Svårt att greppa, svårt att förstå

Imorgon sker under, ett mirakel här i sveland. Egentligen ikväll också men imorgon får jag chansen att uppleva detta gudabenådade spektakel.
       Bandet som startades i ett kök med spelningar på talangjakter har vuxit och blivit stort, riktigt stort om inte allra störst. I över 20 års tid har U2 varit synonymt med aliaset "Världens bästa rockband". När kritikerna funnit en spricka i den robusta och stora muren som arenarockens allra största byggt upp har de snabbt fått börja leta på andra ställen i betongen för att hitta det som kan få bygget att falla.
       U2 har aldrig haft några krav på sig eller i gengäld haft några krav på publiken, deras drivkraft att hela tiden gå längre än vad någon ens tidigare kunnat tänka på räcker.
U2 är störst. Störst av dem alla.

Eric Fiedler

Konsten att vara lycklig

Smal
Snygg
Rik
- Vem vill inte uppnå alla dessa delmål i livet? Att vara den där speciella, den som sticker ut, den som alla pratar om. Den som alla vill vara rent av kanske?

Aldrig har samhället präglats av så mycket olycka, så mycket förtvivlan hos ungdomar som det gör idag. Antalet depressiva medel skrivs ut i lika snabbt takt som samtalen till BRIS strömmar in. Den ungdomliga olyckan har idag blivit ett samhällsproblem större än vad någon kunnat ana. Roten till olycka ligger också i just den framgångsfaktor som ungdomen idag eftersträvar utan att egentligen vara medveten om det;
Identitet.

För att förstå varför vi är så olyckliga måste vi gå till roten med vad livet egentligen går ut på, och svaret på denna fråga är ett svar så enkelt att det nästan blir absurt komiskt. Livet går helt enkelt ut på fyra saker:
Äta
Sova
Bajsa
Föröka sig.
That's it. Hur tråkigt det än må låta så är det faktsikt dessa grundläggande saker som varje människas liv har gemensamt. Det är därför vi finns.

För att vi:et skall bli just ett vi behövs där individer, enskilda personer. Varje enskild person har även ett eget intresse som sträcker sig utanför vi:ets intresse. Det är varje individs mening med livet. Synonymt för varje egen människas mening med livet är att de inte innefattar någon annan än en själv.
Människans egen lycka kommer inifrån och inte genom eller av någon annan och det är när dessa två begrepp tolkas som ett, att lycka uppnås genom att vara med någon annan eller att någon annan gör din lycka, som olycka uppstår. De saker människor gör tillsammans är deras gemensamma intressen, alltså varje indivds egna mening med livet som en grupp av människor delar. Denna grupp delar kanske en eller ett flertal av sina egna intressen. När indivden försöker att anpassa sig till de andra i gruppens egna intressen tappr denne greppet om sin mening med livet och når därigenom olycka.. Lycka nås alltså bara genom att uppnå det man själv lever för och inte genom att rättfärdiga sig själv genom andras respekt och lycka.
       Att hålla en slags balans mellan att göra det nödvändiga i livet samt uppfylla sitt livs egen mening utan att gruppen och  vi:et far illa är ytterst svårt och kräver därför att människan visar varandra ödmjukhet, solidaritet och bidrar till en hjälpsam miljö.

Ett tecken på att individen följer gruppen utan ett eget intresse, eller att individen känner sig vilsen och osäker utan att för den skullen själv ana det, kan vara att exploatera sig i extrem klädsel, tatuera sig eller umgås med grupperingar liknande en själv. Detta gör indivden för att bekräfta sig själv och skaffa sig en identitet denne kan identfiera sig med och känna sig säker med och på så sätt finna trygghet. Att fråga sig själv vad man själv anser och vem man själv egentligen är bör varje människa för sin egen skull göra. De mest drastiska sättet kan var ifrågasätta sitt eget liv och varför man egentligen lever, frågor som kan verka obehagliga och skrämmande men som är lika livsviktiga att ställa som luften vi andas. Varför lever du? Varför lever jag?

Att Expressen i dagarna publicerar en artikelserie om de "fattiga" barnen i dagens svenska samhälle är ytterst pinsamt då de bara spär på normen där flera par märkesjeans är ett måste för att vara lycklig och finna inre frid. Är det då så konstigt att dagens ungdom anser sig vara olycklig när livets främsta skäl tycks vara att släpa sig fram genom skolans korridorer iklädda ett par JL-kalsonger?

Eric Fiedler


I've got the tickets to paradise

Jag börjar nu närma mig slutet på en ytterst effektiv dag.
     De 5km jag löpte gick 28 sekunder långsammare än mitt personbästa på 21:35 som jag spikade i tisdags morse vilket resulterar i att jag lögnaktigt försöker försvara min heder genom att påstå att jag var trött till sinnes.
     Jag far dock inte med osanning när jag påstår mig ha tillgång till de två bästa biljetterna en människa någonsin kan få tag på;
1st Tågbiljett till Göteborg C Från Örebro 07:10
1st Entrebiljett till planen på Ullevi 1/1 2009 U2 360 Tour

Tickets

Tågbiljetterna som tar mig samt min frände Felix till sjunde himlens port införskaffades under eftermiddagen där jag även hann med att få spö dubbla omgångar av vårat brittiska favoritspel Snooker av min trogne.

Att få den dröm man drömt, om och om igen under flera års tid och levt för att någon gång i livet få uppleva är för stort. Känslan har inte satt sig hos mig ännu, jag bara vet till fakta att jag ska dit. Dit, till Ullevi och tillsammans med 55 000 andra se det som projekterats framför mig varje dag i 4 års tid, varje gång jag haft tillfälle att drömma mig bort från det obevekliga, tuffa nuet.
       Två dagar. Två dagar. Inga ord. Inga ord.

De två låtarna i denna underbara kombination av oförklarliga känslor bildar den ökända klumpen halsen, får mig att andas okontrollerat, tåras i mina ögon och skära i mitt bröst.


Eric Fiedler

Summer by night

Sommar

Sommar

Eric Fiedler

All I ever Wanted, all I ever needed

Föreställ er en liten sådan där leksaksgubbe, en sådan där som man skruvar upp i ryggen så att den slår sina händer ihop, gärna hållandes i ett par cymbaler. Ungefär så känner jag mig innobords just nu, uppskruvad. Samtidigt känner jag dock frid. Frid eftersom jag är ensam hemma nu. Ensam med mig själv och det fridfulla ljudet av ingenting.
       Jag skall väll erkänna att det där ljudet oftast är någonting, just nu gärna tidiga åttiotalstoner från det där irländksa rockbandet U2 som jag i de tidiga tonåren dedikerade mitt hjärta till.Eric Fiedler

I go crazy if I don't go crazy tonight


"Hi, I'm Brüno!"

Nyss hemkommen från ett efterlängtat biobesök med den nyvunne Thorénvännen Olliver och hans Boråsboende-Jessica. Sacha Baron Cohen stod för huvudrollen i den biografiske komedin Brüno. Vår svenske ironiker Gustaf Hammarsten kan titulera sig stolt som birollsinnehavare då denne iklär sig rollen som Brünos assistent Lutz.
    
Brüno
Brüno är minst sagt en vulgär och politiskt korrekt utmanande film som inte drar sig för att ta ett par-tre steg över tabubelgda gränser, men som trots sin egentligen relativt svarta satir över det Amerikanska samhället definitivt får dig som tittare att dra på smilbanden. Kanske hade filmen fått ännu ett högre betyg om filmen inte hade haft ett nästintill identiskt upplägg och en detaljaura som dess fristående föregångare Borat.
    
Fast vem orkar egentligen bry sig om Brüno till stor del liknar dess Kazakstanske synonym när man kvider av sina skrattsalvor i sin biofotölj till följd att Brüno bjuder in Paula Abdul till att sitta i en av sina inhyrda fotöljer, tillika Brünos mexikanska poolskötare i en position på alla fyra.
Betyg: E E E E E

Eric Fiedler

City Of Blinding Lights


The sweetest thing

Mitt sociala engagemang har i stort sett legat i att spöa, eller få spö, i FIFA av min, ibland märkbart, 15-årige lillebror David. Lill-parveln har även dragit med mig ut till ett par närliggande bandymål och där väckt den gamle innebandyspelaren inom mig.
     Det är det vi gör han och jag. Filosoferar om livet runt omkring, hela tiden med blicken fäst på en boll. Innebandyboll såväl som en fotboll eller en och annan hårdkramad snöboll. Dessa leka slutar oftast med osämja av något slag, tur med studsen när Aston Villa möter Manchester City eller när en omotiverad elak snöpulning genomförts, gärna innanför en tjock ylle tröja vid den krage där huvudet sticker upp.
     Trötta, förbannade eller bara rent av sugna på att göra någonting annat än att trycka iväg ett skott mot två uppställda koner på en sliten gräsplätt någonstans i Almby föreställandes att det är inte alls de två bröderna Fiedler som springer runt efter en sliten läderkula utan istället Stefan Effenberg som likt den gamla fotbollshjälten från Buster, Super-Mac, dunkar iväg en höghastighetsprojektil mot Cañizares i Champions League-finalen 2001, sitter vi sedan troligtvis framför någon avdankad rulle på VHS som vi sett över 200 gånger och som vi kan varenda replik och scenskifte i men som ändå är ett måste efter en utmattande lek som fotboll.
     Salve, sommarlovsmorgon från -97 var bara en av de filmer som ständigt satt i VHS spelaren när den fungerade. Ett stort hack i mitten på filmen är det, men det spelar ingen roll, det går ju att spela över, vi tittade endå.
     Vi kommer alltid att kunna vara just de vi är med varandra. Inga förpliktelser, inga krav. Bara vi två med varandra. Bara vi två, på ett sätt endast syskon kan.

Eric Fiedler

Skryt

Vem har läst ut Röda Rummet?
Kanske är det lilla jag det?
Röda Rummet
Reflektioner så här efteråt:
1. Jag skall inte läsa om den
2. Ironi är den bästa formen av humor
3. Boken var ganska intetsägande
4. Historien var ganska banal
5. Fan vad nöjd jag är.

Eric Fiedler

Spänning i vardagen

... är ingenting jag överkonsumerar. Istället söker jag svar på de existensiella frågor som jag tycks skänkts mig för att ge svar på. Tungt och destruktivt må verka men förståelsen för det som är allra svårast att förstå är fascinerande, för det som ingen kunnat svara på och som ingen någonsin kanske kommer att ge svar på, att förså oss själva.
   Allt runt omkring känns suddigt, diffust. Alla runt omkring känns medvetet ovetande om sin närhet och dess befintlighet. Ögonen på dem blanka, matta, trötta, utan mål, utan vilja, utan glädje, utan sorg, utan liv. Det känns inte alls det som borde kännas. Tomma skal. Tomma känslor.
     Eller är det så att alla känner?
Vad känner de?
Varför säger de inget?
Varför gör de inget?

Vad gör jag?
Vad vill jag?
Vad säger jag?Eric Fiedler

Red hill mining town

Denna låt förgyller min kväll.Eric Fiedler

Projekt is the thing

Projektet med att fylla min kopp till bredden av rykande, svart skånerost är precis fullbordat. Frågan är nu vilket projekt som kommer näst på tur, blir det att fortsätta på den filmdatabas jag påbörjat eller blir det att designa om bloggen en aning?
     På tal om projekt så kommer jag nog att i något slags grävande skol arbete undersöka vad som händer ifall jag skulle utsättas i total brist på media under en ansenlig period.Hur mycket påverkas vi egentligen utav allt vi ser, upplever och matas med?

Eric Fiedler

I'm just a dreamer, dreaming my life away

Hej och hå, svårt att sova inatt igen. Så trotts att jag intog en vågrät position på sängens madrass redan vid tjugo i elva igår kväll infann sig inte sömnen förens på tok för sent än vad som var tänkt, kvart över tre spred John Blund sitt lugn över mig.
      Ingen träning idag med andra ord och inte heller får man lägenheten för sig själv inatt heller, far kommer hem efter någon slags familjegolftävling samt party någon gång inatt så då får frihetskänslan vänta ytterliggare fyra dagar inna den besitter mitt sinne. De 96 timmarna drömmer man lätt bort, de går snabbt och nästa vecka är definitivt värd att vänta på, den kommer bli guld.

Måndag: Kaffe & film, klippa gräset
Tisdag: Träning, bio med Olliver och Micke
Onsdag: HEMMA själv!
Torsdag: Träning, Hemma själv!
Fredag: Hemma själv!
Lördag: U2 MED FELIX ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Söndag: Himmelriket

Eric Fiedler

Trött som bara den

Idag har Eric Fiedler stigit upp i ottan, 05:45 närmare bestämt. Varför denna tidiga uppgång från lakanens fängelse berodde på att golf skulle spelas.
       Nu sitter jag 16 timmar senare mellan samma lakan och är något gruvligt och näst intill sjukligt trött vilket gjort att jag fattat det bekväma beslutet att sova bort de resterande timmarna av detta fredagsdygn.
Kan man lära sig sova?
Värt att ta reda på...

Dagens U2 blir faktiskt en Lou Reed-cover. Tycker dock att den är så fruktansvärt bra framförd av även mitt hjärtas band så det går väll an ändå va?


Eric Fiedler

Appråpå innan läggdags...

... nu sitter jag lite snyggt halvnaken med datorn i sängen och skall strax knoppa. Detta med anledning av att en golftid är bokad 08:00 imorgon bitt (gäsp) och kommer på att jag lyckats med ett jävla konsstycke. I den kontrollanten av vikten under gårdagen ställde sig vågens visare endast på 57 fjuttiga kilogram. Förbryllad blev jag, inte kan jag väll ha gått ned tre kilo på en vecka? Är det rimligt?
    Tydligen inte. Naturens lagar tycktes spela mig ett udda spratt för efter middagen ställde sig vågen på 61.
Fyra kilo, på en dag.
Okey, Så kan det gå.

Eric Fiedler

Oh nej

Jag tror inte jag orkar det som just skedde riktigt;
     Flitig som man var i sitt bloggeri hade jag just knåpat ihop mitt dagsverk i något sånär läslig form där jag stolt berättade att jag idag löpt halvmilen på exakt 22 svettiga minutrar, men till mitt stora förtret lyckades jag stänga ned hela j*vla fönstret. Alla vackra ord, alla dikterade meningar försvunna. Borta. Inte här. Puts väck. Nicht Hier. Ni fattar?
       Ivarje fall så bjöd jag på dagens mest dubbelmoralistiska lista signerad expressen, kika själva. Sextipslistan om sexets absoluta inten ser ju grym ut och tycks vara till var mans, eller kvinna som de skulle sagt i Life of Brian, hjälp fram tills dess att rubriken till punkt nummer nio tornar upp sig och sprider ett ganska otvivelaktigt budskap ---> Detta skall du INTE göra när det gäller sex
Jag bjöd också såklart på dagens U2-tagg!


Eric Fiedler

U23D, nu?

Sf lanserar premiärvisning på U23D, men jag har ju redan sett den, och inte på vilken biograf som helst heller utan på Roxy. Ifall den redan visats, hur kan då SF ha premiär?
Det får bli dagens fråga medans efterföljande youtube-klipp får bli dagens U2- låt;


Eric Fiedler

Vad hände idag då?

Jodå, de blev som jag skrev; staden, golspeleri och film, Life of Brian närmare bestämt. Dagen har annars präglats av ett konstant sug efter ätlig föda. Varför exakt jag känt detta sug är följaktligen svårt att svara på, jag har varit oväntat proppmätt mest hela tiden denna vecka. Fiskbullarna med spenaten och pastan smakade dock onekligen gott här hemma i den nästintill tomma lägenheten, sånär som på lilla mig. David och dennes en kompis fick skjuts ned till Götet där ett besök på Liseberg nalkade och fick de två tonårspojkarna att dregla av tanken på att kanske få kräkas lite över en vilsen fjortis i vagnen framför. Den skjutsande fadern besöker dock endast staden Göteborg i sällskap med sin flickvän Maja-Lisa. Jag är således här hemma i lägenheten; tom sånär som på mig.
Tom så när som på mig och på tystnaden.
Intet spelar toner ingen hört och ingen kommer höra,
utan tillstymmelse till liknande sång ljuder den i rummet, fyller det.
Det höga tränger inpå mig, omringar mig,
Ljudet gör mig döv
Jag hör inget
Det finns inget att höra
Bara tystnadens melodi
Bara ensamhetens sång
Bara ensamheten och tystnaden
Bara ensamheten och tystnaden
Tystnaden
Tystnaden
Tystnaden och jag

Det är vackert, det som inte låter
Det som inte finns
Det som låter utan att höras
Det är tystnaden
Det är tysnaden
Tystnaden och jag
Tystnaden och jag
Vi och ensamheten

Eric Fiedler

Vad händer idag då?

Ja vad kan tänkas ske idag?
Jo;stan, golf, film och äta står på schemat!
Surprise, surprise och min kaffekopp är äcklig...

Kaffekopp

Eric Fiedler

I'm a nolifer

Som titeln så tydligt förespråkar erkänner jag nu; jag är en nolifer, en nörd. Fine, jag är nöjd med det epitetet.
      Mina dagar präglas just nu av exakt samma saker, i synnerhet film. Film och kaffe.
De fränder jag tänkas umgås med har antingen varit alltför upptagna, så när som på Tia härom sistens, varit bortresta eller ändrat uppfattning om mig efter föregående år för att kunna eller vilja umgås med mig. Jag hänger ej läpp för detta icke, ack nej. Jag kan knappt bärga mig förens Mr. Anderson och jag står på Ullevis innerplan om dryga veckan.
     Eller nej förresten, vi står nog inte. Vi leviterar en bit ovanför den jord som vi annars så stadigt står på. En och annan hårtuss må snudda den sjunde hilmen rent av. I sinnesfrid och i hamroni till våra fyra irländska hjältars toner.
U2 kommer bli oförglömligt.
Det är lite det jag lever för just nu, och hur tragiskt det än må låta så kommer jag efter den konserten inte behöva leva längre, livet kommer att vara fullgjort. Cirkeln dragen, tillbaka till sin början (eller slut?). Å andra sidan kommer jag vara den lyckligaste på den jord min vän och jag kanske aldrig kommer tillbaka till och livet tar väl endast slut i ren olycka?

Film som sagt, ja jo en hel del film blir det. Tre stycken på de två senaste dagarna som ni ser här under. Boken som jag tuggar frenetiskt och ihärdigt med mina seende glober, Röda Rummet, går segt, är inte alls bra. Eller jo den är bra. Jo det är den, men man är inte sugen på att vända blad. Språket och ironin fantastisk och otroligt underhållande, men berättelsen ack nej, ack nej. Den äro intetsägande.
       Fan, jag kommer hamna i helvetet för det här; kritisera Strindberg, vår största författare.
Fan jag måste läsa klart boken.
Det är en sak jag kan stoltsera med för alltid, en sak som välter och bräcker.
- Ni som läst alla  Kalle Anka-pocket, skit ner er. Jag har läst ut röda rummet.
Det låter det va?

Nej, vettja nu om man kanske skulle glutta lite på människoätande levande döda i George A. Romeros klassiker och genrebildaren, zombiefilmens största och första från 1969; Night Of The Living Dead?
Jo, det får det fan ta o bli.
Film och mineralvatten. Yummie

Eric Fiedler

Filmisar

A Clockwork Orange
A Clockwork Orange E E E E E
Den unge mannen Alex's gäng är en del av det ultravåld som präglar framtidens samhälle. Det "roliga" tar så plötsligt en dag slut och Alex hamnar i fängelse. I sin bedrövelse går denne med på att delta i en ny revolutionerande behandling som skall få honom botad, men dessutom frigiven, från sina synder

Svart ironi och samhällssatir. Kubrick spelar återigen korten på att det förflutna aldrig lämnar en människa.

Memento
Memento E E E E E
Att leva med ett minne där endast de senaste fem minutrarna inkluderas plågar Leonard. Att han dessutom är på jakt efter sin frus mördare underlättar inte och i ett försök att hitta denne tvingas han leva sitt liv genom polaraidbilder.
Tät och smart thriller med stort underhållningsvärde och smarta vändningar.

The International
The International E E E E E
En anställd vid den internationella polisen interpool bestämmer sig för att leta reda på de finansmän som genom krigs- och vapeninvesteringar utvecklar världens ledande bank.
Går oftast lite för snabbt för sitt eget bästa. Hade tjänat på att fördjupa sig lite mer i karaktärerna än i en ganska luddig historia.

Eric Fiedler

Like a song

Taggandet har redan börjat, 1vecka och nu endast fem dagar till U2 på Ullevi! Jag svävar på moln således bör ni få samma chans;

Mmmmmh, pleasure.

Eric Fiedler

I denna väta

Nyss uppstigen ur vårt gigantiska badkar. Numera är jag med andra ord varm och ren och, tack vare en svart handuk i frotté, torr, något man inte kunde beskylla mig för att vara en stund innan. Regn, vind och allmänt svenskväder mötte mig och min svarta Crescent vid cykelturen upp till Järntorget vilket trots ett paraply, som vid stadsparken blåste sönder, gjorde mig inte bara våt utan i dubbel bemärkelse sur. Tur då att den alltid lika klart lysande lågan i mitt liv Tia förgyllde min tillvaro över en kopp kaffe på stammisfiket Bell's.
       Det är väll vad dagen har erbjudit i största allmänhet, till skillnad från gårdagen då både det ena och det andra projektet antogs.
  • Morgonkvisten bjöd mig på ett behagligt löparväder när fem kilometer avverkades i god takt.
  • Under förmiddagen packades den väska med kläder upp som följer mig mellan Mor och Far för första gången sedan någon gång i de bråda juletiderna förra året. Väskan må vara stor, tung och proppad till sprängningsgränsen med sydda tyger i olika kulörer och former, men den den lyx i utbud av kläder den erbjuder gör definitivt mödan med konkandet värt.
  • En promenad på lunchen gjorde susen innan det enträgna arbetet med att försöka inventera de filmer som hyllorna i mitt rum är smockade med, och försöka föra ned dessa i en excelskapad databas.
  • På kvällen var det familjesammankomst och dubbelt födelsedagsfirande hos den yngste farbrodern Lars med familj. Som vanligt mysigt och familjärt och som vanligt med min kära farmor som bordsdam. 
I detta nu påpekar min far att min mor sökt mig och att jag genast bör söka kontakt med min förälder så då är det nog bäst att jag även gör så.

Eric Fiedler

Repris

Repris på vädret - regn
Repris på syssla - dator
Repris på syssla 2 - film
Repris på syssla 3 - bok
FAVORIT I REPRIS - FIKA MED TIA!

Eric Fiedler

Dream on

Jag finns inte.
Jag lever inte.
Jag drömmer.

Drömmen är min.
Drömmen är här.
Drömmen är sann.Fyfan Felix! Om två veckor står vi där, du och jag. Sida vid sida, lever den dröm vi länge sovit med.

Eric Fiedler

Filmtips

Dessa filmer har jag under den senaste veckan sett och analyserat;

Gilbert Grape
(Whats Eating?) Gilbert Grape
Drama
Lasse Hallström
118min
1993
Den unge mannen Gilbert (Johnny Depp) lever ett tryggt liv i en småstaden Endora där han tar hand om familjen. Lillebrodern Arnie (Leonardo DiCaprio) är ständigt i hasorna på sin bror och tillsammans träffar de Becky (Juliette Lewis) som vänder upp och ned på deras tillvaro.
En feelgood med så mycket värme och kärlek att det sipprar ut genom bildröret, där också en tragisk underton ligger inbäddad.
E E E E E

Gran Torino
Gran Torino
Drama
Clint Eastwood
116min
2008
En luttrad och konservativ krigsveteran räddar sin unga granne och blir nära vän med dennes familj trots sitt förakt mot allt som inte är amerikanskt.
Clint Eastwood spelar som vanligt grymt bra som hårdkokt krigsveteran
. Fin historia med god sensmoral men "för liten" för högsta betyg
E E E E E

Barry Lyndon
Barry Lyndon
Drama
Stanley Kubrick
184min
1975
Välregisserat drama vars handling kretsar kring den irländkse bondpojken Redmond Barrys liv och dennes spektakulära historia.
Tappar då och då i tempo, vilket tas igen på de otroligt vackra scenerna.
E E E E E


Frost/Nixon
Frost/Nixon
Drama
Ron Howard
122min
2008
Watergate-skandelen har precis passerat, f.d. presidenten Richard Nixon (Frank Langella) ställer upp på ett antal med den brittiske talshowvärden David Frost (Michael Sheen)intervjuer för att försöka nå upprättelse för de brott han begått och avsatts för.
Langellas gestaltning av den gamle presidenten är snudd på Oscars-klass.

E E E E E

Minority Report
Minority Report
Science Fiction
Steven Spielberg
145min
2002
Rättsystemet har år 2045 förändrats totalt då forskare gjort det möjligt förutse brott innan de begåtts och gripa gärningsmännen innan de hunnit utföra sitt dåd. Roteln som sköter detta går under namnet "Prekrime" där John Anderton (Tom Cruise) är chef. Denne förutspås begå ett mord och blir därför tvingad att fly från sin egen avdelning som nu är på jakt efter honom.
Fartig och smart science fiction/thriller som bjuder på tvära kasst både här och där.
E E E E E

De 12 Apornas Armé
De 12 Apornas Armé
Science Fiction
Terry Gilliam
129min
1995
1935. Jorden har drabbats av ett virus som utplånat den största delen av mänskligheten. De få överlevande skickar tillbaka James Cole (Bruce Willis) i tiden för att försöka hindra virusets spridning.
Tyvärr så brister logiken i denna film och bitvis är manuset ganska undermåligt. Bra skådespelarinsatser från Bruce Willis och Brad Pitt räddar filmen från totalt fiasko.
E E E E E

Eric Fiedler

Sällskapspel

Till skillnad från gårdagens brist på sysselsättning har dagen varit fullproppad med göra. Egentligen bara en sysselsättning förvisso, nämligen den koncentrationskrävande hobbyn golf, men å andra sidan upptog den hela dagens schema; utslag 14:25 och målgång 19:03. För min del blandades fina drivar med fula puttar och blöta vattenhinder vilket gjorde att jag med endast en poängs marginal förloarade även denna batalj mot min far.

Nu är man så där hyffsat mör frammåt kvällskvisten, benen känns lite halvtunga, hvudet är synnerligen trött och orken den tryter.

En jävligt billig actionrulle skulle vara på sin plats nu á la favoriten Rovdjuret mit Die Österreichen Schauspieleren Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Eric Fiedler

Spring i benen

Efter beslut som fattats tidigare averkade jag på morgonkvisten fem kilomter löpning. Det ända som egentligen hindrat mig hitills, då både flåset och orken varit där, är väll mitt tålamod; något som varit kortvarigt för att inte tala om egentligen obefintligt, men nu har jag alltså på en månad mer än dubblat min totala distans per vecka. Good Work!
     Kastade sedan i mig den sedvanliga fibergröten, utan mjölk, utan bär, utan sylt och hur jävla gott som helst, för att sedan försöka mörda farsan i golf. En bedrift som jag misslyckades fatalt med då uttrycket "den som vill vara fin får lida pin" föll in. Ett par svarta, relativt tighta och slickade jeans fungerar alltid om man vill se proper ut men kan också resultera i ett massivt utsöndrande av rövsvett om dessa bäres ute på en golfbana en ovanligt het sommardag.

Både pappa och jag förfärades sedanöver den totala brist på aktiviteter denna sommaren erbjuder och jag påpekade som jag tidigare ven bloggat om, att det var bra mycket lättare att vara liten då närmsta badplats ockuperades flitigt i under semestern. Nu är det snarare så att det är pappa som är mer sugen att gå på junibacken än vad jag och min 15-årige bror är.
     Vi beslöt därför att ha tråkigt en stund (eller bara ha det "skönt") genom att den äldre läste bok medans jag fluktade klart de fyrtio minutrarna av filmen De 12 apronas armé, som fanns till förfogande på datorn skärm innan vi båda hade fått nog av den brist på sysslor denna dag erbjöd och åkte och handlade.
     Så denna dag har alltså vait ungefär lika tråkig som detta inlägg varit att läsa tror jag, så därför kan man ju alltid liva upp stämningen med ett litet youtube-klipp!Eric Fiedler

Det var en förmiddag i mitten på juli.

Igår vandrades det alltså i Tivedstorp i nära in på elva timmar. Den kuperade terrängen frammanade funderingar hos min far och hos mig där en fråga ständigt malde i huvudet och vart speciellt påtaglig mot slutet av vår tur; Varför i helvete finns det 100km löpare? Vad vill man uppnå, vad vill man bevisa med det hela?
     Frågan fick inget svar, men ifall det finns någon därute som har förståelse för dessa löparmonster så kan den vara vänligen att beskriva denna sympatiska kännsla i bloggens kommentarer.

Efter att ha varit relativt trötta i huvudet, pappa även i knän och leder medans jag verkade ha energi kvar, studsade vi in på stammisrestaurangen Saiogon och tryckte i oss lite efterlängtat krubb. Pappa var som vanligt lika lycklig över den starka sås som Saigon tycks ha egenrätt på och lyckades sno med sig en liten sådan burk hem vilket fick bli ett välsmakande tillbehör till dennes lucnh för dagen.
     Som pricken över i:et avslutades dagen med att titta på ultravåldets mest accpeterade actionrulle; Rambo.

Idag blir det inte mycket till övers mer än att jag skall klippa det år som under några månader fått vuxit och frodas i den takt det behagat att göra.
     Nu: Påfyllnad i kaffekoppen. Skånerost.

Eric Fiedler

Rambo

Jag har idag med packning gått tre mil i kuperad terräng. Mer än så orkar jag inte säga för nuläget.

Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring
Vandring

Eric Fiedler

24 år

Idag är det tydligen 24 år sedan de bejublade Live Aid-konserterna på Wembley i London och på JFK Stadium i Philadelphia, så varför inte minnas tillbaka lite (även ifall jag kommer ihåg föga då jag säkerligen inte ens var påtänkt under dessa konserter) och titta, samt lyssna, på lite härliga klipp från detta välgörenhetspektakel som skulle komma att kommas ihåg av generationer?


Vi avslutar såklart med mina personliga favoriter och kanske deras, i synnerhet Bonos, kliv in i "de storas" spelrum
Eric Fiedler

I min spåkula

För att förstå detta inlägg ber jag er först att ni för eran egen förståelses skull läser ingressen på denna nyhetslänk.
Orden som riskerar att dö (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5501136.ab)

Detta skrev jag i samband med att vi på samhällskunskapen en dag i våras fick uppgiften i att sätta oss in i ett samhälle där all massmedia dött ut, eller aldrig funnits:

EN MASSMEDIALFRI VÄRLD
 - Vad blir dess konsekvenser och hur påverkas vi?
Massmedias främsta uppgift är att förse dig, mig, oss med information. Förse oss med allt  ifrån krigsdrabbade områden i norra Irak till vilka individer som valt att bilda pakt i ”Robinson”, men vad skulle då ändras för dig som individ om du inte fick reda på hur många som dött i bombräder eller vem som vann i ”På Spåret”, vad skulle hända ifall alla massmediala medel plötsligt upphörde?
     Som individ skulle du tappa all den upplysning du av media matas med. Oavsett hur mycket du må lägga på minnet så är media idag utan tvekan den största källan till kunskap. Trots att en artikel om just ”Robinson” må verka ganska intetsägande så talar den till oss mer än vi faktiskt tror. Texten kan t ex berätta för oss att TV-programmet utspelar sig på en ön Palawan i Fillippinerna i Asiens utkant. Redan där hade du gått miste om kunskapen om att Fillippinerna tillhör den Asiatiska delen av vår glob. Troligtvis en del av världen som du inte hört talas om annat än i skolan och inte alls haft samma relation till utan tidningens spalt.
     Som person hade du inte heller blivit delgiven den moraliska åsikt som tidningen också trycker eller som nyhetsreportern meddelar. För även ifall detta aldrig kanske framgår helt klart så finns det en moralisk underton i det mesta av det som sägs eller trycks. Ett bra exempel på detta är den ”köttskandal” som varit starkt uppmärksammat i mediasammanhang. Du blir här matad med informationen om att hanteringen av köttet är en skandal, att hanteringen är fel. Hade du själv gått in i en ICA-butik och själv upptäckt hur hanteringen sköttes, som du hade blivit utan massmedias ”avslöjanden”, hade du själv blivit tvungen att bilda en uppfattning utifrån din egen uppfattning av händelsen och utefter dina egna värderingar och personliga åsikt. Du skulle själv vara tvungen att arbeta upp en egen moral då massmedia inte skapade rätt och fel åt dig, eller för den delens skull, skapade värderingar som gällde inte bara för dig, utan faktiskt också för hela samhället.
     Media fungerar inte bara som informationskälla till personer idag utan sätter också samhällets moral. Media berätta för samhället vad som är rätt och vad som är fel. Nyheten om politikern som var otrogen mot sin fru och därför borde avgå sätter inte bara press på honom som individ utan berättar också för samhället att vara otrogen, det är moraliskt orätt. Den sociala normen skapas idag nästan uteslutande från massmedia och ifall ingen skapar normer åt oss blir det upp till oss själva att sätta vad som är rätt och fel, bra eller dåligt.
     Den sociala normen och vad som skulle ses som acceptabelt skulle utan massmedia troligtvis att skifta mellan orter, kanske rent av skifta från område till område i större orter. Den sociala normens förändring skulle kunna skapa motsättningar mellan områden som hade olika syn på en fråga. Förståelsen mellan samhällena skulle minska och skapa klyftor mellan nationer såväl som i samhällskroppen.

Även språket skulle bli ett tydligt hinder för förståelse, främst mellan nationer men språket skulle också troligtvis att bli ett hinder inom nationen då utvecklingen av dialekter och i vissa fall i så lång utsträckning som mer eller mindre dialektala språk skulle accelerera. Det kan idag vara svårt att förstå extrema dialekter som skånska eller gotländska, trots att dessa dialekter dragit sig allt mer mot ett mer rikssvenskt talspråk. Vid resor till andra länder skulle engelskan, som idag är ett väletablerat språk globalt, inte alls skulle kunna brukas i samma utsträckning som idag, då massmedia bidrar enormt till etableringen av ord och fraser från engelskan som gör oss informerade och kunniga inom just engelskan. Ett icke nationellt språk skulle därför kunna komma att utvecklas för att öka förståelsen mellan individer från olika länder. Exempel på ett rotlöst språk som brukas än idag för att förståelsen mellan individer av olika nationaliteter är latin. Främst används detta språk i vetenskapliga syften och förekommer väldigt sällan i folkmun, men är fortfarande etablerat inom de kretsar som språket förekommer.
     Denna tes behandlar dock talspråket då skriftspråket fortfarande skulle vara reglerat och använt på samma sätt över nationen. En del skillnader i skriftspråket skulle dock kunna förekomma men dessa skulle vara tämligen marginella då man får anse att boken skrivs för att så många som möjligt skall kunna ta del av innehållet.

För att summera så skulle människors allmänna kunskaper drastiskt att stagnera. En enkel och lättillgänglig källa till information skulle saknas i och med att massmedia upphörde existera. Människor skulle bli tvungna att själva bilda sin egen uppfattning om saker och ting och en etablerad samhällsmoral skulle sluta existera annat än på orter med mindre population. Den sociala normen skulle komma att skilja sig mellan sociala grupper och samhällen då kunskapen om andra grupperingar än den närmsta kretsen skulle begränsas. Samhällen skulle bli mer självständiga från nationen än vad de är idag och skulle etablera en egen moral utifrån sina egna förutsättningar då vetskapen om annat än det som fanns i närheten även det skulle begränsas. Borgmästare alternativt styrande råd skulle bli viktigare för samhället än idag då dessa skulle vara en viktig del i kommunikationen mellan orter och det styrande elementet i nationen.

Det var som sagt i våras jag skrev denna analys av massmedias roll på samhället och i synnerhet språket.
Spektakulärt Eric, spektakulärt.

Eric Fiedler

Tre timmar Kubrick

Efter att ha införskaffat fem filmer från favoritbutiken Banana Moon samt hyrt ytterliggare två, närmare bestämt klassikern Gilbert Grape och den nyutkommna Frost/Nixon, såg jag fram emot en lugn filmkväll framför datorn, och nog blev det film alltid, men inte framför min dator nej. Istället för att sitta nedsjunken i min vita fotölj stoppade Johannes sina pressar och bjöd över mig på kaffe- och Kubrickkväll.Efter en kväll där det tre timmar långa dramat om Barry Lyndon i filmen med samma namn, skådades och där palt till fakta smakades skakade vi frammåt ettsnåret hand och kom överens om att detta var någonting som definitivt behövdes göras om, gärna med ännu en av våra filmkunniga fränder Felix.

Palt
Johannes palt. Dennes släkt är från Örnsköldksvik vilket ger förklaringen
till varför denna delikatess alltid återfinns i familjen Rex frys

     Nu sitter jag framför datorn, efter bara sju timmars sömn då jag inte verkar kunna sova längre än till klockan klämtar mot åtta, med en hel drös med filmer. Ett för mig ganska tacksamt läge. Hör tll saken gör det att jag är ensam hemma under hela dagen vilket säkerligen kommer resultera i att ett flertal scener analyseras!

Filmdrös

Eric Fiedler

Rastlöshetens förbannade tidsålder

I låten Electrical Storm framförd av favoritbandet U2, finns det en textrad som lyder "On rainy days I go swimming out", något som får se som en metaforisk fras men att applicera den bokstavligen på den verklighet som råder nu med regn i princip hela tiden är inte förenat med sanning. Knappast finns någon större lust för mig att vika handduken och blåsa upp flytkuddarna för att ta mig till en närliggande strand och sprattla roat i vattnet.
     När detta gick upp för mig, att jag inte finner det roligt i att bada, förvärrades min insikt över att jag nog är en bra bit äldre rent mentalt än vad jag tidigare haft uppfattning om. Bara för två, kanske tre år sen, hade alnängsbadet fått sett den tyngsta bomb du kan tänka dig med svallvågor långt upp till naturens hus, trots ett ihållande regn bara därför att det var så skojj att plaska vatten, men nu; nu finns det inga som helst glädjekänslor gällande bad hos mig.
     Man kan likna detta med när man i grundskolans år ett eller två lovade sig själv att aldrig sluta knappa in kanal ett och Bolibompa. Trots dessa lovord satt man något år senare och fann det väldigt spännande när en och annan vårtgård syntes på TVn och det var något Bolibompa inte erbjöd i sitt utbud, även fast man nu på senare år ibland undrar vad fan Björne och Snigel gjorde när kamrorna stängts av.

Nej, i detta regn finner jag ej ro endast otillfreställelse. Det gudomligt dåliga vädret är väll då och då alltid en bra ursäkt till att inte behöva göra någonting. Jag hyser ju till fakta inte någon större lycka i att bada och nog är jag till fakta oerhört fascinerad över Röda Rummet, men även jag vill då och då sätta på mig ett par knallvänliga dojjor, bre ett par mackor (inte bokstavligen, smör är inte gott på bröd) och ta mig ut på äventyr, stort som smått. Vad man gör på detta äventyr är just äventyret, det finns inga omöjligheter om vad som inte kan hända. Nej, det finns så mycket mer i denna värld att upptäcka än silverfisken under diskhon.

Till sist:  Det räckte ju fan med en balja så sken ögonen på en i flera dar när man var liten, nu så måste man kosta på sig en resa och dyka ner för niagarafallet för att fan ens bli berörd av denna jävla vätska.
Jag hatar vatten.

Eric Fiedler

Feminism

Jag är inte feminist, men jag är, precis som Paolo Roberto säger i detta åsiktskraftiga klipp, för jämnställdhet. Här är lite allvarsam propaganda för min åsikt med sluggern Paolo Roberto som defnitivt levererar ett och annat slag under bältet, frågan är dock om han faktiskt inte har rätt...?Eric Fiedler

Raindrops keep fallin' on my head

Hur regaerar man när man vaknar av att dörrklockan ringer, så som skeendet var hos oss vid tillfället då jag låg och sov?
     Min spontana rekation var att tro att det var min far som på väg till jobbet plötsligt kommit på att det fanns någonting viktigt att meddela mig, men när den visionen går i kras då jag tittar efter vad klockan är och de digitala siffrorna på min mobil visar 02:23, vad återstår då att tro?
    När ytterliggare signaler ringdes kom modern min inflygandes i rummet med en oförstående blick. Den halvnakna, sömndruckna jag förstod fortfarande inte helt och hållet vad det var som pågick denna kulna natt.
- Ja, vem där?! ropade mor ut genom fönstret, med ett lätt duggregn som en sprakande slöja.
- FAAN! Vrålar en förargad röst till svars, tillika vår kärvänlige och allmänt störda granne Christer. Samma granne som anmält våran familj till styrelsen för att vara ovanligt högljudda på nätterna runt 02:00-04:00. En anklagelse som naturligtvis är falsk. Anklagelser som egentligen bara blir patetiska när Mr. Granne anklagar speciellt mig och min bror för att spela högljutt i våra "stora högtalare" (något som vi inte har) och dessutom ska ha spelat grotesk hög musik i dessa vid tillfällen då vi bevisat inte närvarat i hemmet.
    
En synnerligen förbannad morsa med ögon brinnande av en frenitisk ilska som endast djävulen tidigare besuttit skällde på den, vid det tillfället, stackars dementa farbrorn. Tvingade in den svärande in tillbaka in i sitt krypin, likt Bröderna Lejonhjärtas Jonathan tvingar tillbaka den onda draken Kattla in i sin håla.

Idag gillar vi inte:
Gamla gubbar, därför att de antingen skäller ut en mitt i natten eller tar ens åtråvärda pantkvitto på 52,50kr.

Eric Fiedler

Rock around the clock

Hoppsan hejsan vad denna dag formligen flög förbi. Jag tycker mig inte ha uträttat någonting men har ändå utfört en drös av aktiviteter när jag så här på onsdagskvällen summerar dagen.

Halv nio var det som vanligt uppstigning. Någon kopp rykande hett kaffe slank ned genom strupens krokiga vägar innan en timmas promenad genomfördes.
      Väl hemma igen så blev det ytterliggare drickande av uppiggande svart vätska innan jag och mor cyklade iväg för att jag skulle få utklassa min stackars mamma i något så somrigt, ursvenskt och egentligen ganska tråkigt som minigolf. Tur då att två så lustiga personer som min mor och jag kan göra en ganska vedervärdig aktivitet till en riktigt rolig liten stund.

Minigolf

På eftermiddan bar det av till magnaten Ingvar Kamprads möbelimpurium IKEAs lokaler vid Marieberg. Något så dekorativt som en matta söktes men en önskvärd modell kunde butiken tyvärr inte erbjuda.
     Bilturen fortsatte till vackra Värmland och Karlskoga där lillberor David under veckan deltager på ett träningsläger i, dennes och min gemensamma favoritvintersport, innebandy, och där match spelades. Här träffade jag även min gamle kamrat Nick vilket var oerhört angenämnt återseende. Jag har saknat pågen som till fakta delat säng med mig. Den nyss skrivda meningen är helt öppen för egen tolkning (för att spä på era fantasier och aningar ytterliggare kan jag meddela att kamraten Simon Krantz även var placerad mellan mina lakan) men jag kan säga som så att vi tre inte utförde några väldiga sexuella aktiviteter.

Efter att ha studerat innebandy i någon timma kan jag säga att jag blev så träningssugen att jag nog skall springa på morgonkvisten!

Eric Fiedler

Uppfräschning

Efter en löparrunda på 4 kilometer drog jag på mig denna enormt sköna klädsel...
Toffel
... något som gjorde att jag cyklade upp på stan och köpte mig ett par splitter nya jeans, som förvisso behövs sys upp en anings centimeter men som jag å andra sidan inte ens behövde punga ut en hundalappsedel för.
Jeans      Jeans
Snart skall jag tillaga något så kulinariskt som pulversoppa med pasta och lite grönsaker i för att sedan cykla iväg till gymmet och stärka mina biceps, tricpes, sätesmuskler och alla andra senor med lustiga namn.

Eric Fiedler

Overkligt verkligt

I den underbara filmvärlden är en bra film ett tämligen löst begrepp, ospecifkt och ganska intetsägande. Miljöerna är ju ett av de instrument en producent använder sig av, regissören en annan bricka. Musiken som skapar en bra films aura och manuset dess berömvärda historia, men det verkliga grovjobbet framför kamerans lins och det om kanska slipar diamanten till perfektion utförs utav inga andra än av skådespelarna. Vissa med en bra film i bagaget och som tryggt kan leva på dess glans i resten av sin karriär, medans andra film efter film går in i sin roll, presterar till max och som aldrig gör någon besviken.
     Christian Bale gick exempelvis ned till en vikt av 32 kilo inför sin roll i thrillern The Machinist, en uppoffring som visade hur mycket denne var beredd att betala och kanske var det också därför som resultatet blev en gestaltning som var sagolik.
      Vem minns inte den inkompententa men genomsnälle och godtrogne Forrest Gump spelad av Tom Hanks?
En oslipad diamant blir aldrig vacker förens dess att putsaren gjort sitt jobb.

Meryl Streep
Meryl Streep, här i rollen som Syster Aloysius Beauvier i filmen "Doubt"

Tre skådespelare som alltid levererar

1. Meryl Streep (Doubt, Out Of Africa)
2. Anthony Hopkins (Silence Of The Lambs, The Elephant Man)
3. Brad Pitt (Seven Years In Tibet, The Curios Case Of Benjamin Button)

Bara för det skall jag placera mig i sängen för att njuta av Sir. Hopkins magnifika skådespeleri i rollen som Hannibal från filmen med samma namn, lyx!

Har jag rätt? Har jag fel? Låt höra!

Eric Fiedler

Sunk på TV, regn därute

När scenariot som rubriken skvallrar om sker, vad gör Eric Fiedler då?
Klickar han på den hemliga mappen som döljer den ena actionrullen efter den andra?
Klickar han på tetris?
Klickar han på tangeterna P, O, R, N?
Klickar han på någonting alls?
Vad gör han?

Jo, den unge herren gör det få 17 åringar i dagnes svenska samhälle skulle få för säg under denna stund av tristess. Killen, snubben, tjommen, kurren plockar upp Röda Rummet, väter fingrarna och bläddrar varsamt, med en känsla av betydelse som spritter änd ut i de ivriga fingertopparna, drar blad efter blad till den sida där bokmärket med den nakna flickan på är förlagt. Studderar sedan rad efter rad mycket noggrant, känner att han når en grad högre i sin visdomsnivå, engegerar sig i ett av litteraturens allra största mästerverk. Känner sig speciell gör han, vet att det är en sak att skryta med, att ha läst hela August Strindbergs Röda Rummet. En berättelse om möjligt ingen utom den unge pågen värderar, men som denne värderar högt.

August Strindberg

Röda rummet är ljuv för en litteraturälskande spoling som jag öppenhjärtat erkänner mig vara.

Eric Fiedler

Första serv

Bara några minuter kvar till Wibledonfinalen nu, kaffet uteblir då darret i mina ben av ett allt för högt intag av koffein skett, kanske blir det lite citronte som ju är mer engelskvänligt även fast även de gränserna nu på senare år suddats ut än mer. Skönt att jag lärt mig uppskatta den fina sporten tennisen faktiskt är.

Update!
Första set till Roddick efter att denne brutit(!) Federers serv. Oj då, sensation på G?
- Ordningen återställd, Federer 2-1 i set.
- 2-2 i set, Wimbledonfinalen blir en femsetshistoria!
- Ja, Federer, vad skall man säga? The one and only? Fenomenal?


Eric Fiedler

Bloggardag!

Regn

Eftersom jag är allmänt slö och inte tänker göra ett dyft idag till skillnad från igår, så kommer jag blogga ta mig tusan hela tiden. Kanske kommer bloggandet att inta en mer twitterlik form än de vanliga inläggen, kanske kommer jag att vara överfilosofisk och skriva en halv roman i ett och samma inlägg, vi får helt enkelt vänta och se vad jag bestämmer mig för. Att vara filosofisk i den klädsel jag har nu skulle kännas konstigt, jag menar jag tror knappast Nietzsche satt och gnugga geniknölarna iförd något så uppseväckande som en rosa tjocktröja, grå mjukisbyxor och ett par vita tubsockor, men vafan jag är ju inte Nietzsche, knappast Aristotoles heller och vad hade den sistnända på sig egentligen? Ett lakan? Då tycker jag nog att det är sexigare att ha Eric skrivet på sitt vänstra lår.

Följ min blogg med bloglovin

Eric Fiedler

Slösöndag med huvet på skaft

Ett bittert konstaterande får nu så här ske på juli månads allra första söndag; mitt första migränanfall på säkert två år har skett, och det mina vänner är ett besked från min sida jag för all framtid trott mig slippa att ge. I mina ungdoms glansdagar hände det ofta, minst en gång per vecka men tycktes allt eftersom åren gick växa bort mer och mer, men så igår efter att ha känt mig ganska matt och trött mest hela dagen bröt det strax innan läggdags ut, något som gjort att jag knarkat alvedon, som hjälper föga mot sådan typ av huvudsmärta som migrän ändå ger och som dessutom bifogar en stark känsla av illamående och yrsel hos den som befattas med denna sjukdom, mest hela natten och därför haft för ont i min hjässas alla hörn för att kunna sova ut ordentligt. Detta är något som på närkinska kan uttryckas som "träligt".

Idag blir det alltså med andra ord en riktigt slapp dag med ett högt intag drycker med koffeinkaraktär, fördjupning av litteraturens större mästerverk Röda Rummet (Iochförsig en bok som kan slå knut på de flesta nervbanor i hjärnans inre) samt en förhoppningsvis bra final i Wimbeldontennisen. Vad exakt som skall hota Federer efter de mästartakter denne visat hittills återstår att se, ingen expert har hittills lyckats gjort en korrekt analys av hur man skall besegra denna utomordentlige tennisspelare.

Eric Fiedler

Halv åtta hos mig

Hade det ganska egentligen ganska så vedervärdiga programmet varit så bra utan Helge Skoog?
   Ivarjefall kommer Clara och Hannah hit ikväll på en bit mat och lite allmänt trevlans, så mer än så här många rader blir det ej för mig idag, men mer av den varan blir det lovat imorn!

Eric Fiedler

TV4 har koll på läget

Stackars Lotta Engberg var gäst i TV4:as morgonsoffa dagen efter att Mr. Jacksons liv tagit slut vilket överskuggade programledarnas tappra försök i att intervjua denna "schlagerdrottning". I ett försök i att liva upp intervjun lite tog man det kontroversiella beslutet i att likna MJ med fru Engberg och nu har det således hänt igen, denna gången snäppet värre. Fyrans, till synes, världsovana och inkompetenta medarbetare med titeln hallåa presenterar klimakterietantidolen Tomas Ledin som Sveriges svar på "The King Of Pop".
      Sekvensen efter står herr Ledin och spelar "Sommaren är kort" i en tunnellbana inför en publik bestående av en, för den äldre herren, sympatiserande barnvagnsmamma medans resten av kollektivtrafikkonsumentera stressat skyndar förbi utan att lägga märke till den orakade skrålande mannen i läderjacka och trött uppseende.

Just ikväll känner jag ingen sympati för världsfrånvarande människopatrask.
Sympatin ligger istället i ordet människopatrask, ett ytterst underskattat adjektiv i min vokabulär av flertalet onödigt svåra och udda ord.

Eric Fiedler

Saker man egentligen borde lära sig

Det finns saker jag egentligen borde lära mig för att nå någon slags framgång här i livet, typ spela gitarr eller dylikt, något så svårt som dans rent av, i allafall ångrar jag nu halvt att jag inte lärde min kropp att instiktivt röra sig till musikens puls efter att ha sett dessa hyffsade snubbar och deras spasmiska rörelser.


Eric Fiedler

The brothers of the Birro family

Jag sitter här i den sena kvällstimmen i min alltid lika sköna fotölj, den som är gräddvit i strävt tyg med en filt som skyddar mot fläckar och smuts, och tittar på en av de få stora CRT tv apparaterna som finns kvar. Svt24 visar reprisen av måndagens nypremiär av Peter Birros drama Det nya landet och jag inser att killen är ett geni. Hans bror Marcus, poeten, även han av högre intellektuell rang. Peter Birros olika dramer är defnitivt något som hamnar i min redan smockfyllda filmhylla när pengar finns i den nu tunna plånboken.
     Dra själva en kik o se den stackars Käll plågas av sin hustru som illegalt gömmer flyktingar i deras gemensamma källare. Se hur Käll sakta drivs till vansinne när han plågas av att tvingas gömma sig för polisen i sitt eget hem men samtidigt inte har hjärtat att avslöja sin frus handligar.

Eric Fiedler

Ät med fd. staministern

Nu kan man tydligen dinnera med den förre Sosseledaren och statsministern Göran Persson. En nätt summa på 150 000 kronor får man punga ut med, en analys av valfritt ämne ingår sedan.

Jag ska definitivt dra ut fyllningen jag har i min madrass nu och glatt betala för att se herr Person likt Robert Gustavsson i filmen "På sista versen", gluffsa i sig stekt ål och potatismos och be denne analysera vad man skall göra med 150 000 kronor man inte riktigt vet vad man skall spendera på...

... jag vet inte om det är erbjudandet eller jag som är ironisk i detta spektakulära fall.

Eric Fiedler

Mitt window(s) sviker aldrig

Ännu en stekhet dag i Örebro, rena tropikerna med sina 32 grader, men fruktansvärt tärande för både kropp och sinne speciellt när man som jag idag invigde dygnet med att röra på påkarna i hyffsat snabbt tempo.

Döm dock min förvånging eller grova förtret när jag redo och taggad till tusen skulle öppna dörren för att ta de första kenyankliven på min tur när den blåa ytterdörren i tamburen ej var lika redo att röra sig. Till en början förbryllad stod jag där inlåst i joggingdress, men sedan förgrymmad över detta djävulskap som tycktes drabba mig en sådan fin förmiddag som denna. Eftersom jag är av den envises natur och redan dagar innan bestämt mig för att genomför denna lilla träningsstund pressade jag min någolunda smidiga kropp ut genom det odiplomatiskt lilla fönster som vetter ut mot Erikrosenbergs allra första gård.

Fönster        Fönster
 
Hur som helst lyckades jag efter mycket om och men laga den upphakade låsannordningen. Kan förvörigt säga att det var ett helvetes jobb att ta sig in genom samma fönster, inte alls lika enkelt som att ta sig ut.


Som utlovat har jag nu också ett svar, om än ett dåligt sådant, på varför de skivade champinjonerna på Ica Nära Oscarstorget var dyrare.

Champinjon

När jag besökte den tidigare nämnda butiken en andra gång för att få svar på min fråga hade jag för eran skull ordnat så att min hypertekniska mobil spelade in både ljud och bild till en så kallad dokumentärfilm. Tyvärr var det som så att jag upplystes om att detta var en olaglig handling, inte att köpa champinjoner, detta kan du som champinjonkonsument lugnt fortsätta med, utan att filma i affärslokaler utan lov och jag tvingades därför under uppsyn av Kimmo, samme man som gav mig svaret på min offantligt viktiga fråga, till att raddera min fil med bild och ljud.
     Svaret lyder iallafall så här:
"Ica väljer ut ett par produkter som man väljer att pressa priserna på. I detta fall är skivade champinjoner en prioriterad produkt för prisspressning medans hela konserverade champinjoner inte är aktuell för en så hård pressning av priserna. För varje burk med skivade champinjoner jag säljer går butiken med en förlust på ca 50 öre, säger Kimmo på Ica Nära Oscarstorget. Han som har hand om prissättningen i vår butik är tyvärr på semester för tillfället så jag kan inte säga säkert varför de skivade champinjonerna är dyrare, men jag kan hålla med dig om att det är konstigt.Skönt att du fick något att göra i sommar förresten, skrattar Kimmo sedan vilket också får avsluta vårat samtal.

Ica

Eric Fiedler
 


Tunga moln, tunga frågor

Denna gråmulna dag inleddes med att gå upp väldans tidigt (06:30) för att icke missa den inbokade tiden hos folktandvården som de vänliga hygiensisterna skrivit in mig på. Tre stycken Illustrerad Vetenskap och tre stycken nummer av konsumenttidskriften Ica Kuriren öggnades raskt igenom vilket gjorde att jag satt sysslolös i den sterlia väntmiljön när en oväntat ung feminin gaddvitrockare bad mig att följa henne till den beryktade tandläkarstolen.
    Röntgenplåtar togs och tandsten avlägnsades och jag kunde lämna vårdlokalerna som en aningen fräschare men något trött ung man.

Dagens viktigaste punkt var dock att besvara frågan varför konserverna med skivade champinjoner, inhandlade på Ica Nära Oscarstorget, var dyrare än de hela konserverade från samma märke på samma hyllplan i samma butik!
     Tyvärr får jag be att återkomma med svaret på denna mystiska gåta. Det var nämligen som så att varken återförsäljaren Euroshopper Sverige eller Ica AB kunde svara när en plingeling till dessa affärsmagnater. Ica menade att butikerna själva satte sina priser och att Ica Ab därför inte lunde hållas ansvariga för denna lokala avvikelse.
     Med andra ord kan Ica Nära Oscarstorget vänta sig ett besök från mig under nästkommande dag!

Förresten skiter jag i min jävla planta nu. Den har dött. Jag låter den vara död.

Eric Fiedler

RSS 2.0