Överlovat

Snygg modifikation på ordet överleva må jag säga....

Imorgon väntar skolan igen, kan jag nu så här på söndagkvällen konstatera.
En analys av min personliga status säger mig att ett par veckor till inte hade varit helt fel. Det försvann ju faktiskt dessutom en hel dag när migrän skojsigt nog satte sin prägel på min tillvaro.

För första gången knyter det sig lite i maggen över att behöva traggla sig iväg till skolan. Inte av ovilja, inte av olust till plugget. Däremot hugger det lite av vemmod att inte kunna ha filmkväll, fikasessioner eller träningspass lite godtyckligt. Nu är det bara att forma allt tillbaka till en vardaglig fyrkant igen.
Å andra sidan brukar det ofatst lämnas lite utrymme för att dra lite spontanitet in i agendan. Ett tio minuters samtal till Billys Pan Pizza-fabriken i undran över hur Billy hinner med att sätta så många pizzadeger lär ju hinnas med innan onsdag liksom?

Till råga på allt är årets upplaga av OS till ända. Det suger ganska hårt.
Jakob Hård - I Love You!

Eric Fiedler

Korren satt på planet...

... skulle skriva fraser...

Man kanske skulle satsa på att bli utrikeskorrespondent?Eric Fiedler

Morgonruffs

Hade planerat att idag försöka stäla om dygnet tillbaka till dess originella rytm. Det lyckades föga. Det är bara konstatera: jag lyckades inte alls.
Ställt mobilen hade jag gjort och tänkte väll att en halv nio borde vara okey att gå upp. Det låter som en hyffsat normal tid för vilken Svensson som helst. Jag vet inte om jag i en förvirrad sekund av vaket tillstånd bestämde mig för att somna på mobilen eller att mitt undermedvetna satte in en sådan reflexartad handling, men så var skedet ivarje fall.

Tänkte ta kort och lägga upp en bild på min mobil bara för att på något sätt illustrera denna rätt så triviartade berättelse. Det bevisar hur bra mina tankegångar är efter en sådan morgon. Jag har ju nämligen kamera på min mobil.

Ivarje fall tänker jag bege mig på ÖB alternativt COOP för inhandling av film. De osedda titlarna i min hylla börjar att sina.

Eric Fiedler

Vaddå fredag?

http://fiedeli.blogg.se

Denna dag bara flög förbi må jag säga.

Väcktes abrupt och bryskt av en högt signalerande telefon någonstans i husets katakomber. Vem är ovänlig nog att ringa vid halv tio snåret under ett pågående sportlov? Ett riktigt frö måste de varit.

Speciellt illa var telefonsamtalet med tanke på de få timmar sömn jag hann få med tanke på gårdagens utsvävning till Johannes Rex. Lika jävlans myspys trevligt som vanligt. Felix var där, palten i frysen, kaffet i koppen och filmen på TV. Riktigt najs. Det bestämdes lite löst om bio vilken förmodligen vankas inom en snar framtid.

Det där hålet med dem två ideligen vid min sida under tiden på Almby kommer nog aldrig bli helt täppt. De få timmar man får igen nu med dessa två är timmar att värdera och skatta högt.

Boogie Nights var filmen vi lollade på. Ytterst sevärd. Philip Seymour Hoffman kan potentiellt göra den bästa birollen i världshistorien. ska vi ge den en fyra av fem? Ja det gör vi. Betyg: 4/5.


Eric Fiedler

Filmkväll

Denna dags timmar bara flög förbi, men går man upp halv tio bir det väll lätt så?

Å andra sidan är ju dagen inte helt slut än.

Filmkväll med herr Andersson och Mini-herren Rex stundar om bara någon dryg timma, det blir ju inte lite najs.

Felix är najs.
Johannes är najs.
Film är najs.
Ekvationen är given?

Eric Fiedler

Barrat

Hmm, kom på att jag barrade i söndags. Nu för att locka mer stilintresserade till denna blogg en before-after bild. Känner att jag ungefär här dukade under för populismens handtag, shame on me.

Before
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

After
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

15 Timmar

Det beskriver min gårdag relativt bra tror jag. 15 timmar, det var nämlingen lika länge som jag sov eller i plågornas vånda låg i min säng. Med kylande handukar och med flås i andan, allt för...
... migrän. Gud ble varse vad tröttsamt.

Det tråkiga med migrän är ju att kroppen borde vara ganska fräsch och villig ut på upptåg, men huvudet känns krossat och protesterar starkt till detta.
För att beskriva känslan låg igår kväll, när världen sakteliga började klarna och funderadepå hur jag kunde definiera min smärta. Resultatet blev att det känns som om någon dragit en hammare i frontalloben, elchockat dina tinningar, klippt av nerverna till nacket och spräckt skallbenet mitt på hjässan. För att inte tala om de ögon man innehar och som någonting tycks vara villig att med sked, eller dylikt redskap, pilla ur.

Migrän is not nice.

Eric Fiedler

Imitatörorgie

Imitationer är för mig alltid lika roligt. Varför inte bjussa på ett par guldkorn från den troligtvis outtömliga webben?

(Arnold Schwarzenegger, Robert DeNiro, Sylvester Stallone, Morgan Freeman)

(Bla, John Madden, George Bush, Robin Williams)

(Leif GW Persson, Jan Gillou, Göran Persson)

(Ulf Elving, Mikael Persbrandt, Jan Gillou, Göran Persson, Lars Leijonborg)

Eric Fiedler

Favorit i repris

På spåret är humor, men när "Robban" Aschberg drog till med detta skämt blev det bra mycket roligare än så. Det tyckte Björn Hellberg också...

Eric Fiedler


Trött snubbe

Meningen var att jag skulle vara hurtbulle idag; gå upp tidigt runt klockan halv nio, hinna bli fräsch för löpning. Icke sa nicke. Ett evigt snoozande resulterade i uppgång kvart över tio. Livet är härligt ändå.

Löpning blir det ändå. Jobb också för den delen. Café Deed personal skall intervjuas och reportage skrivas. Spännande.

Nu däremot står kaffe skrivet i pulver på tapeten.

Eric Fiedler

Länktips

Här följer två riktigt finurliga små länkar där man kan fördriva flertalet timmar i symfoni med dånade skrattsalvor.

Försut ut står southparkstudios.se där man finner samtliga säsonger av komediserien med samma namn, South Park, att streama till datorn

Sedan har vi bloggen Mullbergaskolan. Begrunna och läs.

Eric Fiedler

Ingen Match

Bowling
Jag, min far och lillebror bowlade idag.
De två tävlade mot varandra.
Jag liksom defilerade.
Tre kryss säger mer än tusen ord?
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Eric Fiedler

Svenska Bragder

Marcus Hellner, Johan Olsson.
Två killar, en bragd.

Marcus Hellners galna intåg på upploppet är numera idrottshistoria. Likaså är doldisen Johan Olssons häpnadsväckande lopp ett ögonblick att i framtiden se tillbaka på. En tjurig norrman vars stav plumpt gick av skulle aldrig kunna hota de båda svenskarna. Ur ett historiskt perspektiv är det fakta. Ty i Hellners euforiska satsning mot målrakan skymtade ett annat snarlikt ögonlbick förbi mina näthinnor. Det när Björn Lind i senaste OS i sina pjäxor flög fram sista metrarna mot sprintstaffetens mållinje. Nästan kusligt lik flög Marcus Hellner in på målrakan igår. Ur den sista snäva kurvan mot upploppet såg det faktiskt ut ett tag som om Hellners pjäxor  skulle lätta och abrupt föra honom till den sjunde himmel han snart ändå skulle befinna sig i.
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Kanske finns det fler skalper för Hellner att ta i detta OS, som ju faktiskt inte är över. Men annars finns det definitivt ett annat pris som Lerdala-sonen är en het aspirant på, nämligen årets manlige idrottare 2010. Björn Lind fick det för sina två sprintguld i OS i Turin 2006 vilket även det var en stor bragd. Men frågan är om detta kanske inte är en större insats ändå?

Lika fin som Hellners målgång eller Olssons lopp, lika fint var Elfossons glädjetårar. En glädjeyttring som sprättade upp TV-tittarnas hjärtan. Strida strömmar av TV-historia som kommer bli lika ihågkommet som själva medaljerna från detta OS. Ett OS vars tårar endast varit fyllda av sorg och förtvivlan på grund av dösfall och krascher, men nu fick Vancouver uppleva lycka i sin renaste form.

Hellners Guld Och Johan Olssons Brons (Extern Länk)
Per Elofssons Guldtårar (Extern Länk)

Eric Fiedler

Eric Fiedler vs. Osthyvel

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Brödnaggen på Gym

Eric Fiedler http://fiedeliu.blogg.seEric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler


Extreeeme

Herrejävlar vad det snöar och har sig. Har i frenesi skottat tre gånger idag, varav resultat endast varat i en timma. Till råga på allt har jag cyklat, jag menar: CYKLAT(!), i det här vädret.
Det gick ju i och för sig ganska bra med tanke på att trafiken var lika med noll och att det var plogat på vägarna.
Vad gör man inte bara för att få ställa sig på ett löpband i dryga 20 minuter?

Eric Fiedler

Jag klagar inte

Trots faddäserna på förmiddagen finner jag ingen anledning att klaga på livet i allmänhet. Jag menar, jag har nyss sett en skräckfilm, har ett oläst nöjesbladet bara ett par meter härifrån och cola light i kylen. Livet kunde vara mycket sämra än så här.

Nästa vecka har jag ju dessutom lov. Ett välbehövligt sådant. Jag märkte av tendenserna av en abnormal skoltrötthet då jag fann det omåttligt svårt att koppla hjärnans synapser under dagens provskrivning i historia. Det gick säkert åt pipsvängen, men livet rullar på för bra att jag skall orka bry mig.

Nej, nus er jag fram emot en veckas ledighet följt av lite hårdkörning!

Eric Fiedler

Denna dag

Hade ju ett inlägg så sent som i förrgår om hur bra jag mådde och hur lviet liksom rullade på i en gravt stigande kurva uppåt. Idag inträffade dock något i den linjen. Vad exakt är ovisst. En analys är svår. Antingen så nådde toppen sin kulmen eller så var det bara så att jag stötte på ett gupp.

Händelse ett:
Låser dörren. Tar promenad. Myser. Kommer Hem. Låser inte upp dörren. Nyckeln borta.

Händelse två:
Ett djävulsjobb att cykla till skolan. Ramlar. Cykelns handbroms pajar. Mina byxor pajar. Får lite ont i knät.

The Cure gjorde en låt som hette Friday, "I'm in love" va?

Eric Fiedler

Tillit till media

Det känns som om denna artikel på sajten Alltombarn.se och länkad från Expressen är placerad av någon slags lobbygrupp för matindustrin...? Eller...? Döm själva i vad som kan vara det sämsta försöket hitills i lobbysveriges historia.

"Halvfabrikat kan vara riktigt bra barnmat" (Extern Länk)

För er som tvivlar:
Lämna gärna ett meddelande om motargument och jag sänder dig via mejl ett artig svar på tal, vars budskap "du är fan dum i huvudet" är beslöjat och väl dolt bakom prydlig text och utomordentlig valda ord.

Eric Fiedler

Patrik Anderssons Tröja & Brödnaggen

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

I odjurens vida gap

Vilken dag minst sagt!
En dag ofatnlig händelserik, men samtidigt höjden av ineffektivt arbete.
Jag tror jag spenderade hela dagen i skolan utan att arbeta seriöst med någonting. På engelskan kollades det runt på internet mest hela tiden där en hel del smått och gott upptäcktes, något som jag sedemera kommer informera än mer om. Geografin bestod av en omgång Jeopardy där tidspressen från kamraterna (detta får bli min ursäkt) gjorde så att jag tappade namnet på John Biden och tog Australiens Flagga för att vara Nya Zeeland. Illa, men dock under förvillande omständigheter.

Under lunchen upptäckte jag att den intensiva styrketräningen jag bedriver efter skolans slut bifogat extrem hunger i mitt vardagliga liv. Tur för mig då att det inte var husmanskost som serverades denna dag på Coco Thai. Istället var det sedvanlig och traditionell wok för min del som gällde.
- Mums full i biblan, som Greger Hawkwind uttrycker det i killinggängets episka komediserie Nile City 105,6 (Din boj i bukten).
Två timmar spenderades sedan i ett varmt grupprum med de sedvanliga förtrogna gynnarna i väntan på att Thoren Business School Örebros version av "Draknästet"* ("Dragons Den") skulle dra igång.

Vår presentation där gick som stabilt utan att vara lysande. Frågorna därpå avklarades med bravur, även ifall herr Hylén spelade mig ett spratt med en klurig liten ordtwist.

En sväng upp på arbetsplatsen Nerikes Allehanda resulterade i att jag skall jobba mot betalning ett par timmar i nästa vecka och dessutom få ett stort uppslag i kommande upplagor. Det gillas.

Nu dunkar jag musik och "pluggar" (mest tittar runt på internet eftersom orken börjar tryta) på morgondagens historiaprov. Ett prov som jag mer eller mindre ser fram emot då historia kan vara denna periods i särklass (okey, geografi ligger bra nära) roligaste ämne.

Eric Fiedler

PRESENT FRÅN PATRIK!

Ni minns väll mitt inlägg om Patrik Andersson och hur jag mötte denna backigigant på riktigt; hur min tunga klichéartat fungerade som sandpapper och tankarna snurrade mer än vanligt. Om inte läs det här ---> "Linjär ekvation i stigande process" (Extern Länk)

Även den omnämnde idolen Patrik Andersson uppmärksammade inlägget För detta fick jag det här:
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Ett stycken signerat foto... Till mig... Med rättstavat namn! Snacka om att att idolens stjärnglans blir allt mer skinande.
Även en signerad Bayern München-tröja.

Jag tror att jag befinner mig i sjunde himlen nånstans. Herre min gud vilken överraskning, och vad glad jag blev.
Ifall herr Andersson nu skulle läsa detta inlägg:
TACK SÅ MYCKET!

Eric Fiedler

Trailerorgasm

Ridly Scott tog fram den numera storstjärnan Russel Crow genom den fullkomligt magnifika Gladiator. Nu har de båda styrt upp någonting på nytt. Åter är det en historisk karaktär som skildras. Lika fiktiv, men inte desto mindre cool. Robin Hood anno 2010 kanske blir lika episk som Gladiator. Titta bara på trailern och döm själva.

Titta bara på Crowes blodfyllda nylle i kombination med isande blick i slutet av teasern. Jag skulle kunna betala fulla biljettpriset bara för att kunna erfara den blicken på bioduk med storslagen ljudbakgrund vrålandes ur ett perfekt arrangerat sorroundsystem under filmens totala speltid. Epical.

 

Eric Fiedler


Det går bra nu

Myntade igår frasen medan dess att jag stod vid spisen:
"Jag mår riktigt bra nu".
Jag syftade då inte på trumslagaren i tinningarna och heller inte på mitt vattenfall till näsa. Ack nej. Jag syftade på mitt liv i allmänhet. Allting är inne i ett väldigt behagligt skede. Jag menar då att kritirier som för denna period i livet är viktiga och för mig alltigeonom behagliga sker i min vardag; Jag får känna mig lite vuxen, jag får känna mig ung och frisk, jag får känna mig kulturell och fri, annorlunda och mig själv. Jag får ta ansvar utan att det finns ett egentligt måste, det sker liksom endå på frivillig basis. Jag vågar ta initiativ och jag vågar ta konsekvenserna. Jag är vad man skulle kalla för stark just nu. Både psykiskt och fysiskt skulle jag tro. Minus på fysiskt just nu med tanke på storbandet vars konsert i huvudet aldrig verkar vilja ta slut.
Jag har till och med fått lite jobb imorgon eftermiddag, så bra går det.

Kanske kommer denna tid av trygghet, förväntningar, självförtroende och säkerhet snart att förvrängas. Jag fyller snart arton och har redan då lovat, mer eller mindre, att bryta ett av de principiella löften jag haft till mig själv.
Jag ska dricka.
Inget allvarligt i detta samhälle kan tyckas. Ungdomen har väll aldrig varit mer nedsupen än idag och ibland undrar jag om min generation i allmänhet vet varför de håller på i den utsträckning de gör med sitt ideliga supande och hårda festande. För mig är det en gåta. För mig är alkoholen förknippat med allt annat än välbehag och rus av lycka.
Ett litet steg för människan ett stort steg för mig.
Så kanske man kan uttrycka det.

Eric Fiedler

Brödnaggen och Lärar- Petter på likabehandligsgruppsmöte

Brödnagg och Läraren Petter Boman på http://fiedeli.blogg.se

Petter sade att han själv ville ha en likadan brödnagg som jag då jag föreslog en possering tillsammans med bakatteraljen. Det ser ut som jag sitter på en liten klenod trots allt.

Eric Fiedler


Chocolate Chip Cookies

Bakade som sagt i fredags som någon slags huskur mot den bihåleinflamation jag antar att jag fått. Det sitter någonting i huvudet ivarje fall och bankar som besatt i förhoppningen att mitt huvud snart skall spricka.

Ivarje fall har dessa kakor blivit favoriter hemma hos oss. Min lillebror har utnämnt dem till de godaste kakorna i världen och mamma är inte lågnt ifrån att instämma. Kakorna med lite knäckig smak blandat med bitar av choklad har haft en strykande åtgång. Satsen jag bakade i fredags är nästi intill slut!


Chocolate Chip Cookies
Chocolate Chip Cookies  30 st
200gram Margarin
200gram Mörk Choklad (alt. Blockchoklad)
4dl + 1msk Mjöl
2dl Brunt Farinsocker
2st Ägg
1tsk Vaniljsocker
1tsk Salt

1. Rör margarin mjukt.
2. Blanda ned farinsocker och vaniljsocker i margarinet. Massan skall vara jämnt fördelad.
3. Blanda ned äggen.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål för sig med en gaffel. Blanda sedan med massan.
5. Hacka chokladen i små bitar och vänd sedan i en matsked mjöl. Blanda ned chokladhacket i smeten.
6. Forma ungefär 30 bollar med hjälp av händerna. Placera sedan ut med relativt stora mellanrum på bakpappersförsedda plåtar.
7. Grädda mitt i ungen på 200C° i cirka tio minuter. Låt sedan svalna på galler.

Eric Fiedler

Irriterande

Ibland undrar jag om det finns något roligare än att vara irriterande mot folk; Fråga samma fråga mer än tre gånger i olika tonart och med olika ord är ett exempel på att få sin omgivning mer eller mindre frustrerad. Detr finns en överhängande risk för att en del kan bli våldsamma efter att de vid upprepade tillfällen bett dig lägga av med vad de anser vara ett "bedörvligt bettende".

Trots risker och farhågor för att erfara ett och annat slag och hot  tror jag nog att jag skall ge mig i kast att irritera lite folk i fortsättningen. Det är ju så roligt. I alla fall för mig.
Jag måste ju försöka filma det hela dessutom så att även ni läsare kan få ta del av mina mer eller mindre humoristiska inslag i en tråkig vardag.

För att fortsätta på inskrivna bana kommer här en lista på några olika att bringa frustration och surmulenhet till sin omgivning.

10. Drive Throughn - Ange att din take away meny skall tas med. Poängtera detta vid upprepade tillfälen och få det att vid varje upprepade tillfälle låta lika viktigt.

9. Torktumlaren - Använd en torktumlare för varje strumpa i tvättstugan

8. Doftarn
- Överdriv din rakvattenanvändning för att sprida en utstickande odör

7.  Ta plats
- Öva på att låta som ett modem. Avbryt då och då med frasen: "Fan, nu gjorde jag fel igen..." och börja sedan om på nytt med din övning.

6. Låtsaskompisen -
Be folk sluta gå i vägen för din låtsaskompis hela tiden. Be servetrisen på resturangen om en extra stol för din låtsasvän. Döp honom gärna till något vakert likt Alfred eller Amond.

5. Uppreparen
- Avsluta alla meningar med "...i enighet med profetian."

4. Stå upp
- Tacka nej till bord vid resturangen och be istället att få maten serverad på stående fot.

3. Oväntade
- Använd signalrakter på dn födelsedagstårta.

2. Irriterande Röd
- Använd endast kläder i flourocerande rött

1. Almenackförvrängaren
- Avtala möten datumet 31 September.

Eric Fiedler

 • 11

  Drive-troughn

  Ange att din drive-through beställning skall "tas med".

 • 10

  Miljövänligt är frågan

  Använd en torktumlare för varje strumpa i tvättstugan

 • 9

  Miljövänligt är frågan

  Använd en torktumlare för varje strumpa i tvättstugan

 • 8

  Ordentligt utstickande

  Använd MYCKET rakvatten

 • 7

  Ta plats

  Öva på att låta som en fax eller ett modem.

 • 6

  Verka efterbliven

  Be servitrisen om en extra plats till din låtsaskompis.

 • 5

  Jobbigt jobbig

  Avsluta alla meningar du säger med "i enlighet med profetian".

 • 4

  Var inte rädd för att ta för dig

  Avböj bord vid resturangbesök, stå kvar vid kassaapparaten och ät upp alla mintkarameller.

 • 3

  Oväntat

  Använd signalraketer på en födelsedagstårta.

 • 2
 • 11

  Drive-troughn

  Ange att din drive-through beställning skall "tas med".

 • 10

  Miljövänligt är frågan

  Använd en torktumlare för varje strumpa i tvättstugan

 • 9

  Miljövänligt är frågan

  Använd en torktumlare för varje strumpa i tvättstugan

 • 8

  Ordentligt utstickande

  Använd MYCKET rakvatten

 • 7

  Ta plats

  Öva på att låta som en fax eller ett modem.

 • 6

  Verka efterbliven

  Be servitrisen om en extra plats till din låtsaskompis.

 • 5

  Jobbigt jobbig

  Avsluta alla meningar du säger med "i enlighet med profetian".

 • 4

  Var inte rädd för att ta för dig

  Avböj bord vid resturangbesök, stå kvar vid kassaapparaten och ät upp alla mintkarameller.

 • 3

  Oväntat

  Använd signalraketer på en födelsedagstårta.

 • 2


 • OS I Vancouver

  Eric Fiedler http://Fiedeli.blogg.se
  Jag tror allt jag har gått och blivit lite fånigt förälskad i de pågående mästerskapen i OS. Vad som helst slinker ned. Puckelpist, konståknng och nordisk kombination, faller mig utmärkt i smaken. Jag sitter befäst vid den där TVn nu mest hela tiden mellan pluggsessionerna och tittar på medans André Pops briljerar i studion, Jonas Karlsson lämnar överdrivet proffisionella analyser med surmulen torn och Ulfbåge låter lika alkoholpåverkad som alltid. Varje gång blir jag lika till freds över att höra dessa sportmäns röster när mörkret börjar smyga på frammåt kvällningen. Men när Catarina Hulting börjar referatet om Curling, då smälter mitt hjärta och jag försätts i trans

  Kolla gärna in SVT Plays livesändningar från OS -> "OS I SVT Play" (Extern Länk)

  Eric Fiedler

  Gäsp

  Iförd rosa tjcoktröja tänker jag nu erbjuda eder den spännande infromationen att jag tänker lägg mig i sängen och sova en stund. GUD SÅ SKÖÖNT!

  Eric Fiedler

  Eric ringer till Marabou

  Så här kan det gå när man undrar över Marabous sortiment. Rebecca Beskow's blogg står för sponsring med video!

  Eric Fiedler


  Jag och "Brödnaggen"

  Var med min mor och gjorde ett besök hos min mromor och morfar i söndags middag. Det åts lite broccolipaj, mestadels broccoli för min del, dracks kaffe och diskuterades den nya smaken på Ballerina.

  Jag gick knappast därifrån tomhänt, ack och ve nej!
  Jag fick med mig en brödnagg!
  Vad är då en brödnagg?
  Jo, en brödnagg är, citat:
  "Brödnaggen används till att sticka hål i brödet innan gräddningen, så att luften slipper ut ur brödet. Brödnaggen görs i en teknik som kallas luffarslöjd. Förr i tiden hade kringvandrande luffare med sig saker tillverkade av ståltråd som de bytte mot mat och husrum."
  Källa: Svenska.yle.fi

  Eftersom det kan vara bland det mest udda en, snart, 18-årig gosse i sina bästa år kan öga tänker jag därför göra den till min officiella maskot. Var jag än vrider och väänder mig i världen skall den vara med, What so ever. Från Lé Lovrue i Paris till Taj Mahal i Indien. Idag börjar vi, men häng med på resten av mig och min brödnaggs resa genom tonåren och upp i vuxenvärlden i kategorin "Brödnaggen".

  Brödnagg
  Eric Fiedler

  Jag och Brödnaggen vid datorn

  http://fiedeli.blogg.se

  Eric Fiedler


  Måndag är inte så pjåkigt...

  Har haft en riktigt trevlig dag idag faktiskt. Det hela började bra med fotbollsmatch mellan fotbollsklassen i årskurs ett och mellan amatörerna från årskull två på Thoren Business School Örebro. Till den agerade jag åskådare och gjorde ingenting annat än att luta mig tillbaka.

  Efter fotbollen begav sig jag, Emil, Lina, Putte och stabben till Subway® vilket inte heller det var pjåkigt. Lite kaffe i magen gjorde resten av lektionerna till en riktigt angenäm tid.

  Styrkt efter att förstått matten, men utan orken till att skriva tal, tog jag mig till gymmet och köärde hårt som bara den. Kan reda tyda hur musklerna börjar töja skinnet på mig.
  På Eyrabadet, där i vars lokaler mitt gym är placerat, passade jag även på att sola. Föga överraskad blev jag när jag i solagregatet fick erfara min egen analys av solbadandet gå i uppfyllelse; Jag somnade.

  Nej, nu gäller det att tagga till rikligt till matteprovet imorgon!

  Eric Fiedler

  Friskt!

  Min förkylning har släppt! Det är så ofantligt skönt.
  Äntligen, äntligen kan jkag börja träna igen.
  Åtta pass hade jag tänkt mig förra veckan, det blev tre. Riktigt unket.
  Det blir med andra ord ett tufft gymbesök efter skolan.

  Eric Fiedler

  Dagens andra inlägg om film

  Blev ju seriöst riktigt taggad på att i framtiden gå på bio när dessa trailers rullade in framför mig (för de som är duktiga på engelska framgår ordskämtet med trailers ganska klart, för er andra trailer=husvagn... trailer, rullar in framför mig. Trailer också namnet på en filmteaser... Ah ni hajar.)

  Clash Of The Titans  The Last Airbender


  Alice In Wonderland 3D


  Shutter Island


  Warlords


  Ser ut att kunna bli ett respektablet filmår. Vad jag vid jul erfor skulle detta troligtvis kunan bli ett mycket skralt år med filmen i baktanke, vilket det också komemr att bli, men en del små guldkorn verkar dyka upp både här och där. Tim Burtons Alice In Wonderland med Johnny Depp i sedvanlig framträdande roll behöver man knappt gå att se för att tycka om. Clash Of The Titans känns mest episk men son en fin rulle att i två timmar bara luta sig tillbaka till och hänföras av sköna slow-motion kills och obegripligt snygga specialeffekter.
  Shutter Island kan väll vara startfältets stora frågetecken. Den tycks ha potentialen men klarar en alltid lika dålig Leonardo DiCaprio av att inte vara just usel. Dessutom känns storyn ganska snarlik Stephen King's 1408 från 2008, men hoppas på en del ruggiga scener och nåra kalla kårar kan man ju alltid.

  Dagens första inlägg om film

  Varje gång jag ser en köpfilm får jag hybris.
  - Jag måste utöka min filmsamling, är tanken som vid blotta närvaron av en osedd film börjar cirkulera däruppe.
  I fredags köpte jag Slasher-boxen på Najs Prajs och idag fortsatte min köprunda. Till mitt försvar måste jag säga att båda de spontana inköpen av mainstreamkulturmediet film var riktiga fynd.
  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
  No Country For Old Men, American Beauty & A Beautiful Mind för 129:-, endast en dum person hade låtit bli. Sen att jag redan sett 2/3 filmer i boxen men endå. Värt så att säga.

  Eric Fiedler

  Luften är fri

  Av obegrunnad anledning satt jag uppe till klockan två inatt och tittade på OS-Sändningarna. Skidskytte och skridskor i konstig kombination verkade vid den tidpunkten på dygnet fascinerande.
  Nu i efterhand var min plötsliga fäbless för skridskor inte annat än onödig. Jag sov bara sex timmar inatt. Längre än så fick jag nämligen inte sova. Innebandymatch tivngade mig upp i ottan bara för att hinna bälja i mig två koppar nybryggt kaffe innan det var dags att dra iväg till en match som vi senare förlorade. Fick dock träffa Felix vilket alltid är lika kul.

  Första dagen sedan i onsdags som min hals dessutom inte är fylld med värk eller svullen.

  Det går inte att fira på något sätt med tanke på att jag egentligen borde plugga inför matematikprovet på tisdag redan idag, men helt ärligt tänker jag nog faktiskt skita i att plugga idag. Jag har ingen lust, vilja eller ork att ge mig in i kursen Matte C med MVG som mål, det får gå som det går.

  Eric Fiedler

  Rodeldöd är dumdristighet

  Hela debatten kring den giorgiske rodelåkaren Nodar Kumaritasjvili omkom under träning efter att ha tappat kontrollen över sin rodel.

  Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan skylla Nodars död på arrangörerna.

  Det vart ramaskri när nåra ungar åkte bob utefter en bil i 100 knyck. Många menade på hur farligt detta var för både dem själv och medtrafikanter.

  Fast när en person väljer att kasta sig ut i en bana på en kälka i 144 km/h och sedan dör, då är det någon annans fel?

  Hade pojkarna på boben dött tror jag knappast någon hade skyllt på vägvärket för undermåliga vägar.

  Arrangörerna kan förvisso ha övervägt att inte dra upp ett par järnstolpar i närheten av en kurva. Åtminståne borde ett skyddsnät ha satts upp. Men åker man frivilligt kälke i 145 knyck, ja då får man skylla sig själv ifall man kraschar.

  Måsste bara tillägga att jag sitter förbryllad och skrämd över min egen likgiltighet inför döden.

  Eric Fiedler

  Med ork utan glöd

  "Ni kvinnor snackar om att föda barn, men när en man är riktigt förkyld då är det illa..."

  Den frasen förekom i reklam för Echinagard (Ett ord som jag lyckades stava helt och hållet rätt på första försöket!). Det ligger någonting i det. När jag blir sjuk, då blir jag inte bara sjuk. Jag blir så in i helvetes dålig att självaste Linda Blair i Exorcisten framstår som mysig.

  Nu kanske jag inte är så dålig just denna sjukdomsperiod. Det värker bara lite i halsen. Knäna är ömma. SNoret rinner. Värst av allt är att tungan är sträv och att jag inte kan känna någon smak. Det enda som jag upplevt som någorlunda gott denna vecka var chilin jag gjorde i torsdags. En enrom smakupplevelse faktiskt. Det hade det nog varit för vem som helst vars finger först snuddat grytan och sedan stoppats i munnen. Fyra, stora saftiga vitlöksklyftor och en halv flaska Tabasco Hot Chipotle gjorde så att till och med mina lökar på munnens muskel fick träningsverk. Gott var det dock.

  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

  Eric Fiedler


  Filminköp

  Shrooms
  Eden Lake
  Rovdjur
  = Slasherboxen 159 :- (28kr för mig eftersom jag hade presentkort :)

  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

  Eric Fiedler


  Nu tar vi tag i det

  1,5 Liter Coca Cola Light i magen och allting blev till slut färdigbakat. Med andra ord är jag redo för att ta mig an min geografiuppgift.

  För att pluggandet inte skall bli helt outhärdligt har jag letat upp samma remix av I'll go crazy if I dont go crazy tonight som U2 spelade på sina livespelningar under 360° Tour i somras. Samma remix som jag och min pålitlige vän Felix upplevde live på Ullevi den 1 Agusutil. En upplevelse som nu ett halvår senare sakteliga börjar sjunka in och bringa förståelse om dess mäktighet i min uppfattning.

  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg

  Eric Fiedler

  Sjukt roligt att baka

  Den börjar ge med sig tror jag. Förkylingen alltså. Halsen var inte alls lika svullen denna morgon som under föregående dagarna och kliet i näsan till det nästa försvunnet. Fast jag bestämde mig endå för att efter den första lektionen idag ta mig hemmåt igen.
  Jag planerar att kurera mig själv med nyiköpt skräckfilm (bilder och titlar kommer senare!). Om jag hinnder det vill säga. Geografiuppgiften ligger fortfarande och skräpar och är allt annat än färdigställd. Matteprov är det ju på tisdag också, och med tanke på mina nuvarande mattekunskaper måste jag under helgen ösa på mer kol i förbränningsapparaten för att lära mig det efterfrågade innan eldopet.

  I skrivande stund finner jag det mer rofyllande och uppfriskande att baka lite. Eric's Chocolate Chip Cookies har rörts samman och Kuvertbröd skall jäsas. Har ni tur kanske jag får för mig att dela med mig av recepten!

  Eric Fiedler

  Tre filmer jag skäms över att ha sett mer än en gång

  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
  Mulan
  Jag såg denna film första gången på bio av någon obegrunnad anledning. Ty jag var vid ung ålder inte särkilt förtjust i att gå på just biografer med dess höga ljud och allt för stora bildskärmar. Mer konstigt än att jag såg Mulan på just en biograf är väll att jag uppredpade denna porcedur åtta gånger.
  Att se Mulan åtta gånger på bio är, för att citera mig själv, inte okey.

  Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
  Waterworld
  Egentligen var denna film ett måste från var filmälskare runt om vår klarblå glob. Den då dyraste filmen i världshistorien är liksom genant att ha missat. Genant är väl ungefär vad resultatet av denna enorma budget blev. Sällan har jag skådat en sådan klapprutten och genomusel film. Har dock vid upprepade tillfällen sett om den. Till mitt försvar har jag varken betalat för filmen eller planerat min tid efter den utan istället slagit på TV:n runt halv två på natten för att en fjärde gång se Kevin Costner leka i vattnet med latexgälar i nacken.

  Eric Fiedler htp://fiedeli.blogg.se
  En Prinsessas Dagbok
  Jag kan ju ibland vid närmare eftertanke ha jättelika problem med att förstå mina yngre års tankegångar. Jag hade nämligen för vana att som 10åring hyra En Prinsessas Dagbok vid upprepade tillfällen. Denna för mig dåtida fäbless för flickfilm är knappast någonting jag är särkilt stolt över. Tack och lov är jag idag, i alla fall till viss del, i mina sinnes fulla bruk och erkänner denna film som bland de sämsta någonsin. Kanske var det just därför jag selekterade ut just detta exemplar av romantisk flickkomedi bland de många VHS-filmerna på hyrvideobutiken Videobiljarden.

  Eric Fiedler


  Nu var det så där igen

  Näe, jag är sjuk. Jag vill inte vara krasslig. Jag vill inte, men endå konstaterar jag torsdagen den 11 februari 2010 att jag inte alls mår bra. Feber i pannan, värk i halsen. Inte okey.

  Eric Fiedler

  I ringa tid av vigör

  Har nu vid sjutiden på kvällen taggat igång i rikligt engagemang med både kaffe och inflamationsdämpade, så nu bör jag ha krafter; vilket jag också de facto har. Kroppen beter sig nästintill friskt; huvudet med stöd av dess påtvingade kompanjon nacken gungar i takten till Justice's remix på U2's Get On Your Boots. Det är som upplagt för geografiarbete.

  Skall för övrigt be om ytterligare någon eller några veckor att finslipa på mitt geografiarbete. Jag vill liksom utveckla det hela till någonting maffigt, stort, spektakulärt och utöver MVG. Det vore rikligt med najs, kul och stimulerande.

  Eric Fiedler

  Eric Goes Twitter

  För den som är intresserad av denna mer banala form av socialreflektion och dessutom finner personlig stimulans i att "följa" mig kan numer göra det. Bara leta på Fiedeli92 så kan ni läsa om hur jag bekymrar mig över tyska, hyllar filmer eller funderar på vilken krydda jag skall ha i såsen.

  http://twitter.com/ (Extern Länk)

  Eric Fiedler


  Hälsa

  Hej, hej är ju en form av hälsa, men nu syftar jag  mer på den mer fysiska versionen av hälsa. Den syftade meningen av hälsan är för mig idag halvdan. Inte riktigt under all kritik, jag står på benen och är relativt feberfri. I alla fall något av den mer positiva andan gällande mitt hälso tillsåtnd, ty i övrigt känner jag mig ganska däven. Halsen ter sig svullen, näsan utsatt för kli i plural, ögonen likaså. Nej jag har mått bättre.

  Eric Fiedler

  Sprucket mod

  Gunnar Andersson
  Johan Palmlöv

  Två namn Sverige fått lära sig
  Två personer som älskat och som älskat.
  Två människor som dött för människan

  Det är precis var de är. Två människor som viljat och som vågat en bättre värld
  Men det är svårt att känna så
  Det är svårt att känna varför människor skall dö
  Det är svårt att förstå varför människor skall dödas och varför de dödar

  Döden. Det är inte döden
  Det är inte döden när två människor mördas
  Döden är naturlig och de är inte döda

  Gunnar Andersson och Johan Palmlöv är inte döda
  De lever i allra högsta grad, kanske nu mer än någonsin
  Deras sak, deras gärning och deras vilja glöder
  De lever i allra högsta grad, men de finns inte

  Varför skall de inte finnas
  Varför skall morden leva och finnas
  Varför skall föraktet finnas

  Föraktet dödade dessa människor
  Föraktet dödade Gunnar Andersson och Johan Palmlöv
  Det enda jag känner för denna handling är förakt
  Föraktet dödade dem

  Eric Fiedler

  Vedergällning och vedervärdig

  Först och främst fick jag redan igår erfara känslan att ha svansen mellan benen. Det är ju kanske en känsla jag går med dagligen och har gjort sedan födseln men i mer bildlig bemärkelse så tredde den ordspråkliga meningen i kraft i går kväll.
  Jag var ju igår halft mer eller mindre, halvt butter över att Cola Lighten som legat på kylning hade utsatts för tjuveri av någon. Min bror visade det sig. En bror jag raljerade över lite grann här på bloggen.
  sur och butter var jag ända fram tills den yngre i familjen anlände hem sådär kvart-tjugo över nio med en sprillans ny 1,5 liters läskeblask o ena handen. Då hade jag ärligt talat inte mage att längre vara på dåligt humör utan släppte istället stoltheten och rodnade en aning av ångest och av tacksamhet.

  Idag fick jag så nöje av den mörka vätskan. Idag behövde jag den kanske mer än igår rent av. Ty idag slet jag ut mig en aning på löpbandet, och detta trots dag präglad av annars ovanligt förekommande nysningar. Näej, jag borde fattat redan när jag satt och snorade på matten imorse att jag inte borde spendera denna dag på löpbandet.

  Eric Fiedler

  Artikel i Nerikes Allehanda

  Så här ser det ut när man slår upp dagens stadslivssidor i lokalblaskan Nerikes Allehanda

  NA Eric Fiedler

  Eric Fiedler


  Inte okey

  Nej, denna stund är faktiskt inte okey. Inte okey över huvud taget.

  Upprinnelsen till att det inte är okey är följande:

  En rätt så hyfsad dag pågick fram till klockan fem över tre. Det enda undantaget innan dess var nog en relativt dålig fiskrätt på lunchrestauranten för Thoreneleverna "Coco Thai". Ty fem över tre började nämligen kursen i Matte C. Säga vad man säga vill om matte som under stundom tid kan vara intressant, fascinerande och rätt så skoj, men jag kan icke - ICKE! - för mitt lvi förstå hur skolplanen är lagd när denna kurs ingår i en samhällsvetenskaplig inriktning. Matte C ingår alltså, men inte kanske de mest väsentliga ämnena för mig vars vision är att sluta som statsvetare eller dylikt. Varken Samhällskunskap B, Geografi B, Historia B eller Psykologi B finns med annat än till viss del som extra val. Absurt.

  Efter matten gjorde jag av med en del aggresioner på gymmet och cyklade sedan hemmåt. I kylskåpet där låg nämligen hälften av en 1,5 L Coca Cola light. Oh vad jag hade sett fram emot den mest hela dagen; att efter en betungande skoldag och ett pass på gymmet få häva i sig några droppar törstsläckande läskeblask, mumma!
  Trodde jag...
  ... Istället finner jag min, MIN, Cola Light i princip tom. Då liksom dog jag lite inombords tror jag. Jag hade ju hållt mig från att dricka upp min kära syrade vätska bara fr att jag visste hur mycket mer jag skulle uppskatta den idag. Ve och fasa, fly och fäkta vad matt, trött och oresonligt sur jag blev.

  Eric Fiedler

  Kent Agent!

  Vilken nostalgikick jag fick (rim) när jag slog upp Nerikes Allehandas förstasida på webben. Vem fanns där om inte min gamle matte/biologilärare Kent Larsson?!

  Kent som gjort sig känd för oss almbyelever som lika glad som de fåglar han via band envisades med att spela upp. Utan Kent hade jag nog knappast klarat matten i högstadiet över huvud taget. Kunskaperna satt faktiskt i en bra bit in i gymnasietiden innan linjära ekvationer tog kål på det uns av hopp Kentan byggt upp inom mig.

  Ivarje fall. Klicka på länken och se Kent Larsson beklaga sig över det myckna pappersarbete som tillkommer läraryrket.

  Kent Larsson Goes Mad Över Papper (Extern Länk)

  Eric Fiedler

  Samurai

  Plikten väger lika tungt som ett berg
  Men soldatens död är lätt som en fjäder
  - Japanskt ordspråk bland samuraier

  Eric Fiedler

  Inget

  För att vara riktigt uppriktig måste jag säga att denna dag knappast varit händelserik. Det enda som kan te sig anmärkningsvärt är att mitt rum efter dryga timmans städning glänser. Praktfullt lyser de ljusa ytorna vita istället för att reflektera luddiga förnimmelser om damm.

  Jag brukar inte tycka tråkighet är särkilt ledsamt (vilket bör vara det riktiga ordet då det är en direkt böjelse på verbet leda som betyder lidelse). Jag brukar allt som oftast relativt snabbt försetta mig ur tillståndet av monotont skeende med promenader, bakning eller studier, men efter att ha sovit endast sju timmar denna natt av helgen var inspirationen till sysselsättning farligt nära en nivå på noll. Denna dag har varit lidelsefullt overksam.

  Eric Fiedler

  Stråla

  Solen strålar utanför fönstret. Strålar gör även mina studer. Sammantaget gör glansen att det pirrar lite i magen. Framstegen inom min ganska så spektakulära och överambitiösa geografiuppgift har bara sedan igår varit en del. Det är bara det där med tiden till uppgiften som skall räcka till. Det blir helt enkelt att tagga sönder kommande veckor på allt som har med skolan att göra.

  Almby

  Eric Fiedler

  Upprörd igen

  Mamma är av mig tvingad till medlemsskap i filmklubben Home Entertainment Movie Club av den anledning att man som kund får en del förmånliga priser och erbjudanden, denna månad District 9 för endast 159 kronor. Det var ett bra tag sedan vi köpte något ur den där klubben och det lär nog dröja ett tag till. Jag är nämligen lite frustrerad på denna, inget annat än, populistiska tidning. Upprinnelsen är nedastående lista där de av någon hutlös och troligen illasinnad anledning placerat Inglorious Bastards efter en jävla Wallander-film.

  Home Entertainment Fail

  Vad händer med min kära filmvärld?

  Eric Fiedler

  Justice Remix

  Föregående natt behövde jag. Sömn och skön sådan. Höll på att i badkaret runt åttasnåret igår kväll falla i sömn, men räddades från en potentiell drukningsolycka av en ringade telefon.

  Nya tag idag. Löpbandet har tuggats och nu väntar lite plugg. "Lite" kanske är vagt uttryck, en hel del är det. Engelska, matte, svenska, historia, företagsekonomi och geografi precisserat och nu officiellt.

  Skräcfilmerna i hyllan börjar dessutom sina. Har för tillfället endast en osedd i genren präglad av skrik och vånda. Hellraiser kunde varit en bra film säkerligen om mitt exemplar nu inte varit av gammalmodig VHS.

  Bra musik är vid sådana här tillfällen skönt att ta till. Paradoxalt har jag lyssnat på en dålig låt mest hela dagen. U2 experimenterade kanske lite för mycket när de utvecklade Get On Your Boots. Föga vanligt att U2 gör dålig musik. Att de dessutom väljer att släppa GYOB som första singel från ett annars klanderfritt album är en gåta tillskriven rockens största mysterier.


  Get on your boots (Justice Remix) är dock betydligt bättre än orginalet. På tal om bättre är ljudet just det på Spotify.

  Eric Fiedler

  Baksidan av att uppträda glamouröst

  Vilken succé Thoren Night blev. Dryga hundra personer kom för att dansa, mingla äta tårta och ha trevligt. Engelskläraren Petter körde hårt som DJ och lyckades trissa upp stämningen som var på topp när kvällen avslutades.

  Thoren Night

  Mycket jobb var det dock. Var helt slut av all press redan vi kvart över fyra då jag cyklade hem för att byta om. Har dåligt samvete för att Rebecca tvingades ordna resten själv, men hon gjorde det riktigt bra. Hela kvällen var ju i mångt och mycket hennes förtjänst; telefonsamtal som ringts, möten som bokats och besluts som fattats. Den tjejen pekade med hela handen genom torsdagen och visade var skåpet skulle stå. Till slut hann hon även med att platta sitt hår som i stressen knappt hanns med.

  Thoren Night

  Gud ja, jag är fortfarande trött. Det var en hel del från ljud och ljus som bars både igår och idag. Efter att dessutom ha spenderat denna eftermiddag på gymmet måste jag erkänna mig ganska så "muck". Vet inte ens om jag orkar byta mina våta strumpor till nya, torra par.

  Thoren Night

  Sen är sådana där kvällar inte riktigt min grej att ordna heller kanske. Fest för mig är någon liter Coca Cola Light och en skön skräckfilm på 42-tummaren, något som jag har nästan som en religiös kärlek emot och definitivt något som jag tänker nu.

  Eric Fiedler

  Politikens seriositet

  Mejlade under gårdagen de största partierna i Sverige och deras lokala avdelningar här i Örebro. Bland annat Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna. Åtta partier allt som allt.

  Jag vet inte hur jag skall tolka att det endast är ett av partierna som har svarat.
  Jag vet inte hur jag skall värdera att det enda partiet är Sverigedemokraterna.

  Eric Fiedler

  Thoren Night

  Thoren Business School


  Torsdagen den fjärde februari, det vill säga idag, är det dags för Thoren Night. Riktligt med glamour utlovas när vi delar ut priser till oss själva för bland annat "Bästa Skola" och "bästa Pedagog". Kommer bli hur kul som helst. Vi har fixat, donat och grejat för denna "lilla" högtidlighet. Artiklar för ljud och ljus anländer om bara någon timma, inhandling av stora laster chips, dricka och godis skall den förtjusande festgeneralen Rebecca Beskow stå för.

  lite stressigt känns det, men vafan, nu kör vi!

  Rebeccas Blogg
  (Extern Länk)

  Eric Fiedler

  Fina flickor lockar

  Ögon i nacken kanske inte alltid är en fördel i ett samhälle styrt av allmängällande normer. Denna Australiensiske bankmannen hade dock behövt ett par för att undvika denna faddäs ---> Konsten att arbeta i TV (Extern länk)

  Eric Fiedler

  Insnöad men inte av snö

  Jag är aningen lite bekymrad. Jag är lite pressad tror jag. Det släpper nog efter morgondagens festligheter på skolan framåt kvällsningen och som jag hålls som ytterst ansvarig för, men jag kanske har prackat på mig själv lite för mycket arbete.

  Stora mängder plugg kanske, men icke desto mindre tråkigt. Eftersom jag nu finner mig inspirerad till att lära mig ett nytt språk är ju nu även tyskaläxan tills på fredag något av en fröjd att själv tvinga sig till.
  Det är dock inte tyskans börda jag grämer mig för.

  Det är snarare ett av de ämnet som jag ställer som störst krav på mig själv i som kan orsaka lite bekymmer. Geografi kanske jag aldrig hoppat högt av förtjusning åt tidigare, men i och med en ny lärares intåg i den världen öppnades mina ögon för ämnet.

  Tomas med Andersson i efternamn har fått mig ruggigt inspirerad. Jag vill därför prestera. På maxnivå och gärna lite till. Därför har jag taggat igång rikltigt på den uppgift vi nu blivit tilldelade. Nu vill jag dock påstå att jag kanske taggade igång lite för mycket. Kanske är det som så att vattennivåerna i haven tenderar till att stiga även över mitt huvud de kommande veckorna.

  Nåväl, jag hag har faktiskt två veckor med tillhörande helger på mig att bli klar med det. Om jag nu verkligen skulle gå och bli klar, då, då kommer hela uppgiften vara sjukt snygg och definitivt utöver det vanliga.

  Eric Fiedler

  Fontanellvärk

  Migrän är inte kul, what so ever. Inte kul är det.
  Det som var kul var att när jag besökte närmaste apotek för att kunna införskaffa mig de mycket välv(ä)erkande* huvudvärkstabletterna Diclofenac fick jag mig en alldeles egen lite kopp med vatten. Ett stort plus till alla apoteksdamerna på apoteket vid Järntorget som omsorgsfullt undrar, frågar, fxar och bryr sig gång på gång. Ty jag har blivit något av en stamkund där och varje gång är de lika vänliga. Apoteket vid Järntorget is the place to go.

  Vatten
  Damerna på Apoteket vid Järntorget i Örebro + mig = Vatten och migräntabletter

  *Ordskämt, Dubbelverkande (Värk=Ont), ont i huvudet. Ja, ni fattar

  Eric Fiedler

  Hope for haiti

  Sitter och skiftar lite i musiklyssnandet. Ett ganska brett musiklyssnande skall tillägga. Det sträcker sig ändå från Bono och U2 till Simply Red och Joy Division till kanske mindre glamorösa Rammstein.

  Som underförstått bör då U2 vara mina favvosar här. Att Bonos pipa inte på många år varit bättre skvallra låten Stranded (Haiti Mon Amour) om. Tillsammans med hip hop artisten och rapperen Jay Z samt den, som i och med denna kommentar nu kommer degradera min påstådda roll som helig till skenhelig, jävligt sexiga, heta och förbluffande sköna Rihanna samlrar denna singel in pengar till förmån åt offrena från katastrofen på Haiti. Sjyst låt som kanske inte helt faller in i den breda musiksmak jag har men som i och med Bonos medverkan endå där platsar.  För att ni skall kunna stämma in i min lovsång av Rihannas gudinnaliknande utssende publicerar jag en liten stillbild av denna omåttligt vackra kvinna som tycks ha druknat i någon slags skönhetsdryck som litet flickebarn.

  Rihanna

  Jag brukar mer än sällan lägga märke till andra personers utseende och än mindre orka bry mig om att kommentera dem, but damn she's hot!

  Eric Fiedler


  Spontanitet och plötsliga insikter

  Ifall gårdagen var både jobbig och besvärlig var drog sig denna till att vara dess motsats; både berikande och ganska upplyftande.
  För att statuera exempel förstod jag matten en aning. Matten är ju allmänt känt bland mina klasskamrater mitt största, och kanske enda problem, i skolan nu när tyskan tycks gå relativt lätt.
  Vi lyckades få iväg lite mer än trevlig och väl utstyrslad reklam fäör mitt vårat UF-företag Minddevelop UF.

  Efter att ha sprungit en halvmil på gymmet tog jag mig på vägen hem in på COOP extra vid Österplan i Örebro. Jag gjorde då något som jag inte gjort på riktigt sedan jag gick i nian. Något som var ytterst populärt bland mig och mina kamrater i den årskullens klass B. Då vi faktiskt inte hade mycket för oss och alla var relativt snåla med inköp spontanhandlade vi för några kronor i stort sett varje ledig stund från lektioner. Det kunde vara alltifrån tuggummin till hamburgare och konserverer utan ettiket.
  Idag så spontanhandlade jag alltså. Mycket skall man få innan pengarna tar slut. Det blev helt utan tvekan Tabasco Chipotle samt en kokosnöt. En bra kombination om ni så har lust att på något vis fråga mig.
  Nu ligger den heta såsen och den jättelika frukten på köksbordet. Vet inte exakt hur länge de kommer vara placerade där eftersom jag inte har någonm direkt plan på att använda någon av dem de kommande dagarana.

  Spontan

   

  Angående den speciella tabascon har jag sedan i fredags gått runt och funderat på den där jävla sörjan. Detta eftersom min mycket skojfriske och underfundige historielärare Martin Hylén påstod att detta var hans fäbless för starka såsers absoluta favorit. Så 30 spänn fattigare på fickorna skall jag nu således, nån gång i framtiden även jag få känna tungan frusta när hettan från de rökta jalapeñosarna fuktar min munhåla. Lite spänning i vara'n sådär.


  Eric Fiedler


  Förundrad

  Herregud...
  ... jag kan knappt tro det är sant.
  Jag har pluggat. Pluggat tyska. Självmant. Av mig själv. På egen hand.
  Herre min gud. Vad har hänt med mig?

  Eric Fiedler

  Melankolisk

  Jag vet inte riktigt om jag skall skratta eller gråta, vara glad, lessen, förnöjsam eller arg. Det är inte mycket som gått rätt denna dag, denna måndag; med sitt landskap klädd i vitt vars ljusa kontrast förstärks genom tätt fallande flingor.

  Att uttrycka frasen "jag kommer inte" är möjligtvis destruktivt ooch kanske att predika avog, men ty så är de känslor som utrycker sig mer än uns och förnimmelser. De bara trycker; pressar farhågor och illa varslande skeenden fram i mitt jag. Tankar jag helst skulle stått utan men som ingen människa är föringad ifrån.

  Det är antagligen bara att försöka mota dessa tankar, erbjuda dem motstånd genom dessa mer eller mindre poetiska och litterära kontraaforismerna.

  Det känns lite bättre faktiskt; som om de dunkla tankarna mött strålars ljus och vingats tillbaka in i sinnenas skugga.

  Jag älskar denna terapatiska stund då orden flödar ur mitt enda som jag har mott mitt egna jag. Djupt kan hända, allt för djupt, men likväl behövligt.

  Eric Fiedler

  RSS 2.0