Här är siffrorna som CHOCKAR dig

"Statistik är en spegelbild av verkligheten"
- Hans Rosling

Läs alla siffror i miljarder dollar. Siffrorna kommer från USA:s budgetar och myndigheter, eller relaterade företag.

$60 Beräknad kostnad för Irak-kriget
$3000 Blev den verkliga kostnaden för kriget. Fram till 2009. Alla trupper är ännu inte tillbaka i USA efter uppdrag i Irak.

$780 De intäkter som oljekartellen Opec drog in 2009.
$3 Den andel i Opec-organisationen avsatt för att ställa om till mer hållbara bränslen.

$114 Kostnaden för fetmarelaterade sjukdomar i USA.
$227 Afrikanska länders skuld till USA

$40 Omsättningen för världens totala porrindustri. Också samma antal miljarder dollar som Bill Gates är god för.
$114 Värdet av de bonusar som delades ut på Wall street under 2009.

För att verkligen förstå, läs denna briljanta sida: informationisbeatiful.net

Dagens mest tragiska

Sjuk craving på Billys panpizza tidigare i dag.
"Man tager vad man haver."Det har gått för långt då.
Brukar i stort sett aldrig äta kolhydrater annars. Om jag inte "måste". Inte som att jag stänger in mig på rummet och gråter om jag har liksom. Men fan, har de där sköngenerna som gör en tjock av endast tanken på socker.
Men är man sjuk är det en bra ursäkt till att få äta vad helst man får i sig. Så på två dagar: en Kvikk Lunsj, fyra chokladrutor, en pralin, två hemmagjorda Billys och en macka med ost.

Resultatet förresten?
100 procent.


Sickness: rise of evil

Du är sjuk. Du sover 19 timmar av 24 och svettas fastän du ligger och fryser så mycket att du skallrar tänder. Skrev jag "du"? Jag menade "jag".

Brukar aldrig vara sjuk. Men nu, herrejesus. Skulle bli en helt vanlig vecka. Men nej. Vaknar i går morse och har något frunktansvärt ont i halsen, det snurrar så mycket där uppe att jag inte kan stå rakt. Stå rakt kan jag heller inte därför att det gör något frultansvärt ont i hela kroppen. Fyfan.

Men ska sluta klaga. Har varit förskonad från allt vad sjukdom heter de senaste åren. Så, kan väl stå ut ett par dagar. Sjukdom är ju också en grym ursäkt till att äta Kvikk Lunsj (norsk Sportlunch) till frukost, till lunch och till kvällsmat. Även om Daimtårta hade varit alra godast.


Boy are back in town

Er hjemme fra Norge nu.
(Är hemma från Norge nu.)

Kan inte sluta prata norska (var till och med nära att skriva snakke där, istället för prata). Det är lätt mitt favoritsrpåk, näst efter tyska, eftersom man (till skillnad från tyska) inte kan låta seriös eller arg. Och att det är skitenkelt. Du må prøve till å snakke norsk nu pa en gang. Ikke noe vente her ikke. Bruk språke nå.
Fick med mig sjukt bra souvenirer hem. Det gillar vi. Och en helg to remember.


Partysvensker

Inge konstigheter.
En sak alla måste ha för att överleva - som saknas

Det här med vatten, det sägs vara livsviktigt.
Just nu: Vi saknar vatten.

Och vi har heller inte haft vatten på nära tolv timmar.
Jag är pissnödig.
Sjukt dålig kombo.

En anledning till att flytta till Norge annars?
Man får köpa vin och öl redan när man är 18. Trevligt, men jag fyller 20 om två månader, så kanske inte my biggest prioritering på grund av det skälet.


Off to Norway

Äh fan, spenderar en helg i Norge.

Why not liksom?

Sover i en soffa. Bara det är sjukt värt. Har inte en aning om vart jag är, förutom att jag är i Oslo. Naejz.

Kollektivet som jag hänger med ska köpa gynstolar istället för fotöljer. För de finns inga fotöljer nu. Och gynstolarna är gratis. Fukkin' P-E-R-F-EC-T.

Men lurre, för all del, uppdaterar här ändå. Fri Wi-Fi utomlands borde vara lagstiftat.

Moonade precis på chatroulette. Fick en dase visad för mig. Kan inte bli mycket bättre en fredag.BLIXTBLOGG: Bandet du glömt bort

Gorillaz.
Där har ni namnet på ett band ni måste lyssna på.

De enda som lyckats kombinera existens med icke-existens. Synth med rap, engelsk accent med industri.

>Gorillaz (Spotify-länk)


Eller som man säger på japanska


Recension: Steve Jobs - en biografiSteve Jobs - en biografi
(Svenska, 2011)
Biografi
Albert Bonniers Förlag
Författare: Walter Isaacson
Översättning: Thomas Engström, Roland Poirier Martinsson

Han är mannen bakom världens största teknikföretag. Ett företag som "revolutionerat" vårat sätt att se på datorer, på reklam, design och framtiden. Han är en företagsledare som sparkat mot allt och alla för att uppfylla sin egen vision om total användarvänlighet och upplevelse. Han är Steve Jobs, vår tids kanske största teknikinovatör.

Hela hans historia tycks som ett filmmanus: bortadopterad som liten, rest runt i Indien hög på LSD, skapat världens kanske mest framstående teknikbolag, en egensinnig personlighet och med familjeproblem. Men de första 400 sidorna berör mig knappt.

Författaren till Steve Jobs - en biografi, Walter Isaacson, har en gedigen bakgrund som journalist på bland annat London-basserade tidningen The Sunday Times. Walter Isaacson har även varit styrelseledamot och VD för en av världens största nyhetskanaler, amerikanska CNN. Isaacson om någon borde alltså veta var berörningspunkterna sitter hos läsaren. Men det gör Isaacson inte särkilt bra.

Språket är synnerligen enkelt, klanderfritt. Men det är också det som gör att boken tappar när det kommer till att bygga en relation mellan fenomenet Steve Jobs och läsaren. Läsaren instrueras hela tiden om händelseförlopp och reaktioner. Men att som läsare bli instruerad hur saker och ting förhåller sig blir aldrig bra. En bok är en upplevelse, inte en manual för konstruktion av bokhllan Billy.

Då och då blir det ett uns av en uppbyggd scen. Men nej, de spricker ganska snabbt.
Och eftersom dessa små närmanden till att ge boken en mjukhet i sin framtoning, en mer prosalik framhållning blir det hellre inte en helt historisk objektiv bedömning av Steve Jobs.
Steve Jobs uttalar sig flera gånger i boken, främst om affärsrelationer. Men det är sällan Walter Isaacson tycks få något längre ur den framlidne VD-mogulen om sin egna barn. Det hade varit intressant att höra Steve Jobs resonemang om varför han till stora delar valde bort sin egen familj många gånger. Och det även fast det är passagerna om hur iPoden, iPhonen eller den första Mac-datorn kom till som är allra mest intressanta.

Steve Jobs må ha sett möjligheter ingen annan såg, format en värld ingen trodde var möjlig. Men en sak hade ha fel om: världens folk.
Det finns en passage i boken, alldeles i slutet av Steve Jobs liv, där han cyniskt och bittert frågar sig "Varför vi i hela världen skulle bry oss om en kopp speciellt turkiskt kaffe - alla använder ändå samma produkter, överallt på jorden. Varför skulle någon bry sig om något speciellt? Världen är sig lik överallt. Världen är densamma och det finns bara en värld.!
Men nej.
Steve Jobs kunde inte haft mer fel. För Steve Jobs skapade i och med Macen, iPoden, iPhonen och iPaden ett sätt för alla att uttrycka sig på sitt eget speciella vis. Steve Jobs skapade olikhet genom likhet. Och för det ska den som vill förstå hur vi människor fungerar läsa Steve Jobs - en biografi, även fast den inte imponerar rent stilistiskt.

Betyg 2

En jävla suck

Sjukt nervös, stressad, hyper.

Beställt massa (läs all) kurslitteratur som aldrig vill komma.

Har en sak att säga: röv. Vill bara läsa igenom allt nu, på en gång. Dels för att jag är taggad på det, dels för att jag måste.

Kurslitteraturen är endast fem böcker. Referenslitteraturen är på en och en halv A4. Kursen är cirka två månader. nga konstigheter.

Hittade som tur va en bok som jag ska ha läst ut till på söndag via stadsbibliotekets hemsida. Bara att sätta igång antar jag.

Ska hur som helst skriva en recension på Steve Jobs-biografin i dag. Den lästes ut i går.
Anledningen till något så sjukt festligt som en recension är att Egor tjatat på mig. Här hittar ni hans blogg. Väldigt annorlunda min egen. Men, han vågar testa gränser när det kommer till utseende, mode eller vad ni nu kallar det. Och det beundrar jag.

Själv är jag jävligt innte i Romper Stomper-looken. Ja, fast utan alla jävla Nazisymboler, eftersom jag inte är nazist. Inte heller rasist eller något som är i närheten. Men gillar kombon jeans, hängslen, boots - it's fuckin' awesome. Och jag tycker att Russell Crowe är den genomhåradste, snyggaste och ballaste som Gud kommit på. Om Gud nu inte är Russell Crowe.

Man kanske skulle kunna säga att jag då föredrar This is England-looken. Tyvärr finns det ingen återförsäljare av Ben Sherman-skjortor i Örebro. Så med andra ord är det jävligt träligt.
Att berätta för folk

Ibland är det svårt att säga det nödvändiga. Ibland inte.


Sehr müde

Är sjukt trött.
Träning som går sådär, lår som inte vill hålla till 100 %. Gnäll och dåligt spel. Fyfan vad dåligt.
Ska läsa.


Varför lyssnar man på så töntig musik när man tränar?

Ska smeka lite kryss på innebandyträningen om en stund. "Taggar" igång på hemmafronten så länge.


Socialdemokraterna - en kvinnosak

Gubbar. Socialdemokraternas problem beror på de tråkiga männen på maktpositioner. Lösningen kan vara en stark kvinna. Här är mitt förslag.

Bakom varje stark man står en stark kvinna. Det talspråket kunde inte varit mer förlegat, egentligen. Det är kvinnorna som lyfter demokratierna runt om i världen, just nu. Det har bland annat Nobelkommiten för fredspriset insett.

Ellen Johnson och Leymah Gbowee från Liberia fick tillsammans med Tawakull Karman, Jemen, gemensamt Nobels fredspris förra året.
Tarja Hallonen har, fram till i Söndags, haft mandat som Finlands president.
Dilma Rouseff leder nu en av världens mest expansiva ekonomier - Brasilien.

Men det där ordspråket ja, vad var det med det?
Jo, Socialdemokraterna tycks inte ha förstått vinken riktigt. Eller vissa inom partiet, men även utomstående.

Socialdemokraterna har varit ett parti med många färgstarka figurer genom åren, främst män. Göran Persson, Ingvar Karlsson, Per-Albin Hansson och Olof Palme, för att nämna några.
Men vad harpartiet kvar nu?
Tråkmonstret Thomas Östros, den evigt stakande och osäkra Tommy Waidelich och Mr. Författare Thomas Bodström.
Har någon av dem yttrat en vision eller satt sig i respekt på något sätt någon gång utan att hamna i blåsväder eller vara allmänt grå?

Men det finns en person inom partiet som är mer färgstark, karaktäristisk och mer mänsklig än många andr - även i andra partier.
Hon heter Ylva Johansson.

Ylva Johansson är en av de som öppet kritiserat Håkan Juholt. Hon har bra med erfarenhet, en tydlig politisk bakgrund som vänsteraggitatör. Faktum är att hon började sin karriär i Vänsterpartiet, som då hette Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK). Hon värvades av regering Ingvar Carlsson under mitten på 90-talet för att bli skolminister.

Ylva Johansson är tydligt vänster, något som kan behövas för partiet (inte möjligtvis för en bredare allmänhet). En motpol till den mer liberala politik som, mycket på grund av en dåligt fungerande opposition, vunnit allt mer sympatisörer.
Ett smart drag då Socialdemokraterna rent ideologiskt kan närma sig Vänsterpartiet, som i sin tur närmat sig Miljöpartiet genom en ökad miljöprofilering. Den gamla "rödgröna sörjan" återförenad. Kanske ett måste då det tycks vara en utopi/dystopi att ett enda parti skall lyckas vinna ensam majoritet i ett kommande riksdagsval.

Men kanske den faktor som ligger Ylva Johansson i fatet mest: Hon har avgått från en ministerpost.
Året var 1998. Ylva Johansson tvingades, mer eller mindre, bort från sin post som skominister. Det för att hon och dåvarande finansministern Erik Åsbrink blivit kära. Femenistiska röster höjdes: "varför Ylva och inte Erik?". Fortfarande en bra fråga.

För Socialdemokraterna, och för en levande politiks skull, hoppas jag att Socialdemokraterna väljer Ylva Johansson till kommande partiledare.Sven-Erik Österberg är en kraftfull motkandidat. Han var ju en av de starkaste favoriterna till partiledarposten innan valberedningen presenterade Håkan Juholt som sin kandidat.
Men, fortfarande, jag vill se Ylva Johansson.

Jag gjorde det med flit

Det här med vardag. Första gången i dag på evigheter.

 • Gå upp nio (x)
 • Plugga (-) / var är mina böcker adlibris.com?
 • Städa (x)
 • Städa mer (x)
 • Vara groggy för att man gick upp nio (x)
 • Må lite bättre av Gorillaz (x)

Se cool ut


Lär er


Förfall - en kort analys av Socialdemokraterna i dag

Förfall; försämring: en process som innebär att ett föremål eller en person med tiden förstörs och fungerar allt sämre.

Håkan Juholt blev skandalomsusad.
Socialdemokraterna når rekordlåga popularitetssiffror i opionsmätningarna.
Partiet står utan ordföranden.
Men det är inte allt Håkan Juholts fel.

Det finns tre orsaker som orsakat det läge Socialdemokratin befinner sig i just nu.
1. Socialdemokraterna.
2. Medierapporteringen.
3. Valet av Håkan Juholt - inte Håkan Juholt.

Socialdemokraterna
Redan inför det att Mona Sahlin valdes till partiledare 2007 fanns det motsättningar inom partiet. I huvudsak falanger mot Mona Sahlin, men även en diffus vetskap om vad partiet ville.
Det skulle avspegla sig i valet 2010. Partiet blev då ett antiparti som sa emot mer än kom med förslag. Och när väl förslagen kom var de så pass luddiga, små eller betydelselösa att ingen egentligen borde bry sig om dem.

Motsättningarna har fortsatt sedan dess. Och de har vuxit sig allt starkare. Det får partiledningen ta på sig: de lyckades inte ena partiet tillräckligt*.


Medierapporteringen
Det finns nog ingen partiledare i modern tid som blivit så omskriven så mycket på så kort tid och i så negativa sammanhang som Håkan Juholt. "Kris" blir samlingsnamn för hans era som partiledare. Det på grund rekordlågt förtroende hos socialdemokratiska och utompartiella väljare för Håkan Juholt, för sjunkande opionssiffror och för, egentligen små, de skandaler som kantat Håkan Juholt.

Socialistdebattören Göran Greider väljer att skuldbelägga medierna för Håkan Juholts fall. Och det är på sätt och vis rätt, men också en för enkel analys för att det ska stämma överens med verkligheten.

En journalists uppdrag är att granska samhällets makthavare. De har alltså gjort sitt jobb till fullo när de rapporterat om Håkan Juholts olovliga lägenhetsaffärer och hans undergrävda förtroende. Det har absolut bidragit till Håkan Juholts fall. Men det är inte mediernas "fel" att Oskarshamn-sonen nu lämnar ordförandeposten. Det är Socialdemokraternas egna fel

Om du som partitopp får frågan: "Har du förtroende för din partiordförande?" så är det öppet mål för att kunna stärka ordförandens position.
Lika mycket som medierna har rapporterat om Juholts bristfälliga moraliska omdöme, lika mycket har de rapporterat om hur flera partitoppar öppet vägrat svara, eller undvikit frågan.
När partiet är så pass splittrat att dess högsta ledare (plural) inte kan ge ett enkelt svar på frågan såvida de har förtroende för sin ordförande, ja då har man missat ett självklart 1-0 mål och istället snedsparkat sig till ett självmål.


Valet av Håkan Juholt - inte Håkan Juholt
Socialdemokraterna tillsätter inför valet av ny partiordföranden en "valberedning" som tar fram ett(!) förslag till ny ordföranden inför kommande valkongress. I regel blir det den som valberedningen föreslår som väljs till ny partiordföranden.

En sluten akademi av ett fåtal ledamöter väljer alltså indirekt partiordföranden.
Tänk dig att ett val till riksdag och regering skulle fungera så. I statssammanhang skulle det klassificeras som Oligarki; en statsmakt där ett fåtal personer har stor makt.
Socialdemokraterna har en sådan valprocessen år 2011.

I amerikanska presidentkampanjvalet kandiderar flera personer till posten som ordföranden. De utsätts redan då för en granskning utan dess nåde. De som inte pallar trycket för medierna blir inte valda, om inte folket vill så. En öppen valmetod med andra ord.
Socialdemokraterna har en stängd valmetod, utan öppen kandidatur. Det gör att den partiordföranden som väljs inte utsatts för en yttre granskning av vare sig partimedlemmar eller utomstående opartiska, kritiska bedömare. Det visade sig vara ödesdigert i Håkan Juholts fall.* Partiet lyckades samla mer krafter till valet 2010 än vad många förutspådde. Men det gick, som bekant, inte hela vägen ändå.

Gällande källor: kontakta via "Kommentarer"

Alles müssen zusammen gehen

Någon gång borde jag faktiskt ta tag i det här med tyska.

Hur fan kan JAG(!) studdera tyska i sex år utan att kunna det mest grundläggande. Fy fan. Skam. Sådan pretigeförlust egentligen.

Bara att börja om från början egentligen?

Satt i över fyrtio minuter en timma för att hitta en passande låt, och dessutom med acceptabel tittarvänlighet.
Som kuriosa: internet la av, sexsju, åtta gånger under tiden.
Det blev Schwefelgelb. Det bästa Tyskland lyckats hosta upp sedan Kraftwerk?

Kan man se så jävla kool ut i en sådan där skjorta så är ju bara det en anledning till att lära sig tyska och börja plonka synth och trummaskin.


God måndagsmorgon!


Medlem av MacBook Pro-familjenApple är framtiden. Och de har varit det i tre decennier.
Var har du varit hela mitt liv MacBook Pro?

Det tog mig ungefär 20 minuter, allt som allt, att installera det mest nödvändiga på datorn. Det vill säga, operativsystemet - som redan var installerat* - Office-paketet, Chrome med tillhörande flikar och Spotify.

20 Minuter är ungefär de antal minuter på en timme som min PC hänger sig.

Gud finns i Appleprodukterna. Säger jag nu åtminstone.

Och naturligtvis skriver jag detta från en Mac ...

If I could sing

Detta lilla stycke är ett bevis på gud.
Vackert.


Everything turns "Yellow"


En anledning till att älska socialdemokratin


Leif Pagrotsky.
Sveriges alldeles egna lilla politikerdvärg.

Har alltid fattat tycke för den kortvuxne Socialdemokraten. Han som ju alltid blivit hånad för just sin knappa längd.
Men Leif Pagrotsky är mer än bara en politikernarr.

"Paggan" är kanske den svenska poltiker med bäst internationell erfarenhet utanför den mer strikta politiska partiramen. Under 70-talet var den helskäggsförsedde politikern anställd av Svenska Centralbanken. Han gjorde troligtvis ett rätt bra jobb där eftersom han värvades till den högt ansedda internationella organisationen "Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD)

För att inte glömma: Han är bland annat en av de få topppoltiker som har en, för ämbetet bättre, eftergymnasial utbildning över huvud taget - ekonomi vid Göteborgsuniversitet.

Men det är inte därför vi ska avguda vår lille tomtenisse i demokratins egen verkstad. Näe, det är för hans personlighet.

Politiker är ofta födda med en DNA-deffekt vilket gör dem oförögna att le, uttala sig klart eller ha karisma. Syndromet kallas i folkmun för såsjuktjävlatråkigs syndrom. Uppskattningsvis 97 % av alla poltiker tros ha denna obotbara, genetiska felaktighet. Wanja Lundby-Wedin, Fredrik Reinfeld och Jonas Sjöstedt är några av de drabbade.
Men, inte vår mini-minister.

Mediedrevet tycks nå sin absolut kulmen i dagarna. Det i och med anledning av Socialdemokraternas ordförande Håkan Juholts potentiella avgång. Bevakningen utanför partikansliet har varit enorm.
Men vad gör Leif Pagrotsky då, när alla jävla journalister kommer i byxorna av upphetsning?
Plötsligt vänder han allt emot dem.Leif Pagrotsky can touch MC Hammer.

Andra kul fakta om Leif Pagrotsky:
 • Han är hedersryss. Utnämnd av Kultursällskapet Ryska Huset.
 • Hans skägg auktionerades bort i P3:s välgörenhetssatsning Musikhjälpen förra året. Priset blev hyfsade 8. 100 kronor.
 • Leif Pagrotsky är 161 cm lång. Eller kort.

EXTRA: Bilden som kan ändra allt

Så här ser Aftonbladets nätupplaga ut just nu:
Ser ni?
Inte?
Vi tar det igen.
Tips: Uppe i vänstra hörnet på bilden.Där har vi det.
Nu undrar nog de flesta vad fan det är jag menar. Hur kan den där utskrivna papperslappen hjälpa Juholt?

De frekventa användare av Twitter som följer den här bloggen har nog redan identifierat texten på det vita arket. Texten är en såkallad hashtag - ett redskap på twitter för att ämnesbeskriva sin text och samla liknande åsikter under ett ord.

Ämnet för att hjälpa Juholt sitta kvar som ordförande för Socialdemokraterna och motarbeta det mediedrev heter på twitter #drev68 . Drev syftar då på den hetsjakt på Juholt som medierna bedriver, medan 68 står för Sveavägen 68 där Socialdemokraternas verkställande utskott (VU), i detta nu, avgör såvida Håkan Juholt får sitta kvar eller ej.

Denna lilla inflikning i debatten har alltså lyckats hamna på Aftonbladets nätupplagas förstasida. Opionsbildning på hög nivå. Kanske kan hashtaggen vinna än mer stöd nu än tidigare och på så sätt hjälpa Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt att sitta kvar. I sådana fall är det den största medierevolutionen sedan uppkomsten av dagstidningen.

Men vissa andra på bilden tycks skita i allt. Bokstavligen.


Dagens tips

Kommer inte på någe SKITKUL att skriva.


BREAKING NEWS: Nyheter

Lite skit händer det i världen ändå ...


Niklas Svenssons tweet är kanske det mest intressanta från i dag. Svaret "Det vet jag inte" på frågan till Sven-Erik Österberg såvida Socialdemokraternas Verkställande Utskott (KU) har förtroende för Juholt eller ej är oroväckande - mest för Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna har, i och med dagens KU-möte, chansen att stärka partiet. De kan visa att de trots motgångar står enade. Det är något de haft problem med ända sedan Göran Persson avgick 2007 (troligtvis även innan, men de fejderna lyckades Persson lösa). För hur grinigt var det inte i partiet när Mona Sahlin lanserades som efterträdare?

För vad händer efter Håkan Juholt - om han nu avgår? Förtroendet för partiet hos väljarna lär inte stiga. Kanske i de egna leden, men de krymper som bekant allt mer.
Det väljare vill ha är en trygg ledare som står emot även de hårdaste vindar. Som Fredrik Reinfeldt. Han har trots en hög arbetslöshet och en svår ekonomisk kris som pågått i stort sett sedan Moderaterna vann valet 2006 just nu ett stort förtroende och nästan epitetet landsfader. Han står upp, även när det blåser. Kan Socialdemokraterna göra det, eller är de för maktangelägna att de vägrar se verkligheten?
Hamilton: I nationens intresse
går på bio. Och så händer det här. Konspiration, någon?

Ett tips till Göteborgs Kex:
skriv "med en smak av jordgubb" istället ...
Och Göteborgs Kex uttalas ju dessutom sammanhängande; Göteborgskex. Så sluta särskriv, tack.Vänta här nu. Är alkoholhaltiga drycker en del av VM? Eeeeh ...
... Säg det till Paul Gascoigne.

Jag förstår att Fifa vill tjäna pengar på att sälja öl under VM. Men kan de inte komma på något bättre argument?

Omklädningsrummet för Adolfsbergs P12 nästa sommar:
- Vad ska vi äta efter träningen?
- Se till att få i er bra kolhydrater som fullkornspasta, potatis och kanske en macka. Kött och fisk är bra det med.
- Ska vi dricka något med?
- Jaaa! På min tid drack vi mjölk efter träningen ...
- Va? Vad är det?
- Jag vet, så himla dumt. Tur att vi vet bättre nu. Öl är mycket hälsosammare och har aldrig några negativa effekter. Tur att Fifa kom på det!

LÄS MER:
>
Niklas Svenssons tweets
>Svenska Dagbladet: "Vill inte uttala mig om det i det här läget"
>Svenska Dagbladet, Webb-TV: "Skyller dödsattack mot turister på grannland"
>Svenska Dagbladet: "Bondgårdskex innehåller jordgubbar - inte hallon"
>Dagens Nyheter: Fifa kräver Öl under VM

"Ibland ska man säga ursäkta"

Det händer ingenting i världen just nu.

Inte ens partiledardebatten i går var rolig att följa. Mest för att alla medier fortsätter att undvika sakpolitiska frågor till förmån för sittande regering, och till nackdel för demokratin. Håkan Juholt begick ett kontroversiellt, men praktiskt taget VÄLDIGT litet snedsteg för ett halvår sedan. Släpp det liksom.

Jag har själv läst formulären som en riksdagsman ombeds fylla i vid upplåning av boende. Jag har läst reglerna kring upplåning av bostad för riksdagsmän. Mer diffusa "klargöranden" får man leta efter. Så snälla, skit i det nu. Politik tack.

Ibland ska man säga ursäkta, men inte för mycket.


Och när vi ändå går in på ämnet politik. Nu har min kurs Jämförande politik 7,5 hp vid Luleå Tekniska Universitet dragit igång. Beställde kurslitteraturen, samt två böcker från referenslitteraturen i morse. Om cirka en vecka är jag fattigare än fattigast.

Afrikans humor

Lite mycket sväreri - annars hysteriskt. Bra Michael Blackson.


Vad jag skrattat åt i tre dagar


"Cravings"

Tom Peng Pung. Det heter Kinas fattigaste man. Jag är nog Sveriges motsvarighet - men beställde ändå hem ett par kängor alldeles nyss.

Fan för mig. Hittade dessutom tre böcker på stan i dag jag "måste" ha. Någon som ha hört det uttrycket förut?
Jaja, skitsnygga kängor i varje fall.


Vi är människor(?)

Svältkatastrofen på Afrikas Horn vet inga gränser. Uppemot 100 000 personer dog förra året med svält som direkt orsak. Året var då 2011.

Somalia, Kenya, Uganda, Etiopien och Djibouti är de länder som är hårdast drabbade.
Omvärlden bryr sig - men i allt mindre utsträckning.

Den nödhjälp som uppskattningsvis tio miljoner människor är i behov av för att klara sig ges inte ut i den omfattning som behövs. Hjälporganisationerna, däribland FN-baserade United Nations High Commissioner for Refugees (förkortat UNHCR) vill ha mer och klarare bevis på att en katastrof verkligen pågår.

-”Många givare ville ha bevis för en humanitär katastrof innan de agerade för att förhindra en humanitär katastrof. En farlig försening”, står det i en rapport av den brittiska hjälporganisationen Oxfam och brittiska Rädda barnen som BBC tagit del av.

Bevis?USA:s försvarsbudget var förra året 700 miljarder. Dollar.

Alliansen, med Moderaterna i spetsen, vann 2010 valet i Sverige.
Moderaterna har drivit igenom fyra jobbskatteavdrag. De vann valet på att genomför ett femte.
Förra året sänkte Alliansen biståndet till andra läner - med en miljard kronor.
Det var andra gången de sänkte andelen bistånd.

LÄS MER:
>DN: "Livsfarligt sen hjälp kostade tusentals liv"
>BBC: "Slow response to East Africa famine cost lives"
>DN: "Svälten på Afrikas Horn - bakgrund"
>The Economist: "Military Spending"
>The Economist: "In Pictures: Hunger in the Horn of Africa"
>Expressen: "Regeringen tar en miljard ur statsbudgeten"


The greatest

"Last week I murdered a rock""I am the greatest" 


Tack för att det finns män som står upp för medeltiden!Mina damer och herrar - det ni läser här är alltså en person som lever på 2010-talets verkliga åsikt.

Tidsmaskinen är mig veterligen inte uppfunnen ännu. Men genusdebattören Pär Ström tycks ha hittat på ett sätt att resa tillbaka till medeltiden utan maskhål eller Skalman-påfund: Vi motarbetar kvinnorna till förmån för oss svaga män!

Jag själv har länge varit förespråkare för att avskaffa kvinnlig rösträtt. Jag har varit anordnare av häxbränningar och manifisterat för att flickebarn inte ska få gå i skola - de är inte skapta för att läsa. Min nyinförskaffade biceptatuering Women are of a lower standard känns helt plötsligt väldigt modern.

Nu har jag äntligen hittat min vägledare i min kvasifyllda kamp för att återvända till gamla, hederliga värderingar. Nu är det bara slaveriet som ska återupptas innan är världsordningen återställd.

Tack Pär Ström!


Rent ut sagt: Stryk ska de ha

... Rolf Göran Bengtsson fick alltså Jerringpriset. Och vi kritiserar Kristdemokraterna för att komma från 1300-talet när de vill behålla lagen om tvångssterilisering vid könsbyte. Kanske dags att titta på oss själva? Nej, det är det inte. För den hutlösa procentsumman, 44,6 (!), som Rolf Göran vann med kommer inte från allmänheten. Den kommer från alla de inom ridsporten som är så "missprioriterade och missunnade i svensk media trots att det är bland världens största sporter". Ett fel där bara - häst är hamburgare. Det äter min katt.

... Sitter och lyssnar på 80-talsmusik. På tal om 1300-talet.

... Karatefylla - förlåt men det programmet är fan stört roligt. Kräktes i princip när jag såg trailern. Men - de har fan lyckats fånga den där supersatiriska tonen som är svår. En distans till vad de själva håller på med som faktiskt gör det roligt. Tror jag. Och så behövs det bara några som faktiskt drar lite dåliga sexskämt. Se exempel här.

... och en sjukt tråkig rutin. Det är att fylla på flaskorna med diverse proteiner inför ett träningspass. /dödamig.
Some serious häng


Häng. Är det Gällivarehäng eller är det vanligt häng?

Kör lite rutinhäng med Johannes. Igen. Vi datanördar lite. Och kollar Ricky Gervais intromonolog från Golden Globe från i måndags.
Ricky Gervais skapade stort rabalder när han 2010 chockade hela Hollywood-eliten med sitt kompromisslösa manus. Det kan ni titta på här.  Att sitta på huvet


Ny stickaDet blir utespelare från och med nu.

Började stå i mål i innebandy när jag var tretton år. Två år senare var jag bland Sverigesfemton bästa målvakter i min ålder.
Jag avbröt allt, det vart för mycket.
Tillbaka det här säsongen - på riktigt. Men har aldrig fått chansen.

Det finns inget bättre för adrenalinet än att göra det där ingen förväntar sig. Visa att du är övermänsklig. Och det måste du vara som målvakt. Framför allt mentalt.

Men det är inte roligt att sitta på bänken hela tiden. Stå vid sidan av trots att nivån är mycket högre än så. Så jag skiter i det nu, även fast det är motvilligt.

Innebandy är en lagsport, men när du inte är en del av laget finns det ingen möjlighet att påverka.

Munorgasm

Fruktansvärt jobbigt att äta sex rätter. Och vin på det.

Eller inte så jobbigt ... Fortfarande helt varm i hela kroppen efter i går.
Ågatan 3

Satan i gatan så bra


Zipper RMXS
by Sound of stereo

Etik i medierna

För er som någon gång känt er intresserade av mediadrev. För er som är intresserade av hur tidningar, radio eller TV gång på gång "kliver över en gräns". För er kommer nu detta inlägg. Det är en blogg/essä skriven för kursen Journalistik 15 hp på Karlstad Universitet. Utgångspunkten är Etik i medierna. Betyg: VG."I dag är annorlunda än i går, men tidningen består."
Ett rim som än så länge håller.
Består gör även de pressetiska reglerna. Och det trots att tider förändras med allt vad det innebär; moral, teknik, ideer och nyheter. Tyvärr för många av tidningar, TV-bolag och etermedier som mer än gärna utvecklas.

De pressetiska reglerna är mediabranschens egen "lagbok". Inte påtvingad någon, men inofficiellt ett krav för att betrakts som seriös aktör gällande journalistiskt berättande.  De vanliga publicsistreglerna finns att läsa på nätet, men sammanfattas mer specifikt i skriften Spelregler för press, TV, radio utgiven av Pressens Samarbetsnämnd. En vägledning när det kommer till publicering av matrial som kan anses känsligt - Namn, personinformation, bilder.

Senaste tiden har de pressetiska reglerna diskuterats flitigt pår redaktioner, i medierna och säkerligen i hus och hem. Det mycket beroende på massmedias, nästan enhälliga bedömning att publicera namn på TV-profilen och KPs Chefredaktör Ola Lindholm efter att han gripits och delgivits misstanke om ringa narkotibrott.
Ungefär samtidigt greps en "känd radioprofil" misstänkt för våldtäkt på en minderårig flicka. Ett betyddigt allvarligare brott sett till straffskalan. Inget namn har ännu publicerats.
Varför har man gjort så olika bedömningar i dessa fallen?

I pressens "spelregler" står det under kapitlet Etiska regler för press, radio och TV, Respektera den personliga integriteten, punkt 7: "Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.
Det är en väldigt kort mening för ett väldigt svårbedömt område.
Varför är Ola Lindholms fall mer allmänintresse än radioprofilens?
Vad är egentligen allmänintresse?

Ola Lindholm är en offentlig person därför att han i över ett decennium arbetat som programledare för olika barnprogram, och på senare år även som chefsredaktör på Kamratposten. Utöver det styrelseledamot för Barnens Rätt I Samhället, Bris. Med andra ord har han länge haft ett stort inflytande på barn.

Ola Lindholm är med andra ord en person med mycket stort inflytande över barns vardag. Han bör därför ses som en förebild och som i sina olika uppdrag öppet ställt sig bakom lagens långa arm. Det är ett typ av missförhållande som avslöjas genom namnpublicering. Att utesluta Ola Lindholms namn i publiceringar rörande hans misstänkta, senare dömda, knarkbrott vore att undanhålla viktig från allmänheten. Därigenom fortsätta låta Ola Lindholm erhålla epitetet som helyllekille och en rättskaffens profil, perfekt som förebild för barn. Det är falskt och skulle ge en bild till allmänheten som var osann.

I föreläsningen Offentlighet och sektretess går Mia Ohlsson igenom Allmänna handlingar, lagstadgade under Offentlighetsprincipen, Tryckfrihetsförordningen (TF). Mia Ohlon redogör då att ju högre post en offentliganställd tjänsteman har, desto mindre privat blir dennes angelägenheter.
Det kan ses som att Ola Lindholm genom sina åtaganden placerat sig som en person kopplad till samhällsviktiga institutioner. Han har då tagit ett samhällsansvar utanför den offentlighet som ett jobb inom stat-, kommun-, landsting innebär. Men fortfarande roller där granskning fortfarande är relevant.

Ola Lindholm har begick knarkbrottet på "privat tid". Men i sin egenskap som styrelseledamot för Bris, barnprogrammledare och chefredaktör för KP vilar fortfarande ansvarets skugga över honom. Det är på grund av Ola Lindholms samhällsposition som hans namn därför blir viktigt i publicering. Han är intressant för samhället - hans snedsteg är allmänintresse

Allmänintresse kan därför, till största delen, sägas vara samhällsviktiga insitutioners fungerande, eller som journalistiken blir: dess icke fungerande. Då ä såväl styrande personer som organisationen som helhet intressant. Ju viktigare ideologisk en person är inom organisationen är och ju fler personer denne har under sitt inflytare, desto viktigare med en öppen granskning.

Var allmänintressets gränser går specifikt kan diskuteras än längre ...

Olika bedömningar i Fallet och Ola Lindholm och "Radioprofilen".
Läs mer om Ola här och om Radioprofilen här (externa länkar).

Radioprofilen är just bara en radioprofil. Han saknar många av de kriterier som jag skrev konkritserade begreppet allmänintresset. Han jobbar förvisso på en samhällsviktig person, men han är inte en ideologisk motor bakom specifika idéer. Han innehar däremot ett stort antal människor under sitt inflytande. Men inte på grund av starkt ideologiska skäl, vilket Ola Lindholm kan sägas ha genom engagemangen i Bris och KP.

Men var ligger grunden för mina påståenden om personens position inom etern?
Svaret heter internet.

Jan Hellin påpekar i radioprogramet Medierna från 31 januari 2009 internet som en triggande faktor för att publicera namn.
Jan Hellin menar i inslaget att det är väldigt enkelt att ta reda på vem som är "den misstänkte" (i det här fallet Radioprofilen) tack vare internet; "Undrar du väldigt mycket vilka det här är så tar det dig ungefär en och en halv minut på nätet att ta reda på det."
Han menar också att media, sedan internets intåg, inte längre har "monopol på offentligheten".

Ställen som publicerar namn på misstänkta personer kan vara internetforumet Flashback eller sajten Svenskamord.se.
Här har man mer eller mindre starka grunder för sina angivelser. Det kan vara rena indicier som leder till namnpublicering. Samtidigt kan det också vara sanning.

Men det finns en klar, distiansierande skillnad mellan olika sorters media - de kan vara journalistiskt proffisionella eller amatörreglerat innehåll.

Aftonbladet, TV4-Nyheterna och Mix Megapols nyheter har en samhällsviktig position som distributör av nyheter. Deras inflytande över befolkningen är större, proffisionellt och bör därför hållas inom ramar som till viss del skyddar befolkningen från sig självt. Då menat att om man skulle börja basonera ut misstänkta innan domar fallit, som sedan visat sig vara oskyldiga, huller om buller skulle detta göra nyhetsrapporteringen oseriös och pajasartad.

Det som förekommer på nätet är i största delen skvaller. Hysch som flyttat ut från bänken nere vid korvkiosken och in på nätet. Det som sägs det får sägas men behöver inte vara sant i samma utsträckning som medias rapoortering.

Proffisionella yrkesmedier bör därför inte ange dagens motsvarighet till ljugarbänken som skäl för att i större utsträckning publicera etiskt känsliga uppgifter, som i exemplet namn.

Vad Tyskland och Frankrike har gemensamt

Belgien också. Men Belgien är en hybrid av Tyskland och Frankrike. Och så är landet så pass splittrat att det inte kan räknas som ett land. Hur som helst - Galet bra electronica.

OBS: SPOTIFYLÄNKAR!

>Vitalic
>Digitalism
>Boys Noize
>The Subs
>Soulwax
Detta är lyckaTvå stycken Coldplaybiljetter dimper ner i brevlådan. Inga problem, om man säger så.

Tungt explosivitetspass i benen. Andra passet i dag. Nu ska fan magrutorna fram. Är bra mycket biffigare än förra sommaren. Ganska sjukt mycket biffigare. Skönt att slitet ger något jävla resultat.

Drar till Johannes och kollar BBC-dokumentärer om en stund. Först ska jag gaya mig och föna håret.
Och för att binda ihop säcken; hade jag varit just gay - Chris Martin. Skriver en snubbe sådan här musik, då finns det fan risk för det tror jag. 5:16 in i klippet, När låten liksom exploderar en andra gång, lite mer subtilt - oförskämt vackert.


Tidernas vassaste Nikereklam

Det finns sjukt många bra Nikereklamer med fokus på fotboll. Exempelvis den här eller den här. Men jag säger bara en sak: Au revoir.


Ibland stannar tiden, ibland står tiden still

Skitsamma, förklarar inte ens sådär bra och kvasipoetiskt.
För ibland vill man ju bara att ingenting ska hända mer. Ibland vill man att tiden inte rör sig utan att allt bara är som det är just i det ögonblicket.

Ibland står tiden still utan att man vill det. Vet inte hur länge jag läst Steve Jobs-biografin nu, men en bra bit över två månader. Sjukt oambitiöst skriven. Som att läsa en instruktionsbok. Men ändå, ett måste för den som vill veta hur ett enda företag kunde förändra världen så mycket.

Ny favorittröja. Från Myrorna. 85 spänn. Sjukt värt.Lär ju få handla där i fortsättningen med. Ligger -257 kronor på kontot. Inga konstigheter. Snålar med hårvax på denna bild. Och förstår mig inte helt på min webkamera heller - den ändrade kvalité från ett foto till ett annat. Sucks.

Först: South Park.


03:37


Liam Gallagher - what's more to say?


Shit of the day

Tröja: Myrorna, 65 :-. Kan fan inte bli bättre.
Byxor: Urtvättade lagbraller á la Ekängen IBK.
Humör: Förbannad, trött.
Låt: Nirvana - Dumb (Unplugged)

"Ta det piano"

"Ta det piano". Det sa alltid mormor när man var liten och skulle lugna ned sig.
Hatade det. Nu förföljer det där jävla uttrycket mig.

Men hur som helst ska jag lära mig spela piano. Har fått en kompis att lära mig, så det blir väl säkert bra. Vore mest skönt att kunna plånka något. Stort misstag att inte kunna det. Får inte glömma att några av världens största genier genom tiderna också är kreatörer utvöer det vanliga.

Att lära sig spela Coldplaylåtar? Lätt.


Think different


Thåström - for so long


Man, myt, legend.
Joakim Thåström har gjort avtryck på en hel generation genom
musikprojekt som Ebba Grön och Imperiet.

Svensk melankoli när det är som bäst - Joakim Thåström.


Har svårt för Plura och Eldkvarn. De känns ... de känns så konstlat. Så glatt. Thåström är bara ledsam. Hans musik är tragisk och hjärtskärande. Det svåra när någon gör det enkelt att förstå.

Här hittar ni hans konsert från Way Out West i somras (2011).

TIPS
08.07: Främling överallt
11.55: Kärlek är för dom
15.15: Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce
21.07: Fanfanfan
32.46: Du ska va' president

Och det hände

Jag sprang.
Långt ifrån en rekordtid. Men att överhuvud taget ta mig ut och springa - en stor bragd.
Ryggen var det som var värst. Dålig teknik på marklyft får man lida för. Annars, behagligt.

Nu ska jag bada och läsa Steve Jobs-biografin (som aldrig verkar ta slut).

DET BLIR EN KRÖNIKA OM X&Y. MEN INTE NU. HÅLL TILL GODO!

Ibland tar det år

Fyra år.
Fyra år tog det mig att leta reda på den här videon. Igen.
Kanske den abolsut bästa versionen av Wonderwall som någonsin framförts. Och då är inte Liam med i leken. Skymf.

Vet inte hur många gånger jag satt och lyssnade på den här i nian. På natten. När man var uppe alldeles för sent, åt alldeles för dåligt och hade på tok för misskött hy.
Shit, då använde man MSN. Herregud. Fuckin' ages ago.MER OASISGODIS:
>Champagne supernove (Live at Wembley Arena 2008)
>Intro: Fuckin' in the bushes/Rock 'n' roll star (Live at Wembley Arena 2008)
>Supersonic (Live from Main Road 1996)

PS: Lägg märke till Noels Umbrotröja under Main Road-konserten. Kan det bli mer fulländad arrogans än så? Perfekt. DS.

Why do you run?

Jag har inte sprungit på en månad.
Klart tränat men inte sprungit och inte tvingat sig själv till det yttersta.

Jag saknar det.

Luften i lungorna som river djupa sår, benen som inte orkar. Hur axeln ömmar och hur huvudet inte får tillräckligt med syre.

Friheten av att vara sig själv beroende. Där bara du är din egen motståndare. Där din sista styrka som används är din egen svaghet.

Why do you run?


Prat om dem

Det kan inte ha ungått någon att jag lagt ut en hel drös med Coldplaylåtar senaste veckan. Är totalt insnöade på dem. Mest på gamla Coldplay.
Skulle inte säga att jag får cravings efter att lyssna på någon låt från Viva la vida (2008), och endast kanske någon enstaka någon från Mylo Xyloto (2011).

De träffade liksom rätt i allt de skrev innan nämnda album. Och texterna gör det fortfarande - The scientist, Talk och What if (och en drös till). 
Kanske är det för att jag är sjukligt naiv, sådär som bara tonåringar är. Eller melankolisk på samma sätt som jag var när jag var 15 bast och sket i det som inte var spännande eller lockande.
Men det mesta är sant. Lyssna själva. Ni som förstår, ni förstår.

Blir troligtvis en krönika om X&Y lite senare i dag.


What if

Helt förstörd i huvudet. Orkar inte göra någonting. Eller, har inte lust. Så vad nu?

Men man blir aldrig för förstörd för gamla Colplay. Kan ni inte komma tillbaka?

Mylo Xyloto är nästan en skymf mot er själva. Kan ni inte skapa What if igen?

Det är så bra. "What if you don't whant me there by your side?"

Kan ni inte försöka igen?

"Oooh that's right
Let's take a breath jump over the side
Oooh, that's right
How can you know it if you don't even try?"

Det är inte så svårt. Det känns svårt.Hur är ditt liv?

Jo tackar som frågar. Det äter mig till frukost varje morgon. Det vet liksom, på något sätt, alla möjliga tänkbara sätt att hålla på och driva med mig. Men annars är det bra.Missa inte dokumentären "From the sky down", om hur U2 skapade Achtung baby och hur albumet påverkade bandets karriär, i morgon på SVT 2, 22:15.

Fockin classic

Oasis - träffar alltid rätt.Swedish House Mafia - HELA KONSERTEN FRÅN MADISON SQUARE GARDEN

Är väl inte överförtjust i den svenska tjuvligan. Men att förneka deras globala storhet går inte. Och det ska erkännas, jag har hetsat till deras låtar jag med.

Swedish House Mafia at Madison Square Garden, New York 16.12.2011 (Full Set) [exQlusiv.com] from exQlusiv on Vimeo.


Serierna du inte får missa

"Fresh prince i Bel Air", "Nip tuck" eller "Tredje klotet från solen"
Det har funnits sjukt många olika slags TV-serier genom åren. Här är några du inte får missa (utan inbördes ordning).

 • South Park
  Matt Stone och Trey Parker har hyllats likväl som sågats för TV-serien om de fyra unga pojkarna Cartman, Stan, Kyle och Butters. Men de har alltid haft fingret på den punkt som svider mest hos den amerikanska andan. Superbarnsligt, men när de hånar allt från Barack Obama till Aids är det svårt att inte skratta.
 • Band of brothers
  Det finns hur många skildringar som helst av andra världskriget som helst. Men få har berört mig så mycket som denna miniserie i tio delar. Ett epos utöver det vanliga som visar männen bakom nutidshistoriens största krig, där vanliga män utförde extraordinära insatser. Producerat av superduon Tom Hanks och Steven Spielberg som även gjorde den fristående uppföjaren "The Pacific". Bara intromusiken ger mig rysningar.
 • Six feet under
  Flerfaldigt Emmybelönad serie och ständigt utsedd som en av de bästa TV-serierna någonsin. Relationsdrama med något så udda som en begravningsbyrå som utgångspunkt.
 • Twin Peaks
  David Lynch kritikerhyllade TV-serie där mystiken och intrigen är lika tät som Bill Gates. Det de säger i nedanstående trailer om att serien förändrade en hel värld stämmer. Alla någolunda moderna som levt på 1900-talet har hört talats om Twin Peaks. Ett måste.

Filmen som chockade makteliten

Snooker i går.
Hur vi än gör kommer Felix och jag ALLTID in på Team America eller South Park.
Team America kan vara världens roligaste film.

Den innehåller faktiskt världens bästa spy- och sexscen. Med marionettdockor.

Herregud, hur barnslig är jag?
Skiter i det. Team America är bäst.

Sånt där som jag gillar att lyssna på (men nästan ingen annan)


Världens mest klassiska spel

Ni som bara ska spela ett data-/TV-spel i hela ert liv.
- Det är fan Fifa '99.

Dennis Bergkamp på omslaget, Cantona med i Uniteds lag. Jesper Blomqvist är inlagd i förstaelvan redan från början. Kan det bli bättre? Snyggaste menyvalet också. 

Har man valt Chemichal Brother's Rockafller skank som soundtrack är det upplagt för succé.

Här hittar ni introfilmen.


GÄSTKRÖNIKA: "Lisbeth och mackorna"Signerat Jonas Cramby

En sådan förtjusande dag, i dag i dag.

The vardag is uppon me.

Stororder om att städa i dag. Alla som läser trillar bort redan vid orden "vardag" och "städa". Skitsamma, It's what I'm going to do. Sug puck på det.

Det jag skrev i natt om det gråa. Kikar man ut, japp, då är det där.

Gårdagens bakismat: korv. Rättare sagt: "Bullens Pilsnerkorv".
Gårdagens syssla: Rodelläge.
Gårdagens film: A serbian film (Kommentar: Fy i helvete vad dålig. Se aldrig. Sjuk och twistad och vidrig.)

För er som söker lycka, klicka här.
Melankoli är alltets värsta fiende

Nyårsdagen. Till och med dagen är bakfull. Det är nästan definitionen av det som är Sverige - det tunga.

Sanningen som liksom alltid är där men som ingen låtstas om. Den som blir rolig och sarkastisk när man betraktar den. Den, just det där alltet av nuet som är vårt. Det som alla vet så mycket om men som ingen vet hur det ska tacklas när det gör sig påmint. Som är luften ingen märker förrän det blåser. Och då stormar det alltid.

Fanfanfan.

Plötsligt var det inte samma sak.


The day after yesterday

Har aldrig i hela mitt liv varit så bakis som jag var när jag vaknade i morse.

Gick ut lite för hårt, lite för tidigt, med ett inte så dåligt resultat i går.

Hemma halv sex och hela den biten. Då har det vart standard.

Men det har ju naturligtvis sina baksidor.
Vaknade inte helt och hållet förens vid ett. Och då var jag inte i stånd till att göra annat än att gå till soffan och sova där i två timmar. Huvudvärken släppte för tre timmar sen. Nåja.

Nu ska jag dra och vara svår med Johannes Rex.
Han har skaffat svår mustasch, sån där som alla musiker har.
Snubben i mitten för er som inte har koll.


RSS 2.0