Trött kille

Drar från praktiken och till gymmet för 1,3 mils löpning. Kulkul.

Eric Fiedler

Eric Fiedler


Debut

Innebandy i kväll - med ÖSK P94/95. Har trånat lite efter det. Seriös träning då alltså. Det var ett tag sedan nu.

Går inte en dag utan att man tänker tillbaka på det där som mer eller mindre var ens liv under vinterhalvåret under ett par år. Tragiskt att som 18-åring tänka tillbaka på det som varit, men det betydde någonting. Och jag tänker fortsätta ångra allt som hände under de där sista veckorna innan jag tackade för mig. Fan, om man bara kunde göra någonting åt tiden.

Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler  Eric Fiedler

Kolla även in den här minst sagt episka länken ---> Stjärnor

Eric Fiedler


Deg

Kan inte säga att jag varit lika effektiv som under gårdagen hitills idag. Men men, då har man tid till annat. Typ att faktiskt sitta och småle åt reklam. Typ.Eric Fiedler

On the move

Om lördagen var definitionen av ingenting var söndagen dess motsats.

Var uppe redan halv åtta. Traskade iväg i isande vind bort mot nya Tybblelundshallen för att jobba. Alltid lika nerivgt kul och pulshöjande nervkittlande.

With tha gaang lirades under lunchen lite innebandy. Skulle spelat match men när motståndarna inte dyker upp blir det aningen svårt. Med andra ord bröts vår fina målsvit på 27-1 på två matcher när den inkastade handduken endast gav oss fem kassar i tabellen.

Tillbaka till Tybblelundshallen, undersöka det sista och upp till borgen. Olle Lundin bjöd på lussebulle, ordskämten infann sig. Fint som snus. Här är en som diggar jobb.

Eirc Fiedler

Koppla upp sig

Internet dog lite igår. Ursäkta för utebliven blogg. Herrn beklagar.

Eric Fiedler

Totalt ledig

Psyclone Nine

Ingressens tidning brukar inledas med någonting spännande, meningar som attraherar och gör läsaren intresserad. Ingressen till den här dagen hade blivit - Ingenting.

Det har faktiskt inte hänt så mycket, för ovanlighetens skull. Sprang 1,4 mil på löpband. Det var kanske den största happeningen i dag, lördag. Möjligtvis att jag sov på eftermiddagen efter att ha druckit kaffe och kollat på fotboll.

Var ganska trött, in other words speaking. Vaknade innan klockan ringde vid halv elva. Bakfull, utan att ha druckit och med mer huvudvärk än vid tidigare alkoholnyttjande. Konstigt. Men tids nog gick den över, inget att oroa sig för. kanske var det mangovattnet hos Söljén kvällen innan som bidrog, men nej knappast. Inte heller kan det varit slutet på Pearl Harobour, trots att det vore mer troligt.

Näe, har adderat några låtar till spellistan "Neues Deautsche Härte" sedan förra gången jag delade med mig av den här. Den som vill kan ju alltid bli glad av lite Schwefelgelb, Megaherz eller nyupptäckta Psyclon Nine.

Eric Fiedler

Addiction

Börjar bli lite för beroende av adrenalin och endrofin. Testosteron kan till viss del spela in även det. Sitter nämligen och nästan nästan dreglar lite över svällande muskler på allt för vältränade kroppar. Munnen producerar sjuka mängder saliv, ögonen spärras upp och nävarna knyts när jag skriver det här.

Samtidigt blir jag lite kvinnlig, östrogenet gör sig påmint om att även det har en del, om än så minimal, i min allt mer manliga kropp. Jag kan ju nämligen inte få uppleva de där strängarna ur mungipan på det sätt jag vill.

Men nu, när ledsamheten börjar infinna sig spänns så käkarna i ett argt och bistert bett. Det stora måttet träning ger utslag. Jag blir helt enkelt arg, kanske förbannad. En av världens stösta (enligt marknadsföringen och det brukar ju vara sissådär med sanning i sådant) kamsportsgalor är här i Sverige, nu i helgen. Jag kan inte se den. Jag upptäckte den för sent. Rumble of the kings hade varit guld.

Tydligen skall det vara en av de mest påkostade galorna någonsin. Affischnamnet är Bob Sapp. Ni som tycker det hela kan vara obehagligt med slag mot huvudet och i vissa fall betecknar kampsport som ren misshandel, titta inte på filmen. Mina päron kommer tro att jag har blivit dum i huvudet nu dessutom, men jag kan inte hjälpa det.

Ilskan kanske ger lite extra krut i benen på löpbandet senare idag. 1,3 mil under 58 minuter borde gå. Det känns så.

Eric Fiedler


Grotesct kul

Absurt, ologiskt och helt vansinnigt spontant gör sig humor bäst. TV-Programmet Groteco bär definitionen av dessa adjektiv.Eric Fiedler


Kött

Vila. "Vad är det?" ungefär.

Gymmet med pass a lá triceps och rygg, kanske även lite mage. Hem, sova lite på det och sen iväg för att spela träningsmatch. Tar tillfället i akt att slappa lite i NA-Huset nu. Kaffe, mjölk, fint.

Eric Fiedler


Om och om igen

Klockan börjar närma sig fyra. Ett klassiskt tidskonstaterande. Jag är nästan sist kvar på stadslivsredaktionen. Det gör mig inget. Har man en kopp kaffe är man nöjd.

Drar mig lite för att cykla till gymmet med. Det är löpning idag, på löpband. Har varit ihärdig de senaste gångerna. Flämtat, flåsats och svettats med blicken fäst på en odefinerbar punkt. Koncentrerat mig på musik i hörlurar med för hög diskant.

Parkförvaltarna livar förhopnningsvis upp stämningen ikväll. Sprängande nytt stoft på hemsidan också. Klicka här för att läsa.

Eric Fiedler

Big

Svullen. Ett adjektiv som passar rätt bra på inledningen av den här dagen. Bara helt körd i systemet. Illamående, inte okey. Kan det ha något att göra med att jag drack uppskattningsvis 2 liter vatten innan jag gick och la mig igår?

Eric Fiedler


Glömska

Fan, jag glömde skriva igår. Totalt virrig har jag börjat att bli.

Dubbelbokade mig själv på onsdag dessutom. Träningsmath med Parkförvaltarna och bio med almbykompisarna Johannes och Felix. Tappad mellan två stolar sedan någonstans i fredags.

Att jag dessutom inledde det här inlägget med att svära är ju spännande även det. Var tog min språkliga mångald vägen?

Eric Fiedler

Citat

Gunvald Larsson:
"Ta ner tavlan från väggen annars häftar jag upp och ramar in dig"

Eric Fiedler

Sontag

Veckans sista dag och det som gjort den är mitt arbete. Ni som har Nerikes Allehanda i brevlådan kan slå upp badmintonturneringen "Skoskavet" redan i morgon bitt. Ni andra får väll köpa tidningen eller läsa om att Lindesberg tog sin andra raka cupseger typ här för att skåda min omåttligt vackra byline.

Narcisismen bara göds i denna typ av forum, men vad skulle en blogg annars vara?

Bara sådär blev jag tydligen ledig imorn. Det var ju... skönt? En måndag där klockan inte ringer klockan halv sex (ja, jag snoozar jättelänge) är alltid välkommen. Fast hade nog i och för sig inte tackat nej till att flanera i trånga betongtrappor i NA-huset heller.

Eric Fiedler

Reporter

Det var meningen att jag skulle spela innebandycup nu imorn. Eller det är idag egentligen men jag har fortfarande inte gått och lagt mig så jag betecknar det fortfarande som att nu är lördag trots att det i själva verket är söndag.

- Det blir jobb istället. Badmintoncup i Kumla. "Skoskavet". Det var behövligt med två helger med tid för att reflektera lite, men suget efter att prestera är så pass stort nu att ytterliggare tids frånvaro frpn en disk på sportredaktionen hade tärt mer än friat mig från arbete.

Undrar hur mycket jag tjatar om det, antalet gånger jag nämnt det eller frekvensen ordet "journalist" förekommer. Men det är det jag ska bli. Jag vet det.

Eric Fiedler

Jeg elsker Norge

Stod och smålog lite åt mina egna fördommar under matchen ÖSK-Kalmar. Två gånger åt samma invanda beteende. Jag var rasist - åt fel håll.

Kalmar bytte ut Abiola Dauda. In kom Johan Bertilsson. Vilket byte. Instinktivt var reaktionen från min sida: ut med en stjärna och in med, ja just det, Johan Bertilsson. Herregud vilket dåligt byte. Att jag inte viste vem denne svensk var spelade ingen roll, han kan ju inte vara bättre än en Nigerian.

ÖSK genomförde minutrarna efter ett byte även de. Paulinho, brasilianaren, mot Per Johansson. Herregud. Suck.

Den som sa att namn inte var en källa till fördomsyttring ljuger.

Har tidigare rapporterat om norrmannen med det smickrande namnet Erik Huseklepp. Alla vet att han är största dribblern.

GAIS förstärker nu sin trupp med en spelare från vårt grannland i väster. Jag tvekar inte på att den här killen kommer att lyckas. Han har alla förutsättningar. Han är Jan Banan.

Läs själva. Det är sanning. Han heter Jan Banan.

Eric Fiedler

Så kan det gå

Vart lite fel med det här inlägget igår. Så här skulle videon se ut...

 

Hur som helst. Galen kille.


Eric Fiedler


Vilket liv

Anna Book

Det börjar bli för mycket gråt, för mycket vedervärdiga krokodiltårar från din sida nu Anna Book. Återigen ORKAR du gnälla över din "missär". Läs bara det här.

"Jag vaknade upp med en knut i magen". Ja det, eller så var det din mage som var knuten.

Eric Fiedler


Sverigedemokrat

Denne snubbe vart mot sin vilja vald som Sverigedemokraternas kandidat i typ något av typ Hallands valdistrikt. Som sagt är sitter han på ett SD-mandat mot sin vilja och är med andra ord en politisk vilding i berörd kommun. Men kan inte undgå att dra lite på smilbanden åt att Sverigedemokraterna lyckats rekrytera denna stjärna. 

Eric Fiedler


Kaffe, Kaffe, Kaffe


´
Vet inte alls vad det där vad för låt egentligen. Ibland erbjuder youtube sådana spektakulöra överaskningar vid spontana sökningar.

Hur som helst är det bandet Hypothermia som komponerat den instrumentala låten Kaffe och blod.

Det är ungefär det, mellan 50 % vardera, som vätskan, annars kallad blodplasma, i mina ådror pumpar runt.

Gjorde ett tappert försök igår att överleva på en kopp. En krånglande, värkande mage ville nämligen inte mer.
Resultat?
-Det gick inte.

Sällan har jag varit så trött, så tömd på livsork som vid gårdagens kvällning. Idag unnar jag mig därför denna koffeinfyllda dryck i massor. Magen säger stopp för rent svart, men med en blandning av mjölk godtar den praktikens tveksamma blandning från kaffemaskin. Tacka gudarna för det. Mitt liv hade varit så mycket mera jobbigt annars.

Nu ska jag försöka mejla iväg lite bilder innan jag drar mig hemmåt. men först, den sista ljuva droppen av malda kaffebönor pressade genom ursmutsigt filter tillsammans med lite tveksam mjölk från rumstemperatur. Mumma.

Eric Fiedler


Dagens låt

Dagens låt står electrogruppen Spark för. Låten döpt till Glassbilen.

 

Eric Fiedler


In times of boorness

Om man nu kan säga så.

Har väll gjort lite sådana där viktiga, formella, med andra ord relativt tråkiga saker nu under förmiddagen här upp i mitt lyhörda skyffe på NA. Fast tråkigt är det ju inte heller, det är ju faktiskt det här jag vill göra, tänker göra och ska göra under de kommande, typ, 40 åren fram till pensionen. And i like it, yes I do för att citera de gamla rockhjältarna i The rolling stones.

Tog tillfället i akt att studdera lite annan journalistik med. Denna gång via DN. Om hamburgarens knepiga förmåga att inte ruttna. Läs bara här.

Eric Fiedler

P-P-P-P-Pokerface

Lördagar brukar vissa slappna av, andra planera in aktiviteter. Jag mördade min kropp.

Totalt tränade jag 3½ timme. 1,3 mil på löpband, som till en början tärde på benhinnor såväl som höfter men som släppte någonstans vid 5 kilometer, 40 minuter benstyrka efter att ha stuckit hem och tagit en promenad och ätit.

En energibar med smak av pepparkaka fick agera uppiggande materiell till innebandypasset på två timmar. Parkförvaltarna är på väg mot elitserien.

Att proteindryck, bulgur och tonfisk kunde smaka så gott trodde jag inte var möjligt.

Att jag under kvällen förlorade 20 kronor på poker gjorde mig föga illa till mods.

Att min kropp idag knappt känner av gårdagen får betecknas som ett under. Benpressen igår hette duga. Den kanske har blivit lite hårdare, förhoppningsvis. Nästan lika hårt som det här.

Eric Fiedler

En av deltagarna i kortspelet, Johan Windeborg, påstår sig via facebook ha fått straight flush vid den här given. Om så var fallet minns jag inte. Däremot vill mina händelsekopierande celler påtala att Vidar förlorade ganska grovt med marker här.

Eric Fiedler

Djur

Har varit något oerhört effektiv idag.

Promenad 1½ timma det första som hände när ögonens grus skingrats.

Lite frukost på det och gym med okus på bröst och axlar. Atlasrycket är det skönaste som uppfunnits kan jag konstatera.

Som om det inte hade varit nog ytterligare 45 minuters promenad.

Mat och cyklandes till Nerikes Allehanda som följe.

Ut till hovsta för att reka reportagarbete. En skrift jag skrev klart direkt när jag kom upp på kontoret igen. Skönt för mig det för då kunde jag dra till Martin Frick och hänga med lite sköna grabbar. Kolla lite film, äta lite godis och ha det allmänt chill.

Mysig, gött och skön fredag.

Eric Fiedler

En Tia guld värd.

Fikade med Tia Kennerberg igår. Och idag igen.

Det behövs sådana där stunder ibland av bestämt sörplande ur bruna kafékoppar. Lite tid av tal om det viktiga i livet; det som varit och det som är. Kanske ibland även det som kommer att hända även ifall det inte är lika bekvämt och studsar lika varmt mot de dovt upplysta väggarna.

Citrondoftande te med mjölk. En aning bismak av lypsyl kunde inte infunnit sig bättre. Ibland behöver även jag prata om bröstets värk, om huvudets kanske inte alltid lätta tyngder. När man inte vet vad man ska göra, kanske än mindre vad man ska säga. Om det finns något att säga.

Eric Fiedler

The Office

De är ju så söta mina praktikantpojkar. De kämpar och sliter. Det är nästan så man vill bjuda dem på en fet glassbomb bara därför och sen natta dom.
Eller, kanske inte riktigt. Men nästan. Ni fattar vad jag menar.
Eric Fiedler Kontor

Hade första grejen i tidningen idag för denna praktik. Småskalig journalistik kanske. Här kan ni i alla fall läsa om Örebro Centrals bekymmersamma lilla klocktorn.

Eric Fiedler

Round and round

Känner lite mig otillräcklig och vedervärdig. Utan ryggrad, saknad av tyngd.

Gymmet, och ett halvtufft snabbt pass med mage och rygg. Hade träningsvärk i de övre rutorna i magen redan när jag påbörjade mina set. Vill knappast veta hur det kommer kännas imorn.

En fika på stan med Tia och min dag var lite bättre än vad den kanske borde känts annars. Tackar för den.

Eric Fiedler

Winter Wonderland.

Det har snöat. Och snöat. Snöat. Och snöat lite till mest hela tiden under två dagar.

Trots det, som genom ett under, sprang jag 1,3 mil igår. I en storm med klass 1-varning. Det gör jag inte om. Lite Rockystyle var det ändå, så det var ju i och för sig coolt.

Hur som helst är det vinter, redan nu. I början på november. Inte alls särkilt mysigt, skönt eller annat sedvanligt vintrigt verb.

Tråkigt men sant.

Här en bild tagen under gårdagen (tisdag) utanför NA-Borgen i centrala Örebro. Och då hade det endast snöat lite.

Eric Fiedler

Eric Fiedler

Fail

Nu vet man att Googles inflytande över samhället har gått alldeles för långt..

"Nicaragua vs. Costa Rica"

Eric Fiedler

Konsekvenser

Negativa aspekter på början av den här veckan...

... Kommer man till praktiken efter halv nio får man en dålig cykelplats.

... Upp ett kilo på en vecka (ioch för sig verkar det vara vätska, men ändå)

... Jag får inte tag på NÅGON som jag behöver få tag i till spaltmaterial.

... Kaffemage. Redan.

... Det är kallt. Jag ska springa 1,3 mil ikväll.

... Det är flera timmar kvar till dess att jag får dricka kosttilskott.

Eric Fiedler

First time

Fast jag måste nog erkänna att just denna "första gång" egentligen är min tredje. Hur det kommer sig beror på att en första dag på praktiken alltid brukar vara lite pirrig, nervig, kanske rent av skrämmande. Men så är det inte i mitt fall. För tredje året i rad är jag lokaliserad på samma plats, numera trygga Nerikes Allehanda.

Med mig har jag två pojkar.

Med risk för att själv börja beteckna mig som ganska ålderdomlig skriver jag pojkar.

Axel och Oliver från en niondeklass på Adolfsbergsskolan. De har nog lite att pyssla med nu ett par veckor. Jag själv har att göra den dubbla tiden. Jobb redan nu på fredag kväll. Inga pengar, men erfarenhet, teckenåtnjutning, bildspegling och självförtroendeboost ifall man skall se det ur den positiva synvinkeln. Det kan ju vara att föredra faktiskt. Varför ska man orka vara negativ?

Eric Fiedler

Parkförvaltarna

Hyffsat skön sista dag på lovet har det varit ändå.

Tog en långpromenad på förmiddagen i ett kargt väder utan tillstymmelse till värme som annars vore troligt när solen lyste klart.

Ett par nya handskar införskaffade lite senare via MQ. Ett par nya jeans via JC. Byxorna till halva priset och därmed billigare än de små skinnlapparna jag är menad till att ha på händerna. Inte så dåligt.

Match på eftermiddag med Parkförvaltarna. Den kan ni ju läsa mer om här, på lagets hemsida, där jag agerar knivskarp skribent.

Parkförvaltarna

Eric Fiedler

Tonight is a good night

Elva träningspass, 4,1 mil, sex timmar på gym, 1½ timmes styrketräning hemma. Ikväll blir det mjukisbyxor, cola light, Skinny Puppy och Skräckfilm.

 

Eric Fiedler


En riktig såpa

Tvål
Vi stod nere i hallen, Simon och jag. Real Madrid hade precis spelat oavgjort på bortaplan mot Milan. Filippo Inzaghi byttes in och gjorde två mål vilket fick vårat egentligen helsäkra "bet" på Madrid och Arsenal som segrare i Champions league-gruppspelet att gå i stöpet. Godiset hade redan börjat värka i magen, pepsin bubblade även den någonstans därinne i kroppen.

Av obegrunnad anledning kommer vi in på spåret att det är dags för julklpassköp snart. Dialogen såg ut ungefär så här och är siginikativ för hur det funkar i verkligeheten...

Eric: Fan vad snabbt det har gått. Det är snart jullov.
Simon: Ja och så är det dags att köpa julklappar.
Eric: Just fan, det har jag knappt tänkt på (Samtidigt svider det lite vid området på låret där plånoken brukar finnas)
Simon: Man kommer jämt på försent att man ska köpa julklappar. Sen tar man sig upp på stan och tänker; "nu ska jag köpa världens bästa presenter". Sen fyra timmar senare så bestämmer man sig för att köpa tvål till alla i familjen.
Ibland behövs det spontana konversationer i en dunkel hall efter ett betnederlag för att sätta fingret på vad det egentligen är som sker i vår omgivning.

Eric Fiedler

Fussball mit Simon und HD

Fotboll med Simon
Unge herr Krantz var över hit en sväng på onsdagskvällen. Mindre andelar choklad i en rosa papperspåse är numera inga andelar alls och det som en gång var en lättrinnande brunvätska i en plastflaska är sedan länge endast något kallat PET.

När man bettar för första gången hoppas man på att vinna, förståeligt nog. Speciellt när man kan vinna 344 kr.

När man bettat för första gången inser man plötsligt hur världelös all fotboll ibland kan vara.

Att se "experten" Bosse Pettersons pormaskar i HD gör dock själva sessionen värd.

Eric Fiedler

Tredje gången gillt?

Köttade ganska friskt på Actic gym vid Eyraområdet idag.

Kan knappt röra axlarna(!) trots att det var bröstmusklerna som tränades.

Dessutom så pass hårt att mitt gymkort gick förlorat på gymmet. Det hoppade ur fickan och återfanns aldrig. Skall väll ändå investera i ett nytt nu här i veckan, men ändå.

Eric Fiedler

iPhone - A way of living

Var som tidigare skrivet och fixade min nya "mobil" igår. För er som inte vet; en iPhone. Inte för att skryta men, det är en iPhone.

iPhone
Skämt åsido.
Idag har jag grejat lite överdrivet mycket med den. Facebook är redan installerade, en del kontakter inlagda och jag har börjat fatta de mest basala funktionerna; hur man ringer, hur man smsar. Däremot inte hur man stänger av den, men det är en annan femma.

Har redan blivit lite smått beroende.

Bäst är kanske applikationen med olika gymövningar jag hittade gratis. Det är ju inte helt dåligt.

Eric Fiedler

Spring i benen?

  • 1,2 Mil på under timmen
  • Intervall 3,5 km på 20 min
  • Benstyrka/uthållighet 20min
Check [√]

Eric Fiedler

Efter Simon

Kom hem sisådär för en halvtimma sedan, lokal tid cirka halv ett på natten.

Har dess förinnan hunnit med att leva lite grann genom att gå, styrketräna, inviga proteinpulver, handla, äta sushi, slutligen fixa allt med min iPhone 4, Se ÖSK vinna över GBG och avsluta kvällen hos Simon med lite annat småfint, gentilt folk.

Det är fan inte dåligt för en dag det inte.

Ska väll stoppa i mig någonting nu med och sedan börja tagga för morgodagens 1,2 mil och intervallöpning. Som man säger på tyska: Gespannend... Tror jag.

Eric Fiedler

Inge bra.

Jag vet att jag har haft en rätt så knackig uppdatering de senaste dagarna. Min annars grova frekvens har genomgått någon slags anorexia och bantats ned avsevärt vilket inte är bra, okey eller för den delens skull bra eller okey... igen.

Men Malmö har besökts, och knackig har även jag varit men utan att för den delens skull må dåligt. Ibland har man ju bara sådana där helger som är obeskrivliga.

Näe, det räcker för nu, men mer ikväll.


Eric Fiedler

RSS 2.0