Dagens rubrik

Signerat Aftonbladet --->Rubrik<---

Eric Fiedler

Fina fynd

Allt som allt, 110 kr. Fint, fint som snus.

Fynd

 

Eric Fiedler


The land of liberty

Är det öppna samhället värt att sätta oskyldiga liv i fara för?
Är indivdens rätt att utrycka sig viktigare än samhällets säkerhet?
Eller så är den eventuella kränkningen av liv viktigare än det suveräna ordet.

"Pentagon ordnade bokbål"

Eric Fiedler

Chef och Chef

Jag verkar ha en ruggig tur med mina överordnade i mitt liv som arbetstagare. Den där myten om att chefer är dryga, utan empati och allmänt egoistiska har jag inte sett röken av. Inte tillstymmelse till smog har funnits på vare sig Bauhaus eller Nerikes Allehanda. Läs bara svaret på det här mejlet från min chef på Allehanda och tillika sportchefen själv.
Chefsvar

Eric Fiedler

Recensioner talar klarspråk

Egentligen brukar jag inte läsa recensioner. Att göra det är lite som att ha förstoppning; man försöker men får inte ut någotning. Det är lite intetsägande, för oavsett om recensenten kanske inte diggar Predator från 1987 så gör ju faktiskt jag det och det är väll huvudsaken. Dessutom blir betygsättningen absurd ibland. Tre större medier har gett vitt skilda omdömen till nya filmen Tusen gånger starkare. Klicka på tidningsnamnen för att se skillnaderna mellan TT:s, SVD:s och Expressens recensioner. 

En sådan sak gör spär knappast på recensenternas rykte som en nöjesviktig funktion. När dessutom medlemsgenererade sidor som exempelvis filmtipset.se dyker upp och där vem som helst kan gå in och skriva sin egen recension eller lämna en kommentarer om ett gigantiskt stort sortiment av film känns yrket recensent förlegat och gammalt. Ännu ett yrke på väg att dö ut.

Eric Fiedler

Nu är det dags

Det är dags och det är dags för skärpning!

Nu har jag glömt bort att blogg. Vet hut Eric Fiedler, vet hut.

Eric Fiedler

Slut på fyran

Ikväll tog "Närkefyran" i fotboll slut för säsongen. Därmed också mitt, mer eller mindre, fasta jobb på NA. Däremot inte sagt att jag inte skall jobba där framöver. Tydligen behövs det hjälp redan nästa helg. Tydligen också helgen efter det. Härligt.

Vi firar fortsatt kneg med en bild på "Dannebrogen" i hundbajs. Klippet är taget från Thoren Business Schools väg till lunchen på restauranten "Svarta Pannan" på Fredsgatan i Örebro. Rolig filur som verkligen ansträngt sig för att finna vårat grannlands flagga i miniatyr och till råga på allt även haft så pass mycket ork att denne pillat ned det i en kluns bajs. Hmm.

Danska flagganEric Fiedler

Nord på heltid

Fredagkvällar brukar för min del bestå, till skillnad från många andra i denna "spännande" ålder, av en 1,5 L Pepsi max, en bra film alternativt en lika bra bok. Men inte ikväll. Ikväll var mitt liv bedrövligt. Outhärdligt jobbigt och pressande för att tillägga ytterligare superlativ till handlingen.

Förklaringen stavas ny box till TV:n samt ett nytt modem.

Många av er som någonsin försökt er på att koppla ihop ett sådant här arrangemang av sladdar nickar nu troligtvis i samförstånd. Det är ju nämligen som så att man kan fundera på att likvidera sig själv för mindre när det är som så att trots att man följt samtliga angivelser som bifogats i kartongen och alla sladdar är rätt inkopplade, så fungerar det aldrig. Har inte hänt och kommer aldrig hända att man får bild, internetanslutning eller överhuvudtaget kanaler på första försöket.

Det tog mig summa sumarum, allt som allt, till slut ungefär tre timmar, bestämda blickar, långa telefonsamtal till supporten för både bredband och television för att alla anslutningar skulle fungera.

Men det var värt det. Varenda sekund av frustande över störiga bandinspelade navigationsröster, ilskna, undertryckta skrik. Varenda frust, suck och pust. Jag har ju nu nämligen alla sportkanaler som visar väsentligheter som Premier League, Serie A, La Liga, Allsvenskan och Elitserien. Fett med värt.

Nu vankas det en sväng te jobbet!

Eric Fiedler

Lugn, lugna puckar

Jag kanske inte hade behövt oroa mig så mycket angående NA. "Mr. New Guy" visade sig vara en väldigt sympatisk och trevlig kille som jag ser fram emot att jobba med. Jag fick faktiskt agera lite mentor och hjälpa honom igång så det var inte så farligt. Killen visade sig dessutom vara en snubbe med vaken blick. Han upptäckte nämligen en ganska bristfällig förklaring på kaffemaskinen. En formulering som måste ha stått där sedan jag gjorde mitt intåg i NA-borgen för sissådär tre år sedan. Eller det kanske inte är så konstigt. Det kanske är många av er där ute som dricker "kaffe med vitt"?

Kaffe med vitt

Eric Fiedler


Nervig

En av mina överordnade på Nerikes Allehanda Sporten ringde mig idag (egentligen är väll alla överordnade mig på den där tidningen, jag ringer liksom in fotbollens lägre divisoner). Han berättade att jag tydligen skall bli mentor för en kille jag känner sedan tidigare, i samma ålder som mig och som jag skall jobba med nu.

Redan när luren var pålagd gnolade den där bitksa nervositeten i min kaffeförstörda mage. Vad kommer hända nu? Blir jag åsidosatt av den jag själv skall lära upp?

Nu vet jag av rent bonnförnuft att det vore lågt, för lågt för att genomföras en sådan handling mot någon som chef. Med andra ord kommer jag aldrig bli av med mitt deltidskneg på det här sättet, mina chefer är ju faktiskt bra och vettiga. Men det är ändå så att den minimala chansen finns och det gör mig fruktansvärt nervös.

Å andra sidan kanske det är tanken att jag faktiskt skall avancera ett snäpp, påbörja lite mer glamoröst redaktionellt arbete. Men det är också en sådan där sak som man inte vågas hoppas på då det vore allt för bra för att vara sant.

Det visar sig imorgon.

Jag är beredd att ge allt för det här arbetet. Det är vad jag vill bli, journalist. Jag har redan tackat nej till en säker tjänst på Bauhaus för det och är villig att ge så mycket mer. Det här är min dröm och jag vill fortsätta sova.

Eric Fiedler

Statlig television är kärlek

SVT misslyckades ganska grovt med sin politiskt satiriska "11:e timmen". Men med sin ny humorsatsning "Starke Man" kan man ha nått samma nivå på sitt komiska matrial sedan"Hipp Hipp". Den nya tragikomiska serien "I Anneli" är också bevis på att TV-licensen är berättigad. Tragikomisk till den nivå att jag fnissar min mage till kramper i nästan samma ögonblick som kramperna på grund av den stackars Anneli förflyttas till mitt hjärta.

Här är en trailer till Starke man!

Eric Fiedler


Arg

Alla blir vi förolämpade, hela tiden, i detta jävligt avlånga land. Är det inte för att vi sjunger svenska nationalsången så är det därför att någon har taggigt hår eller är bög. Fan alla blir förolämpade, alla är offer. Jag är ett offer för att jag själv blir förolämpad när jag läser saker somd det här: "Förolämpad av C:s kampanj".

Flickebarnet ställer upp med bild på sig själv och allt. Hon talar om för oss, öhum, hur, citat: "Jag blev förolämpad, det är precis som att vi inte kan ta reda på något själva bara för att vi röstar för första gången."

Jag menar; de skickar ut ett SMS för att göra reklam för sig själva ochh uppmana dig, just dig, att gå till vallokalen. Jag kan inte annat än tycka synd om denna tjej som uppenbarligen måsste känna ilska i varje paus av Idol. det är ju då Wellareklamen visas som uppmanar oss att välja "rätt" schampo.

Min farsa, som av min bror går epitetet "ollonskalle", saknar hår. Han blir ju knappast rosenrasande och ringer kvällspressen för att skicka en bild från bilddagboken där hans avsaknad av hår tydligt poseras.

Töntigt.

Den som känner sig lite intresserad av ämnet kränkta personer bör läsa David Eberhard's Ingen tar skit i de lättkränktas land. Riktigt underhållande om hur den personliga integriteten påverkar vårat samhälle. En kortare recension av den hittar ni här och en längre här. För att beställa boken, tryck här.

Eric Fiedler

Mina val

Riksdag - Centerpartiet

Kommunen - Kristdemokraterna

Landsting - Moderaterna

Eric Fiedler

Decide II

Argumenten för att lägga alliansinriktade gula, blå och vita valsedlar i röstkuverten stavas frihet.

De rödgröna vill lagstifta om en tredelad föräldrarförsäkring. Detta innebär att en tredjedel av den tid som föräldrar har rätt att vara hemma med sina barn skall tillfalla modern, en tredjedel skall fadern vara hemma medan en tredjedel skall vara menad att själva få välja fritt. En lagstadga som kan innebära att familjer där modern är hemma för att naturligt amma eller på grund av ekonomiska skäl får det svårt att pengamässigt klara dagen. Mycket troligt är det att de flesta pappor skulle vilja vara hemma mer, men att familjer i dagens föräldrarförsäkring numera väljer bort detta då män i allmänhet tjänar mer än sina makor. Detta vore att jämna ut patriakala problem ur fel ända. istället bör man se över de löneskillnader mellan könen som faktiskt existerar. Kristdemokraterna är framtdrädande när det gäller att sådana här beslut skall, citat: "fattas vid köksbordet". Statens pekfinger skall inte menas vara så långt att familjesituationer skall avgöras, vilket låter fullt rimligt.

Från träiga matmöbler till mer träinriktad politik.
De kärnkraftverk som finns i Sverige behöver rustas upp och den lag som hindrat bolag att bygga nya kärnreaktorer inom Sveriges gränser skall rivas upp. Det är tydliga besked "de blå" lämnar gällande kärnkraftfrågan. 48 % av Sveriges energi kommer från dessa mycket omdiskuterade uranisotoper och det är inte troligt att en avveckling kan ske närmsta tio åren. Och rustar man nu inte upp de kärnreaktorer som nu de facto används och gör dem både bättre ur miljömässig synpunkt (det finns möjlighet att reducera det radioaktiva avfallets halveringstid från 100 000 år till ringa 10 000 år) och ur prestanda synpunkt (delvis göra det lättare att återanvända en del av det avfall som bildas) riskerar Sverige att bli energiförlamade. Kärnkraftens fission, den mycket mer kraftfulla reaktionen av fussion är dessutom en källa till energi som kan säkra hela jordens elförsörjning i 100 000 år framöver. Då känns det värt att satsa på mer kärnkraft.

De mer liberala Folkpartiet vill sin ideologi till trots införa mer regler i skolan. Elever skall kunna flyttas från en skola mot sin vilja, hårdare krav, betyg ännu tidigare och dessutom ökade befogenheter till lärare och rektorer att handla mot dåligt uppförande elever. Något som borde ge ungdomar ökad kännedom om att deras rättigheter inte alltid är större än deras skyldigheter. Har man rätt till fri skolgång, gratis skolmat, stödprogram och lärarledd undervisning har man också en skyldighet att sköta sig. Punkt.

Moderaterna vill egentligen inte göra någonting, det har varit tyst. Men om de fortsätter att sänka skatter för unga, så inte mig emot. Jag vill själv bestämma hur jag skall bidra till det samhälle som fostrat mig.

Eric Fiedler

Decide

Det är val imorn...

Val

... och jag vet fortfarande inte hur jag skall rösta.

 

I skolvalet, som genomfördes i fredags, röstade jag miljöinriktat och på Miljöpartiet. Mest därför att Alliansens klimatmål på en 40 % minskning av utsläppen växhusgaser är horribelt. Detta då IPPC, FN:s klimatpanel, i sin klimatrapport dragit slutsatsen att invånare i samtliga I-länder måste sänka sina utsläpp med så mycket som 70 % (detta motsvarar i runda slängar att övergå från bensinbil till ett eldrivet fordon). Att Miljöpartiet dessutom faktiskt "vågar" lufta piskan och höja bensinskatten låter i mina öron inte helt fel. Åtgärden må slå hårt mot glesbyggden, men på lång sikt kan urbanisering bli framtvingat för att samhällen över huvud taget skall fortleva. En del av jordbruket är dessutom redan i vissa länder överflödigt och en tickande bomb på väg att brissera endast hindrad av EU:s ständigt generösa jordbrukspolitik. Vänsterpartiet drar väl lite fördel av mina åsikter här. Nog för att jag är för ett fortsatt medlemskap i EU men hur organisationen fungerar bör nog ses över.

Socialdemokraterna vill införa en förmögenhetsskatt som är flitigt omdebaterad. Motståndarna menar att har man tjänat sina pengar på egen hand har man också rätten till dem utan att pappa staten skall ta sin del av en beskärd kaka. Naturligtvis har man rättigheten till sina pengar, men rättigheter är något som folk har lite för gott om i vårat samhälle. För med rättigheter kommer skyldigheter. Naturligtvis har vi rättigheten till våra pengar, men den solidariska skyldigheten i att betala tillbaka till det samhälle som i och med fria skolböcker, gratis skolmat och öppna bibliotek gett oss chansen att förtjäna dem, var tog den vägen?

 

Å andra sidan så finns skatt i och med moms på det vi köper så de pengar vi kanske "slipper" betala i en ideologisk avgift till staten går ju genom konsumtion ändå till vårat samhälle och bidrar samtidigt till en fri marknad. En marknad som emellanåt är lite för fri.

 

Jag tycker egentligen inte om regler, pekfingrar och annat som hindrar folk att utnyttja den fria viljan. Men som jag nämnde tidigare är bestämmelser eller piskor inte alltid fel. Inte när det handlar om kvinnolöner och könskvotering till exempel.

Marknaden är fortfarande förlegad vad det gäller kvinnolöner och kvinnor på höga poster. Även fast utvecklingen är på väg i rätt riktning så går det långsamt. På tok för långsamt. Enligt Gudrun Schymans siffror (dragna ur mit minne dessutom) kommer det ta 150 år innan kvinnor har samma lön i förhållande till arbete som män. Att lagstifta om lönerapportering inom företag och åtgärdsprogram, som de rödgröna vill eller att könskvotera in kvinnor i styrelser som är ett annat "vallöfte" faller därför val ut med det jämnlika samhäålle jag strävar efter att leva i. Men eftersom jag fortfarande är för att den fria viljan går före regler uppstår här ett dilemma. Men jag har en lösning, en kompromiss med mig själv.

 

Lagstifta om könskvotering och lika lön för lika arbete, oavsett kön. Men gör det under en begränsad tid på 10 år.

 

Kanske kan det förslaget göra det mer självklart att kvinnor faktiskt ska ha samma lön, precis som det blev självklart att kvinnor skulle få röste först efter genomförandet av kvinnlig rösträtt 1921 eller att köra på höger sida efter högertrafikomläggningen 1967.

 

De rödgrönas skolpolitik faller mig till viss del mer rimlig än den borgerliga Alliansens förslag. De rödgröna vill till skillnad från regeringssidan inte införa enbart praktiska utbildningar på gymnasiet, något som skulle innebära att teoretiska grundämnen som svenska, matte, engelska och samhällskunskap föll bort. Ett genomgående absurt förslag då Folkpartiet, som är grundare till förslaget, vill se språktester på invandrare men som slopar undervisningen i svenska för vissa gymnasieelever. Att dessutom utesluta engelska i en allt mer globaliserad värld är inte heller det särkilt genomtänkt, eller att inte utbilda blivade myndiga medborgare hur riksdagen fungerar.

 

Oppositionen vill heller inte sänka ingångslönen för unga. Centerpartiet som förespråkar sänkta ingångslöner hävdar att det kommer gynna unga på arbetsmarknaden då det blir billigare för företag att anställa. Men priset av detta blir dock en lönedumpning av hela det svenska samhället och kommer göra att konkurensen globalt inte kommer ligga bland toppmoderna utvecklingsyrken utan om de mer lågbetalda jobben.

 

Sen har de rödgröna sprickor i sin kruka, kränkraften är bara ett exempel. Privatisering av sjukvård och kvotering av föräldrarförsäkring andra repor i porslinet.

 

Ovanför finns mängder av argument för att rösta Rödgrönt i morgondagens val till riksdag, kommun och landsting. Imorgon blir det Alliansens tur att erhålla goda vitsord och sltuligen även hur mina tre val föll ut. Glöm alltså inte att undersöka hur just jag röstade. För imorgon söndag den 19:e september gäller det Sveriges, din och min framtid.

 

Eric Fiedler


House

Vår lärare Petter bedriver under tiden han håller i kursen Affärskommunikation Engelska - 50p den egenkomponerade lektionen "Populärkulturell hygien" - 50p. Den förstnämnda kursen innebär att vi elever under timmarna skall lära oss ett formellt engelskt sätt att kommunicera, vilket innefattar meningar som "I'm sure you have the grounds for a complaint of constructive dismissal". Så ser alltså engelskabiten ut under våra lektioner.

Men paralellt drivs alltså den samhällsuppfostrande Populärkulturell hygien, vilket gör att små flikar viks in i powerpointpresentationer eller under föreläsningar. Idag smög sig exempelvis lite kulturpropaganda in redan under genomgången av dagens sysslor. Itutningen av den "rätta kulturen" bestod av den presidentkampanj för omåttligt underintelligenta Ralph Wiggum från TV-serien Simpsons som faktiskt genomfördes under Amerikanska presidentvalet 2008.

Ralph Wiggum
Ralph Wiggum

Så numer kan vi glömma både (M) och (S), (KD) och (SD). Ralph Wiggum - Han är vår man!

I slutet uppstod även den sedvanliga Youtube-tittningen. Klipp där Sverigedemokraternas representant Levi Klausen tagits upp (bör ses, klicka här), men även klockrena scener ur filmerna med actionhjälten Austin Powers. Idag stod dock Petters favoritduo Stephen Fry och Hugh Laurie (Även känd som den excentriske Dr. House) på tapeten. Eller mer via projektorn på neddragen duk. Här är det dock mer tack vare massa små lampor inuti en dataskärm.

Eric Fiedler


Marcus Birro: Egoismen själv

Är det någon som har svettats i Aftonbladets tryckpressar?
Nej det var bara en artikel om Marcus Birro de tryckt.

För återigen är det Birro som syns i våra medier. Killen som nu tydligen varit aktiv i reumatikerförbundets tidning, där han säkert i prosa beskrev sina nerbesvär ingående med hjälp av havsfåglar som metaforer. Jag är ju själv inte en prenumerant, detta är något jag vill understryka så jag gör det bokstavligen, jag är inte en prenumerant av reumatistiska föreningens tidning och kan därför inte svara för om mitt ovanstående påstende är sant eller inte. Men det vore ju inte otroligt att killen med nutidens största storhetsvansinne och sämsta självkännedom faktiskt försökt sig på att beskriva sina ledproblem med hjälp av en stormsvala.

Hur som helst har världens enda självlismare tagit avsked från sin egen lokaltidning. Detta efter att Birros nya bok fått en rätt igenom klockren, men negativ recension på Norrköpings Tidningars kultursidor. Det måste ju ses som en rätt uppenbar risk när man skriver en roman om sig själv. Hur kan man egentligen förvänta sig hyllningar om en bok som handlar om en rätt så miserabel person i ständig jakt på scenens svårfångade ljus, det vill säga Birro själv. För att uttrycka det på bästa möjliga sätt tar jag orden ur högstadieelevernas allra minst språkutvecklade "fjortis":
- Så jä'la pinsamt!

Suck. Läs Aftonbladets rapporetering av händelsen här.

För er som har lust att läsa fler smädelser av Birro, klicka här, här, här, här eller här.

Eric Fiedler

Löparpjux

Löparskor

- Check!

Eric Fiedler

Breakfast at Thoren

Frukost på Thoren Örebro

Det regnade. Jag blev blöt. Jag var lite sur. Det var Redovisning och beskattning (i och för sig inte lika urbota tråkigt som det låter) i tre timmar.

Men då, helt spontant bjuder vår lärare Andreas Liljesson på frukost. Te, mackor, mjölk, smör, skinka och ja, till och med skivad gurka. Thoren är inte tokigt alltså...

Eric Fiedler

När världen förändras

Har aldrig varit inne på området, aldrig någonsin. Vet inte hur det ser ut i lokalerna, inte alls. Men trots det har Scanfabriken alltid legat här nere i Almby och det borde men göra. Men världen förändras.

Jag kanske bara ska acceptera det och låta bli att låta mig påverkas av när jorden snurrat ännu ett varv.

Men fabriken borde ligga kvar.

ScanAnnars är jag precis hemkommen från en 1½ timmar långt gympass och en timma innebandy på det. Två fina blå bollmärken på vänstra knät och blödandes från högra låret. Love it

Vänster knä

Höger lår

Eric Fiedler


Flytta?

Funderar lite på att flytta. Men det är dyrt med lägenhet. Det vet advokatbyrån Eklund Stockholm New York

Eric Fiedler

Grattis i efterskott!

... men ingen verkade bry sig om denna tveksamma högtid....
... *Klicka* ...
... Men man fick ju gratis present!

Eric Fiedler

Och så kan man ju vara bra

Vad är det som sker? Som händer och fötter, liksom?

Jag glömmer totalt bort att blogga under gårdagen. Till råga på allt försover jag mig idag, och det trots att jag sov elva timmar under söndagen. Inte okey.

Lägger upp en bild på Jesper Ramström som fick sin tand utslagen när våran innebandysejour i sörbyhallen ballade ur en aning. En neongul fresbee och ingen orkade vara seriös längre. Martin Frick hissade vi dessutom upp i ringarna. Grundtanken var åtta killar och en vit boll. Det blev tjockmattor och gatlopp. Och en kastad frisbee på någons tand. Eller, före detta tand.

Jesper Ramström

Eric Fiedler

En Wallandersaga

För bara ett par minuter sedan läste jag ut Den orolige mannen av Henning Mankell. Boken är den sista i serien om Ystadspolisen Kurt Wallander och boken är den sista jag kommer läsa om denne.

Jag var nio år när jag läste om den överviktige kriminalkommissaren. Pyramiden hette den boken och var i pocketform, med en blå Sfinx på framsidan. Den stog i bokhyllan hos pappa på fredsgatan, till höger om akvariet, på den tredje eller fjärde hyllan från golvet.

De andra böckerna hittade jag i Almby Skolans bibliotek. Längst bak till höger, vid science ficiton-böckerna. Lukten från Hundarna i Riga minns jag fortfarande, känslan av dess plastade pärm likaså.

Men nu går det inte att läsa mer om skånepolisens mest kontroversielle brottsbekämpare.

Inte är de väll något större litterärt mästervärk de där sidorna där ordet plötsligt förekommer minst en gång per sida för att få fart på handlingen. Kanske är de inte det, men utan dem hade jag nog aldrig börjat att läsa.

Tack Kurt, tack.

Eric Fiedler

Iceland

Sigur Rós. Vackert.

*Spotifylänk*

Eric Fiedler

Dagens ingress

Den lilla, ofta svartmarkerade, inledningen i varje artikeltext kallas för ingress. Ingressen ger en överblick och en summering av vad själva artikeln handlar om.

Det är något av en konst att sammanfatta sin artikel, eller i fackspråk; brödtext, på några få ord och samtidigt göra en potentiell läsare intresserad.

NA:s kumlakorrespondent Mattias Frödén lyckades med en sådan idag.

Kumlafånge fick gulsot

Eric Fiedler

Centerpartiet + Star Wars?

Jag vill absolut inte verka nedlåtande eller antydas vara någon som smädar andra, och då endast på grund av deras disfunktionibla utseende. Men är inte Torbjörn Ahlin, kommunpolitiker för Centerpartiet i Örebro, skrämmande lik Jabba the Hutt?

Torbjörn AhlinJabba the Hutt

 

Eller varför inte vänsterpartiets Musse Ephrem och långdistanslöparen Mustafa Mohammed?

Mussie EphremMustafa Mohammed

 

Jag och Göran Hägglund?

Göran HägglundGöran Hägglund

 

Eric Fiedler


Sykkel

Det som förvånar mig mest är inte det att vi svenskar faktiskt borde stava ordet Cykel som norrmännen. Inte heller det att Norge vann över Portugal med 1-0. Utan istället är det målskyttens minst sagt spektakulära namn som höjer mina ögonbryn.

HUSEKLEPP!

HUSEKLEPP GØR MAAAL!

Vilket jävla namn.

Referatet från bataljen mellan vårat grannland i väster och det eknomikrisande kustlandet finner ni här.

Eric FIedler

Hederligt arbete

Det verkar vara en väsentlig skillnad på anställningskraven hos skriftliga medier gentemot dess frekvensbelagda synonym radion. Stavningen tycks ju vara viktigt att kunna liksom efterforskning i journalistikens värld. Men icke. Sveriges Radio P4, Radio Örebro - Rakt på sak, envisas med att stava ÖSK Fotbolls supporterklubb Kubanerna för Cubanerna i två av sina inlägg från den senaste tiden.

Ingenting att reta upp sig på eller ens orka kommentera på programmets egen sida, men jag kommer inte ifrån att kommentera det på mitt eget forum.

"Kubanerna" eller "Cubanerna"?

Eric Fiedler

Performance

Det är en dygd att kunna fira ett mål på bästa möjliga sätt. Få lyckas. Dessa gör.

 


 Eric Fiedler

En Springsteen i natten

Inser nu exakt när klockan slagit 22:22 att det drog igång ganska snabbt det där med skolan.

Har första provet redani nästa vecka, en religionsuppgift som skall in, kluringar i redovisning & beskattning, prov om inte allt för länge i affärsjuridik och nu på tisdag informationsmöte om elevrådet. Inte att förglömma är samhällskunskapen som skall redovisas med en powerpoint under onsdagen. Lite att göra nu kommande kvällar med andra ord.

Projektarbete också. Men jag och Martin Frick har storslagna planer. lever vi upp till det kommer vi anta en status få förunnad; AWESOMENESS!

Till dess att det är klart finns mycket att göra.
Inte mig emot. Jag trivs ju i lite hetta.

Men jag svalnar just nu lite tillsammans med den gamla räven Bruce Springsteen.

Eric Fiedler

När ledigheten slår in

Fredagkväll

Ungefär varje fredag, jo varje fredag sedan april månad har jag haft samma rutin. Jag har inte tyckt att den varit tråkig den där sedvanligheten. Det är bara det att det kan vara skönt med lite omväxling ibland. Och idag fick jag lite omväxling.

Från att varje fredag efter skolan gymmat och sedan sovit någon halvtimmar har arbetet präglat min sysselsättning. Divison 4, som jag är mer eller mindre sjukt insatt i nu, på gott och på ont, har ropat efter mina 500 tecken långa referat.

Men ikväll är det skönt att bryta. Att inte komma hem halv tolv utan att istället sätta sig ned, slå på en bra rulle och bara ta det lite jävla lugnt.

Det är nästan så att ett leende smyger sig på när illamåendet över att ha druckit en och en halv liter Pepsi Max. Det var ju så länge sedan det var en sådan där riktig fredagkväll.

Eric Fiedler

Igen. Och igen. Och igen.

Marcus Birro
Det lilla praktsvinet Marcus Birro är i farten igen.

Ondskans spion i offentligheten. En djävul i människoskrud i arbete att infiltrera den "fina kulturen" och innifrån dess finrum sakta, sakta, ytterst långsamt förgöra den.

Nya boken "Att leva och dö som Joe Strummer" visades upp under en releasesuppé under gårdagen. Expressen rapporterar att de inbjudna till partajet hade till uppgift att "hylla", jag skriver det igen med lite större bokstäver, "HYLLA"(?!) upphovsmannen Marcus Birro.

Jag ställer mig frågan: Hur gömmer han hornen?

Eric Fiedler

Fuck Yeah

Under en lektion idag återupptäckte jag några scener ur en av 2000-talets främsta komedier; Team America. DEt kan helt enkelt inte gå fel när de två genierna Trey Parker och Matt Stone, efter succen med TVs-serien South Park, återigen slår sina humorkvalificerade huvuden ihop. Kreationen bidde ingent mindre än en antiamerikansk satir med marionettdockor där "Världspolisen" ställs mot den genomdjävulske Kim Jong II, president för Nordkorea.Scenerna under innehåller grovt material! Så är du under 18 år, titta ivrigt och skratta så högt du kan. Visa inte för morsan och farsan, då stänger de av din dator för all evighet. Förutom när de själva tittar för att se hur underbart detta är.Eric Fiedler

Ultimat

Skrev för någon dag sedan att mitt liv var något besynnerligt eftersom jag prenumererar på flertalet vetenskapliga tidskrifter,. Och det kan ju inte tillskrivas som inte är särklit vanligt i min ålder, såvida man inte går NOT ,har fullt med finnar och lirar WOW, vilket jag varken har eller gör.

Men den här snubben har fan inget liv han heller.

Eric Fiedler

Autumn

Fukten från morgonens dis har dunstat.
En blå himmel tycks lika klar som luften som omger mig.
Tunn, bräcklig och svag är atmosfären som ingjuts genom lätta andetag.
Genom solens skönhet slår skönheten sina vingars slag.

Eric Fiedler

RSS 2.0