Biff1

Träna är fruktansvärt roligt. Men det sliter på kroppen. Man orkar inte lyfta samma antal vikter i slutet på veckan som man möjligtvis gjorde i början. Så är det.

Men nu har Eric Fiedler gjort en "investering" på 599:- kronor.

Pappas flickvän (tillåt mig skryta lite nu), Malin Lake har nog ett och annat och säga om detta, träningsguru som hon är i och med landslagspel för svenska handbollslandslaget, elitseriespel i Skövde, tränarsejour i Skövde och nu tränare för Örebros damer i handboll. Hon bara inte borde veta, hon vet en hel del om vad man stoppar i sig och inte. Förhoppningsvis är denna jävla jättegigantiska burk med Mass Fuel Xtreme något godtagbart om man tränar mellan sju och elva gånger i veckan. 2,7 kilo skall börja att förtäras i nästa vecka. Då jävlar blir det två pass om dagen !

Kosttillskott
Produkter

Trevlig kille på butiken Muscle & Fitness, kastade med en proteinbar med pepparkakssmak av det enkla skälet att jag sa att jag tyckte pepparkakor var gott. Gå gärna dit, ni träningstaggade.

Eric Fiedler

Det snurrar i min skalle

Det är väll kanske den meningen som bäst illustrerar dessa dagar för min del.

Är relativt jättestressad. Ovanligt, men sant.

För eder förståelse; har prov imorgon, seminarie på torsdag, samma dag som jag åker till Malmö i fem timmar och samma dag som jag skall ha en svenskauppgift inlämnad. I syd skall vi sedan träffa malmöskolans elevråd för att förmedla lärdomar om att sköta ett elevråd. På fredagen är det sedan två timmar i tåg för att avsluta kvällen på krogen Strömpis i Örebro.

Å andra sidan kanske det blir en fin vecka ändå.

Familjen - "Det snurrar i min skalle"


Eric Fiedler

I blickfång

Det är mörkt ute. Inte sådär mörkblått som vinterns mörker är, istället är det nästan svart. Klockan är tio, men känns inte alls ha åldrats så mycket sedan för bara ett dygn sedan.

Det har gått snabbt för att vara måndag. Måndag är alltid långsam. Ensam på något sätt. Fattig på liv.

Redovisning på religionen har avlösts av en trötthet som gjorde sig påtaglig både på gymmet och i sessionen innebandy som genomfördes.

Så ifall måndagar är "fattiga" var denna dag inte en vanlig måndag.

Eric Fiedler

Logg

Spenderade hela fem timmar i Behrn Arenas ishockeyhall igår, för att rapportera om konståkning.

Detta antydas vara befattat med tristess och oengagemang, men så icke. Det är det här som är så fruktansvärt värt; att inte kunna någonting men sedan förvandlas till någon slags formell expert på området. Det känns ju på något sätt härlig att plötsligt bli en auktoritet för den läsande.

Blev dessutom tilldelad såväl fronten som mittuppslaget. En utdelning som man måste säga gjorde gårdagens nio timmars arbetsdag med ett paket melontuggummi och sju koppar kaffe som enda måltid ganska värd.
Bakom Kulisserna
Front
Mittuppslag
Namn

Eric Fiedler

Äntligen !

Paula Abdul har gjort det, James Brown likaså. Deras fall var fyllda av vad som tycktes vara glädje. Kleerup har nu gjort det, men han är bara skön. Riktigt klockren för att understrycka att det inte alls är tråkigt.


Eric Fiedler

Som alltid

Det finns flertalet personer som gjort ont här i världen.

För att nämna några.

 • Hitler: Tog livet av miljontals människor och hävdade den ariska rasen som jordens enda värdiga folk.
 • Saddam Hussein: Spontandödade över 10 000 människor genom att gasa stora geografiska områden där människor med enligt honom tvivelaktig syn på islam levde.
 • Sauron: Hade som primärt mål att förslava hela Midgård
 • Josef Fritzl: Låste in och våldtog sin dotter i 20 år. En dotter som senare födde hans barn ...
... och naturligtvis finns även Marcus Birro.

Birro är egentligen två personer. Han är en fysisk gestalt med trötta ögon, blek hy och ful frilla. Men han är även en vålnad.Ett monster i form av ett ogenomträngligt ego som ligger som en tät dimma var än hans namn syns. Nämn orden Marcus Birro och en besvärjelse värre en döden inträder på din omgivning. Dina fränder kommer plötsligt att vända sig emot dig, bli dina nemesis men utan att rikta hat utan istället i god tro, i många år, låta detta vidunder gödas till dess att formen på denna kvasivarelse äter dig och din självtro.

I detta nu växer han. Allt snabbare. Trots min fäbless för Johanna Koljonens populärkunskaper önskar jag dem tillsammans det största nederlaget på denna planet, och det för hela vår planets fortlevnad; samtliga förluster i "På spårets" kvalomgång.

Läs bara denna genomnarcisistiska krönika så förstår ni varför.

Eric Fiedler

Bara plugg

Jag skrev en uppsats i Samhällskunskap B om 20 sidor. Min hjärna har skrumpnat en aning, men jag är herrans nöjd över den. 3-timmarssessioner har genomförts i stort sett två veckor i rad nu. Det har slitit en aning.

Imorn blir det mer av bloggandet. Me Promise...

Eric Fiedler

Sam B

Hmmm. Det blir enligt mitt synsätt knappast en rolig blogg, skriftligt sett, idag. Men eftersom jag måste erbjuda lite underhållning kan ju en spotifylista vara på sin plats, samt något klipp från kära Youtube.

Ibland går Samhällskunskap B framför den här sidan.

Eric Fiedler

Grått, måndag och ...

... städning. Ibland är det skönt att bara slänga alla sina öveblivna kläder i ett hörn, ibland är det inte lika skönt att inte längre kunna det.

Kläder

Kaffekopparna är däremot bevis på med den frenesi jag pluggat.

Kaffekoppar

Eric FiedlerRadar

Himla fin södnag idag.

Luktar fortfarande rök efter att ha vandrat i Kilsbergen på förmiddagen med min far och dennes flickväns hund Felix. Odören inte av själva vandrandet utan snarare mer av min farbroders myckna korvgrillande, men Kilsbergen är ändå lite synonymt med just doften av eld, känslan av hetta i ansiktet och kyliga fingrar.

Innebandypass med korpengänget också avklarat. Helt "radar" så att säga. Kan vara bland det roligaste som man kan ta och hitta på en söndagkväll.

Hånglar nu upp min sista kopp kaffe för helgen. Det gillar vi inte, stressen i skolan intensifieras och trycket ökar. Kanske lite skönt på samma gång; att sörpla kaffe och hitta på komplexa demokratilösningar på militärregimska stater.

Eric Fiedler

October

För det första, fruktansvärt episk låt av U2.Det var soligt, men luften kall, när löpstegen för 1,2 mil inleddes. Klockan var 11, men nattens frost täckte fortfarande kristalliserat gräs.

Kifgrejer
Det borde var kylslaget även på Behrn Arena. Långkalsonger och dubbla tjocktröjor för att rätta till misstaget som gjordes mot Forward för två veckor sedan då hälften av min vänstra lilltå inte ville vakna till liv på flera timmar. Istället var det stundtals varmt där på gamla Vallens nya betongläktare med stolar av vit, svart och röd plast.

Det blev en ganska lång dag. Sex timmar arbete. Nästan sju ifall man räknar med den inofficiella arbetstiden av att ta sig till och från arbetet. Men fan vad roligt det är. Njuter varje sekund, även när man pratar med en dansk volleybolltränare. Även fast jag inte förstod ett dyft och även ifall Hovstas innebandytränare vägrade tro att jag ringde från NA.

Lustigt nog spelar två av mina lärare samt skolans receptionist i Kifs A-lag. Understrykas bör att det var en konstig känsla av att intervjua dem. Jag gjorde nog ett ganska snurrigt intryck på dem. Satt dessutom brevid min lärare i ekonomirelaterade ämnen som är sambo med en av de tidigare omnämnda på skolan Thoren. Fem thorenare med stort inflytande i morgondagens text om Kifs oavgjorda resultat alltså.

Eric Fiedler

På dejt

Det stämmer. Helt riktigt. Jag är på dejt, med en franskyska. En mörk, väldoftande skönhet som får mitt huvud att gå i spinn. Kaffe, Kaffe Kopp heter hon och vi befinner oss båda på restaurangen på den tyska restaurangen Das Schulearbeit. Hela situationen är föga romantisk. Hur jag än vrider och vänder på min flört kommer hon att ta slut, flyta iväg och lämna mig fortfarande pigg i min säng.

Kvällar som denna behövs dock kanske för att kunna förstå den lättja som andra kvällar är betingad med.

Hur som helst skall jag jobba imorgon ändå. KIF Örebro - Göteborg på Behrn Arena. Spännande.

Eric Fiedler

I all ära

Med risk för att låta min egen förnekade avundsjuka sippra ut genom mina skrivna rader är ju "fenomenet" Anton Abele något att raljera lite över.

Sedan riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr tackat nej, lämnat återbud eller helt enkelt valt ett mycket coolare jobb än att sitta och damma i riksdagens plenissal stod en av de roligt utformade och knappförsedda fotöljerna plötsligt ledigt.

In, som på ett bananskal, halkade den blott 18-årige stockholmskisen Anton Abele. Han slant så pass mycket att han tog en 360° i luften och satte sig på just den lediga platsen. Och med det blir han den yngste riksdagsmannen någonsin i Sveriges riksdag. Killen stack inte bara i och med detta ut hakan i bildlig mening, han har nämligen också ett förskärckligt stort underbett.

Jag vet inte riktigt, men känns det inte lite olustigt, lite otryggt att någon, i samma ålder som jag själv och med knapp livserfarenhet skall sitta och votera om lagändringar gällande en arbetsmarknad han knappast ha hunnit satt sin fot på?

Eller för den delens skull diskutera frågor gällande den deklaration han endast fått genomföra en gång?

Nej, det hela känns lite olustigt. Men han är ju myndig så det är väll bara acceptera och själv åter bänka sig i skolan för att studdera det politiska system han nu är med och påverkar och bestämmer över.

Eric Fiedler

Noll koll och ingen vet

Nog för att jag kan få med mig strumpor från hallen när jag gått ned för att hämta... ja jag vet inte, säg mina tofflor, men det här är ju fan absurt. *länk*

Eric Fiedler

Die schwein

Han är tillbaka igen. Sedan någon vecka tillbaka finns denna artikel att läsa.

Vad var det som pös?
Jaha det var bara Marcus Birro som släpte ur lite luft från sitt ego...

Nu har killen gått och skjutit sig i foten. Från att ha blivit en stickande svärmors dröm till att bli smygheilande sverigedemokraters nye führer.

Satan i en fysisk form.

Eric Fiedler

The city of satan

 

Förutom det norska punkrockbandet Turbonegros osubtila satanshyllning är det bibblan som gäller för min Och Martin Fricks del i detta nu.

Eftermiddagen har mest bestått av flitens klart ljusande ljus som spridit sina strålar över det dunkla området satanism, och då i synnerhet laveysatanismen. Vi upptäckte då ett par rätt så sköna lagar de bejakande lever efter. Favoriten får tillskrivas nummer 11 som ger en rätt så tydlig bild om vad du ska göra med en typ som är jobbig medan dess att du går på något skönt fält.

 1. Ge inte råd eller åsikter om du inte är tillfrågad
 2. Berätta inte dina problem för andra, om du inte är säker på att de vill höra
 3. När du är i någon annans lya, visa honom respekt eller gå inte dit
 4. Om en gäst i din lya irriterar dig, behandla honom grymt och utan nåd
 5. Gör inte sexuella närmanden om du inte får tydliga signaler
 6. Ta inte det som tillhör dig, om det inte är en plåga för den andra personen och han verkligen vill bli lättad från objektet i fråga
 7. Bekräfta kraften i magi om du har använt den med framgång för att få tag på dina begär. Om du nekar kraften ik magi efter att ha använt den med framgång kommer du att förlora det du skaffat dig
 8. Klaga inte om någonting som du inte behöver betvinga dig för
 9. Orsaka ingen förstörelse på barn
 10. Döda inte icke-människordjur om du inte blivit attackerad eller behöver föda
 11. När du går i öppen terräng, besvära ingen. Om någon besvärar dig, säg åt denne att sluta. Om denne inte slutar, förgör denne.
Eric Fiedler

Påhitt

Ny smak på tuggummin

De smaka inte så mycket de här. Lite jordgubb är det väll allt, men banan? Nej.

Tilltaget är nästan lika kreativt som de presenter min lillebror fick av mig igår som en retoraktiv gåvosession sedan hans föedelsedag i förra veckan.

 • 770 gram punschrullar
 • 2 st filmrullar, trots att killen inte har en kamera
 • Ett innebandyblad
 • Billys pannkakor med choklad
 • 200 kr på MQ
 • En fördigrätt
 • Halloweenstickers
 • En fördigrätt - Chili Con Carne
Eric Fiedler

Callelse

Den utomrdentligt genialt prodcuerade och välskrivna humorserien Nile City 105,6 som hade sina glansdagar någon gång på 90-talet hade samma namn på de sex avsnitten som manusarbetet resulterade i: Vuxna män gör saker tillsammans.

Retroaktivt kommer då frågan; när är man man?

Är det när första 3,5:an är knäppt, när perioden av suggestiva åldersreglerande tabloider inträdes eller när trilogin av gudfadernfilmer rullats i VHS-spelaren.

Svaret är nog inviduellt, men ett kritierie som i alla fall uppbådar samhällets definition av begreppet "man" är när dagen för 18-årsfirande infaller.

I fredags var just en sådan dag. Jubilerande Carl "Rybak" (Se förklaringen till smeknamnet nedanför) "Capitano" "Calle" Alsterfors stod för både mat och tillfälligt husrum innan en minst sagt lyckad, och håll i hatten för mitt ungdomliga slang, "utgång" ledde oss till Örebros kanske främsta nattklubb Strömpis.

Blod, svett och diverse mer samt mindre angenäma omfamningar senare lade sig en trött, smått berusad och saligt uppspelt Eric Fiedler för ett par timmars sömn innan helgens sedvanliga arbete tog vid...

Calles födelsdagsfirande

Anledningen till Calles föga charmerande smeknamn ser ni här:
Calle Rybak
Till vänster ser vi Eurovisionvinnaren Alexander Rybak och till höger ser vi unge Carl Alsterfors ...
... Eller?

Er Minttu i Puckon,
Eric Fiedler

Han är tät

Martin sitter mitt emot mig just nu. I hans handflata finns mynt. Flera mynt. Pengar i varierande valör, silverfärgade föremål i nickel. Sju kronor, på sin höjd nio.

Men annars fick jag ett par ytterst efterlängtade atteraljer till min bokhylla igår. Mmmmmumma.

Böcker

Eric Fiedler

I nyans

Svart är ingen färg. Inte heller vitt. De är båda nyanser. Färg är en kulör, något som en slagning i den nu gällande upplagan av svenska akademiens ordlista visar. Citat: "... alla färgsorter utom vitt o. svart (o. grått)".

Idag är Örebro en skiftning mellan vitt och svart. Inget utom gulnande löv som sakta flagar av höstens bränna.

Istället är det pigment i sysslorna. Skola, radio (inte varje dag), jobb och högvis med studier att uträtta. Det värmer åtminstone när den allt tjockare kalender skaver i fickan.

Eric Fiedler

Eric i ring P1

Uppmanar samtliga mina bloggläsare att slå radion imorgon bitti. Ratta in FM-bandet 87,9 MHz mellan klockan 09.20 och 10.00. Då pågår programmet Ring P1.

Programmet bygger på lyssnarnas åsikter och reaktioner vilka via tlfon, mejl eller sms delgs i programmet. Polemiska tvister mellan lyssnare och mellan programledaren håller programmets intensitet igång.

Klicka här för att komma till programmets hemsida.

Missade du programmet, vill höra det igen så finns programmet tillgängligt i 30 dagar på Sveriges Radios hemsida till vilken jag nyss länkade.

Eric Fiedler

Yes Man

The Yes Men Fix The World
Kapitalismen har lett till många fina saker i vårat samhälle. Bland annat kan jag välja bland tusentals olika lktroniska atteraljer till förmånliga priser och med god kvalite. Saker som tidigare varit begränsade till en ekonomisk stark minoritet kan tack vare kapitalismen brukas av samtliga.

Men de relativt lyxösa varor som erbjuds mig till en överkomlig kostnad har sitt pris någon annanstans. I dokumentären The yes man fix the world wallraffar Mike Bonnano och Andy Bichlbaum några av världens mst lönsamma företag. Vad de får fram ur företagens garderober och bokstavligen visar är många och avskyvärda sätt. Tillsammans drar de ned byxorna på makthavarna på ett ytterst underhållande sätt som får en att häpna över bolagens tillvägagångssätt och kapitalismens mest dolda bakgårdar.

Den 1½ timme långa dokumentären går inte att bädda in på min blogg, men ni hittar den på det fantastiska instrumentet SVT Play om ni klickar här

Eric Fiedler

Frukt + socker

Jag tränar ju en hel del, inget okänt. 3,3 mil löpning i veckan, gym á 1½ timme tre gånger i veckan och innebandy 1-2 gånger.

Nu har jag antagligen på grund av det fått dille på kolhydrater. Inte äcklelsöta ferarribilar eller sliskiga skumbananer. Nej istället är det fruktos, eller fruktsocker.

Russin, äpplen och bananer. Jag får ge mig snart. Två och ett halvt äpplen och relativt mycket russin idag. Gott, men man äter och blir sugen, äter och blir sugen, äter och blir sugen och så vidare.

Går nog och tar mig en näve russin nu bara för det.

Eric Fiedler

Brunkol

Det behöver bli lite smutsigt nu. Disiga, bruna ångor ska stiga. Bolma för att inget annat är fint nog. Grovgöra.

Nu har det här med studdering kommit alldeles på efterkälken.
Även fast det måhända endast är en sen uppgift och en annan av grövre karaktär inplanerad i skolans internetbaserade planeringsinstrument hopar de sig. En liten snöboll blir ju lätt en lavin ifall den sätts i rullning.

Än så länge kanske nedförsbacken inte är mer än en lutning, kanske en ojämnhet mer än ett stup. Men lika alla vet att klipphällar är plana innan de stupar.

1½ timmes råplugg av shiitiska seder, sunniska läror är en bra start på veckan i varje fall.

Troligtvis kommer jag avundas den här lilla filurens mer bekväma liv lite mer än vanligtvis i fortsättningen.

Sigge

Eric Fiedler

Livets jobb

Jag får betalt för att åka på fotboll. Det är inte helt fel.

Igår var det dock isande vindar, men med en strålande sol på himlen. Fingrarna var konstigt nog inte alls särkilt frusna, det köpta termoskaffet i plastmugg på Trängens IP när Forward spelade 0-0 hemma mot Östersund. Däremot den högra stortån frusen ända till sena kvällen. Men vad det är värt att faktiskt var sportjournalist. Pojkdröm som gått i uppfyllelse?

Definitivt.

Presskort
Forwardartikel

Eric Fiedler

Många järn. I elden.

Det är kanske inte obekant för den mer frekvente läsaren att mitt liv emellanåt är hektiskt. Just nu är det nog så.

Skolans timmar må vara få, men de uppgifter som delas ut tar min fullständiga uppmärksamhet mest hela tiden. Nu närmast i tiden en ytterst intressant simulering av en balkankris i samhällskunskapen.

Eftersom som yttrat undervisningen inte är särkilt tidskrävande så finns det tid över till annat. Till träning. 1,1 mil löpning tre gånger i veckan, gym tre gånger i veckan och innebandy mellan en och två gånger i veckan. Det tar tid och fyller upp de luckor skolan lämnar i mitt dagliga schema.

På helgen är det löpning och NA Sporten som gäller. Sen är klockan halv nio när man kommer hem och tiden är knapp till att läsa ett par sidor, nu senast fantastiska romanen Boktjuven av Markus Zusak.

Söndagen är promenad och innebandy. Sen är det måndag igen och det börjas om.

Inrutat och jag tror jag längtar efter lite mer cirkulära eller ovala former i mitt liv. Kanske i form av en resa till England. Men så blir det inte. Det får vänta till efter gymnasiet. Då, då blir det resa av. Jorden är ju rund.

Eric Fiedler

Att tackla ett problem

I vilken sport som helst, curling som innebandy, hästkapplöpning som crocket, är det ett rent helvete att hamna på efterkälken. Det finns olika sätt att tackla problemet. Wolverhamptons lagkapten Karl Henry valde en mer hårdför väg i matchen mot Chelsea. Rött kort har fått en definition.

 

Eric Fiedler


Spaning

Johan Hakelius, författare, samhällsdebatör och kolumnist må vara en udda fågel. Men vem bryr sig om ifall flygfäet är ett geni?

Jag basserar inte mitt inlägg på Hakelius "spaning" i programmet med nästan samma namn; "Spanarna", utan det är den allmänna åsikten jag har om denna lövsångare bland journalister.

Men för all del, lyssna gärna på dennes framtidsbebådelse från idag, fredag, genom att klicka här.

Eric Fiedler

RSS 2.0