Fem år

I fem år har jag väntat.

Fem år.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Vårens glada dagar

Redan så här i slutet på årets sista officiella vintermånad kan man nu börja ana vårens intåg.
   Koltrastarna kvittrar glatt till varandra i höga, nasala tonarter i takt med att smältdropparna drippar lätt mot den numera snöfria asfalten. Ljusetfrån en strålande varm sol tvingar dig att kisa med ögononen. Värmer samtidigt vinterfrusna kinder. Mörkret nu borta, borta från kropp, borta från själ. Ljuset strålar nu ut från allt och hjälper det som länge varit mörkt att nu stråla av lycka, värme och färger.
   Redan så här några dagar innan U2 officiellt släpper sitt nya Album, "No Line On The Horizon", kommer jag redan imorgon vara en innehavare av denna gudagåva.

Lika varm som jag blir av solens strålar, lika hårt slår mitt hjärta för dessa fyra irländare.

Eric Fiedler


Ljug för mig

Som jag påstått tidigare går det ovanligt mycket dåliga tv-program på TV. Nu när "På Spåret" lag ned och jag därför inte längre kan känna den sedavnliga fredagseuforin över att ha plockat Minneapolis på 10 poängsnivån är det ännu färru bra program på den fyrkantiga burk som jag spenderar allt för mycket tid framför.
    Nu verkar jag ha hittat ett program som passar mig ganska bra så här på onsdagskvällen, nämligen den amerikanska thrillerserien "Lie To Me".

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

"Lie To Me"handlar om beteendevetaren Dr. Cal Lightman, vars förmåga att kunna se hur människor reagerar utnyttjas av FBI i jakten på bedragare och mördare, och det lilla jag sett av detta, dryga 25 min då jag bloggar medans jag tittar på premiäravsnittet
, verkar ytterst lovande. Hoppas bara att avsnitten varieras och inte tenderar till att bli som de flesta andra amerikanska TV-serer som ständigt snöar in sig på samma uppbyggnad och liknande historier i samma avsnitt. Hoppas att detta kan bli bra.

Eric Fiedler

Vi på Thorén är riktiga nötter

Efter en hel del forskande om vad ordet fotnot, som används då man vill man vill förklara eller förtydliga någonting i en text utan att skriva in det i själva texten (det jag just skrev skulle kunna vara en fotnot) och som brukar markeras med små siffror i överkant i slutet på meningen man vill göra en fotnot på, egentligen heter i plural.
   Det otroligt oväntade resultated visade på något helt annat resultat än det väntade och av oss på Thorén använda, och numera påhittade ordet fotnötter, nämligen fotnoter.

Tänk vad man kan komma fram till genom lite efterforskningar. Tänk om jag skulle börja forska om människans utveckling. Vad skulle jag då komma fram till för olika slutsatser om jag kom fram till något så revulotionerande som att fotnötter egentligen heter fotnoter.
Kanske värt att forska om.

Eric Fiedler

Onödighetens befriande ord... Några minuter senare

Påtal om sinnesförvirring, hörde jag precis alasiet "Bajsunge" yttras i klassrummet.

Kanske är det så att dagens mognadsgrad är under all kritik.
Kanske är det så att världen vore roligare ifall allting vore under den nivå vi strävar efter. Att inga av de ideal vi idag har var uppfyllda av någon.

Kanske är det redan så.

Eric Fiedler

Onödighetens befriande ord

   Mitt behov att skriva av mig är totalt. Min nattsömn har varit allt annat än stabil. Sovit har jag, men legat vaken långa stunder i vad som kan liknas i ett koffeinrus. Övertaggad och utan trötthet i sinnet. Nu sitter jag på en svenskalektion där alla också verkar något övertaggade. Inte euforiska över det ämne vi för tillfället har, bara fyllda av upprymdhet och ungdomlig glädje.
   Vissa är lite för utvilade så här efter lovet. Den tennisspelande och livlige Linus har på sin dator spelat diverse musikstycken som kan kopplas till sinnesförvirring, eller åtminstone någon mindre form av störning.
   Själv är jag inte mycket bättre egentligen. Jag sitter ned på en av Thorén Business School's många tygbeklädda pinnstolar, tuggar frenetiskt på fem stycken tuggummin från märket Extra, skakar oroande mycket på mitt högerben och har antagligen inte blinkat på flera timmar. Mitt liv är fartfyllt och jorden snurrar ovanligt snabbt för att vara en vanlig tisdag.

Eric Fiedler

Ytterligare en veckostart

Måndag nu igen.
Ny vecka och nya möjligheter att komma vidare i livet.
Nu är det om några timmar veckodagen tisdag.
Vips, så har man hankat sig fram ännu en dag mot livets slut.
Låter pessimistiskt, men ack så sant.

Eric Fiedler

Intetsägande

Adjektivet "intetsägande" är enligt Wiktionary, Wikipedias egna ordbok, ett ord som beskriver någonting som inte innehåller någon relevant information.

Min dag idag har varit ganska intetsägande.

Jag vaknade
Jag räknade ihop månadens besparingar
Jag duschade länge och varmt. Rakade mig och behandlade min panna med hudsprit.
Jag åt frukost. Lade morgontidningen över ett ljus så planerna om att få nyhetsinormation bokstavligen gick upp i rök.
Släckte den mindre eldsvåda som uppstod på tidningens framsida.
Jag åt lite mer på min frukost. Lade min nya tidning i samma ljus.
Släckte det oxiderande pappret och åt upp min frukost.
Sedan dess har jag suttit vid datorn, tittat på tv.
Sedan jag tittat på tv har jag suttit vid datorn.
Jag har ätit och löst korsord.

En fadd och ganska så platt dag som emellanåt behövs.

Eric Fiedler

Lagens långa slang...

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Kritiken mot polisens insatser är idag rätt så skarp. Mot specifika händelser är den ofta befogoad, men å andra sidan, vem gör alltid rätt? Vem står egentligen ut med de fördommar poliser dagligen tvingas möta och dessutom stå ut med?

Polisen har nu i orten Arvisdsjaur fått hård kritik efter att man bötfällt en bilist som mitt i natten stannat för att lätta något på trycket. Då nöden var akut och bristen på toaletter total fann bilisten ingen annan utväg än att dra fram sin fnitterstav, köttkäpp, penis, kalla det vad ni vill, och uriniera mitt i ett närliggande industriområde.
    Under pågående nödlösning kom polisen, med siréner påslagna, i full fart för att skälla ut den stackars mannen som inte gjort annat än att hindra en i mindre skala sedd, trafikolycka. Eller åtminståne en singelolycka inträffandes i en bil.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se


Då det faktskt är olagligt att offentligt urinera så borde denna man bötfällas. Hur konstigt det än må vara med denna regel, kan man ju tycka att detta fall var något extremt, att polisen mitt i natten skulle komma farandes för att bötfälla en pissande karl när det finns våldtäktsmän och mördare som strövar fritt i vårt land. Slöseri med resurser skulle många säga. Så är det väll också, men handlingen var olaglig och skall därför inte heller bortses utan tolkas som vilken annan lag som helst och bestraffas därefter.
Mannen vart inget annat än i det folkmun välanvända ordet och begreppet...
... jävligt ägd.

Eric Fiedler

Stannade för att kissa - Böfälld av polisen
(Expressen.se)

Mera (med) Johannes Rex

Efter att ha stött på en gammal, men icke glömd, Johannes Rex på pressbyrån för någon vecka sedan har vi återigen tagit upp den kontakt vi tappat under ett antal månader. Efter att ha pratat en hel del om vårat delade intresse för film över det internetbasserade kommunikationssystemet Microsoft Live Messenger, även känt under förkortningen MSN, valde jag mig av en annan teknik, SMS, när jag kontaktade denne estetiske person för att höra om han under dagen skulle med upp på sta'n en stund. Svaret löd att de lät som en toppenidé och träff bestämdes utanför Willys klockan kvart i ett följande dag, lördag.
  
I snöyran, på en sliten, blå damcykel och något försenad döck han sedmera upp utanför Willys automatiska skjutdörrar.
    Trots att det var ett bra tag sen sist, frånsett de dryga tio minuterna på pressbyrån en dryg vecka innan, sjönk vi snabbt in i våra "gammla" roller och kände oss som under våra gamla glansdagar då vi dagligen umgicks.

Väl uppe på stan gick vi först till Örebros bästa skivbutik, Najs Prajz, då jag vill säkerhetställa att jag erhåller U2's kommande album samma dag som det släpps, tänkt att förhandsboka CD'n. Något som jag enligt kassören inte alls behövde tänka på, istället tipsade han mig om att de skulle komma till att börja sälja skivan så tidigt som på Fredag, då leveransen av det musikstimulerande albumet "No Line On The Horizon" anlände till butiken under denna dag och att det inte skulle kunna gå att hålla på försäljningen till det egentliga och officiella skivsläppet, 2:a Mars.

Efteråt bar det av, tvärs över gatan till Teknikmagasinet där Johannes skulle byta sina i ungefärlig ordning, 346:e par av samma typ hörlurar, då de återigen havererat ljudmässigt. Samma par hörlurar har jag för övrigt förbannat svårt att tycka om, då mina öron tycks hysa ett förakt mot just den typen och därför hela tiden stöter bort dem.
    Totalt onödig information, men bara så ni vet. Köp inte sånna till mig. Dom "lurar" än så att säga...
Lurigt sagt.
Tupplur.

Vi gick sedan och kikade lite på Åhlens, Johannes åt lite på McDonalds, jag fösökte truga på honom en haklapp, något som inte gick. En hel del prat om ingenting blev det också.
   Kaffebönor till Johannes kaffekvarn inhandlades också.
    - Jag vill också ha en kaffekvarn.

Eftermiddagen avslutades med att prova på nya fiket "Mera" vid stortorget. Jag prövade deras espresso, något som smakade utmärkt. En väldigt fyllig smak, men med len eftersmak. Johannes prövade deras... kranvatten.

Det var den eftermiddagen det.
   Nu sitter jag och försöker hitta lite ork till att se en hel film. Ett problem som ständigt växer då jag till mitt stora förtret gjort upptäckten av att jag är otroligt pinknödig och därför, påtal om nödig, måste avsluta den onödigt långa beskrivning över min eftermiddag.

Eric FiedlerMat i I-Länder

Kan man mer än skratta åt hur dåligt och hur mycket vi idag äter i I-länderna?
80 % av all mat konsumeras av 20% av jordens befolkning, överklassen i I-länderna.
Den omvända siffrorna gäller då för resterande av världen.

Titta in lite på denna sida som ger er ett gott fniss eller skratt på vad det finns för olika typer av läskande delikatesser där ute i världen.

http://thisiswhyyourefat.com/

Eric Fiedler

En enrummare i sörbyängen

Nu så här några veckor efter flytten från Björkallén till Sellerivägen i sörbyängen har jag äntligen fått någon slags ordning i mitt nya, något mindre, men minst lika charmiga rum. Det är dessutom något varmare i det Sörbybelagda rummet än i det gamla i rosta.
    Tavlor har flugit upp på sina spikar och hyllorna från möbeljätten IKEA har intagit sina platser. Glasskivorna i den nya hyllan ödslades allt för mycket energier på än vad som var tänkt, det skulle ju egentligen bara vara att sätt i några skruvar, något som förstås inte var så självklart som trott. Ungefär 2½ timmar tog det att lista ut på vilket sätt de fyra icke medgörliga glaskskivorna skulle blidgas så att både glasskivorna och jag samt min hjälpvänlige far blev nöjda.

Det är väll allt jag har att säga om det. Bilderna här får väll säga de tusen ord jag ännu inte sagt om rummet.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.seEric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric FiedlerLite skolarbete

Oh ja, efter att under gårdagen gått med en molnande huvudvärk på grund av nedminskande av mitt koffeinintag men lyckats med konsstyckett att få pappa att mixa en soppa slät utan att skvätta samt att se den spanska skräxkfilmen barnhemmet vaknade jag idag upp till en skinande sol.
  
Halv tio visade uret på då jag tog mina morgonkrampande ben och satte ned dem på golvet. Efter att sedan ha velat två tre sekunder på sängkanten såvida de två lemmarna skulle orka bära min kropp gjorde jag ändå ansatsen att resa mig med. trots att jag går igenom samma procedur varje morgon sedan jag lärde mig just det konststycket att stå, blir jag alltid lika förvånad över vad jag lyckas åstakomma efter en natts sömn.
  
En trevlig liten morgonpromenad lyckades mina ben sedan ta sig ut på. Ända till willys för tuggummi inköp bar det av.
De mintsmakande tuggumina från Extra kunde dock inte hindra min fräscht doftande mun från att yttra diverse svordomar åt de annars mycket fina glasskivorna från IKEA jag gav mig an att montera upp. Skivorna var på något sätt, trots att de skall vara anpassade efter skruvarna, för stora. Istället tog försökte jag montera upp en lampa som inhandlats även den på möbeljätten IKEA. Ungefär samma resultat där, bara det att det var nu mina egna skruvar som var för stora och inte de medskickade från IKEA.
  
Denna fadäs gällande möblemanget i mitt rum ledde till att jag under någon timma studerade istället. Något som Thorén Business School på senare dagar har fått mig, för att tala klartext, djävligt motiverad till.
   Nog med studerandet nu ivarjefall, så intressant är inte kolkraften att den kan ta tid från denna lilla text.
Förhoppningsvis blir det lite mer film under kvällen, så också på torsdag, eller eventuellt lördag då ett biobesök planeras med mina två kompanjoner från almbyskoltiden Clara samt Lucas.

På återseende gott folk!

Eric Fiedler

Top 3 Barnprogram

3.   Hjärnkontoret
Jag var ett ovanligt nyfiket barn. Fick mitt första uppslagsverk som blivande femåring, bläddrade friskt i pappas nyaste nummer av Illustrerad Vetenskap och såg glatt emot tisdagskvällarna då Hjärkontoret från klockan halv sju hade sändningstid.

2.    Dexters Laboratorium
Dexter, nästan världens smartaste unge, men bara nästan. Ständigt överlistad av sin flätbeklädda och irraterande syster Dee-Dee. Gick på TV-kanalen Cartoon Newtwork om jag inte minns fel. Om den kanalen med andra favoriter såsom, "Curage, Den Harige Hunden" och "Johnny Bravo".

1.   FF
Lördagsmorgon. Klockan lite innan 8. Teletubbies slutvinjett rullar. Lillebrorsan och jag sitter klistrade framför våran TV av märket Sharp. Det är dags för FF. Det enda programmet på TV för barn där innehållet bröt mot alla tabun för barn som fanns. Programledaren, barndomsidolen, Markoolio inledde alltid med att vakna i "sin" säng göra FF-tecknet, borsta tänderna med en klubba med kolasås och sedan duscha  i strössel. Redan här var programmet bland det bäsa som gjorts för barn. När sedan kiss- och bajshumorns okorade mästare Dr. Mugg blev bekämpad av superhjälten Kapten Filling med hjälp av rakbladsvassa toaborstar var lyckan total.
   Jag förstår idag att mina föräldrar var något skeptiska till att låta sina pojkar titta på FF.

Eric Fiedler

Friday The 13th... II

Jag inser mer och mer och mer att det är fredag den 13:e...
... Till råga på min långa håltimme gjorde jag upptäckten att jag endast har fyra Lostavsnitt kvar innan säsong tre är till ända. Att köpa volym 4 i serien är inte på tal om då jag, på något vänster, måste hosta upp 449 svenska riksdaler för att kunna införskaffa ytterliggare några timmars underhållning. Något jag inte har möjlighet till då min ekonomi för tillfället är starkt begränsad och den enda egentliga utgiften jag för tillfället tillåter mig själv till är nödinförskaffning av kaffe.
   Osis.

Eric Fiedler

Friday The 13th...

Klockan är 08:57. Det är fredag.
Med en lätt huvudvärk och med dagens första kopp kaffe uppdrucken konstaterar jag krasst att denna dag lever upp till sitt rykte.
   Med den tyska lektion som nu skulle varit på morgonen inställd har jag nu såkallad håltimme i inte en utan tre härliga timmar. Tre timmar då jag kunde varit hemma, hemma och sovit eller hittat på något annat roligt.

Nåväl, vi får se hur denna dag artar sig.

Eric Fiedler

Livin' In A Box

Idag har det faktsikt hänt en hel del i mitt än så länge unga liv.

Under morgonen bestämde jag mig för att pröva att ta mig till skolan utan att ha avsmakat en enda kopp kaffe. Unikt för att vara mig. Egentligen vet jag inte om det gjorde någon skillnad med eller utan kaffe, den enda förändringen jag märkte var att det smakade tandkräm i munnen bra mycket längre än vanligt, vilket ju faktiskt är positivt. En längre period utan kaffe kanske skulle resultera i någonting helt annat, men de vågar jag nog inte prova.
  Jag är en liten fegis.

Under dagens första blocklektion engelska, var det dags att spela upp en scen ur någon av Shakspears många komedier, vad pjäsen heter har dock sluppit ur mitt minne för tillfället. Det såg ut ungefär på detta vis...

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se                    Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se        

... Så kul kan man ha en tisdagsförmiddag.
    Min engelska- samt samhällskunskapslärare var vänlig nog att visa hur man bäst skaffar sig en fru. Jag kan nu stolt berätta samt pressentera hemligheten i hur man fångar sin älskades hjärta.
   Man utövar "Pistoldansen".
Hurvida detta fungerar har jag dock inte med säkerhet fastställt, men då min lärare utövade den och då han har fru och inte jag får jag med viss tvekan dra slutsatsen att den fungerar.

På pressbyrån gjorde jag först upptäckten, tillsammans med Olliver, att chokladproducenten Cloetta har valt att ändra utseende på klassikern och det av många älskade kexet med chokladöverdrag. Chokladen "Sportlunch" är numera packad i orange plast.
    Senare på samma kiosk kom jag samt Alexandra Öhrn fram till att den överdrivet billiga massan och godiset "Nötcreame" är det ultimata godiset för den som drabbats av den mycket plågsamma sjukdomen "Tandställning" vilket bidrar till att man får ytterst svårt att tugga söta föremål, typ godis, då "Nötcreamen" endast är att klippa upp för att sedan trycka önskad mängd i sin sötsugna munhåla.

    +    Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se   =   Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se


Efter att ha bakat lite inför morgondagens tyskalektion där jag lovat mina skolkamrater Mikael och Olliver att bjuda på någonting sött sitter jag nu framför datorn i min mors lägenhet i Almby.
 
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

För att rätta mig själv så är det för natten min egna lägenhet då mor är bortrest och min lillebror David hos far. Min spontana reflektion över att få styra ett hem efter egna bevåg är att det inte kommer en dag för tidigt. Det är liksom att pröva på nästa stora steg i livet
    - Livet på egen hand.
Ytterst spännande!

Eric Fiedler

 

Personlighetsstörning

Man skall inte kommentera personer man inte känner, eller iallafall inte göra det tabubelagda i att krittisera någon man inte känner, men idag kan jag inte låta bli.

Brolle Jr.
Vem är han?
Vem är han, egentligen?
Är han sig själv, eller spelar han konstant, inte bara på scenen, någon slags avdankad överdrivet känslosam elvisfigur? Jag får inte hur jag än vrider och vänder på det han säger till att det ska komma från brolles egna tankar. Allt känns så planerat i ordval, tonläge och budskap.
Men vad är egentligen planen?
Att ständigt försöka efterlikna en emotionell Elvis? Killen har ju till och med kopierat fissyren, för att inte tala om samma röstläge när denne sjunger.
Hitta på något eget snälla!
Det måhända att det fungerade i början av din karriär, men snälla hitta på något nytt! SNÄLLA!

Man ska inte klaga men ibland måste man få spy lite...
... även om det är på någon så oskyldig som en kille med allt för mycket vax i håret och allt för mycket djurhud på kroppen.

Eric Fiedler

Den gäckande våren

Den nya årstid som vankades för endast ett par veckor sedan är nu som bortblåst, bokstavligen. Istället för att mötas av bar backe och grus som lagts ut på gatorna för att hindra människorna som på olika sätt tog sig fram på dem skulle hindras från att falla pladdask på den snö som en gång låg där, är det just snö vi möts av. Vitt, överallt vitt. Bländar gör den snö som åter fallit. Tvingar skorna att ställas på tork efter den kortaste utomhusvistelse, likväl strumporna tvingas upp på sin lina. Samma snö tvingade ned mig och min cykel i en driva av den kalla nederbörden.
   Ska jag klaga för det?
Nej, för trots det lilla cykeldabacklet, var detta utan tvekan den vinterns vackraste morgon. Snön fortsätter att lysa upp tillvaron genom sin ljusa nyans, jag tänker inte beskriva för er vad just jag såg, det är lika bra att ni går ut för att se själva, eller, för de som inte har motivationen till att hänga upp sina strumpor, rent av kanske inte har någon lina, se åtminsotne ut, ty det är vackert.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Eric Fi
edler
Foto: Ida Bergström

Min första februarihelg anno 2009

Lördagen bjöd på ett mycket kärt återseende då en av mina närmaste vän Maria Viktoria (alias "Tia") Kennerbg fikade med mig på vårat traditionella fik Bell's Coffe i Nygatebacken i centrala Örebro. Efter att ha suttit där i någon timma lite drygt och kräkts lite över alla de bekymmer livet för tillfället har att erbjuda bestämde vi oss för att i det fuktiga vädret ta en promenad.
  Jag, påbultad från topp till tå med såväl halsduk som mössa och pälsbeklädda vantar beklagade mig över att flickor i liknande ålder med min sällan verkade frysa, detta trots att de endast var iklädda tunna tights med ett par små, korta benvärmare som enda skydd mot kylan.

Kvällen avslutades med middag på nyrestaurerade restaurangen Saigon. Efterytterliggare prat med desto mindre spyende på diverse fasciliteter och desto mer urflippade konversationer och ytterliggare försök att skriva i överbliven mat återgick vi till våra respektive hem. Tia till sin viktor och jag till mina Lostavsnitt.

Påtal om "Lost" har jag nu matat mig igeonom halva säsong tre på en vecka. Mitt mål är att innan säsong fem börjar, ha sett hela säsong fyra.

Söndagen var en riktig famljiedag då vi på förmiddagen fick besök från min farbror Lars samt kusinerna Alice och Oscar på förmiddagen medans jag och min bror samt mor åt middag tillsammans med kusinerna på min mors sida samt med mormor och morfar.
Kvällen avslutades med att lösa korsord och se klart disc 3 i Lostboxen.


Television

Jag ska vara helt ärlig gällande min åsikt angående programutbudet i svensk TV:

- Det svenska programutbudet består till 94%skit. De enda bra programmen som just nu går på TV är SVT's "På Spåret", "Aktuellt" och TV3s "Hells Kitchen", och då är ändå det sistnämnda programmet egentligen en helt vanlig dokusåpa. Vi vet alla sen tidigare att dokusåpor är slöseri med TV-tid, även Hells Kitchen, men jag kan ändå acceptera det.... För Mr. Ramsays skull.

Nu har jag dock fått upp ögonen för ytterligare två program.

  • Popcirkus, SVT 2, Onsdagar 19:30
    - 90 minuter högklassig musikunderhållning med de otroligt rutinerade och stabila programledarna Kristan Luuk och Per Sinding-Larssen presenterar väletablerade svenska och utländska artister, i onsdagens program medverkade den franska multiinsturmentalisten Sébastien Tellier, sing-&songwritern Laleh samt popmusikern Christian Walz. Då oc då i programmet popar även den chilienska apan Alejandro Fuentes upp för att förtydliga och förklara svårförstådda teser och begrepp. Ett djävulusiskt roligt inslag i programmet och som fungerar bra som paus mellan de olika artisterna.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

  • Babel, SVT 2, Onsdagar 21:30
    - Att SVT producerar en talkshow totalt inriktad på litteratur på bästa sändningstid är något av ett under, ett under som mer än någonsin får mig att vilja betala en ynka TV-avgift för att behålla den höga public service-standard som endast SVT kan erbjuda. För vem, mer än de kanske 34 personer i Sverige som faktiskt tittar på och förstår innehållet i programmet, skulle vilja lyssna och tänka en Onsdagskväll i början på februari? Vem orkar sitta och förstå på den evigt slitna Krista Lugns svårigheter att få ned sina lyckliga känslor på en bit pergament? Vem orkar egentligen vara intullektuell?
       Nu låter det som jag försöker smäda detta program, något som inte alls är min mening. Jag vill istället framhålla den höga intullektuella nivå som programmet lyckas hålla under sin sändningstid, en nivå som aldrig blir tråkig, utan snarare intressantare för varje minut som går. Tack SVT för att ni håller (Citat Peps Persson), Hög Standard.


Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se


Eric Fiedler


Rättelse

I all min iver att citera J.M.G. Le Clézio's bok "Afrikanen" gjorde jag det fatala misstaget att felcitera denne ordens mästare. Jag ber om ursäkt till eder alla för den felskrivningen som förekommit i min blogg.

Som ett försök till försoning skall jag nu rätta detta citat som lyder:

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
"Allt detta är långt borta och samtidigt nära.
En vägg, tunn som en spegel, skiljer dagens från gårdagens värld.
Jag
talar inte om nostalgi. Den sortens övergivenhet har jag aldrig odlat.
Jag talar om substans, om förnimmelser, om den mest logiska delen i mitt liv.
   Något har givits mig, något har tagits ifrån mig."

- Jean Marie Gustave Le Clézio

Ur boken Afrikanen                                                                                                     


Eric Fiedler

Get On Your Boots

Ärligt talat.
   Efter de kommentarer jag hört angående U2's nya singel "Get On Your Boots" kan jag nu efter att på en lektion i datakusnkap, premirälyssnat (!) på låten säga att:
Så jävla dålig var den inte.

Nu får låten sjunka in ett tag.
Pränta in sitt budskap, sin melodi och sin klang i mitt huvud.

Eric Fiedler

Det finns kaffemaskiner och så finns det andra slags maskiner

Efter en morgon där en redovisning av det projekt vi på Thorén Bussines School skall hålla på med de nästkommande veckorna, brett ut sig under fyrtiofem långa minuter gick jag samt min alltid like kritiske vän Olliver ned till turbolaget för att inhandla diverse läskedrycker. Till våran stora glädje upptäckte vi där en kaffemaskin som tidigare gått obemärkt förbi. Inte en modern version med latte, espresso och choklad. Ack nej. Istället utrustad med kaffe, citronte och en bortglömd dryck, vars konsistens kan liknas med koagilerat blod.
   Den beigebruna maskinen var utrustad med blåbärssoppa.


Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
  
Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.seEric Fiedler

Nobel

Efter nu ha läst ut 2008 års Nobelpristagare i litteratur, J.M.G. Le Clézio's, bok "Afrikanen" har jag hittat ett citat som mer än någon annan mening beskriver minnen bättre än några andra ord jag hitills läst eller nämnas.

"Tro inte att jag blir nostalgisk när jag tänker tillbaka. Att jag saknar tiden som varit. Jag ser istället på minnena som någonting som präglat mig. För vem hade jag varit utan dem?"

Eric Fiedler

Nyinflyttad

Måndagmorgon.
Eric Fiedler vaknar i sitt nya hem och lägenhet för tredje gången.
Sakerna börjar efter en hård helgs slit att falla på plats.
Mitt rum är i stort sett iordningställt. Snabbt gick det och hemma känns det. Jag kan från min säng ligga och blicka ut över en närliggande parkering och dess rörelse, något jag tidigare inte kunnat göra. Rogivande måste jag säga det är.
Trots att mina muskler signalerar att jag inte gjort något annat än burit kartonger från Krauta, dammiga lampor och tunga soffor, har jag på något vänster lyckats med att se hela första säsongen av "Hell's Kitchen".
Hur har jag lyckats med det? Jag förstår inte själv. Hur har jag haft tid?
Nio avsnitt á 40min & ett avsnitt á 120min= 480min eller 8timmar.
Hur?


"Hell's Kitchen - If looks could grill"

Eric Fiedler

RSS 2.0