Det fisande ljudet som väckte mig

Jävlar vad jag behövde denna natts goda sömn. 9½ timmar blev det sammanlagt och en av de senaste flykterna från sängen de senaste två, tre åren. Troligtvis hade jag kunnat sova någon minut eller rent av timma till då det onaturliga ljudet av borrningar letade sig in från världen utanför. Inglasade balkonger är säkert fint att förskaffa sig men att göra det en förmiddag mitt i ett påsklov är inget annat än illvilligt.

Dagen bjuder på det ena och det andra. Cykel skall hämtas från en välbehövlig vårrenovering innefattandes såväl lagning av punka som spänning av kedja och uträtning av hjulet. Hårda vintrar bjuder på många oplanerade och tråkiga vurpor till motsatsen av planerade och roliga skutt över styret.
Ikväll styrs det mot Björnstugan tillsammans med fru Kennerberg och BandClash. Min beryktade lärare Martin Hyléns tvåmanna-band In Exile skall bjuda på lite trevlig gothsynth. Det lär ju bli najs.
In Exile

Eric Fiedler


I sus och dus

Mitt huvud, hela min kropp känns som insvept i bommull; mjuk och rörlig men med kännbart motstånd i varje rörelse. Sedan tidigare är detta med väderomslag någonting som för mig lett till fruktansvärda sjukdomsförfall med feber, frossa och hostattacker i strida strömmar. En liten släng av något sådant kanske det kan vara, eller bara det faktum att den löpparrunda som fullständigt tog musten ur mig då fortfarande förföljer mig nästan 13 timmar efteråt.

Hur som helst blir jag lite uppåt och finner lite logik i min annars rätt diffusa tillvaro när jag via SVT läser en gammal nyhet om att Tim Burton ertappats med att filmatisera en ny version av den kultförklarade Familjen Addams. Kan knappt bärga mig till dess att jag får se Johnny Depp iklä sig rollen som en groteskt ful Uncle Fester.

Johnny Depp Eric Fiedler = Fester Eric Fiedler
?

Eric Fiedler

Tyskar - På eftermiddagen och ikväll

Skall alldeles snrt sätta mig på en knappa timmen lång färd ut till Marieberg Köpcentrum och Bauhaus. Till den tyska hemmasnickraraffären skall jag besöka då en jobbintervju där väntar. Spännande, spännande. Nervositeten har inte infunnit sig och kommer nog inte så att göra heller; Jag har ju ingenting att förlora.
Bauhaus Eric Fiedler
Längtar dock till dess att intervjun är till ända av en helt annan anledning. Ty ikväll vankas det stormatch i fotbollens Champions League mellan mina två utomsvenska klubbar Manchester United och Bayern München. Jo jag tackar för att se Rooney, Van Der Saar och Ribery hemma i en onödigt mjuk soffa och med en aspartamfylld läskeblaskflaska på 1,5 Liter brevid mig. Tisdagar kan vara rätt så trevliga ändå...

Eric Fiedler

Olivolja... Med dill?

Jaha? Gott? Nej?

Olivolja Med Dill Eric Fiedler

Eric Fiedler


Practical Joke

Sitter och i väntan på svar från diverse div. 4-tränare googlar diverse personers namn. Vid googlingen på min 65-åriga och fd Sam-lärarares Namn Erik Backnert dök denna artikel från Nerikes Allehanda upp:

Eric Backnert & Kent Larsson

Practical Joke på hög nivå.

Eric Fiedler

Upp och iväg

Första dagen på nuvarande påsklov. Skall därför iväg och jobba lite. Gött. Roligt och pengar - En för mig väldigt givande kombination
Nerikes Allehanda Eric Fiedler

Eric Fiedler

Gifts

Presenter får man också när man fyller år, konstaterar jag och lägger samtidigt på ett leende. Det gör jag även ifall jag anser att det ligger mer värde i åldrandet än i presenterna, men det är ju knappast så att man tackar nej när de väl hamnar på bordet så att säga.
Ett: "Hehe" Kan jag ju då även kosta på mig.

4st Stora Tallrikar, 4st Små Tallrikar, 1st Kaffekopp med tillhörande fat.
Alla av modellen Berså, en servis jag som genom sin retrodesign tilltalat mig, men som jag satt ett realisitiskt mål på att inhandla först vid 55-års ålder. En tekopp kostar nämligen Dryga sjuhundra kronor. EN TEKOPP! Say no more, say no more...
Presenter Eric Fiedler
Lite presentkort är ju de facto aldrig fel...
Presenter Eric Fiedler
Hjärngänget - En bok skriven av hjärnforskaren Nisse Simonson. Tydligen skall den dissikera den psykiska ohälsan som rådde bland andravärldskrigets ledare. Har en stark och allt mer groende känsla av att en viss historielärare har dragningar åt att undersöka min gåva närmare.
Presenter Eric Fiedler
En flaska virre från Parisresan jag och min far gjorde som 15-års grej. Denna gång blir det samma destination fast, nervpirrande nog ensam! Som sagt, livet har man framför sig!
Presenter Eric Fiedler
Utan att försöka nedvärdera de övriga gvorna kommer här kanske den absolut bästa... (följ sidan en bit ned!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
----------> EN ÖLHÄVAR-HATT!
Ölhävarhatt Eric Fiedler
... Tack David!

Eric Fiedler

18 år - Eller laglig på riktigt

He, arton bast. För att skriva det på riktig svenska - 18 bast. Alla nummer efter tolv skrivs med siffror och dessa siffror är som min vän Felix uttryckte det; "... kanske den viktigaste födelsedagen av alla". Nog är det lite speciellt ändå. Arton år och med världen framför sina fötter.

Arton år och med en hunger på livet som kanske snart kommer sina.
Arton år och lite smågammal.
Arton år och självständig.
Arton år men ingenting nytt.

Ingen knepig och generande hårväxt, inga plötsliga och påtvingade åtaganden tillskrivna den vuxna rollen.

Jag är ingen annan person än den jag var igår. Fortfarande jag, fortfarande samma tankar, fortfarande målmedveten och villig.

fast det här med artonårsdagen, förlåt; 18-års dagen, innebär ju att jag egentligen inte behöver inte behöver ta massa onödiga omvägar för att få saker och ting gjorda eller beviljas styrt av någon annan. Jag kan helt enkelt fatta mina egna beslut utan påskrift från mamma eller pappa. Jag får och kan göra det själv nu.

Frågan är om jag är mogen för det. Svaret är nog: Nej, men inte lågnt ifrån. Jag är nog inte riktigt så mogen som jag hoppas vara är så självklart självsäker i min roll som vuxen att jag bör ta vissa beslut helt på egen hand. Jag inser mina begränsningar. Men det faktum att jag är så självständigt fri att efter egen vilja göra det är tillfredställande och underbart trygg. Om jag tidigare varit styrd att fatta mina beslut via någon annan är jag nu mer än någonsin tidigare mig själv och min egen person. Jag är på sätt och vis lite fri.

Eric Fiedler

Sötma

Kärleken kan ju ha sina beska eftersmaker, rent av i efterhand smaka som renaste sump. Men i ungdomens år är det nog ändå troligast att den smakar som sommarens smaker av jorgubb och socker.

Min lillebror har funnit sitt lilla sommarväder i solskenet Klara. Det liksom pillrar, till och med, i mig när de två tillsammans trycker ihop sig i en allt för liten soffa. Huvdet hamnar på sne och högonbrynen intar höga positioner när jag min bror ritar hjärtan på frukostpannkakan.

Igår fann jag mig själv bli lite smått pruken när de tisslade och tasslade i en allt för sen timma i köket. Men så när jag vaknade på morgonen och fann en och annan rest av sylt och foliet på tallriken med pannkakor på sne förvandlades den träliga nattens upplevelse till det sötaste söta. Ingen kan väll bli arg på något sådant?

Tillfreds över min lillebroders tillvaro kan jag glatt sjunka ned i soffan ikväll och bevittna United spöa Bolton.

Eric Fiedler

Svar på tal (Igen)

Detta är det roligaste jag läst sedan Teknikmagasinet svarade en arg familjefar då denne ansåg att produtkterna i butikens utbud var samhällsvådliga.

Denna gång är det 118 800:s VD Marcus Öhman som ger sin bild av vad som är "rätt" respektive "fel".

Svar på tal Vol. 2

Eric Fiedler

Ich liebe freitag

Tyskaprov efter lunch och jag har tydligen tränat på helt fel saker.
Men vafan det är fredag så ingen idé att vara purken här inte!
Nu kör vi... Rammstein - Bück Dich

Eric Fiedler


Metropolbesök

Idag har jag inte bara hunnit med att lira innebandy, skriva prov, plugga till ett annat, diskuterat aborter på engelska och hunnit kritisera våran Busines Manager Sanna Runheims inköp av lakritsägg utan dessutom besökt den kanske inte fullt så glamorösa staden Karlskoga. Minddevelop gjorde ett besök hos en liten uppfinnarförening och tog kloka råd från Almi.

Nu så här frammåt kvällningen började orken tryta. Så får det inte vara. Jag har nämligen ett tyskaprov att vänta imorgon. Ett prov som jag saknade det mesta av det matrial som var tänkt som instudering. Hur som helst har jag dock ändå hjunnit med att böja Haben i imperfekt. Vad jag ska med denna kunskap i framtiden har jag inte en aning men det blir säkert bra.

Ich Hatte
Du Hattest

Er
Sie Hattet
Es

Wir Hatten

Ihr Hattet

Sie Hatten
sie Hatten

Det kan ju alltid firas med en lite tysk trudelutt singerad Kraftwerk från en livespelning hämtad ur VH1:s mäktiga arkiv.Eric Fiedler


Fast i fotöljen

Alla minns vi väll den gamla B-action-rullen "Predator" med en djungelmilitärisk Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Oavsett om erat minne står på er sida eller inte kan det vara världens bästa sämsta film någonsin. Nu kommer nyversionen vilket får mig helt exalterad.

Trailern kanske inte utlovar en lika episk remake som sin föregångare, men precis som med Instängd 2 är jag enbart på grund av dess första version redan på väg att hala upp pengar för att betala biljetten till första bästa biosalong.

By the way...
... En liten bild på Arnold från den första Predator ifrån det mycket glamorösa året 1987.
Arnold Schwarzenegger Rovdjuret
Eric Fiedler

Hard work, work09:30 Möte med rektorn
10:00 Genrep Inför Prov Imorgon
10:45 Samtal Med Bauhaus
11:00 Genrep Prov
12:00 Arbetssavstämning Nerikes Allehanda
14:30 Likabehandlingsmöte

Eric Fiedler

Matte Hjärta Mig

Så här bra är jag på matte

Eric Fiedler

Eric Fiedler


Med bollar i luften

Riktigt mycket händer i mitt liv nu minst sagt.

Våran produktidé i UF-företaget har så pass stor potential att projektet nu, citat Företagsekonomiläraren Andreas Liljeson; "Blivit på riktigt!"

Så detta händer enkom denna vecka:
 • Geografiprov
 • Tyskaprov
 • Avstämning på Nerikes Allehanda för framtida tjänstgörande som en av två ansvariga för fotbollsbevakningen i länet.
 • Ringa Bauhaus av vilka jag av vice butikschefen blivit "headhuntad" (Det var han som la kommentare: "Du kan ju fan sälja sand i Sahara!") för eventuellt sommarvikariat.
 • Möte med Almi Företagspartner i Karlskoga på Torsdag 15:30.
Det skall med andra ord bli ganska skönt på fredag kväll, då jag troligen kommer vara ensam, att koka lite pasta, göra lite kyckling och fördriva tiden med Cola Zero. Säkerligen vill jag avvisera ut en bra film i HD-Format samma afton. 13-Dagar av rent slit skall då belönas rikligt av mig själv.

Eric Fiedler

IG men ändå G

Jag fick som väntat IG på mitt mattperov.

Dock var det knappast mycket jag behövde göra för att deklarera ett godkänt betyg. En liten rättelse av mig själv här poch en annan där gjorde att betyget satt spikat. Lite om och men som dock knappast gör mig någonting då jag faktiskt knappast väntat mig något betyg alls.

Härligt.

Eric Fiedler

Omedveten humor?

I SVTs puff om att en viss operalegend kolat vippen infann sig en medveteneller omedveten ordvits. Oavsett baktanke var det kul.

Wolfgang Wagner död

En av operavärldens tongivande personer har gått ur tiden. Wolfgang Wagner, ansvarig för operafestspelen i Bayern, är död.

Höhö.

Det är måndag och jag har rikligt med värk i huvudet.

Eric Fiedler

Omedveten humor?

I SVTs puff om att en viss operalegend kolat vippen infann sig en medveteneller omedveten ordvits. Oavsett baktanke var det kul.

Wolfgang Wagner död

En av operavärldens tongivande personer har gått ur tiden. Wolfgang Wagner, ansvarig för operafestspelen i Bayern, är död.

Höhö.

Det är måndag och jag har rikligt med värk i huvudet.

Eric Fiedler

När självförtroende går över gränsen

Jag orkar inte med karln längre. Mitt tålamod det tryter, förståelsen sinar. Att vinna på spåret är en bragd, att skriva bestsellers likaså. Att ha självförtroende med grund en bragd det likväl. När en stadig grund dock överbelastad blir rämnar den snabbt och dess funktion finns ej mer. Peter Birros tragiska öde är inget annat än att, trots vinster och framgångar, klassas som den ständiga loser. Som han som aldrig vann eller blev någonting.

Peter Birro

Eric Fiedler


Headhunting

Idag var det således den sista dagen av Minddevelop UF's deltagande på Trädgårdsmässan. Kantat av både vemod, lättnad och glädje över de många olika människorna vi de senaste dagarna mött men nu tvingats skilja ifrån.

Det kanske mest lukrativa mötet skedde med en viss blomsterhandlare med nisch på en av de mer populära blommorna. Mer än så känns riskabelt att skriva.

Personlingen vann jag mig kanske ett sommarjobb. Mina säljarkvalitéer renderade i kommentaren "Du kan ju fan sälja sand i Sahara!" av en riktig räv inom säljarbranschen. Men vi får la se även där.

Sammanfattningsvis kan jag säga att helgens myckna jobb endast lett till egentligen den dubbla bördan arbete. Lika roligt som nervpirrande ser jag fram emot de nya utmaningar och möjligheterna som framtiden nu har att erbjuda.

Eric Fiedler

Trädgårdsmässan 19/3-21/3 2010

Conventum Trädgårdsmässa Mars 2010

Conventum Trädgårdsmässa Mars 2010

Conventum Trädgårdsmässa Mars 2010

Conventum Trädgårdsmässa Mars 2010

Eric Fiedler


Jag bara mässar

Uj nu har min frånvaro här på bloggen blivit alltför permanent för att jag själv ska må bra utav det. Inget annat hjälper då än att dra iväg ett litet inlägg. Jag har egentligen väldigt mycket att dlea med mig av när det kommer till funderingar om alltifrån regeringens skattesubventioner och de nya löneavtalen som förhandlas fram, till Örebros hetaste samtalsämnen: Är ÖSKs värvning av brassen Paulinho befogad? Kommer han att göra succé?

Fram till dess att jag finner en lucka i mitt nu pressade schema på trädgårdsmässan ber jag er att inte misströsta. Det kanske blir rent av så att jag redan under kvällen hittar en lucka då vi idag faktiskt bara har en nio timmar lång arbetsdag.

Kom som sagt gärna och besök oss på Conventum idag och imorgon mellan klockan 10 och 17!

Har dessutom en anekdot av helt otänkbar aura som fortfarande inte riktigt sjunkit in hos mig eller de övriga deltagarna i minddevelop Uf. Om det omtalade går igenom kan jag men ett brett leende på munne utan att egentligen oroa mig känna trygghet i betyget MVG. Vi har något stort på gång!

Eric Fiedler

Knän, mina knän!

Undrar var någonstans jag inte varit idag... kännns det som. Det sista var tvunget att stressas färdigt med inför Trädgårdsmässan på Fredag. Imorgon skall jag nömligen börja fixa och dona med våran monter som jag hoppas blir allt annat än ful. Det saknas dock en del av de sakerna vi hade i måndags vilket gör det hela lite mer problematiskt. Men, men jag får vara kreativ!

Kom gärna och besök Trädgårdsmässan Fredag-Söndag 10:00-18:00. Inträde 1 Dag 100:-, 2 dagar 160:-.

Eric Fiedler

Dudunk

Jag är mäkta stolt över min gårdag.

Att vara stolt över sig själv, eller att ge sig själv beröm är någonting den svenska allmänheten hyser stark ovilja inför. Att uttrycka en nedvärdering av sig själv tycks mer acceptabelt. Jag är mer värd än att nedvärdera mig själv. Jag räds icke att uttrycka de styrkor och de goda egenskaper jag enligt mig besitter. Med risk för att upfattas som egoistisk eller kanske med drag av storhetsvansinne skulle jag vilja uttrycka mitt goda genomförande av gårdagen.

Med en sprängande huvudvärk genomfröde jag inte mindre än ett helt matteprov och ett svenskaprov. Resultaten bör troligtvis förläggas till tidigare omtalade brister, men det fakutm att jag genomförde och överlevde den allt igenom tuffa gårdagen visar på självdisciplin såväl som jävlar anamma.

Bra gjort av mig.

Eric Fiedler

UF, Prov och mera mässa

Ursäkta de texter som jag inte publicerat de senaste dygnet. Jag har haft fullt upp med att agera säljare för Minddevelop UF under gårdagens UF-mässa. För våran mycket raffiga påse med stötsäker funktion tilldelades vi ett tredje pris i årets innovation. I efterhand vill jag nog säga att jag är djupt bitter över placeringen. Vi blev slagna av ett företag som tilvlerkade rockärmar(?!). Min förvåning över beslutet går inte över. Min irritation tycks ha samma halveringstid som uran.
Eric Fiedler Minddevelop
Vår häftiga kasse väckte åtminsotne mest intresse i media. Jag fick faktiskt ett par ord och en sekund i kamerans blickfång på lokalnyheterna: "Här flödar företagsidéerna"

En hel del andra Thorénelever kan skådas bland intervjuoffrena. En av dem som syns tydligast är elevrådets sekreterare Kajsa Nilson. Kajsa förklarar sin affärsidé som går ut på att informera Örebroarna om kultur- och sportevenemang i länet. Kajsa reflekterar även vad Ung Företagsamhet gör för de unga företagarna.

Nu har jag precis avslutat ett matteprov. Jag kan hoppas på G, knappast mer. Nu efter en kortare rast väntar ytterligare ett prov, då i svensk språkhistoria.

För övrigt väntar mässarbete torsdag fram till på söndag. En händelse som kommer, om inte avsluta klippa mina band till livet helt och hållet, så åtminstone slita rejält på dem. Bara att köra då med andra ord.

Eric Fiedler

Not my cup of tea

Det här med matte är ju som beryktat knappast min grej. Jag har turen att lära mig snabbt och får väl således hoppas på att de logaritmlagar jag förhoppningsvis nu memorerat halvdåligt sitter tills på tisdag.

Egentligen är mitt riktiga kall att studera samhälle, analysera kultur, studdera språkfilosofi och dylikt. Men jag skall inte vara bitter. Det finns dem som har det värre än mig. Min gamle vän Simon Krantz exempelvis. Denne berättade under cykelfärden hem från en innebandy eftermiddag i sörbyskolan vilka ämnen han läste och jag kan efter det samtalet inte beskrivas som avundsjuk. Exempel på hans utbildningsämnen var alltifrån, för mig otänkbara, Matte D(!) till fysik. Nej tack för min del.

På tal om Simon Krantz var det riktigt roligt att träffa honom igen. Vi hade en genuin vänskap likt de andra från vårat gamla innebandygäng som var med och lirade idag. Jag brukar ofta se mig som relativt nostaligisk men Calle Alsterfors kan nog vara snäppet värre än mig. Fraser som "Den gamla goda tiden" och "Ragnarsson" (vår före detta ledare och tränare i ÖSK) förekom allt som oftast. Calle är för övrigt grymt lik förre års Eurovision Vision Song Contest vinnare Alexander Rybak. Kolla bara....
Eric Fiedler Calle Rybak
Rybak? Alsterfors?
Nu skall jag nog hoppa ned lite hastigt och lustig i badkaret och tvätta bort lite hederlig gammal pojksvett från min kropp i ett försök att slappna av och inte känna ångest inför matten på tisdag.

Eric Fiedler

Kan för mitt liv inte förstå

 • Varför jag valde Matte C
 • Varför Marcus Birro vann i På Spåret
 • Varför Salem Al Fakir inte vann melodifestivalen
Eric Fiedler

Följ mig!

Alla glada bloggälskare som använder sig av bloglovin kan jag informera att även denna blogg där! Klicka på den här jättelika knappen därifrån för att följa mig.

bloglovin

Eric Fiedler

Alone in the dark II

Jag som brukar vara überflitig när det kommer till att blogga under helgens dagar har inte alls nått upp till min normala standard. Anledningen till varför jag nu inte tryckt tangenter å min bloggs vägnar stavas: total frihet. Ingen har varit här hemma de två senaste kvällarna vilket gjort mig herre på täppan. Möjligheten till överdrivna bekräftelseåtgärder för att kunna se hur själv jag egentligen är känns inte alls långt borta. Här följer några exempel ppå vad man kan göra när ingen annan är hemma. En del relativt oskyldiga små upptåg, andra inte.
 • Ställa kylskåpsdörren vidöppen
 • Kissa i diskhon
 • Bajsa med öppen toalettdörr
 • Låta alla lampor i lägenheten vara påslagna
 • Rosta allt bröd i frysen bara för att sedan slänga det
 • Bada med en hårfön
 • Titta på högljudd porr
 • Utöva porr
 • Gå runt naken
Men det skulle jag ju aldrig göra...

Eric Fiedler

Eric Fiedler


Hat

Marcus Birro vann På Spåret. Jag hatar honom. Han kan fan ingenting, han är sämst och så vinner han. Fan.

Som en parantes vill jag tillägga att jag hade fler poäng än båda lagen i finalen, öhum.

Eric Fiedler

På Spåret-final

Halloj vilken upptäckt!
Det är ju fan På Spåret-final ikväll ju! Då blir det att bänka sig framför, som min mor uttrycker det; "Televisionsapparaturen" med Coca Cola Zero - För en gångs skull. Drycken var omåttligt populär hos det gamla trotjänarna på Almbys högstadium när den presenterades på marknaden sommaren 2006. Intresset ebbade dock ut relativt snabbt efter den VM-turnering i fotboll som pågick under denna sommar.
Eric Fiedler
Från ena till det andra och tillbaka igen...
... På Spåret-final betyder att jag fan är bänkad!

Eric Fiedler

Alone in the dark

Är relativt utvilad ändå efter denna skolvecka måste jag säga. I och för sig tillföll det två dagars ledighet i både måndags och tisdags vilket gjorde arbetsbördan under dessa sju dagar ganska lättsam. Det som hunnits med i den vägen är väll att vårat UF-Företag Minddevelop startat samarbete med ett antal inredningsbutiker.

Hann även med att fika med fru Tia Kennerberg igår. Eftersom hon gått och blivit officiellt laglig i och med den för det planerade människolivet obligatiska artonårsdagen erhöll hon presenter i form av kaffe och punchrullar. Dessutom bestämdes det att vi två tillsammans skall besöka den kungliga huvfudstaden Stockholm här om några veckor. Det blir lovely.

Att jag fortfarande är relativt utvilad är bra. Att batterierna skall laddas ytterliggare under denna helg är dock behövligt. Nästa vecka har alla djävulens demoner till underhuggare planerat. Det är mässa från 07:15 på måndag, två prov på tisdagen samt prov på fredagen. På lördagen sedan har vi ännu en mässa inplanerad. Sveriges största trädgårdsmässa går av stapeln på Conventum i Örebro och genom någon som kände någon hade vi i Minddevelop plötsligt en plats bokad. Najs.

Nu för att tillföra lite energi till depåerna tänkte jag efter lite om och men fortsätta läsningen i en av mina nuvarande böcker Så blir du en vinnare i den globala världen av Fredrik Härén. Filmen Taxi Driver med Robert DeNiro i huvudrollen var planerad men eftersom jag hyser den mycket angenäma ensamheten denna kväll tänker jag iställer borra ner mig i ytterst spännande facklitteruatur.

Eric Fiedler

Plastbandy

Gick och funderade mest hela morgononen på vad första lektionen idrott erbjöd för typ av aktivitet. Sponant var innebandy det som stod högst upp på min lista. För att tala klarspråk var jag riktigt sugen på sköna snärtskott på låren och härligt snabba stopp. Skulle vi inte lira lite härlig, hederlig innebandy övervägde jag starkt att erbjuda mina tjänster att hålla i en lektion där klubbor av plast är nödvändiga hjälpmedel.

Eric Fiedler

Turen tycktes vara på min sida idag och jag fick utöva lite härligt knäpåfrestande rörelser och erfara ett bollmärke i tonat blått på ena vaden. Innebandy är min sport.

Eric Fiedler

SVT i gängor

Undrar vad mina kunskaper hade varit utan SVT. Undrar hur mina nalyser hade sett utan SVT. Undrar hur min barndom hade sett ut utan SVT.
Inga småfinurliga ordvitsar om städer i På spåret, inga djuplodade analyser hämtade från Bogotá och inte heller något "Ojski Bojski" hämtat ur bolibompa. SVT im meinem hertz.

Tänker nog bänka mig nästkommande halvtimma framför tvåan och Landet Brunsås, ett program vars innehåll är ganska intetsägande och populistiskt kritiskt men vars programledare är ironiska nog för att under stundom tider bräcka mig till ett och annat fniss.

Imorgon har dessutom ett av mina absoluta favoritprogrammen säsongspremiär. Ny sändningstid har Babel fått dessutom. 20:00 på torsdagar är det som gäller i framtiden...
... eller SVT Play.

Eric Fiedler

Bada inte med brödrosten?

Eric Fiedler Elchock

Eric Fiedler


Presentera mera

Första skoldagen denna vecka och det känns ju bekvämt måsste jag säga. De två senaste dagarna har varit helt i min smak med mycket sollapande, promenader i strålande sol och bekväma sovmorgonar. Med andra pord kanske det var lika bra att rivstarta med en företagspresentation på onsdagsmorgonen. Inför en jury om fem stycken presenterade vi vårat företag som bidrag till tävlingen Årets UF-Företag. Nervositeten var påtaglig något som inte märktes nämvärt i vår ganska så snygga presentation. Vi kunde säkerligen gjort bättre ifrån oss, det kan man alltid, men över det hela taget är vi nöjda. En liten faddäs i början med tekniken, men som sagt över lag gokänt.

Eftersom jag i de tre senaste meningarna propagerat för att det gick bra börjar jag undra om det verkligen gfick bra. Tänk om det gick käpprätt dit pepparn gror?

Hur som helst kan jag snart bjussa på en bild i min otroligt snygga outfit för dagen. Håll ut!

Eric Fiedler

Life's wonderful sometimes

Eric Fiedler Almby

Almby Eric Fiedler

Almby Eric Fiedler

Eric Fiedler


The reader

Eric Fiedler Bli En Vinnare I Den Globala Världen

Jag läser två böcker samtidigt, varav en är författad på engelska. Det  måste ge någon slags guldstjärna i kanten? Hur som helst är det otroligt befriande att ha tiden till att återigen bläddra sidor och hämta kunskap från dessa uråldriga metoder av informationsspridande.

Eric Fiedler

Control

Eric Fiedler

Jag är fortfarande helt tagen av Anton Corbijns film Control om det brittiska bandet Joy Division och dess fronfigur Ian Curtis. Jag kan inte beskriva Control objektivt. Den var för fantastisk, vacker och djup. Den tog mig. Se den. Se den om inte för dess fantastiska historia, porträtt och musik så för dess fantastiska foto.

 

Eric Fiedler

Anton Corbijn må stå som regissör till Control men det är inte genom rollen som regissör han gjort sig ett namn i kulturkretsarna utan som fotograf. Corbijn gör regidebut i och med Control men har tidigare stått som regissör för flertalet musikvideor och jobbat för andra stora band än Joy Division så som U2 och Depeche Mode. Kombinatonen av holländarens vackra foto och tidigare meriter som en av de främsta musikvideoregissörerna skapar en strålande mix i Control. Ja ni märker ju själva min eufori. Se den!

Eric Fiedler


Eric Fiedler

It's a beautiful morning

Solen strålar om än lika förunderligt vackert idag. I Snart en vecka har dess strålar varit påtagliga och vårlikt värmande. Snön ger med sig i allt större droppar vatten och jag blir för första gången i mitt liv smått exalterad när asfalt blottas. Vädret är fantastiskt!

Almby Eric Fiedler

Och jag sitter inne och bloggar....

Eric Fiedler

"Sweeeet"

När jag tänker tillbaka på de yngre dagarna av tonåren relaterar jag allt som oftast till tiden med Lucas och Felix. Vi tre var egentligen ett under en tid. Vi gjorde allt sånt där som grabbar i den åldern gör. Vi cyklade runt, vi köpte godis, hängde med folk vi inte viste vilka det var och hade allmänt jäkla lajbans. Men det var i synnerhet en sak som ständigt fick oss enade, som ständigt ledde till djupa diskussioner höga skratt, nya kunskaper och euforiska tillstånd. Den saken var South Park.

Nu. Nu skall jag återupptäcka vad som kan vara världens bästa serie genom tiderna.
Jag skall titta på South Park.

Eric Fiedler

Screw you guys...
... I'm going home

Eric Fiedler

I do not belive

Jag börjar allt oftare fråga mig varför jag hela tiden envisas med att besöka kvällstidningarnas hemsidor och förstasior. Ideligen uppdaterar jag flikarna som går under namnet Aftonbladet och Expressen. Varje gång jag gör det äcklas jag lika mycket. Äcklas och finner avsky mot den världsbild som hela tiden målas upp. Feta populistrubriker om Laila Bagges bröllop och om porrklubbar som sprängs. Allt för att ge intryck av någon slags scahblonartad värld där allt är olyckligt bakom flådiga fassader. Jag är så jävla trött på det.
Är det inte fatala faktafel, faktavinklingar eller lösryckta citat så är det en sneak-peak-bild på en kändis som lever ett normalt och anständigt liv men som i brödtexten anklagas för att ha uppsåt i sin ringa rörelse.

Jag äcklas. Jag är trött på det och jag vill inte läsa eller uppleva det något mer.

Herr Hylén på Thoren Business School Örebro som undervisar i de ämnen jag finner intressanta har helt slutat att hämta information från sådana här typer av populistiska skitpublikationer. Jag borde göra detsamma.

Jag borde göra detsamma, men lik förbannat kommer jag att trycka på expressens jävla geting i en ny flik för att återigen informeras över hur hårt Alcazar festade under gårdagens andra-chansen-final.

Äckligt.

Eric Fiedler

Old, I'm feeling old

Fick frågan hur gammal jag var under gårdagens gymbesök. Jag svarade sanningsenligt att jag skulle fylla arton om ett par veckor. Snubben och frågeställningen verkade ha ett riktigt huvudbry angående kin ålder när han fick mitt svar. Han uttryckte även att han tyckte jag "såg ung ut för att träna". Gymkillens förundran över mitt ungdomliga utseende fick mig att ställa mig själv frågan: Hur gammals ser jag ut att vara? En fråga som är för mig aningen svår att besvara så jag ställer den till er:

Hur gammal ser jag ut att vara?
Eric Fiedler

Eric Fiedler

Solsken till mig

Sitter och avnjuter eftermiddagssolens strålar framför min dator...
... inte särkilt stabilt. Inte heller särkilt mig egentligen. Jag borde vanligtvis anstränga mig för att ta del av en sådan här föga presenterad stund. Vårsol, hög luft och en behaglig temperatur anjuts ju liksom allra bäst med en kopp kaffe i handen och ett par slutna ögon. Men vafan, Joy Division och ett träningspass i benen funkar ju faktiskt relativt bra det också.Eric Fiedler

The Sky Falls

Eric Fiedler

Eric Fiedler


The time has come

Jo en tackar att fredagen är här.
inte av dn anledningen att jag ogillat skolveckan, inte alls. Utan snarare är det så att tidigare helger varit pressat avslappnade då prov eller dylika uppgifter stundat. Nu är det lliksom tomt. Nedrans skönt.

Cola Light brevid mig och Joy Division i högtalarna. Nu kör vi. Helg - Here I Am.

Helgen inleds olika av oss alla.

Mamma
Eric Fiedler

Pappa
Eric Fiedler Gustavsvik

Jag
Eric Fiedler

Det är aldrig fel med Cola Light, The Shining, tidningen och av mig lagad pastasås på fredagkvällen...

Eric Fiedler

Fredag är välkommet

Oh herre min gud och allsmäktige skapare vad jag behöver morgondagen.
Innan den ens börjat sin uppåtgående bana är jag redo att välsigna morgandens sols första strålar.

Jag behöver verkligen en lugn fredag, lördag och söndagkväll där jag kanske kan få finna ro. Bara slappna av för en gång skull. Bara jag. Tyst.

Eric Fiedler

Mein Hertz Brennt

Sedan en dryg halvtimma har skimmer uppståt framför mina ögon. Inte ett ljus, men vaga strålar sprider nya visioner framför mig.
Anton Corbijns film om Manchesterbandet och då i synnerhet dess frontfigur Ian Curtis har fått jorden under mig att skaka. Bland det vackraste foto jag någonsin sett spegalde detta bandets frontfigur innerligt djupt och öppnade en helt ny musikdörr framför mig. Jag älskar när något sådant händer.

Love wont tare Joy Division and me apart?

Eric Fiedler

Torsdag eftermiddag

Det är fint vä'der ute. Solen skiner och värmen stiger.

Av obegrunnad anledning är dock engelskaredovisning inplanerad. Till en något sådant är det lite svårt att hitta motivation.

Jag har haft lite vårt med den där motivationen ett tag nu. Kanske är jag bara allmänt skoltrött eller så är det oviljan att plugga till någonting så omtiverande som prov som sticker käppar i hjulet för mitt goda humör.

Prov känns alltid sådär. Prov känns alltid mer som en minnesprövning än som egentliga bevis på kunskap. Kanske inte alla prov, men en majoritet av dem. Inte helt min grej, men det är bara gilla läget. Jag har fått mina stunder i ljuset med uppsatsskrivande och powerpoint-presentationer. Nu är det provälskarnas tur och då är det som sagt bara att dra fram ett pressat leende och finna frid i det.

Eric Fiedler

Recension: Shutter Island

Eric Fiedler Shutter Island

Martin Scorsese har återigen anlitat Hollywoods babyface, Leonardo DiCaprio, till en huvudroll. Denna iklär sig DiCaprio rollen som 50-talssnut i den gastkramande thrillern Shutter Island.


Redan när Marshall-Sheriffen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) kliver i land vid mentalsjukhuset Ashecliffe Hospital på ön Shutter Island råder oråd. Tungt beväpnade vakter möter Sheriffen och hans kollega. Spänningen bland gruppen är påtaglig. En brutal barnamörderska är på rymmen. Teddy Daniels inleder en förundersökning som involverar hela sjukhusets personal och de intagna. En undersökning som ju längre den sträcker sig bara blir mer och mer mystisk.

Eric Fiedler Shutter Island

Shutter Island bjuder på mystik i 50-talsmiljö

Kårarna börjar krypa och nackhåren att resa sig redan efter det att Scorseses tunga ljudridåer inlett första scenen. Man fullkomligt kastas in i intrigen på den lilla ön utanför Boston. Storyn är djupt genomtänkt med inte bara underliga skeenden och obehagliga miljöer eller personer utan också med stora mått samhällskritik som på sina ställen lyser igenom klart.

Karaktärbehandlingen är dock ganska knapphändig och historiens personer känns mest som schabloner. DiCaprio iklär sig dock rollen som si Sheriff alldeles utmärkt. Den barnakänslan DiCaprio ofta tenderar till att hysa är som bortblåst. Med en tillagd bostonaccent och en aningen bredare kroppshydda blir babyfacet till ett orginellt, slitet snutansikte. Dicaprio känns helt enkelt hemma i sin roll. Det som annars torde vara filmens största bekymmer blir kanske dess främsta fördel i DiCaprios rolltolkning. Skådespelarinsatserna är över lag annars ganska begränsade till viktiga men vaga biroller. Trots det lyckas den gamle räven i dramat Max Von Sydow glänsa starkt i sin roll som hårdkokt psykoanalytiker.
Trots de relativt begränsade birollsinsatserna eller de tunna figurerna i filmen är de många som fyller en viktig funktion i LeHanes story. En berättelse om psykologiska experiment kantade med mystik och science fiction-tendenser. Likväl är det en historia om mänksligt förfall, hennes bräckliga inre och politiska maktspel. Svårfilmatiserade historier av den här typen kräver en stor insats från regissören. Det gäller hålla sig på linjen i en bräcklig balansgång mellan slutlig logik och på tok för orrealistiskt. Shutter Island finner nästan helt denna balans. Slutet känns förståndigt fram till den sista scenen äger rum.  Där vidgas osäkerheten om DiCaprios karaktär.  Lite småsnurrigt blir det också då de många birollerna skapar förvirring över vem som är vem. Momentet med DiCaprios underliga drömmar i filmen analyseras aldrig klart helt och hållet även ifall de viktigaste fragmenten vävs ihop med historien.

Shutter Island är helt klart en av årets främsta thrillers. Gastkramande, fartfylld och mystiskt samt med en ovanligt bra Leonardo DiCaprio i huvudrollen. En stark trea blir betyget då den mysitska och tämligen obehagliga miljön är påtaglig genom Scorseses stundtals genialiska klippning. Att rikta in sig ytterliggare på de konspirationer som förekommer samt ett längre slut i långsammare tempo hade inte heller det skadat då sista scenerna känns skitnödigt krystade.

Betyg: E E E E E

Eric Fiedler

Not in the mood


Ungefär motsatsen till det är vad mitt humör ligger på. Jag är sur, trött och inte alls särkilt uppåt. Glad, nöjd, illfredställd och allt sådant där annat är jag men likväl förbannat sur. Vad det beror på vet jag inte helt. Senaste dagarnas abnormala sömrytm på ett fåtal timmar kanske?
Hur som helst orkar jag inte analysera det.

Det jag orkat analysera är filmen Shutter Island som jag och min far var på igår. Vi åt även en varsin tolv-bitars-sushi vilket gick kitllade skönt både i kistan och gommen. Godast av allt var kanske misosoppan. Det kan också vara som så att misosoppan inte var särkilt jättespekakulär, utan kanske var det istället den positiva överraskningen att tillredningen med buljong och tofu inte smakade fotsvett vilket mitt smakminne antydde horribla antydningar om.

Hur som helst...
... Recension på Shutter Island kommer inom några timmar.

Eric Fiedler

Helt Otrooouligt!

Jag fick fan G på matteprovet vi hade för några veckor sedan. Helt Otroligt! Otänkbart och oförutsett på alla sätt och vis då den totala förberedelsen kunde varit mer otaggad. Iställlet för att orka fördjupa mig i ekvationer undersökte jag istället djupet på badkaret och fallotiden till REM-sömn. Sammanfattningsvis: Jag är bäst?

Eric Fiedler
Eric Fiedler

Logaritmer och ekvivalent

Jag finner att skolverkets krav på diplomerad gymnasieekonom är skrattretande. Att bädda in kursen Matematik C i en samhällsvetenskaplig utbildning känns helt horribelt när ämneskurser som Samhällskunskap B, Geografi B, Historia B, Religionskunskap B, Psykologi B, Filosofi B är uteslutet.

Nu är Matematik C ändå ett eget tillval, men för att bli erhålla en titel som gymnasieekonom ställs alltså krav på en sådan utbildning. Kunskaper som för titeln är överkvalificerad och onödig. Fokus bör istället läggas på kurser som företagsekonomi C och Samhällskunskap B, kurser som idag inte ingår i grundutbudet av den samhähällsvetenskapliga utbildningen - Varför?

Matematik är ett hedervärt ämne och nödvändigt för allmänhetens yrken så som elektriker, rörmockare, civilekonom eller kassör. Däremot skiljer sig kraven på specifika mattekusnkaper mellan yrkesgrupperna. Ekonomer är inte i behov av samma typ mattekunskaper som exempelvis en elektriker. Istället för att ha en allmänkunskap i mattematik bör gymnasieprogrammen erhålla skräddarsydda matematikkurser.

Kunskaper i matematik är allmännyttigt men ofta felvärderat. Matematikkunskap är inte onödigt men med felaktigt ställda krav. Istället för att speciallisera gymnasielinjernas matematikutbildningar efter behov ställs istället krav på för programmen ofta onödiga kunskaper. För att öka kunskaperna inom specifika linjeområden bör därför matematikutbildningar i fortsättningen skräddarsys.

Eric Fiedler

Lalala

Jag har nu gått med Salem Al Fakirs trallvänliga Keep On Walking på huvudet (eller objektivt rätt; "i huvudet") mest hela dagen. Titt som tätt har en och annan ton hittat sin väg från vibrationerna i halsen upp ur mitt gomsegel för att sedan avslutande skaka loss min tunga i taktfulla rörelser. Härlig snubbe, skän låt...


Eric Fiedler

Vecka of Doom II

Lovet slut. Skola på G.
Jag vet inte om man kan bli annat än taggad till den musik norapojken Putte studderar till.

Såvida detta stycke musik är bra eller inte ligger inte på min lott att avgöra. Generellt ligger tendensen i grupprummet på alternativet att låten är skit.

Företagsekonomi och UF-Företaget Minddevelop är annars det som står på tapeten för tillfället. Vi i Minddevelop skall stå på mässa måndagen den 15 Mars. I takt med musiken försöker vi företager därför att strukturera upp en monter. VD-Tobbe har kommit en liten bit på vägen i Googles gratisprogram SketchUp. Stilrent men varmt och gemytligt är känslan vi försöker skapa. Vi tror nog att det kommer bli hur bra som helst!

Minddevelop UF http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler


RSS 2.0