Man borde

Jag borde inte sitta här och skriva nu. Jag borde typ fortsätta leta information till kursen Internationell Ekonomi, borde läsa vettiga analyser på komplexa makroekonomiska beslut. Men bara typ. Nej, jag ska fan skita i det ikväll. Jag ska bli lite frisk, lyssna på spotify och gå och lägga mig tidigt. Fan vad skönt. Då sov jag ändå till vkart i ett idag. Ca 27 timmars sömn på två dygn, totalt 30 timmars vertikal position. Najs.

Six out of nine

Senast jag var riktigt sjuk, frånset diverse sporadiska migränanfall, var i sjuan; Pappa och jag åkte till Lysekil för att hjälpa farbror Per med inflyttning i nya sommarhuset. Feberfrossa och ungefärlig medvetenlöshet i 2 dagar slutade den helgen i.

Den här sportlovsveckan kanske jag inte varit lika sjuk, men märk väl att perioden av feber, illamående, trötthet, halsont och spyor varit hela sex av nio dagar.

Sovit 16 timmar totalt idag. Var tapper och skulle fan försöka där ett tag. Tänkte, jag vilar i fem minuter i fotöljen först. När jag reste mig kräktes jag i 30 minuter, insåg då att; "nej, det här kommer inte att gå."

Sen kräktes jag en gång till.

Kosten sköter jag prickfritt sju dagar i veckan. Kanske lite godis, chips, glass eller lightläsk nån gång. Kanske. Idag har jag eftersom andan föll på mer än någonsin och middagen från igår ändå inte vistas i min kropp längre frossat i Fazerchoklad, o'boy och naturligtvis livets allra godase - ost. Skall precis hugga in i ett paket lightglass som modern och jag i min första utomhusvistelse idag kom över. Mumma. Lite Resident Evil 4: Afterlife på det och jag är nästan nöjd med hur dagen slutar.

Swebar
Nyttigt. För att kompensera de myckna snabba kolhydraterna och det relativt snara intaget av protein gick det åt en halv protein bar. Bilden är hämtad från någon annans blogg (dessutom skulle jag aldrig välja smaken citron på mitt muskelgodis), men tycker om illussionen av att den som inte läser den här bildtexten kommer tro att handen är min. Troligtvis. Lite småkul ändå. Ha-Ha, liksom.

When dead is better

Okey, I admit:
Det blev ganska mycket nackskott, Umbrulla Corporation och primalskrik än Getúlio Vargas, BNP och handelsbalans.
Däremot upptäckte jag under en stunds spontansurfande, emellan de båda andra aktiviteteterna, att man på SVT Play kan se "Benjamin Wahlgren sjunga schlager tillsammans med The Poodles".
Någonstans där kände jag att oavsett hur många T-virus infekterande människo-odöda som än möjigtvis skulle kunna finnas alldeles i närheten av mig så är blotta tanken på att jag överhuvudtaget var nära att klicka på denna länk fylld med säkert lika mycket destruktivt som zombiekäkar innehåller värre.
Någonstans där kände jag att jag önskade en stor T-virussmitta till hela SVT:s barnredaktion.
Benjamin Wahlgren
Dessutom har han blivit tjock.
In på gym, gör dina chins och ditt pass på löpbandet grabben.
Jag kommer straffas direkt för att jag skrev eleakt om ett "barn".
Ska nämligen vända tillbaka på dygnet den här natten. Att jag dessutom druckit 1½ liter Pepsi Max och 1 liter kolsyrat vatten och inte mer än pissat än en gång ikväll kommer betyda att jag vaknar imoron bitti oh MÅSTE pissa. Surt.

Zombienight part. 3

Ska inte överge mina kära studier -Icke!
Men jag ska förflytta mig sisådär 15 meter, fågelvägen. Till fotölj belägen mittemot en stor TV. En stor TV med riktigt bra sorroundljud. Resident Evil 3: Extinction kan kanske inte skrämma mig, men däremot underhålla mig.
Kanske lite mer än den gången jag, Lucas "Lulle" Andersson och Niklas Ström såg den, vintern i nian. Kvalitén sög på den mer eller mindre lagligt anförskaffade filmen. Den var filmad på biograf vilket medförde bieffekten att ljuset blev överxploaterat och att man därför inte såg någonting när karaktärerna rörde sig i ljusa miljöer. Med andra ord halva filmen. Dessutom var den dubbad till franska och sen dubbad tillbaka till engelska, men med viss fördröjning. Dessutom med fransk text. Men jag HAR sett den en gång tidigare.

Wake up!

Att ha lov är lika destruktivt som det är behövligt.
Det, det kan jag konstatera.
Bakgrunden är at jag vänt på dygnet, sovit elva timmar per natt men trots det är trött. Dessutom har jag itne gjort någonting annat än att plugga, äta, städa och träna så smått.

Okey, en kväll så tog jag tag i mig själv. Jag duschade, rakade mig. Gjorde det fint och hade det helmysigt, varmt och tryggt. Sådär som när det känns bra.

Nu ska jag överge den lite mer sömniga versionen av mig. Sätta på lita kaffe, plugga lite mer.

Tönt - en tönt

Hur svårt kan det vara att ta lite jävla avstånd? Att säga ifrån, att backa undan och rynka på näsan?
Sverige tycks ha jävligt svårt för det i varje fall.
Det är bara kalla till presskonferens och uttala de förväntade orden: "Vi tar avstånd från Muhammed Kadahffi och hans regim eftersom han dödar sitt eget folk med hjälp av artellerield och flygvapen. Det är inte okey att man gör så tycker vi i den demokratiska världen."
Det är inte så svårt. Man kan ha stödord med ifall man vill. Rent av ett helt manuskript ifall uppläsaren totalt skulle mista förståndet.

Det är liksom ett krav på den fria världen att faktiskt med avsky reprimera sådana här typer av tilltag egentligen. Så länge folk har det allmänt najs med mycket krubb i en diktatur finns det väl kanske inte jättelik anledning till att riskera någotning. Men nu. Oooh... My god.

Bildt framstår fan mesigare än vad Hans Blix gör i filmen Team America.


Rekord?

Näe det är inte det faktiskt. Har haft betydligt fler kaffekoppar och på långtgående mer konstiga ställen än senaste dagarna.
Kafferekord
Dålig bildkvalité, men man säger ju att hjärnan trics när den får arbeta lite...

In motion

Vaknade inatt/imorse. Halsen var helt okey. Kunde svälja.
Det var värre när jag vaknade, men betydligt bättre än igår.
Nu ska jag tagga en promenad, skippar konditionspasset idag och pumpar låren i benpress istället.
Att vakna och inte ha ont i halsen var nästan lite samma feeling som det här (men bara nästan)


Funkahdafi

Det ser inte sådär jättebra ut för Libyens styrande diktator Khadafi just nu. Snubben har tvingats sätta in legoknektar och nu senast militärflyg (som om det inte gick att vara fegare) mot de stora folkdemonstrationer som genomförs.
Bandet Front 242 kanske inte egentligen hyllar den nordafrikanska diktatorn genom sin låt Funkahdaffi, men den är ändå värd att uppmärksamma nu, i denna stund.
Återigen är det den eminenta skribenten Fredrik Strage vi har att tacka för detta lilla bidrag - tack.

"FHM-Chubby"

Moralpaniken har satt in i vårat hurtiga grannland Norge.
En Top Model-deltagare blev kalld KNUBBIG!
Här är klippet med den omtalade kommentaren från gästande experten Christer Falk.

Visst kan man bli lite upprörd över att en 18-årig tjej med stora, blå ögon och blont hår blir kallad knubbig. Speciellt när det finns betydligt rundare människor här i världen. Visst kan man bli det, men nu går väl modelljobbet, tv-programmet och livsstilen ut på att vara i det närmaste anorektiskt smal?

Är det inte så?

 

Precis som att thriathlon går ut på att vara mest vältränad går top model ut på att ha det mest gynnsamma modellutseendet. Reglerna ändras ju inte efter pjäserna, det är pjäserna som måste rätta sig för reglerna.

Vad är problemet?

 

I verkligheten är denna jättesöta tjej verkligen jättesöt, men i det "smala" sammanhang hon nu valt att ställa upp i råder inte verkligheten. Det är en sluten värld med andra normer. Deal with it, biatch.

 


Home

Jag skäms nästan lite. Michael Bublés stämmar ljuder ur mina högtalare av märket Logitech. Bra bas är det i dom, för att kosta 700 kronor det vill säga.
Jag bara nästan skäms sa jag. Inte helt. Man ska inte skämmas för sig själv, det är liksom motsägelsefullt att vara en egen individ och samtidigt inte vara stolt över den man är.
Däremot kan man ju ha sina mindre påtalade sidor. Smörmusik sent på kvällen är en av mina sällan vidtalade gillanden.
Fast, jag står ju för det.

Ska göra mig en kopp Örtte nu, skriva klart den sista faktan på historiauppgiften. Klockan är 01:09 på natten.
Och ja, nästan all självakting försvann när jag erkände det där.

Teckenspråk

Sitter på Nerikes Allehandas sportredaktion för tillfället. Det blir allt för sällan numer - andra gången på lika många månader. Tyvärr.

Känner mig ungefär lika pigg som en narkoleptiker på sovkurs, lika frisk som en ebolasmittad i en bakterieodling. Ungefär. Förhoppningsvis märks det inte i texterna.

Johan Arvidsson ringde två timmar innan jag skulle vara på plats och undrade om jag var intresserad. går ju inte att tacka nej. Undrade om han störde min planering.
- Näe, absolut inte, svarade jag.
Tycker nämligen inte att min frågeställning ska jag se Resident Evil 3 innan jag börjar plugga eller efter är särkilt relevant. Men den tolkningen kan ju verka tveksam i andras ögon. Vad vet jag?

Hals

Har en riktigt skön känsla av att min hals inte är lika skön.
Känslan sitter även i armar, rygg och ben.
Jävla Minttu.

Blir ett lugnt träningspass idag känns det som.

På tal om lugnt träningspass. Kiss med Prince måste vara den "kåtaste" låten som gjorts. Man nästan känner hur på gränsen han är till att, i folkmun (sagt då, inget annat), "bränna av" under hela låten. Sensuella killen. En lite mörkare och mer 80-talig version av Jack Sparrow om man hårdrar vissa foton av de båda. Hade gärna lagt upp ett par bilder för att visa min jämförelse men google chrome - min trotjänare - tycks ha lagt av den här förmiddagen. Det brukar vara så att internet lägger av när man egentligen behöver det.

Rhodesia

Sitter och pluggar lite. Inte så ovanligt vid den här tidpunkten.
Skriver om Massakern i München OS -72.
Den skulle vara klar imorgon egentligen. Så blir inte fallet.
Är nog knappast ensam om att inte vara klar. Är tydligen "redaktör" så borde vara det.

I varje fall så poppar det före detta landet Rhodesia upp i sammanhanget - de blev nämligen utkastade från spelen på grund av sitt tvivelaktiga styre.
Som allmänt känt (öhum) blev Rhodesia sedemera nationen Zimbabwe, med den föga fagre men ack så narcisistiske och egensinniga Robert Mugabe i spetsen.

Lite bakgrund sådär innan jag går på själva grejen:
Inflationen i ett land bestämmer pengavärdet. Hög inflation = lågt pengavärde. Tyskland brukar anges som exempel på detta då deras inflation efter andra världkriget var hög, nära 400 %. För en D-mark kunde man på sin höjd köpa en näve grus - om man hade tur.

Zimbabwe hade år 2008 en inflation på, ja, 2 790 000 000 000 000 000%.
Här kommer en liten sång om det!


When time arrives

Ska jag ...
 • ... läsa
 • ... titta på film
 • ... grotta ner mig i problem jag inte ens visste fanns
 • ... sova

Sleep on, land of dreams

Herregud. Är så trött att jag inte vet var någonstans jag ska ta vägen.
Slutade fem idag, drog o gymmade - urstark var jag.
Nu har min koffeinnivå gått ur totalt. Jag är mätt, inte törstig heller. Allt ärr upplagt för att vara riktigt jävla trött, vilket jag är.
Ska ringa sjukgymnasten och prata in på hans telefonsvarare så han kan ringa upp mig. Kanske man får en remiss och en lösning på den här skiten med benet med. Bra.

Att göra rätt - fast fel

Östersunds PR-ansvarige måste haft ett helvete de senaste månaderna.
Vad de måste ha kämpat och slitit för att få den sista finishen och touchen på plats på vad som till synes får en att längta lite ut till den otroliga natur Sverige har.
Och så bara förstörs allt, på grund av en liten jävla mask - typ.

Affärsvärlden
- Den stora PR-missen i Norrland

New horizon

Tagga ny dag imorgon.

Bara roliga lektioner, tror jag. Ska släpa med mig mina 4 kilo böcker den här veckan med. Suckpuck.

Bara kämpa till klockan slår fem och det är dags för gymmet och rygg/axel-pass. Det gillar vi. Kör hårt liksom. Biffen, eller?

The forgotten

Herregud. Glömde jag skriva nått här igår?
Ja det gjorde jag.

Stannade hemma idag från skolan. Legat och vridit och vänt mig hela natten i irrtankar, halvsovit, halvt medvetslös. Typ.

Lite humor kanske lättar upp tillvaron...


Sista CP-Rycket

En vecka kvar. Sen, sen är det lov. Läser just nu igenom ungefär 50-bilder med material från Nerikes Allehandas utgåva datumena 6-8 september 1972. Min artikel om massakern på det israeliska friidrottslaget under München-OS -72 ska nämligen vara klar på fredag.
Bakgrunden till PM:et om integration ska vara klart den här veckan, kvalitativintervjuerna påbörjade.
Psykologiprovet på fredag känns lika avlägset som någolunda stressande.
Svenskan var i alla fall inskickad får någon timme sedan.

Det finns många sätt att få reda på att man lever.


Live from Soul

Att veta varför man lever. Heart.

Dagens låt


Glory

Bara presitge, endast vinnare och förlorare.
Manchester United - Manchester City.
Fucking beautiful...


Living dead

Medan dess att mitt vanliga gaaang roar sig på Örebros ända kvalitativa dansgolv med diverse rusande drycker innanför tighta pojkbringor ska jag själv avsluta skolveckan med lite hederlig zombieaction - Resident Evil 2.


Konsten att äga ett folk

"Jag avgår inte"
- Hosni Mubarak, Egyptens president, 10 februari 2010

Youtube 4


Lite samhällsnytta

Någon, kanske jag själv egentligen, borde fan säga åt SCB att göra lite lättillgänlig och simepl satistik. Vem vill ha resultat angivet i tusental personer? Varför inte bara göra sitt jobb och sätta in i procent istället. Suck.

Som alla besserwissrar säger; gör om, gör rätt.

I didn't forget

Näe det gjorde jag faktiskt inte igår, MEN(!) internetuppkopplingen tycktes drabbats av influensa eller något. Att blogga gick inte i varje fall
Tackar för lite sovmorgon idag. Min ambitionsnivå gick lite över gränsen när jag förra veckan gjorde klart en uppgift som skall vara klar nästa vecka. Det renderade i lite ledigt nu på förmiddagen. Elevråd på eftermiddagen, så då ska jag vara lite viktig.

Upplevde en skön snilleblixt till mitt PM i Samhällkskunskap B för en liten stund sedan, med en sopborste i handen, städandes i köket. Det var ett tag sedan något smart och oerhört spontant dök upp. Det tackar vi för.

Fick tipset att lyssna på bandet Glasvegas igår. Det blev jag lite glad för.


Tired of being tired

Jävla cirkel man hamnat i.
Tycks ha en massa inom mig som jag måste få ut.
Hur får man ut det då?
Genom att springa skiten ur sig.
Kan jag det?
Nej.
Blir arg, sur och besviken på grund av det.
CP.

Lever inte

Kvart i ett.
Så länge satt jag uppe inatt.
Värt, även fast det inte känns så nu.
Behövde ju bli klar med det absolut sista i kursen affärskommunikation engelska. Så blev det också. Igår var sista inlämningsdag - klar 23:51:44.
Är ju inte direkt pigg nu såhär på psykologin beroende på natten. Piggar upp mig med lite av den yngre versionen U2.

YoutTube 3

Alla "Dagens tips" är så jävla roliga, men det här var det första "avsnittet" jag såg så lägger helt enkelt ut den och hoppas även ni blir frälsta
.

Youtube 2

Tårögt.

Youtube 1

Tror jag sett den här videon säkert 15 gånger senaste veckan. Hysteriskt klockren ...
... om klockrent kan vara hysteriskt.

 

"UUUUUGN!"


YouTube

Alla gillar YouTube.
Alla tycker det kan vara skönt att ibland bara vara lite hjärndöd framför streamade videos med jättetusenfotningar som äter möss.
Ska dra upp nåra sköna videos bara för det. För att friska upp minnet liksom.

24-25

Kanske hade det typ jättemysigt igår kväll. Kanske kommer ha det i fortsättningen med.

Ensam med Zombies

Det blev Resident Evil igår.
Höll på att somna första kvarten. Inte för att filmen var eller är dålig, för det är den inte. Enligt mig. Nej, jag var bara helt slut igår. Stretchade under tiden, satte mig på golvet. Bara för att hålla mig vaken.
Filmrum
Ser alltid lika propert ut i vardagsrummet när jag tittat film. En meter från varje högtalare - måttstocken till perfekt ljud.

Without a brain

Helt. Jävla. Död.
Trött som aldrig förr. Började skolan 08:20, slutade 17:00. Det kanske säger det mesta.
Blir en lugn, riktigt lugn hemmakväll. Kanske lite Resident evil - ifall jag orkar.
Avslutade sista lektionen - geografi B - med att få spelet Sim City 3000 som vi ska använda som ett typ av examinationssätt. Det är ju faktiskt stadsplanering.
Ska nog nörda lite nu.


Jag som trodde...

... att jag var gay med mina dagkrämer. Men den här killen - Sebastian Krantz - tar ju nästan priset.
 1. Texten
 2. Byxorna
 3. Linnet
 4. Låten
 5. Sträcker ut armarna i en V-pose på en kaj mitt i natten
 6. Kandelabern i förgrunden
 7. Kyssposen med unknown girl
 8. Wale


Relax

Vart lite duktig idag, trots missade lektioner.
Köttade på rätt friskt på min förbannade träningscykel, kom nyss hem från bibblan och har varit schyst nog mot mor min och dammsugit samt torkat golven - utan att hon sagt till. Värt en guldstjärna. Åtminstone en café au laít, vilket jag dessutom gjort till mig själv nu. Med en 20 :- mjölkskummare från Kjell & Company.
Sex böcker fick jag med mig hem förresten. Hann med en liten sväng ned i arkivet med för att säkerhetställa lite källmaterial till historian.

Skoldag goes fail

Hoppade samhällskunskapen idag. Tänkte; "den börjar åtta och håller på i hundra minuter. Någon organisation och ledarskap verkar vi inte heller ha som jag förstår det vid efter att nu ha läst meddelandet läraren skickade på progress."
Så fel man kan ha. Vi hade tydligen båda lektionerna.
Jaja. Gymnasiets första och regelrätta skolk är ett faktum. Cool kille is back.


Deprission

Det går ju fan inte över det här. Min jävla vad, skenben, underben, knä eller vad fan det är. 1½ månad nu. Kanske börjar det ge sig.

För drygt fyra veckor sedan skrev jag över hur glad jag var över att jag kunde ställa mig upp utan att stöd.
Nu är jag ledsen, tror jag. Allt jag vill göra är att springa igen. Känna luften pressas ned i lungorna, känna svetten i håret och pumpen i bröstet. Är deprimerad nu. Vill bara springa.

Pratade med sjukvårdsupplysningen. Igen. De tyckte jag skulle söka läkarhjälp. Fan. Som om saken inte kunde bli värre.


Nähe x2

Två inställda lektioner idag.Yeah för att Historia B utgick. Den slutar nämligen 17:00. Inte lika kul att Internationell ekonomi inte blev av. Den är nu. Eller, jag får ju en del annat gjort.
Morgan
Sådär såg förresten ekonomilärare Morgan ut i fredags när han höll i första lektionen Geografi B.

Låter bra


Spa

Om gud fanns skulel han vara en kaffeböna. No doubt 'bout it.
Mlade kaffebönor idag och gjorde i ordning i min pressobryggare. Livet med guld.

Gjorde världens onödigaste inköp idag egentligen. Ytterligare ett par iPhonelurar. Tredje paret.
Det enda bra med det köpet var packeteringen. Alltid gillat effektiva förpackningar och tanken; "det här har ingen maskin kunnat gjort. Det måste ha varit en människa som i frenesi stått och pillat med det här".
iPhonelurar
Nu ska jag bada, köra riktig anti-finn-treatment.

Not to long

Studentfesten på Frimis

Bättre sent

Klockan är halv ett. Jag bloggar för första gången "idag".
Har väl inte riktigt haft tid av någon anledning. Spenderade hela eftermiddagen på gymmet och kvällen med att lira innebandy. Träningspass som båda gick grymt.
Så länge man får sova en halvtimme och dricka två koppar kaffe emellan där så mår man prima.

Ska försöka ta hand om min något sargade ekonomi nu innan jag lägger mig. Eventuellt göra klart en uppgit i organisation och ledarskap som ska vara inne imorgon.

Detta gör jag för omväxlings skull till musiken av Björn Rosenström(?). Nostalgi.


RSS 2.0