst räcker det inte med att kanske ha en hyfsad inställning.

Lance Armstrong vann cykeltävlingen Tour de France sju år i rad mellan åren 1999 och 2005. Han fick året därpå, 2006, diagnosen testikelcancer och en 40-procentig chans att överleva.

Lance Armstrong gjorde comeback 2008 och kom trea i Tour de France. Han har i dag vunnit ett prestigefylld thriatlonlopp borta i USA. Han satsar nu på att vinna det som anses som det bland det tuffaste en idrottsman kan utföra - Iron man på Hawaii. Och det redan i år.

If you want to beat others, beat yourself first.

LÄS MER
>Youtube: Kort biografi om Lance Armstrong

Gästblogg: 4 orsaker att brygga sitt eget öl

Kompisen Felix och jag funderar på att brygga eget öl. Vår ambitionsinivå har hittills varit på samtalsnivå och sträck sig till en googling. Jonas Cramby kanske kan peta in en pinne i brasan.

Läs mer:
>Jonas Crambys orginalinlägg
>Omnipollo

Gilla - NU!


Dagen i judobild

Ljud o' bild - Judobild.
Askul skämt - askul jobb.

I går Hallsberg och handboll.
I dag Lindesberg och judo.
Är överallt.
Och har världens bästa jobb på cupen.

Visst är det inte alltid superinspirerande att åka in en fredagskväll och skriva division 4-referat. Men, även choklad har sina mer bittra inslag. Och de tänker man ju ändå inte på när man tuggar.

Kollegan Johan Tollén tycker att det är variatonen på jobb som gör journalistiken rolig. Kan inte annat än hålla med. Och spänningen i att inte veta någonting till att bli redaktionens expert är en lika stor kick varje gång. Och nu kanske mindre skrämmande än i början av "karriären".

På topp, alltid på topp.
Missa inte judoartikeln i Nerikes Allehandas i morgon, eller läs en liten grej om samma sport på nätet genom att klicka här.


Alternativa sommarplågor IILäs mer:
>
Alternativa sommarplågor

Sträck ut

Sömning kille absorberar kaffe som toapapper absorberar kiss.

Sträcker ut rätt redigt på jobbet. Ovanligt nog därför att jag började redan klockan nio i morse. Det brukar ju vara det omvända; börja sent, sluta sent.

Hallsberg avklarat tillsammans med fotografen Per Knutsson. Like bauses.


Alternativa sommarplågor

De är antingen gifitiga eller bara sådana där man börjar dansa till under sommaren för att sen pausa under vinterhalvåret.
De är sådana där låtar som alla svennebanans kör en fylla a la bag in da box till.
De är sommarplågor.

Är så sjukt trött på alla konventionella sönderspelade låtar att jag tänker skaffa mig mina egna sommarplågor i år. Sådana där som jag egentligen inte tycker om men som ändå alltid återkommer i spellistorna.

Men för att hitta en sommarplåga måste den ju uppfylla vissa kriterier.
 1. Trallvänlighet
  Det ska vara en sådan där låt som mormor och morfar kallar "bit". En refräng, både musikaliskt och textmässigt, som sätter sig på huvudet. Det kan vi vara överens om.

 2. Happy music
  Jag gillar ju tunga sound, precis som när jag introducerade STYGG i går. Eller som Swedish house mafias Greyhound kommer göra succé överallt. Men båda är lite för dova och mörka i sitt sound för att göra sinnet lätt och låta tankarna vandra i takt med tuggorna på mjukglassen.

 3. Underground
  Ingen känd musiker gör ju någonsin en sommarplåga. Möjligtvis Shakira. Men det är å andra sidan hennes patenterade genre. Varje år gör hon ju en spansk-engelsk hula-hula-låt som ingen riktigt kan texten till men som alla ändå nynnar röven av sig till under tiden de klipper gräset.
  Men för att ta några konkreta exempel: Familjen, Nic and the family, Mange makers, Yoolanda Be Cool & DCUP, K'Naan etc.

Den första låten ut är Åt helvete med himlen med Parken.

Parken är Stockholmsbaserade artisten Pelle Lindroth.
Åt helvete med himlen släpptes på Parkens debutalbum Länge leve parken från 2008. Samma år nominerades Parken och Pelle Lindroth till årets nykomling av radioprogramet P3 Pop.
Pelle Lindroth är en av de artister som inte helt och hållet kan leva på musiken. Han jobbar därför en gång i veckan med utvecklingsstörda barn. Bara det en anledning till att lyssna några extra gånger på Spotify.
In i väggen!

Löprunda, 1 mil, mitt på dagen. I 27C°. Och vindstilla. Utan vätskepåfyllning.

Har precis känt av hur det är att gå in i väggen. Lunkade runt på dryga 48 minuter. Sista kilometrarna är bland det värsta jag varit med om.

Eller värsta - obehagligaste.

Det gick inte att trycka ut någonting. Alla muskler stelnade. Som alltid krånglar vaderna mest. Har troligtvis för kort löpsteg.

En liten rapport om träningen, något jag troligtvis kommer blogga lite mer om än vad jag gjort. Men fortfarande kommer det inte bli majoriteten av inlägg. Max ett per dag. Lovar.

When not shaving

En månad sedan jag rakade mig?

Då stämmer det här ...


Stygg

När man blir sittandes för länge framför spotify ...

... Och hittar ett sinnesstört bra industrihouse-band.

Bugar lite för coolauran.

STYGG - Get Thee Behind Me Satan by STYGG


LÄS MER:
>Myspace: Stygg
>Soundcloud: Stygg

Ett statement

Beställde hem grejer från gymgrossisten i dag. Samma dag som jag fick hem "lönespecen". Då vet vi vad jag är tvungen att satsa på lite extra de kommande veckorna.

Pre-workout: Napalm.
Övrigt: Dragremmar, magnesium (bit).

***

Kan vara den enda som känner mig lite småkrasslig när det är 49 grader i skuggan.

***

Prövade den beryktade Jack3D i går. Ett av de kosttillskot som innehåller dopingpreparat men som fortfarande är tillåtet på marknaden, dock inte i tävlingssammanhang.

Eller jag prövade mesversionen Jacked XX, den utan de dopingklassade ämnena i.
Måste bara säga: Satan i gatan vilket resultat. Liggande lårcurlen fattade ingenting.

***

Lite för mycket träning i det här inlägget. Har köttat ner mig i plugg annars. Eller som vissa skulle uttryckt det: Läst i solen. Fast på bilden är det skugga. Ni fattar ...


Osminkad morgon

Mitt i en gäspning ...... lyssnar jag på Popsicle.

En bekant, vän, arbetskamrat (använd det personliga pronomen du vill) twittrade ut att Popsicle är/var ett bra band. Visst tänker jag. Lyssnar lite. Men fan, jag kommer inte ifrån att Sunkissed inte är Popsicles låt ... Jag menar ...

Fokkin' hero


The importance of being idle

Vomit

Kräks nästan. Är så sjukt trött. Ska sova i natt. Om jag ska.

Smart som jag är skjutsade jag mamma till jobbet i morse.

Träning på det. Två gånger dessutom. Och mellan det lite häng och stek. Rent allmänt skönt. Men som sagt. Måste sova 10 timmar någon natt. Minst. Länge sedan.


Träning: Kosten och motivation

Vågen ville ha mer av mig under gårdagens vägning. Typ 700 gram mer än förra gången. Inte okey. Det är ungefär en veckas diet. En veckas diet till efter det och jag når det resultat jag möjligtvis skulle haft redan i går. Så attteeee ... Kul att förstöra för sig själv så. Men egentligen: Värt.

Kosten helt och hållet protein- och fettbaserad. Någon godis per dag skadar ju dock aldrig. Alkohol mer eller mindre frivilligt uteslutet kommande vecka.

Kosttillskott fram till på fredag:
Pre-Workout (PW) : JACKED XX (alla kosttillskot som det står "Warning" på verkar bra).
Intra-Workout (IW)/Aminosyror: BCAA Xplode, Olympus.
Protein: Whey 100 (Choklad), Star nutrition.
Övrigt: Omega 3.


Scoutat ur bloggosfären


KÄLLA:
http://www.filipochfredrik.com/blogg/2012/05/fan-har-hon-repat-dar-nere-i-baku/

***

NA har en ny bloggare. Igen. Den här kan inte stava.
H-E-R-R-E-G-U-D.
Hur fan det ges arvode till en person för att denne ska skriva men samtidigt inte besitter en logiskt efterfrågad kompetens. Absurt.
Att det desutom görs av en av Sveriges största tidningar ... jag vet inte ... vad skickar det ut för signaler till läsarkretsen? Är det helt plötsligt ratificerat att skriva fel?

Sex utropstecken i första rubriken.
Vi fattar.

Kommatering, punkt?


http://na.se/nyheter/1.1667185-sara-qvarforth

Hej då


StekarNI scrat, I scrat!

Prioriteringar

Tenta om en vecka och en dag.

Googlar "Ölbryggning".


¡JOHNNY LA GENTE ESTA MUY LOCA!

WHO DA FUKK CARES?


Oj, hon tilldelas ett namn enligt gamla kristna metoder. En monark dessutom. Med namnet Estelle.
"För Sverige i tiden".
"För Sverige i 1700-talet."

Har en fundering av att kanske börja återupprätta sånna här sköna häxbränningar. Det är rätt avslappnande ändå; höra skriken blandas med knaster och det dova ljudet från lågor. Ska dessutom formatera om den här bloggens typsnitt till runskrift, är mer bekväm med det.

Dödade en mammut i går, efter det att jag skrivit (eller ja, ritat på grottväggen med mitt eget blod) något om att elden borde uppfinnas. Fick heller aldrig tag i mammuten ändå. Var tvungen att fly från en flygande ödla med ett vingspann på tre meter.

Tillbakagången mot encelliga organismer begins today. Mayaindianderna hade rätt, doomsday 2012.


Age of new time


Almost nightbus II


Bra, fast näe.

Projekt: Tenta, Internationell politik 7,5 hp.
Tid: 10 dagar.
Antal sidor: ca 400.
Antal krig: Alla sedan de Aten-Spartanska kriget 500 f.kr.
Börjat plugga: Nej.Pengar på kontot: 3 kronor.
Koll på läget: Jodå.
Mycket till liv kommande vecka: Vet ej.


It's your choice to be great

Löpning.

Sliten efter helgen. Blir dessutom väckt min sovmorgon till trots. En alltför förmidagsoptmistisk herre går bärsäkrargång med en grästrimmer utanför mitt vidöppna fönster. Hora.


Nystart

Förra veckan - inte okey.
Den här veckan ska formen återställas något sånär.


Almost nightbus


Ny design under uppbyggnad!

Presenterar stolt min egna vision om en ny upplevelse av Fiedeli.blogg.se.

Det har varit en DN.se-inspererad design hittills. Nu blir den här bloggen mer "blogglik" i sin estetiska utformning. Det snarare än revolutionerande ny i sitt sakinnehåll.

Det är till en början en ny header som ska på plats. Eventuellt följer ny färgsättning av typsnitt och speciallänkningar och eventuellt nya typsnitt.

Håll till godo!

Jag ska inte ha någonting II


You and I are goin' to live forever

Varför klumpar man ihop besöken på Systemet? Jättedumt. Man blir ju med lätthet igenkänd då.

Men farbrorn som tipsar om vin är jättetrevlig. Leif tror jag han heter.

Hittade dessutom öl med mindre kolhydrater. En dietares dröm?

***

Noel Gallagher live från Paris 2006. Att dö för. Titta här.

Jungleland från New York. Helt okey.

***Where figures from the past stand tall

I dag är det 32 år sedan Ian Curtis tog sitt liv.
Ian Curtis var sångare i det Manchesterbaserade rockbandet Joy Division. Musiken bandet skapade har inspirerat andra stora artister så som Oasis, U2 och Depeche Mode.


A Pun(ch) in the stomack


Oh no they didn'tOasis
*hjärta* Coldplay *odödligt*

Näe.

Det är väl "bara" Noel, inte Oasis?
Dessutom är Oasis version, när de spelar för sig själva så att säga, så hemskt mycket bättre. Kolla här.
Men ändå, ett överlämnande från the greatest rockband in the world till någon typ av efterrapare. För Coldplay kommer aldrig bli närheten så stora som Oasis.

We've got no money. Sant.


"Jag ska inte ha någonting ..."


MüdeSatetrött. Och har ändå ett träningspass kvar i dag. Väldigt dålig kombination.


Manchester, Manchester

Glöm New York, London, Paris och Berlin.
När det kommer till musik finns det bara en stad.
Manchester har gett dig allt du behöver lyssna på.

Oasis, Joy Division, The Smiths. Till och med band som Chemichal Brothers. Alla har de en sak gemensamt - de är födda i Manchester.

Är inne i en sådan sjuk Manchester rock-period nu att det fan är löjligt.
Kanske är det de här fantasierna om att man någon gång skulle ta tag i de där gitarrackorden man aldrig lärde sig. Kanske är det de här fantasierna om att ha svart, rufsigt hår och med drogad blick knappt kunna sjunga rader som skrivits på en blandning av vilsenhet och Jack Daniel's.
Jag vet inte.

Hur som helst finns det en artist som symboliserar Manchesterrocken mer än alla andra. Ian Curtis, frontfigur i Joy Division. På något sätt är han den galjonsfigur som liksom ger sken åt myten Manchester. Ung, psykiskt instabil som föll offer för droger och sig själv så till den grad att han tog sitt liv 1980. En person det förövrigt gjorts en fantastisk film om med den framstående holländska fotografen Anton Corbijn.
Yaa' focker


Neon Indian


BILDSPECIAL: NA Sporten

Jag har jobbat på Nerikes allehanda sporten i två och ett halvt år. Det är bland roligaste jag gjort, det nyttigaste jag kunnat tänka mig och en erfarenhet jag aldrig skulle vilja vara utan. Så här kan "en dag på jobbet" se ut.

Jobb:
Amerikansk fotboll: Örebro Black Knights-Uppsala 86ers
Tid: 14:30
Plats: Behrn arena


Jättebra. Före detta amerikanska storspelaren Erik Granberg föreläste en halvtimma innan matchstart om grunderna i det amerikanska fotbollsspelet. En stor kille på två meter och över hundra pannor.


Säker plats. Örebro Black Knights har en grymt proffsig, ambitiös och klockren förhållning till media. Laget är inte sämre när det kommer till att reservera platser för tidningen, radio och bloggar.


Tufft. Amerikansk fotboll är en av mina personliga favoritsporter att bevaka. Otrolig intensitet, kamp och spänning i stort sett hela tiden.


Aldrig utan. Matchprogram och anteckningsblock är måsten på matcher. Finns det inget matchprogram att tillgå på plats har du alltid gjort ett innan, komplett med spelarnummer och gärna bilder om det går. Har du inget lugnar du paniken med kaffet til höger i bild.


Presskonferens. Örebro Black Knights runningback Anton Källvik i svart kom bra överens med Uppsalas veteran Henrik Gren och Uppsalas tränare Per Nielsen trots att Örebro stod för en utklassing. Hemmalaget vann med 54-14 och hade praktiskt taget avgjort redan innan andra halvlek genom att inneha ledningen med 34-0.

En person som ska nämnas men som tyvärr stod i motljus på bilderna jag fick är Black Knights PR-ansvarige Henrik Sjöstrand. Maken till kille får man leta efter. Han har gjort ett grymt jobb med att lyfta Örebro Black Knights från länets sportbakgård till att locka över 1000 personer per hemmamatch. Alltid supertrevlig och tillmötesgående. Lika viktig för sporten som sådan som för oss på redaktionen.

TEXT & BILD
ERIC FIEDLER

Stoned to success


Liam doin' his thing. It makes me laaaaf.

Jävlar vad jag ÄLSKAR brittisk rockarrogans. UMBROTRÖJAN. UMBROTRÖJAN!

Fan att jag inte är såhär cool. Ska lätt bli så. Kanske skippa kolan. Men fan vad BALLA dom är. Dör lite. Ska överväga att bli bög. Eller ja. Kanske bara groupie.


Världens mest rubbade artist?

Marilyn Manson, Mayhem, Rammstein.
Listan på artister som gör sjuka grejer kan göras lång.
Men den värsta har du nog inte hört talas om.

Aphex twin, eller Richard David James som han egentligen heter, är producenten bakom youtube-hypen Rubber Johnny. Videon som illustrerar en gravt missbildad människa (om det nu är en människa) i rullstol filmad med mörkerkamera spred sig snabbt över internet och kallades den sjukaste videon någonsin.
Men Aphex twin har gjort mer än så.

Den irländska artisten räknas trots sin morbida läggning för groteska musikvideor till en av världens främsta inom elektronisk musik.
Om Aphex twin's musik är bättre än dess videor kan diskuteras.
Bring it back

Tror rubriken är like med S Club 7-hitten med samma namn. Mycket riktigt, en youtube-koll senare och här har vi den. Och på den följer en grov kränkning mot den här bloggens värdighet.

Konstaterar ännu en gång brist på pengar. Konstaterar att det är dåligt väder, men att jag trots det ska ut och springa. Härligt, fast nej.

Ändå rimmar det bra. Det betyder att jag inte kan gå ut, vilket är bra för min träning. Min träning är bra eftersom jag nu vaknar efter åtta timmars sömn. Det går igen.

Fy fan vad ointressant.


Strength is everything

Några saker bara ...

 • Jävlar vad stark.
 • Klart att han är ryss.
 • Jävlar vad stark.
 • Vad är det för jävla musik? Hahaha, grotesk.
 • Jävlar vad stark.

Loopen160 kilo på stången. Inga problem. Eller ja. Bananböj på ryggen och ett ryck i början. Men jag klarade det.

Löpning om 10 timmar. Inga konstigheter. Fringe till dess. Trevligt. Eller ja, sömn mellan de båda aktiviteterna.

Förutsättningar för fredag

Konto: 154 kronor. Inte bara i dag, utan resten av månaden. Konstaterar att jag levt över mina tillgångar allt för länge. Igen. Spara?

Humör: Trött, lättad eftersom plugget blev inlämnat en knapp timme innan deadline. En klar förbättring mot tre minuter till godo vid förra uppgiften.

Sprit: Nästan obefintlig tillgång. Har en flaska Minttu på bänken i rummet. Den tänker jag inte röra fram till i juni. Formtoppen väntar runt hörnet.

Vikt: 71,9 kg. Ännu en orsak till att hålla något slags sunt leverne ett tag.

Musik: Mest Oasis. Är inne i det läget att jag lyssnar på mer sentida och mindre hypade album, så som halvdassiga Don't belive the truth.

Jobb: I kväll, i morgon och dagen efter det. Fotboll, amerikansk fotboll och mer fotboll. Inga konstigheter.


Saker jag inte vill läsa om

Nerikes Allehanda, tillika min arbetsgivare, verkar ha väldigt dåligt med reportage i morgondagens tidning. Eller så har de prioriterat helkonstigt. Den här "puffen" tilltalar i varje fall inte mig.


She sniffs it through a cane on a supersonic train


"Ingen riktig våldtäkt"

SVT 1, 21.00.Läs mer:
>Sveriges television: "Sara tvingades till sex med flera killar från hennes skola"
>Sveriges television: "Var tionde unga tjej har haft sex mot sin vilja"
>Sveriges television: "Se dokument inifrån: 'Ingen riktig våldtäkt'"
>Sveriges television: "Ungas attityder gör att offret blir den anklagade"
>Sveriges radio: "Låga straff för köp av barnsex"
>UMO.se: "Våldtäkt"


Undergången är nära.

Någon av klockorna har fel när det gäller jordens undergång. Vet du vilken får du gärna höra av dig.

eller ...


Varje veckoslut

Vid varje veckoslut är det 190 procent som gäller. Då ska jag slutföra det plugg jag skjutit upp. Duktiga jag. Så här hårt har jag nog inte pluggat sedan Hemtentan för några månader sedan. Och snart är det ny på G. Men nu: Analyser över EU, internationell ekonomisk politik samt global miljöpolitik.

Känner hur brudarna hänger över mig ...


När det regnar går vi ut och simmar

Electrical storm.
Kanske den låten jag postat flest gånger i bloggen.

I dag passar den dock bra. Det har nu regnat OAVBRUTET i tre timmar. Kul. Ska tugga gym nu. Benpass. Mums.Derby. På ett derby.

Var på plats på Dif-AIK igår.
Och FY FAN vad dålig allsvenskan är.
Blir helt bedrövad när jag ser Djurgården ha jätteytor på mitten, men ingen mittfältare som söker dem och istället slår långt på en stackars James Keene.
Inte ens "de fula tacklingarna" kändes fula.
Knappa 500 spänn för sittplatsbiljetter, som lök på laxen. Herrejesus vad svensk fotboll har problem.

Men så finns det ju supportrar som egentligen ÄR svensk fotboll.
Den nya tidens praoelever

"Det ska vara perfekt, annars blir "hon" (chefen) inte nöjd. Och då säljer vi dom inte."
Praktik på bageriet Smörkransen i åttan. Direktiven gällde bakverket dammsugare. De fick jag inte göra fören två veckor efter det igen. Rullade istället 200 marsipanägg. Och städade.
Vad blyg jag var första dagen.

Mycket har hänt sedan dess. Nu ska ungdomarna ta för sig. Moderaternas benhårda arbetslinje är det som gäller. Praktik ska premieras i skolan. Och det ser ju ut att gå bra ...Läs mer:
>
Aftonbladet: "15-årig praoelev fick skära vid kejsarsnitt"

Människopiller

Det här är ju bara jätteäckligt ...Läs mer
>Dagens Nyheter: "Pulvriserade bebisar i kinesiska kapslar".

Rumble

Kommer hem med frukost. Ska åka till Stockholm i dag och låter världens finaste tjej pilla i mitt hår. Då är det alltid lika skönt att höra frasen: "Jag måste nysa. Håll käften nu, annars dödar jag dig."

Kul att man är uppskattad.


Fan va intressant

Läser DN.se ... Nyheter då ...


Intressant som satan. Det är otroligt hur allt liksom bara kan ta slut. Det här som såg så bra ut och ingjöt lite hopp. Hopp om en framtid och livskraftighet. Och så bara faller allt ändå, om man nu får vara lite lustig.

Stackars björn med andra ord ...Påkörd av TVÅ(!) bilar dessutom. Hahahahaha, hur fan går det till när man blir påkörd inte bara en, utan TVÅ (TVÅ!) gånger? Hahahahahahahaha ...

Läsa, pausa, reflekteraMusiksmaken är högst subjektiv. Alla gillar inte Kent heller.
Men rent objektivt är Dansa pausa bland det sämsta Musiksverige planterat i kulturträdgården på många år. Låt bara hoppas att fler ogräsplockare som jag själv ser om sina rabatter i den grönskande spotifydjungeln.

Tänker fan inte ens länka till låten i fråga. Så dålig är den.

Bakom varje framgångsrik löpare finns det två fötter

Namn: Saucony
Modell: Powerfrid Triumph 9
Storlek: 42
Vikt: 309 gram
Jobbets kaffe - en bisak med bismak


A hopeful transmission


Kort om vem Du är. Eller vem Du inte är. Eller Du.

Satt och läste igenom vad jag skrev i natt. Om det är narcisistisk, egoistiskt eller bara prestationsångest lämnar jag till Din uppfattning av mig.
En uppfattning som alltid skiljer sig.
Beroende på vem Du är så gör det Mig.
Med de olika preferenser, erfarenheter och associationer som Din person innebär att Du uppfattar personer på andra sätt än Dina vänner. Oftast. 
Min identitet är alltså vem jag är. Men vem jag är beror alltså i stor utsträckning på vem Du är.

Identiteten är ingen konstant när det kommer till en person. Identinteten skiftar alltså på grund av vem det är som uppfattar mig. Är det jag själv som tänker på mig själv så har jag en bestämd bild av vem jag är. Men den bilden skiftar när Du eller någon annan refererar till min person.
Således: Du är bara Du i ditt eget perspektiv när Du tänker på dig själv. I någon annans ögon är din uppfattning av Dig själv inte alls Du.

Du är alltså inte Dig själv annat än när Du vet vem Du själv är. Men eftersom Du aldrig är det Du själv tror Dig vara i någon annans ögon blir en frågeställning plötsligt relevant:
Finns du?

Det är klart att Du finns. Du sitter ju och läser den här skiten. Problemet är bara att Du finns i en fysisk form så som alla uppfattar den, dock inte på samma sätt. Men om det är din fysiska form så är din identitet bunden till vad du gör. Dina handlingar blir med andra ord Du och det Du uppfattas som.

Och som Maximus Decimus Meridius uttrycker det i kanske världens bästa film, Gladiator: "What we do in life, echoes in eternity".
Du är alltså mer än bara här och nu. Du är något ingen kan bestämma, karaktisera eller tydliggöra. Ta till vara på det. För det är den största friheten Du kan få. Och Din största möjlighet. Bli aldrig den andra tror Dig vara, då blir Du bara bilden av dig själv. Och en Bild är en spegling av verkligheten, men aldrig verklig.

***

Kanske högtravande skit och massa töntigt dravvell (stavning?). Men vafan. Sånt där är ju stört kul att sitta att tänka på. Och lite upplyftande på något sätt.

Från iskall till Filip Hammar

Grenadjärvallen 14:48
Klassisk fotbollsmark i Örebro. Påtagligt trött. Dessutom skitkallt.

NA-Borgen 18:12
Skriver. Det går bra. Blir nöjd med en ingress till den här artikeln.

Videobiljarden 21:12
Felix och jag lirar biljard. Nepp, det blev ingen snooker. Några stycken hade redan bordet. Sjukt snopet. Vilka spelar snooker?

Stora Örebro.
Dricker lite vin. Det är surt. Jag har inte ätit något. Ofta en väldigt dålig kombination. Får smaka av Felix Örebro Bitter. Svår öl. God. Men inget man blir kalas på. Inget jag heller avser att bli. Dessutom - träffar "Filip och Fredrik-Filip". Coolt. Inleder med frasen: "Känner du igen mig?" Det gör han naturligtvis inte.

Satin 00:33
Felix stack. Hänger med Oscar och André. Är nu sjukt trött. Men lite taggad. Vet att jag ska jobba i morgon. Aktar nivån.

Ett jävla tugg


Vägen är målet. De här skyltarna har jag hatat ända sedan i lågstadiet. Sisådär 14 år då.

Drog milen med farbror i dag. Dryga 50 minuter. Men då pratade vi hela vägen. Utom i monsterbackarna som ju präglar Örebros svar på Sagan om ringens "Gamla skog".

Springa är nog det mest befriande som finns. Att träna över huvud taget är bland det bästa, åtminstone, jag kan göra. Om inte mina fötter hade fått trampat bort alla tankar jag haft vet jag inte hur mitt huvud hade sett ut.Snälla huvud ...

... låt mig sova. Bara lite. Jag tror jag behöver det.


TOP 5: Aprils mest spelade låtar

1.
The new division
Bucharest
The Rookie


2.
Digitalism
Blitz
Kitsuné Maison Compilation 103.
Slagsmålsklubben
Tuktuktack
The garage4.
M83
We own the sky
Saturdays = Youth5.
Kent
999
Jag är inte rädd för mörkret

I feel my heart start beating

På väg hem från Kumla. Dryga 25 minuter med buss. Hörlurar givet.

Mer sommar än så här blir det inte ...


Satanist, javisst

Stör mig ganska grovt på hur "Hannah" gör narr av den här människan. Han gör ju ändå ett rätt sansat intryckt, har väl morbida föreställningar om vissa saker och en relativt osympatisk personlighet präglad av egoism och bristande pragmatism. Men vafan ändå, håna honom inte.


All they stole is pride


Noel Gallagher som du aldrig hört honom förut


Nananananaaananaaa, Batman • Varför är Christian Bale med så lite i trailern?
 • Har Catwoman för en gångs skull blivit en figur vi kan ta på allvar?
 • Hur dystopisk är världen som anas?

Kan inte sova - nightbus


Only 29 days until


Magazine time

Det sticker men kittlar på ryggraden, en bit från där nacken övergår i axlar och skuldra. En välbekant mix av hud som skiftar färg och av svett som tränger ut ur huden.

Inga fel att ha ett stort antal olästa tidningar. Inga fel att det är sol och fruktansvärt varmt ute heller. Vi tackar, kaffekoppen och jag.

 


Happy face music


RSS 2.0