Dream of Paradise. And of sweet memories


Adrenalinsugen

Har levt lite för rutinartat senaste veckorna. Är nästan knuten till att vara hemma på grund av plugget. Men är fruktansvärt sugen på att dra en resa någonstans. Gärna till någon Europeisk huvudstad. USA voe tufft det med.

Har lite planer på en speciell typ av utbildning tillsammans med Felix. Får se hur det blir med den. Vore riktigt kul, hur som helst.

I kväll ska jag bort en liten sväng. I helgen jobbas det med Forward i division 1-fotbollen och med innebandyderby. Och så ska det bestämmas lite mer om den där utbildningen. Riktigt sugen.

Vore inte helt fel att åka på hockey heller. Blir rätt sugen när man kollar Djurgårdens gamla tifon och intron.
"Fabriken", som Difs tifomakare kallas, håller världsklass.
En av anledningarna till att ha fortsatt med sporten - adrenalinkicken av att inse allvaret.
Kvällens garv

South Park står för underhållningen i dag. Eric Cartman i synnerhet. Hans råa attityd mot allt och alla, hans egocentriska livsåskådning och hans extremt barnsligt dryga sätt att agera.

Cartman (till Wendy): I'm not fat! I've just got bowns grown in to my body, you skinny bitch!
Mr. Garrison: If you say bitch to Wendy one more time I have to send you to the principals office.
Cartman: ... Bitch.

Stört kul.

Klassiskt filmscen från en av de mest episka rullarna någonsin, South Park the Movie: Bigger, longer and uncut.
Otaliga gånger har den blivit fram- och tillbakaspolad för att titta bland annat den hä scenen.


Satsa alltid på teknik

Bananrygg. Det ska man inte ha när man kör marklyft. Tyvär hade jag det idag på 105kg. Inte jättemycket. Men tillräckligt. Bara att gå ned nåra kilon och bättra på tekniken.

Men andra grejer är också irriterande. Jag har en smula under bokstaven R på tangentbordet. Det är "störigt". Så om bokstaven saknas här eller där - då vet ni.

Kaos i systemet

Har ett relativt stökigt rum just nu.
Stökigt rum
Stökigt rum

Nytt filmgodis

Har köpt film fö över 600 kronor på under en månad. Det kostar att vara kräsen. Allt ska ses på DVD, inte nedladdat. Skitkvalité, skitljud och en allmän unken känsla av att sitta i datastolen istället fö en mjuk soffa fick mig att börja köpa min film. Och den omätbara känslan av att äga en rätt saftig DVD-hylla.


Filmer


Eddie Izzard á la religion


Naturens resurser är slut


Vi lever från och med i dag på mer än vad vi kan producera. Jordens resurser har helt enkelt tagit slut, rapporterar NA.se. Vårt beroende av fossila bränslen är den största orsaken.

Världens befolkning skulle behöva två jordklot för att kunna uprätthålla sin konsumtion.
Den största boven till den stora konsumtionen är de rika länderna. Om varje invånare skulle konsumera lika mycket som en motsvarande svensk, skulle det behövas 3,3 jordklot för att klara konsumtionen. Om jordens befolkning skulle konsumera lika mycket som den genomsnittlige amerikanaren skulle det behövas 4,5 jordklot.
Perus befolkning omsatt i resten av världen skulle bara konsumera 0,8 jordklot.

Läs hela artikeln här (extern länk).

Min största rädsla blev sann

I går kväll, då plötsligt kände jag det.
Huvudslöhet - min största rädsla.

När jag gick på gymnasiet slutade jag aldrig undra, slutade aldrig fundera eller vara nyfiken. Och det även på saker jag egentligen inte var intresserad av; vad finns det för dolda faktorer bakom växthuseffekten, varför beter sig människor som de gör etc?

När skolan började närma sig slutet började nyfikenheten att sina. Jag var trött, sov elva timmar utan att ha gjort ett dyft. Samtidigt ville jag för allt i världen återfå hungern efter kunskap.

Men den har varit borta sedan dess.
I går upplevde jag dess bieffekter - mitt huvud kopplar långsammare, det tar tid att hitta ord jag skulle använt utan att blinka förut. Och det var skrämmande.

I dag vänder vi på den trenden. Jakten på kunskap fortsätter, jag ska bli mer kunnig än någonsin.


Ett två dagars hjärnsläpp

Blev inte mycket gjort i dag heller.
Men i morgon. Hört den förut?

Sen kan man ju undra vad mitt förra inlägg handlade om. Småkul tyckte jag, kanske bara barnsligt - vad vet jag?
Skitsamma. Alla är så jävla pryda. I min ålder i varje fall. Hatar det.

Samma sätt som man anammade när man gick i 8-9 sitter i hos majoriteten, tycks det som. Slapp' av för fan.

Kuken - det viktigaste av allt

Fallosen, snoppen, fnitterstaven. Mannens "köttkäpp" har i årtusenden varit symbolen för all hans manlighet.
I antikens Grekland fanns i varje gathörn en herm - en fyrkantig pelare med guden Hermes huvud högst upp och med en erigerad penis vackert uthuggen under dennes haka.

Fortfarande är mannens glädjespridare hans kanske viktigaste kroppsdel. En symbol för hela hans mastodontaura och en aldrig svikande källa till självförtroende.

Petter-Niklas kan ju dock bli sjuk. Det är ett rätt tabubelagt område, det där med sjukdomar som drabbar underliv. Könssjukdomar hitan och ditan, men kanske allvarligast av alla otrevliga bascilusker måste ändå vara prostatacancern (som i och för sig är ett virus).

Så titta på den här videon - reflektera över att då och då kika lite extra på nöjespelaren mellan benen.


Videon har taglinen: One man. One cause. One finger. Helt otroligt roligt.

Rivstart med Eric Fiedler

Alla vet vad måndag innebär; ny vecka, nya möjligheter. Nya erfarenheter och lärdommar som berikar livet, nya bekymmer. Nya problem som  tvingas lösas och en massa energislukande aktiviteter.

Det blir ett brutalt uppvaknande från en alltför slappglamourös helg. Tittade säkert över 100 youtube-klipp i går, halvsov framför QPR-Aston Villa, tog en promenad och spontaköpte två filmer jag redan sett.

Varvar högt på ettan nu på morgonen med South Park-avsnitt. Växlar upp direkt till fyran på gymmet. Kör en U-sväng genom att äta lunch och duscha. Någon form av drag race drar igång efter det. Mycket tack vare den långa väg av plugg som ligger framför mig.

Tre uppgifter i journalistiken, kurs på onsdag. Utöver det ska jag försöka ta körkort. Till råga på allt lyckas jag med konsstycket att snitta tio timmars sömn per natt. Inte vad jag behöver, men samtidigt vad min kropp behöver.

Ta en språklektion med Varan-TV så länge.Osugen

Slappaste dagen ever idag. Trött och seg, har inte kust att göra något konstruktivt över huvud taget. Har tittat ett South Park-avsnitt, för det mesta bara surfat runt annars. Odrägligt och odugligt.

Kul reklam har jag hittat i varje fall.

Trailermania - Skräck

Klickade hem två sköna skräckfilmer igår.
Först ut var James Wans Insidious från i våras. Snuskigt giftig. Länge sedan jag satt på helspänn under en hel film.
Nästan som kaka på kaka blev det även Dead Silence av samma regissör. Också sådär obehaglig så att stämningen i rummet fryser till is.


Propagerade ju även för Elmsta Horror Festival i veckan. De två korta småfilmerna som skulle marknadsföra skräckfilmsfestivalen var egentligen bara en försmak på en kortfilm. Enligt tidningen Resumés nätupplaga ska det gått åt 45 liter blod, 2 kilo sprängämnen, en motorsåg och en get (till råga på allt) under inspelningen.

Morgonhumor


Project South Park

Tänk att du skapar en tjock tecknad gubbe vars roligaste repliker grundar sig i könsord.
Misslyckat?
Nej, det är South Park.

Ge det hela en skön twist, brinnande aktualiteter och bevisa att Barbera Streisand egentligen är en stor och jävligt elak robot så får du världens roligaste serie någonsin.

Det finns så sjukligt många bra serier man kan titta på idag, gamla som nya. The walking dead, Twin Peaks - you name it.
Trots det och att jag redan sett alla avsnitt, ska jag se om alla South park-säsonger.

Smygstartade i dag med pilotavsnittet, "Cartman gets an anal probe". Nu är det dags för det första "riktiga"; "Weight gain 4000".

Skjut aldrig upp plugg

Ett råd till alla nybörjarpluggare därute: Sjukt aldrig upp era studier till sista dagen. Det är inte så kul som det verkar.
Pluggextas
Pluggextas
Pluggextas

VIP-Kväll

Skulle på bio igår. Blev ignet av det. Bio Roxy hade tydligen slutat med The greatest movie ever sold. Blev o'Learys istället. Blev VIP-kväll på Alla tiders kaffe.

Totalt utlfippat. "Garvade läppen av mig". Eller kvällen var inte utflippad. Det var mer Felix och jag som var det. Och på ett hörn Max, på ett hörn hans flickvän Natalie.

En liten anledning till skämten var det här klippet:


Nu blir det rygg-/axelpass på gymmet. Efter det ska jag ta upp den enorma hög plugg jag lagt åt sidan. På en fredag. Kulkul.

Vinnarbloggen

Det börjar gå bra med träningen ny igen, efter en liten sjukdomssvacka. Känner mig riktigt taggad och nästan ännu mer motviverad då jag kliver ned på fyra pass i veckan.

Har inte hunnit med så mycket plugg som jag borde, men det problemet har man löst förr. Egentligen på tok för många gånger.

Nu är det ÖKK som gäller. Benböj och ett halvtungt benpass.


Det är tonerna som gör det

United vinner - igen - mot Chealsea. Ikväll även mot Leeds. Med Berbatov som mittback i slutet på matchen.

Djurgården tar två derbyvinster på två dagar. Det mentala överläget mot Allmänna Idrottsklubben Solna totalt.

För att dra en långsökt parallel, Djurgården till England, så är Djurgårdens nya introsång  hämtad från ett mästerskap som bara kan bli stort på de brittiska öarna. När Djurgårdsspelarna kliver in gör de det till tonerna av Chase the sun, även kallad The dart song. Låten är hämtad från Premier League i dart.

Japp, Premier League finns således även i dart - spelet som endast tävlas i på husvagnssemestrar där någon köpt en billig gulsvartfärgad korkplatta på en Statoil. Ja och så i England då.

De ska ju ha att de lyckas skapa stämning på åskådarplats, de där Engelsmännen.


Bara G

På universitetet är betygskalan ganska skral, U-VG. Jag fick G på min första uppgift. Jag vet inte hur jag ska ta emot det.

Det var länge sedan jag fick ett betyg under MVG. Senast för ett år sedan. Har pulvriserat allt vad betyg heter och slutade på 20,88 i snitt på gymnasiet. Det efter att ha missat högsta betyget i sex ämnen.

Det här med att därför bara nå ett G på den första uppgiften på Universitetet känns som en enorm underprestation. Det är inte kul någonstans. Själförtroende, ned.

Alejandro Fuentes Bergström säger det bäst.

Where to begin?


Trögstart. Det fungerar så när man ska börja på ny kula. Vet inte vilken tråd jag ska börja med.
Efter några minuter kommer jag på att det bara är att plocka upp en löst liggande lina och börja nysta.

Bara en uppgift den här veckan. Lutar åt att jag ska gå på rättegång tack vare det.

Tillbaka på gymmet idag. Efter diverse råd så är det träning endast fyra gånger i veckan som gäller.
Det kommer bli jäkligt rastlöst.
Tränade ju nio gånger i veckan för bara två månader sedan, som någon slags kontrast.

Hade jag inte jobbat kommande helg hade jag besökt Elmsta 3000 Horror Fest, på Kägelbanan i Stockholm. Deras reklamfilmer är helsköna.


Derivatan av United

The theater of dreams är fullsatt.
De senaste säsongens giganter, Manchester United och Chelsea, i säsongens första möte.
En match som kan bli Uniteds vändpunkt eller de rödvitas defilering.

Sir Alex Furgesson ler när han häslar på publiken bakom Manchester Uniteds avbytarbås.
Andres Villas Boas, på den andra bänken sitter lätt frammåtlutan. Han ser redan nervös ut.
Furgessons United har öppnat på mest fantastiska vis. Målrekord redan efter fyra omgångar.
I Champions Leaguepremiären i onsdags gick det trögare. Portugisiska Benfica klarade 1-1.
Återigen är det ett portugisiskt spöke som kan stå ivägen för den röda lagmaskinen.

Matchen mot Chelsea är den här säsongens stora punkt för United. Det kan bli antingen en krispunkt. Det kan bli en punkt som symboliserar Uniteds fortsatta utvecklingskurva.
Precis när jag skriver det här gör United 1-0. Derivatan tycks vara positiv.

Fletcher från start. Första gången i ligan i år. Lite skotskt hårdhet mot ett tunnt Chelseamittfält.

On Crystal Meth. Typ.

Drar en lite jobbsväng. Ringer in lite lokal fotboll. Behöver vakna. Borde sovit en halvtimma innan jag drog hit. Undrar varför jag sover bara åtta timmar per natt. Undrar varför jag inte kan sova elva timmar i sträck, som innan sommarlovet. Det vore skönt.

Får köra lite "crystal meth" under tiden. Eller bara kaffe helt enkelt. Skulle nog inte bli så bra referat om jag satt här och skjöt fultjack.


Alienspecial

Såg om The fourth kind igår. Kan mycket väl vara bland de angenämaste "skräck"filmerna någonsin. Sjukt obehaglig, inte minst för musiken som ni hittar här (Spotifylänk).


Så om det är två skräckfilmer ni ska se i år, då är det The fourth kind och Insidious.

På tal om Aliens. Döm själva av den här filmen, såvida de existerar eller inte.

Longing for


En sportsummering

Sporterna överlappar varandra nu.
I takt med att fotbollen drar igång i världens största ligor, bankar även alla vintersporter på dörren.
Den bästa tiden är nu.

Så jag ska försöka mig på en liten summering av helgens 5-0 kross i Premier League, gårdagens 1-1 match mot Benfica och dagens elitseriepremiär.

PART I
No words needed. The number says it all; 5-0.

Återigen en kross av United. Rooney oförskämt bra. Fortsätter han i den här takten. Jag kan inte ens ana hur bra han kommer bli. Hattrick två matcher på rad. Chelsea nästa. Förlåt, men realistiskt sett blir den sviten då svår att hålla.

PART II
Square and fair

"Bara" 1-1 borta mot Benfica. Men samtidigt 69-31 i bollinehav till Manchesterlagets fördel. Det skvallrar en hel del om hur stor kontroll man hade på matchen.
Förvisso pressade Benfica högt och bra. Men ingen av Unitedspelarna såg någon gång särkilt brydda ut över det. Antalet passningar som slogs inom lagen hade United dubbelt så många - och då var det endast en bit in i första halvlek.

Evans är ingen världsback som Ferdinand eller Vidic. Å andra sidan är det ett klassavslut som Cardozo genomför. Framförallt framspelningen. Den yttersidan av Gaitan, som kollegan Fredrik Scherman skrev på twitter: "Fotbollsporr".


PART III
Elitserien
Djurgården har två ruggigt starka säsonger bakom sig. På försäsongen har laget gått riktigt starkt och varit bland seriens främsta. Avsaknaden av backjätten Ragnarsson kommer nog kännas, ju mer säsongen lider. Förhoppningsvis börjar DIF-juniorerna leverera på allvar i år.
Hur som helst kommer man nog kunna hota i toppen i år igen. Och är det inte med farliga anfallstaktiker, då är det troligen med landminor.

Vakna på fel sida

Jag vaknade på helt rätt sida idag. Solen skiner, kyligt men inte kallt. Himlen liksom "oskyldigt blå".
Fan, det blev inget Nobelpris i år heller
Jonas Björkman vaknade på fel sida en gång; "Luuuuder (...) Det är fan inte första gången du är inne och fördärvar".
En riktig sportklassiker.

Det är Alla tiders (med) kaffe

Nästa helg, den 24 september, öppnar Örebros coolaste kaffebar - Alla tiders kaffe.
För att skapa det absolut bästa kaffet har grundarna hämtat inspiration världen över. Bland annat från Sydafrika.

Jag är övertygad om att det kommer bli sjukt bra och stans bästa kaffeställe - besök Alla tiders kaffes blogg genom att klicka här.

Ägarna är även utbildade på te, så en smakupplevelse oavsett val av dryck vågar jag mig nog på att utlova.
Behöver de expandera i framtiden kan de ju alltid överväga att anställa den här snubben. Han vet ju liksom hur man får ut het dryck till ganska många i taqet.


Rekordinlägget

Ska inte skryta med att jag har en välläst blogg. Snittet ligger runt 40-50 unika per dag. Igår var ni dock över 80 som hittade hit. Allt på grund av ett inlägg om Gordon Ramsays porr-look-a-like som hittades uppäten av grävlingar (läs här).

Enligt kriterierna för nyhetsvärdering har den allt för vad som gör en nyhet intressant. Den är oväntad, unik och innehåller en känd person.

Men nu ska jag truga mig iväg till gymmet. Köra kvällens pass på förmiddagen. Krossa ryggen med marklyft. Till dess, världens sjukaste snubbe någonsin - Arnold. Kolla 2.48 in i klippet. Hantelpress tror man. Så blir det helt plötsligt liggande flyes. Med dom vikterna. Det är insane om något.

Sjukaste nyheten i år

Gordon Ramsays porr-look-a-like, Percy Foster, har blivit uppäten av grävlingar.
Den 35-årige aktören hittades i ett gryt utanför staden Tregaron i Wales.

Läs hela nyheten här.

Kämpa Eric

Är dödligt trött. Sov sju och en halv timma. Vaknade sådär kissnödig. Sådär så man inte har något annat val än att gå upp, hur mycket man än försöker somna om.

Ska sätta mig och läsa igenom en rapport om Nyhetsvärdering. Med en rosa understrykningspenna. Som är orange på papper. Besvikelse, nästan lika stor som över bristen på svenska ord. Det finns inget kortare ord än understrykningspenna.

Coldplays nya singel

För er som inte upptäckt Coldplays nya låt från albumet Mylo Xyloto, Paradise.


In motion

Fick en arbetschock när jag kollade schemat för den här veckan.
Följande gäller:
PLUGG
Nyhetsartikel:
Inne senast fredag. Inga "men" angående deadline. Max 2000 tecken. Men, "nyheten" ska ha en bakgrund som offentlig debatt, föreläsning eller cermoni. TV räknas inte. På onsdag kväll är det därför föreläsningen "Förklaringar till mäns våld mot kvinnor" som gäller. Förutom det gäller 100 sidor litteratur samt en föreläsning på 40 minuter.

Blogginlägg: Här ska vi reflektera över nyhetsvärdering; varför vissa artiklar publiceras och andra inte. Varför bomben i Oslo är viktigare än samma typ av attentat i Bagdad. På det, minst 70 sidor rapportläsning.

JOBB
Lördag: Minst åtta matcher i den lokala fotbollen att ringa in.

Söndag:
Historisk första hemmamatch för ÖSK:s handbollsdamer i Elitserien.

Eller mycket. Det ska nog inte vara några problem. Men så här mycket hetluft har det inte vart i rummet sedan solen låg på som bäst i våras, i slutet på gymnasiet.

11 september - nyhetsbevakningen

Få kan ha missat tioårsdagen av terroristattackarna mot New York och Washington. SVT sände tolv timmar live till minne av händelserna, exempelvis. Bevakningen från media har med andra ord varit massiv. Föga förvånande ännu mer intensiv i USA. Newseum i Washington har nu samlat över 300 förstasidor världen över från 11 september i år. Klicka här och ta del från bevakningen.

Helgens bästa Youtubeklipp

1. Absolut roligast. Nöjesprofilen Damom Rasti länkade det här klippet på twitter i fredags. Så lite tid behövs för att förstöra så mycket och underhålla så grovt.
2. Medias värsta försök till webbtv. Sportredaktionen på NA har fått ett nytt tillskott. Karlskogakurirens luttrade räv Jonas Brännmyr vikarierar för Anders Sjöberg i sisådär sex månader. Han och kollegan Larsåke Grahn Wåhlén, på "Kuriren" gjorde ett tappert försök till att producera webbtv för två år sedan. De gjorde det med Larsåkes mobiltelefon balanserad på en stol. Och det var ingen bärbar sak med tolv megapixlar direkt.
Videon har en kommentar på youtube: "Är ni efterblivna?"
FOTNOT: Lägg märke till hur Brännmyr till höger knappt får plats i bild, hur lysknapparna kikar fram bakom den snett hängda banderollen och den varierande volymen på ljudet. Men glöm inte bort att lägga märke till den snygga oskarpa kanten i förgrunden, skapad av stolen som den improviserade kameran står på.
3. Klassiska sportictatet. Ledin vs. Salo. Need to say more than "The mått is rågat"?


Slutet på superhelgen

Svetten har flödat mest hela helgen. Jobbat både i går lördag och  i dag. Den Örebroare som var uppmärksam kunde se mitt namn inklämt på sportsidorna i lördagstidningen.

Knegade på även idag. Besökte Backahallen, gjorde ett knäck på Superstar Tennis Project. Tykcer ni ska hålla ögonen öppna i veckan. Troligtvis finns det med i NA sportens del av Nerikes Allehanda.

Facing The Trotters

Manchester United har inlett med tre raka vinster. Segertåget drar vidare mot Rebook Stadium där Bolton huserar.

Det var länge sedan Bolton rönte några större framgångar. Faktiskt var det senast 1929 man tog en titel. FA-cupbucklan erövrades efter seger mot Portsmouth i finalen.
Laget har sedan dess haft upp och ned i resultaten. Man gör nu sin elfte säsong i rad i Premier League. Fram tills nu har man aldrig hotat toppen. Inte heller den här säsongen förväntas man ha något med toppstriden att göra.

Tveksama resultat
Men när Man U ställer upp sig mot Bolton i dag är det inte med särkilt starka resultat i ryggen. "Bara" 2-2 när lagen mötte senast på Rebook, och en uddamålsseger efter det på Old Trafford. Noterbart vid segern hemma i Manchester signerades Dimitar Berbatov som gjorde matchens enda mål. En spelare som hamnat underst i sir Alex Furgesons frysbox.

Angenämt mittfältsproblem
Bolton är med andra ord oberäknliga. Och precis som Bolton är ingenting säkert när det kommer till Uniteds startelva. Speciellt inte nu när skadeläget ser tämligen ljust ut. Bland annat är både Rio Ferdinand och Darren Fletcher tillbaka. Ferdinand går troligtvis rätt in i startuppställningen. Fletcher som nätade och spelade fram för Skottland i EM-kvalet mot Tjeckien är dock något osäkrare till start.
Tacksamma alternativ ändå. Anderson, Fletcher, Carrick, Cleverly, Giggs håller alla hög klass. Yttermittfältet kan man tänka sig Nani och Young. Rooney känns given på topp. Vid 4-4-2 brevid Hernandez. Spelar Furgeson ett välbekant 4-3-2-1 öppnar det för att lufta många spelare på mitten.

Inga överraskningar idag?
Trots Boltons överraskningstendens är det svårt att se hur man ens ska kunna vara i närheten av att hota ett pustande, frustande United. Ett United som inlett säsongen med att redan plocka en titel och krossat Arsenal med 8-2.

Att gymma är inte vackert

Man ser ut som en förstoppad gris, högröd i ansiktet. Flåsar i takt med att svetten dryper. Visst är man alltid ful på gymmet. Men det är änåd musiken som är det mest groteska i blandingen av frustande män och stora muskler.
Kan inte säga att det är något jag går och visslar på hemmafronten, det jag har i öronen under ett pass. Men det funkar där. Den mest aggressiva musiken har hittat ett väl passande förum. Och någonstans inbillar jag mig att det går att lyfta lite tyngre till någon som vrålar om död, än till Veronica Maggio. Men jag kan ha fel.


Till alla Facebookanvändare

Hej alla ni som använder Facebook.

Jag vill att ni läser det här  som en lärdom för livet.

Det är riktat främst till er som uppdaterar er status mer än tre gånger i veckan, till er som inte tyckte svenska var det roligaste ämnet i skolan. Till er som inte orkar bry er om uppfattningen av det ni skriver, till er sinnesslöa stavare.

Läs detta som en uppmaning att lära er skriva. Att lära er stava. För er egen skull. Så att ni blir förstådda.

Tack på förhand, inte på för hand.
Eric Fiedler

Särskrivning

Johannes Rex delivers

Johannes Rex - Sing On by Johannes Rex

Det här gillar jag

Det finns en ny ikon tilv vänster, här på bloggen. Om ni tittar riktigt noga kan ni se att det handlar om att gilla bloggens sida på facebook. Så klicka där till att börja med.

Gjort det?
- Bra.

Då över till "världens sjukaste film någonsin". Eller snarare sagt dess uppföljare, The human centipede II.

Den första filmen med samma namn fick en 18-årsgräns i Strobrittanien av myndigheterna. Det är den högsta ålderbegräsningingen för filmer i regionen.

Uppföljaren däremot får ingen sådan begränsning - den förbjuds helt. Och det bör vara ett måttstock på hur vidrig The human centipede II är.
Amerikanska myndigheter går på samma linje. Där är man dock något mildare i sin reglering. Istället för att förbjuda filmen helt kortas den "bara" ned där de mest smaklösa scenarena tas bort.
I Sverige är det fortfarande inte bestämt såvida filmen ska genomgå några åtgärder innan den distruberas.

The human centipede II handlar om Martin som blivit besatt av filmen den första filmen. Martin tar efter idéerna som presenteras i orginalet för att själv skapa sig en egen mänsklig tusenfoting.

En trailer med skaparen till de båda filmerna, Tom Six, släpptes för ett bra tag sedan (se här). Men nu har den första trailern med filmsekvenser gets ut.

How bad do you want it?


This modern love

Eftersom jag inte varit mer intressant än att jag pluggat hela förmiddagen och nu ska till Clara kan man ju alltid posta en låt. 


En farlig mix av symboler

Mainstreamnörd, kan jag väl kalla mig. Hitta en ganska hobbyintressant bok i lördags, om symboler och dess betydelse. Dan Browns symboliska betydelse för symboler tolkas inte, konstigt nog, i angivna verk.

Trugar ju som allra hårdast med körkortet i detta nu. De studierna innehåller också en jävla massa symboler. Man får akta sig för att blanda ihop intresse med plugg bara, med risk för att uppkörningen blir en katastrof.

"Vid stoppmärket firar man ofta döden. I Mexiko dansar man innan man har tillåtelse att köra. Om ett huvudledsmärke är uppsatt är det du som har företräde i nästa offerritual. Huvudleden avslutas först när en förkrympt människoskalle är uppsatt. Om du kör i en korsning och har väjningsplikt är du skyldig att plocka ur hjärtat på offret. Vid vägarbete ska du sänka farten och leta efter fallossymboler som står för fruktsamhet."

Jävla trubbel det kan bli.

Två symboliska böcker

Marcus Larsson - En upprättelse

Aftonbladet har en ganska genomrutten nöjesredaktion. Infekterad av melodifestival, skandalnyheter. Och Kicki Danielsson.

Reportrarna är ofta inte mycket att hänga i granen. Speciellt inte fallet Marcus Larsson. Hans smak skulle i vissa fall få vem som helst att barra. Melodifestivalen framför uppstickare, svensk schlager framför british invasion. Riktigtt stubbigt.

Men i Aftonbladets nya marknadsöringskampanj med bland annat filmade småintervjuer av deras reportrar får den norrländske musikkritikern ändå viss upprättelse. Larsson framstå som mer bohem än majoriteten av alla bohemer, en regelrätt nörd. Som dessutom är personlig i sina recensioner och vägrar lyda någon slags allmän linje (utom fallet med melodifestivalen, å andra sidan måste man till viss del hora ut sig för att göra sig ett namn). Vägrar trampa upp redan trampad stig. Och Kakmonstret som enda idol, något slags pluss.


The greatest movie ever sold

Morgan Spurlocks nya film The greatest movie ever sold har premiär på fredag.

Amerikanska mockumentärer brukar hålla högt underhållningsvärde. Titta bara på Spurlocks tidigare produktioner Supersize me och 30 days with Morgan Spurlock . Till viss del hör ju även supersocialsten Michael Moores filmer till den kategorin och de har ju gjort enorma kommersiella genomslag (undrar om Moore skänkte några pengar till välgörenhet). Även de underhållande, men knappast särkilt etiskt riktiga.

Toalätt

Förutom att jag precis såg världens fulaste människa traska förbi och därigonenom stärka mitt självförtroende, så är den här videon också ganska hoppingivande. Jag menar, kan man lösa ett sådant här gammalt problem - fatta vad man då kan åstadkomma.


Ryska versionen av Metallica

Metallica är ett av världshistoriens största rockband. Om det är ett av världens bästa kan man ju alltid dsikutera. Omåttligt populära är de i varje fall. Och det i stora delar av världen - tydligen.

Här ett klipp från när de spelar i Ryssland. Gillar starkt hur den annars slappa crewpersonalen på en vanlig hardcorefestival är utbytt mot ryska armén. Urcoolt att mota publik iförd uniform och skärmmössa istället för i solbrillor och T-shirt.

Han levererar

Så jävla stabil insats idag. Börjar bli frisk och den balunsen. Pressfika på bandybevakningen av ÖSK-Hammarby (läs här), klarar fas B i körskolans teoriprov. Som om det inte vore nog för den oemotståndlige Eric bara kastar han sig över en ny bok.

Ska försöka avsluta kvällen med en rulle. Helst en riktigt skön gorevariant. Sugen på lite slakt. Tillsammans med det faktum att jag googlade Lucifer för en kvart sedan gör det en ganska oroväckande kombination.
Bandymatch
Sekter och hemliga sällskap
Sekter och hemliga sällskap

Kanske piggare på väg mot is

Sov i soffan inatt. Skönare än vad jag trott. Vaknade inte med en gruvlig huvudvärk i alla fall.

Kanske känner mig bättre idag. Det gjorde jag ju i och för sig igår med. Då virrade man ganska friskt framåt kvällen.

Ska dra på mig långkalsongerna idag, undertröja, hela kittet. Ska på Bandy, bevaka Svenska Cupen. Riktigt taggad, ska bli riktigt kul. Har aldrig bevakat bandy förut så får väl se det som ännu lite erfarenhet.

Naken och sugen

Upplevde precis mitt klimax vad kommer till tragik.

Ligger naken(!) i soffan. Med skylande täcke förvisso.
Ser McDonaldsreklamen för McBengt. Blir så extremt hungrig - på McBengt.
I ett tappert försök att återskapa burgaren - McBengt - tar jag vad kylen och skafferierna har att erbjuda. Det vill säga, rågbröd med "kryddor", anis och fänkål. Ändbiten på en skinka, fyra dagar gammal pastasås på burk. Naturligtvis även ost. Billig sådan. Till förrätt (eller det som fick agera pommes frites) blev det en två dagar halvtom burk kvarg. Salt och ketchup fick cornflakes och marmelad som substitut.

The Reaping återupptas på 6:an efter reklamen. Ett micrat rågbröd, alldeles för varmt, på en grå tallrik. Går inte att urskilja någon speciell doft utan allt har bara flutit samman i en enda stor nyans av matos. Precis så ser skiten ut som jag precis ska stoppa i mig, naken.

Smakar fan bajs. Mackan inte gjord för hetare temperaturer. Den trillar isär vid minsta beröring, osten ser mer ut som smält smör.

Vad det än är som dagens sista måltid består av tvingas jag inse - det är inte McBengt. Och det jag stoppat i mig har jag gjort naken, i en soffa.
Tragisk middag

Här är de sämsta förslagen på Youtube

Varför är Håkan Hellström relaterad artist till Oasis?
Den frågan lurade jag på igår. Har hittills inte kommit fram till en lösning.

Men den funderingen bleknar i jämförelse med Youtubes, mer eller mindre, kontroversiella förslag.
Eftersom jag tittat på ett klipp med "Arga snickaren" analyserar Googleprodukten Youtube fram att jag vill se - Tove analysera analpluggar? Jävla exciting i och för sig, men vafan, inte hör det ihop med en surmulen hantverkare?

Youtubeförslag

Messin' with my mind

Hjärnblödning, check. Har i alla fall inte feber och inte ont mer än i skuldrorna. Och i huvudet.

Ska pressa lite körkortsteori, djävulens bisarra påfund. Väldigt vettigt att veta i trafiken, men herregud och skapare vad värdelöst tråkigt det är att plugga. Ge mig en bok om kejsar Neros ischias, en bok om korthuskonstruktioner av Barack Obama. Men körkorsteori. Äej fyfan.

Go låt, brölar när jag ser videon.

Snyggaste menyn någonsin stulen

The Creazies, sjuk snygg film som involverar gasmasker. Underbart. Hade bland de råaste menyerna i världshistorien med.

Tyckte att jag kände igen den.
Hade rätt. Drum-and-bass-bandet Killernoizes hade snott den - till ett skivomslag.
The Creazies
Killernoises

Världens smartaste reklamkampanj

Colakriget mellan Coca Cola och Pepsi har pågått i decennier. Kostnaderna för reklamkampanjerna enorma. Prestigen omätlig.

På 80-talet var kampen mellan de båda märkena närmast extrem.
Coca Cola som hela tiden haft ett konsumentövertag på Pepsi började tappa. Man fick till och med sig omsprugna.
Detta då blindtester utförda av Pepsi visade att fler valde Pepsi framför Coca Cola. Coca Cola ifrågasatte naturligvtis och gjorde egna blindtester. Resultatet detsamma - fler valde Pepsi.

Nu måste någonting till. Siffrorna dalade för den tidigare colajätten. Man började där problemet var som uppenbarast - smaken.
Kemister expreminterade fram en ny smak på Coca Cola. En mer tillrättalagd smak.
Nya varianten vann över Pepsi i smaktester. Den var redo att lanseras mot marknaden.
Men det gick inte som man tänkt sig.

Runt om i världen startades uppror mot drycken kallad "New Coke". "Don't mess with our Coke", löd slagorden.
Förväntingarna blev ett antiklimax. Coca Cola hamnade i kris. Snart tvingades man återinföra den "gamla" varianten av läsken. Det skulle visa sig bli succé. 
De framgångar som Pepsi såg ut att nå stannade av. Coca Cola var återigen störst.

Det här är det mest diskuterade tilltagen i reklambranschens historia. Var detta medveten strategi från Coca Cola? Att starta en rebellvåg av Coca Cola-fans för att på så sätt vända siffrorna? Utnyttja den patritoitiska ådran hos läskdrickarna?

Oavsett så var dragen man gjorde lyckade.

Rumänska chokladföretaget Rom anammade samma metod - med flit. Det blev minst sagt succé.


A sick movienight

Sjuk - Tio filmer, 200 pix. Givet. Guldkorn fanns dessutom.
Tio Filmer
Tio Filmer

Svenskars nätvanor avslöjade - hellre porr än allmänbildning

Svenska nätvanor
Porr är populärare på nätet än nyheter bland svenskar.
Porrsajten Livejasmin har mer trafik per månad än både SVT och SR:s hemsidor.
Det visar statistik från informationsföretaget Alexa.com.

Alexa.com redovisar de populäraste sajterna på nätet. Statistiken grundar sig i hur mycket trafik varje internetsida har. Ju fler besökare desto högre ranking. Google har högst ranking både i världen och i Sverige.
I Sverige ligger porrsajten Livejasmin.com på 34:e plats över mest besökna domäner. Ingen toppplacering - men en högre ranking än både SVT Play och Sveriges Radio.

Slår Microsoft
Livejasmin är så kallde camshower på nätet. Sex streamas live till mottagare världen över.
Sexshowerna slår inte bara Sveriges största förmedlare av public service. Antalet besökare på hemsidan när dessutom högre än företagsjättar som Microsoft och Amazon.com. Även Arbetsförmedlingen får stå tillbaka när svenskarna surfar. Folk väljer en skön stund framför datorn i större utsträckning än de söker jobb.

Hela listan över de mest besökta sajterna i Sverige hittar du här.


Kommer igång

Har blivit förlamad - handlingsförlamad. Kan fan inte göra någonting, allt känns bara tungt.

Har åtminstone lämnat in första uppgiften i min kurs. Upptäckte sekunden senare att ett ord var felstavat. No big deal, om ens jobb nu inte går ut på att kunna svenska.

Ska låta ryggen få sig en törn i soffan, läsa lite vettigt och kanske - om andan faller på - pröva smaksatta kaffet Irish Cream.
Reporter

Helt sjukt - läs här!

Jag blev sjuk. Axlarna har rostat. Är så pass varm att jag borde sitta naken, men då fryser jag säkert.

Helt fel läge. Är sjukt taggad på det mesta så feber och sånt där dylikt kunde inte komma mer opassande.

RSS 2.0