Dagen som heter valborg men där regenten som inte är vald fyller år

Sveriges konung och riksregent Carl XVI Gustav firar idag sin 63:e födelsedag. Jag sänder mina gratulationer till honom!

I 1½ timma har min kropp varit ute och gått i det fina men lite för blåsiga vädret. Tänkte från en början jogga en liten stund men den ambitionen gick i stöpet.
     Om en stund skall jag träffa gode vännen Felix på nyöppnade Espresso House, där även Felix storebror Max arbetar. Blir säkerligen lite snack om gordagens otroligt respektingivande seger mot Arsenal i Champions League och lite allmänt ordbajseri om vardagssysslorna. Vad som händer sedan står skrivet i ödets mystiska skrifter.

Om jag inte får för mig att sätta mig vid en dator under de kommande timmarna på dygnet så vill jag nu passa på att önska er en trevlig valborg! Se upp med allt för hårt pommacdrickande. Ta hellre lite lättdryck istället för saft och håll er borta från rökångor!

Valborg Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler


PS. Plantan uppdateras under morgondagen, håll ut! DS.

Djupa tankars dag där apan i mig nalkas

Efter en tyska lektion som jag anlände omotiverad till men som jag ändå genomförde med mitt största leende fasthamrat på läpparna och med en stor bunt sarkasm i näven genomförde med bravur, infann sig en håltimma i mitt schema.
     Efter att ha suttit på den annars ordinarie samhällskunskapslektionen för att fylla syftet i att hinka en halv termos kaffe och slentriansurfa på det ofantligt stora men dock ändliga internet strövade jag ut på en promenad med Örebro innerstad under mina vitskodda fötter.
     Redan efter fem minuter fann jag mig själv ståendes på stortorget muttrandes övermiljöparitets ena språkrör Maria Wetterstrands påståenden och lovord om kärnkraften och hur den inom sinom tid skulle komma att avvecklas. Som den företrädare för kärnkraften, eller snarare för kärnkraftsutveckling än för den befintliga kärnkraften, som jag faktiskt är drog jag mig bort från den hela tiden växande skaran av åhörare med orden "Då kan man ju fan stoppa all teknikutveckling...". Orden fyllda av min mentala ålders bitterhet.
     När jag dragit mig bort från det ståtliga Stortorget och lämnat politikens propagandamanifesation bakom mig hann jag inte ströva mer än ett par hundra meter förräns en yngre kvinna i 30-års ålder utan förvarning, svimmande i vimlet av människor på lunchrast. Hon togs snabbt om hand av en grupp människor närmare händelsen än mig och kvicknade snart till. Långsamt, smått snokandes eller bara intresserad utan behörighet av händelsen, vandrade jag förbi händelsecentrumets mitt och anade att kvinnan verkade må bra rent fysiskt sett, men relativt uppriven och skakad av den inträffade händelsen.
     (Flitig som jag är hade jag faktiskt dokumenterat dessa händelser genom bilder, men i ett tillfällig tillstånd, som av vissa kan anses som permanent, misslyckades jag med att behålla dessa bilder på min portabla telefonkameras minne och raderade dem. För nöjes skull citerar jag Oscar Wilde: "Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma.")
     Ivarjefall...
... Den stundande engelskalektionen bjöd på redovisning. En redovisning som jag lyckades skjuta på ännu en vecka. Inte för att jag är nervös tvärtom, jag är tvärsäker, men redovisningen känns på något vänster ändå obehaglig och ovälkommen.
     Nu sitter jag och väntar min vårdnadshavare, pappa, bioligiske skapare, kalla det vad ni vill. Väntar på att med honom få åka iväg och träna golf. Efter den mindre fysiskt ansträngande, men för den skullen hårt psykiskt påfrestande träningssejouren, bär det av till faderns flickvän. Där skall tydligen proviant erbjudas, men framför allt Champions League-matchen mellan anrika Manchester United och Londonlaget Arsenal.
     Om jag någon gång i mitt annars välpolerade liv tycks hysa något som helst spår från att ha evolutionerat från apan är det i sådana här sammanhang.

Mina djupa tankars ämnen för dagen tänker jag dela med mig av, men vad jag egentligen tänkt kommer jag hålla för mig själv, åtminstone ett tag. Dessa frågor jag  i mitt sinne funderat över är riktigt roliga att diskutera med sig själv och med andra. Pröva själv...
... eller med andra.
 • Håller talkonsten på att dö ut? - Mer och mer förmedlas nu via datorer och text. Ett tal i Sverige idag innhåller nästan självskrivet en PowerPoint som ofta säger mer i bild än vad lignvisten gör i ord. Kommer talkonsten som rent tal att finnas kvar länge till?
 • Vad är sant och vad är falskt? - Vad är sant och vad är falskt och finns det endast sanningar och felaktigheter i våra påståenden?
Eric Fiedler

Plantan dag 18 & 19

För er som anser att jag inte uppfyllt mitt åtagande i att lägga ut bilder på min högt eftertraktde krukväxt, så håller jag med! Jag lovade, och jag svek.
     Men livet, det  går trots mitt svek vidare. En något mörkare vardag kanske må möta er genom att jag brustit i mitt förtroende, men misströsta ej! Jag publicerar nu exklusiva foton från de dagar jag inte hitills publicerat, men som jag trots allt haft på min mobiltelefon men inte haft den fysiska orken till att lägga in i min Hewlet Package.

Till sist:
Förlåt.


Dag 18
Plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Dag 19
Plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Cooking shows

Sitter nu o kikar lite på orginalversionen av "Jamie Oliver - The Naked Chef", roas som vanligt av matlagningsprogram. Alltid är det någonting nytt man lär sig, vilket ju är positivt då jag finner det riktigt roligt att laga mat. Hälsosamt helst, ni som sett mig på "Amica" under lunchen med min tallrik dignande av ett halvt ton morötter har nog slagits av tanken någon gång.
     Ivarjefall så top fem, "Cooking Shows"

 1. "Hells Kitchen" - Dokusåpa/kocktävling med en ensam Gordon Ramsay som lekledare och enväldig domare, kan det bli bättre? Nötade åtta timmar "Hells Kitchen" under en helg i ett snöigt februari.
 2. "Jamie Olliver - The Naked Chef" En oslipad diamant gör sin debut i denna serie. Unge, söte, ostylade Jamie är bäst så här, hemma i sitt eget kök där han passionerat visar hur man gör en simpel engelsk frukost till en modern, spännande och rent av aningen kulinarisk måltid.
 3. "Primo Paulo" - Recepten är obefintliga i denna serie, inga matskedar hit och dit utan här lagas det bara mat. Gör mig ingenting, Paulo Roberto är hur underhållande som helst som programledare, hela tiden med ett glas vin, både i kroppen och i handen. Och lika roligt som Paulo har med sina fastrar, lika roligt är det att se hans lycka när han i slutet trycker i sig de rätter som tillagats under programmet. Inget bra matlagningsprogram, men riktigt underhållande för det.
 4. "Leila Bakar" - Jag har drömt om att bli bagare eller konditor sen jag var liten, alltid funnit  ro och nöje att knåda en deg eller röra en smet. Detta är mig veteligen det enda programmet som ägnar hela sin sändningstid till denna rofyllande syssla.
 5. "Vad blir det för mat?" - Lite överdrivet hyllat har detta matlagningsprogram blivit i media, så bra är det inte. Fakta är att det är sällan den mat som herr Moberg producerar som faktiskt serveras i programmet, men vafan, Moberg är ju skön.
Trivia:
Mitt under skrivandet av detta inlägg hann fadern och jag med att tvätta bilen, så nu är den ren och fin. Den svarta lacken gnistrar och glimmar som om SAABen nyss anlänt från fabrik.

Eric Fiedler

Det trådlösa samhället har fått ännu en komponent

"Fiedlers Alldeles Egna Nätverk" installerades på måndagseftermiddagen då lådan med den oupppackade routern av trådlös modell stått ouppackad för länge för sitt eget bästa. Detta gör att jag nu på tisdagen sitter i en väldigt avslappnad ställning med fötterna på soffbordet och med mina sätesmuskler, alias skinkor,i den vita soffa med filt  som står placerad i lägenheten vars ägare är min far. Solen gassar varm genom de stora vardagsrumfönstrena, trots att himlen är täckt av tunna moln.

Samma tisdag som vi på dagens samhällskunskaplektion såg och reflekterade över filmen "Hotell Rwanda" från 2004.
     Filmen i sig utspelar sig under begynningen av det folkmord i Rwanda som tog sin början 1994 och där över 1 miljon människor av folkgruppen "Tsotsi" mördades av den dominerande folkgruppen i Somalia "Hutu". Filmen kretsar kring hotellägaren Paul Rusesabagina (Don Cheadle) och hans kamp för att rädda både sin familj och hundratals tsotsianska flyktingar undan det öde som i denna konflikt kostade mer än hälften av alla Rwandas "Tsotsier" livet.

Hotell Rwanda Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
     För att göra en kortfattad summering av mina åsikter av filmen kan jag inte annat säga hur välspelad och välregisserat detta drama är samt hur väl den skildrar konflikten ur en synvinkel som för en gång skull inte innehåller bragder av västerlänningar utan istället visar det ur den raserade världs perspektiv som kolonialmakterna lämnade efter sig.
     Med hjärnan på högvarv av alla de brutala scener som filmen visar och med vetskapen om att vi, konfliktens egentliga skapare, inte lyfte ett finger för att hindra den slakt som under tre månader i mitten av nittiotalet pågick i Rwanda, kan jag inte annat råda till samtliga till att se den här filmen. Ty även ifall filmen speglar ett krig femton år gammalt, speglar de även de konflikter som pågår i dagens Afrika.
     Ett mycket välspelat och välregisserat drama vars kritik gentemot västvärlden lyser klart som gav åtminstone mig ännu en ton från en ringande varningsklocka i mitt huvud.

Eric Fiedler

Effektivitet och betyg

Denna måndag har jag varit otroligt effektiv när det kommer till att arbeta i skolan. Ytterst effektiv har jag varit under de timmar jag fått ledarledd undervisning på Thoren Business School. Detta gör mig aningen nöjd över min egen insats, tillfreds med hur jag genomfört dem.
     Sådana uppgifter som varit klara under en längre tid, som betygsatts och nu fungerar som underlag för betygsbedömning har resulterat i att jag genom samhällskunskapsmagister Hylén fått reda på att om jag inte gör någonting riktigt åt fanders gällande mina studier inom ämnet magistern ansvarar för kommer jag att få ett MVG. Detta gör mig stolt, någonting jag tänker förmedla. Inte över huvud taget skryta med mitt betyg, bara förmedla att jag är väldigt stolt över att jag genom alla de timmar jag lagt ned på ämnet och genom mina ansträgningar kommer få det betyg jag eftersträvat.
    Det matteprov jag för en vecka sedan satt och klurade med resulterade i ett starkt VG, endast två s k VG-poäng ifrån ett MVG.

Nu har jag således föremedlat detta och för mig själv bekräftat att jag gjort bra ifrån mig. Om du läsare inte finner tillfredställelse i denna text gör åtminstone jag det, drar lite på munnen då jag skummar texten lite snabbt.

Eric Fiedler

Plantan dag 17

Uj, uj, uj.
Den växer ju mer än en tonåring på tillväxtrhormon!
Plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Eric Fiedler

Det vankas veckoslut

Den sista veckan någonsin i april 2009 är inom ändlig tid över. En vecka där jag nästan blivit påkörd av ett tåg, irriterat en SSU:are på stortorget, njutigt av det ofantligt härliga vädret som värmt samtliga Örebroare under hela denna epok i vårens slutskede. Sist men inte minst har jag haft det riktigt j*vla roligt!
     Löpningen har fungerat utmärkt den här veckan och formen som min kropp en gång hyste känns inte längre avlägsen.
     Jag måste än en gång tacka mina skolkamrater i BP 08 B och samtliga lärare på Thoren (utan apostrof tydligen) Business School i Örebro, som gör skoldagarna till de absolut drägligaste timmarna på dygnet. Ett speciellt tack till Ida och AlX denna vecka som bjöd något enormt på sig själva genom att låta sig snurras i säkert 20minuter!

Tack alla för en grym vecka!


Träd Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Cabba-ner-och-låtsas-vara-cool-låtar

Vissa låtar får mig på ett sprudlande humör och ger mig en enorm självförtroendeboost, typ sådana låtar som spelas under filmscener där huvudfiguren och den absolut kallaste katten kör sin röda jaguar nercabbat genom Nevadaöknen med vinden hårt fladdrandes i hans vågiga hår. Exempelvis...

Bruce Springsteen Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

 • Coldplay - Viva La Vida, Violent Hill
 • Orson - No Tomorrow
 • U2 - Beautiful Day, Pride (In The Name Of Love)
 • Melee - Built To Last
 • Bruce Springsteen - Hungry Heart, Murder Incorporated
 • Jace Everett - Bad Thing
 • Toto - Don't Chain My Heart
Orson Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler


Plantan dag 16

Salut! Skotten kan klart tydas på dessa bilder bild.
Plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.sePlantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Fruktansvärt fin fredag för förnöjdsamme Fiedler

Som en helt ny människa, med krafter till lags för två, vaknade jag denna dag.  Likt en av de många  solstrålar som skulle lysa på oss Örebroare denna fina april dag, entrade jag sal 205 på Thoren Business School för att under dryga timmen skriva nationellt prov i ämnet engelska. Provskrivningen flöt på som om jag inte gjort någonting annat än att behandla det engelska språket med kraften från en välvässad blyertspenna.
   
På den efterföljande idrotten gick BP 08 B (Min klass) till stadens största park "Stadsparken" för att genom lekar och annan lek roa oss själva. Lekarna urartade något då Ida och AlX snurrades till vanvett på en manskraftdriven karusell. Exakt hur detta såg ut finns att finna under den här länken ---> "Ida Och Alex På Snurr".
    
Klassen Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.seIda Och Alex Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.seIda Och Alex Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.sePutte Posarn Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

På lunchen försökte samtliga i klassen att döda sina egna hudceller i jakten på det den bruna ton som bland dagens ungdomar är eftertraktad till omåttliga nivåer.
     Den efterföljande rättskunskapen var som vanligt intressant och intullektuellt stimulerande, åtminstone för min del då Göteborgkravellerna från 2001 diskuterades och analyserades.

Hela dagen var otroligt stämningshöjande för min del. Obeskrivligt för den som inte var med, men de som var närvarande vid dessa av dagens stunder vet precis vad jag talar om.
     Tack för dagens fina stunder älskade vänner, tack!

Eric Fiedler

Plantan dag 15

Min planta den bara gror och tänka sig nu har även min andra planta som jag hela tiden trott att jag av misstag tagit livet av då jag på något sätt lyckades med konststycket att så alla frön innan jag la på min jord. Nu har även min basilika börjat att gro!

plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se     Plantan Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Erics vår

Hyffsat slapp dag i skolan idag, då min redovisning på engelskan fick skjutas upp till nästkommande vecka. Iställe tför att tala på om mitt favoritband U2, som mitt arbete omslöt, kikade Ida jag och AlX på sunes sommar. "Suuuune, SUUUUUUNE!".
     Vi hade även  matte utan lärare och fick under eftermiddagen hjälpa till med att duka inför Örebro Promotionfrukosten som hålls imrogon bitti.
    
Konstigt nog har jag under dagen varit trött som aldrig annars. Den sedvanliga ironin hos mig har dock infunnit sig under hela dagen, för när orken tycks tryta tar humorn vid, något som tanten i kassan på Apoteket i min jakt på Alvedon fick erfara.
    
I min för dagen första jakt, den här gången på i jakt på kolsyrat vatten (köp inte, det är miljöskadligt, drick kranvatten istället), lyckades jag på något vänster stöta på båda mina päron till föräldrar.
      Örebro är litet, väldigt litet. Willys, ännu mindre.

Sunes Sommar Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se     Vår Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se     Örebro Promotion Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Nej, de blir att lägga sig ned i sängen för att titta på lite lättsmält TV-underhållning genom "Gordon Ramsay's Kitchen Nightmare" och ladda de ack så viktiga batterierna inför morgondagen,

Eric Fiedler

Plantan dag 14

Persilja (Petroselinum crispum) är en art i familjen flockblommiga växter. Arten är inte känd som vildväxande utan har troligen uppstått i kultur i sydöstra Europa eller sydvästra Asien. Det finns flera typer av persilja och de kan användas som grönsak, rotfrukt, krydd- och medicinalväxter. Den kan användas färsk, torkad eller fryst.

En tvåårig växt som smakar bäst det första och blommar det andra året. Rikt på järn, kalcium, A- och C-vitamin. Kan möjligen användas mot urinvägsinfektioner då persiljan fungerar som ett diuretikum. Robust och tålig, trivs bäst i sol eller lätt skuggiga platser.

Källa: Wikipedia

Planta Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

The true work of art is but a shadow of the devine perfection

... Står det på min T-shirt av märket Emilio idag. Såvida detta är relevant eller inte överlåter jag till dig.
Citat Michelangelo för övrigt.

Min föreläsning om det leninism-marxisistiska feodalstyret i Zimbabwe under gårdagen, gick förhållandevis bra. Inga större stakningar och jag lyckades ge en bra överblick på den humanitära kris och politiska konflikt som råder i landet. Inte det bästa jag gjort, men renare tal än så får man leta efter då hjort är hjort och jag knappast kunde frambringar bättre ifrån mig utifrån de förutsättningar jag entrade salens golv med.

Då det inte fungerade att infoga den bild där jag printade en väldigt rolig rubrik från nätupplagan av lokalblaskan Nerikes Allehanda som min ytterst finurlige samhällskunskapslärare Martin Hylén bifogade i ett mejl till ingen mindre än mig, får jag istället erbjuda dig ansträgningen att själva klicka på länken, precis som jag i egen hög person ansträngde mina fingrar till.
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1472526&insn=1

Idag väntar en redovisning av mitt 3½ A4-fyllda U2-arbete på engelska. "Skönt".

Nu när jag ändå är igång med att skriva skall jag passa på att presentera en helt ny kategori här på min blogg.
From me to you:
"Plantan"
     - Denna kategori kommer uteslutande att handla om min egenplanterade persiljeplanta och dess utveckling. Så gott som varje dag kommer jag att försöka presentera en kortare text där reflektioner och analyser kommer ingå, men också en högupplöst bild.
     Den som inte vill behöver inte läsa, jag utnyttjar bara yttrandefriheten till min egen fördel. Jag förstår själv att detta inte är intressant läsning, jag tycker faktiskt själv inte att det är särkilt intressant att skriva om, men gör man det med den ironi jag tänkt vara synonymt med plantan blir det underhållande på ett helt annat sätt...
... Förhoppningsvis.

Eric Fiedler

Remklamnostalgi

Sitter o kikar lite på gamla reklamfilmer från 90-talet, just sådana som när man ser och tänker "Åh, den kommer jag ihåg" och känner att reklamen var mycket roligare när man var mindre. Qomviqreklamerna lockade fram till skratt och var lite småfinurlig. O'boy reklamen hur bra som helst.
   
 Då och då slänger jag ett öga på slow-thinkingprogrammet "Du är vad du äter", roas lite smått över folks abnormala matvanor. Min egna måltid beståendes av kycklingkassler, bulgur wokgrönsaker och lite, lite egengjord tomatsås känns som om jag vore ett barn av programmledaren Anna Skipper. Om hon är matguden, då är jag ta mig fan Jesus.
    
Eric "Matjesus" Fiedler.
Skippers drinkar med kombination av alger och äpple kanske jag inte konsumerar något väldigt. Det är inte varje dag jag trycker i mig en sådan.
      Hade Skipper haft en lika bra reklam för sin drink som O'boy hade för sin chokladdryck i slutet på nittiotalet, skulle frun tjäna enorma summor på sin sjukt udda blandning av växtlig föda.

Eric Fiedler

Alvbåge vs. Media

Bloggandet bör väll anses som ett sätt att få uttrycka sin personliga åsikt, sina tankar och sina funderingar. Denna rätt som står inskriven i den svenska grundlagen, bör väll gälla även ifall man är allsvensk toppmålvakt?
     Den rätten verkar Bosse Karlsson anse fullständigt orimlig för en svensk fotbollspelare att inneha.

Upprinnelsen är att ÖSKs målvakt John Alvbåge, i ett inlägg på sin egna blogg, med stark sarkasm och ironi, påstår att Helsingborg mutat de allsvenska rättskiparna i sin jakt på värdefulla poäng. Detta fick både Helsingborg IFs tränare Bosse Nilsson och domarbasen Bosse Karlsson att fullständigt gå i taket, varav den sistnämnda i ett personligt mejl skickat till ÖSK-keppern uppmanade denne att i fortsättningen tänka sig för gällande sina kommentarer angående den svenska domarkåren.
     Herr Karlsson smäder sen inte orden i pressen angående ärendet då han påstår att Alvbåges inlägg "skadat fotbollen och den redan sköra relationen mellan spelare och domare". Bo Karlsson antyder sedan att ÖSK bör tänka över beslutet att betala ut keeperns lön och därmed med markera att sådana här typer av uttalanden inte är okey.

Är det dock inte så att varje människa har rätt att uttrycka sin egen personoliga åsikt, oavsett om man spelar i ett allsvenskt fotbollslag eller inte? Ska det verkligen vara så att man som fotbollspelare  berövas rätten att skapa sina egna uppfattningar om rätt och fel, bra eller dålig, eller för den delens skull tankar över huvud taget?
     Arg och upprörd över uttalanden har man rätt att bli men att uppmana klubbarna att lägga munkavle på sina spelare känns aningen demokratiskt motsträvande.

Vem kommer i fortsättningen vilja bli som David Beckham om denne inte fick uttala sina egna betänkelser och betraktelser av världen runt omkring?
Vem kommer vilja spela i Sturehov P-06 när man inte får säga att man gillar lasagne bättre än carbonara därför att det är Bosse Karlssons favoriträtt och man genom sitt val att hellre äta en mozzarelladränkt lasagnebit hellre än en gräddig carbonara kritiserar domarbasens person?

Genom denna udda metafor avslutar jag detta inlägg med en bild på min fullt groende persiljeplanta.
Persilja Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Kunskap är makt!

Detta citat kommer från en gammal lärare jag under min högstadietid blivit undervisad av. Eller rättare sagt från hans tröja, och jag måste säga att det ligger någonting i det men samtidigt inte.
     Jag, Eric Fiedler, stegade med sega lemmar in på matteprovoet under gårdagen, utan att ha fördjupat mig så mycket i ekvationer som jag borde. Resultatet av min bristäflliga inormationsupplysning i ämnet matematik, tycks ha gått överraskande bra då jag lyckades lösa provets svåraste uppgift. I och för sig också det relativt då G-uppgifterna som vanligt kändes bra mycket enklare att finna en lösning på än de menat svårare MVG-uppgifterna.
Allt äro relativt.

För övrigt är det tisdag idag, vilket betyder att då vi endast har en lektion på schemat, skall skoltröttheten ersättas med den fysiska tröttheten som konsekvens av en joggingrunda och gym-verksamhet.

Lika snabbt som jag skuttar fram längs almbys gator, lika effektivt verkar min persiljeodling gro. Ingen kan vara lyckligare över detta än jag.
      Lycklig över en till synes ganska obetydlig växt är jag inte, men jag har faktiskt lyckats med konsstycket att odla.
Jag har dessutom redan vid 17 års ålder skapat förutsättningar för liv. Jag kommer vara minst lika beskyddande mot denna krydda som jag skulle vara med mina egna barn. Jag skall ge den näring, värme och omsorg. göra den redo för det kalla hårda klimatet som väntar utanför hemmet. Låta den få information om ståndare och pistiller, men för den delen knappast låta någon ha sex med den.

Persilja Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Resultat

Sitter på en håltimma vars atmosfär är tydligt avslappnad. Ljudnivån nästinintill obefintlig, någon enstaka gäspning är det enda som hörs i det stora uppehållsrummet. Trötta elever som torde vara spända inför nästa lektions matteprov.

Trötta Elever Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Morgonen bjöd annars på en ytterst trevlig överraskning då min persiljeplanta skjutit sitt första skott.

Planta Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Efter matten och lunchen har jag lovat att bjuda både Olliver och den för dagen trötta Mikael på varsin cigarett ur mitt spaciga paket med tobak av märket "Black Devil".
     Annars, inte mycket.

Eric Fiedler

Kort och gott

Tagga inför prov imorn, trots bristande motivation.
Jag skall inte behöva motivera att detta prov är viktigt
Golfen idag gick djävulusiskt bra, hemkörningen med vagnen desto sämre.
"Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?"
 Ida Bergström, 17 idag också, lika djävulusiskt viktigt att komma ihåg som skillnaden mellan uttryck och ekvation.
Ida + Födelsedag = 17!

Ångest över någonting roligt

Åh vad jag nu, genom detta inlägg bryter mot normen att som tonåring anse att skolan är tråkig, men skolan är jävligt inspererande på sätt och vis, det gäller bara att intressera sig. Motsatsen har skolan dock en tendenserar skolan också till att bli, omtiverande. Omtiverande då alla intressanta uppgifter man skulle kuna skriva spaltkilometer av blir mer av ett måste än någonting värt att fördjupa sig.
    
Just nu känns skolan som ett måste.
Uppgifter som måsste lämnas in. Prov som måste göras.

Allt intressant, men ångesten över att det är ett måste mer än någonting värt att spendera några minuter av sitt alltid lika ändliga liv på, hänger över en. Hopar sig likt grå sprängande åskmoln.

För att göra min frustration över dessa uppgifter ännu större skall jag för mig själv erkänna att mina problem är inga andra än de jag själv har valt.
   
  Problem som går att lösa är inte värda att oroa sig för och problem som inte går att lösa är inte värda att ödsla energi på.


Eric Fiedler

Du(ö)mma dom

Samtliga i The Pirate Bay-rättegången blev dömda. Ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd.
För vaddå?
För att länka till en sida där man kan finna olagligt materiell?
Tydligen.

Pröva att "googla" The Pirate Bay. Eller bara pirat.
- Samma slags sökfunktion.

Eric Fiedler

Tidningshumor

Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Tidningshumor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Paus

Nu har flitens låga lyst i min osedvanligt småvuxna huvudskål då jag under inte mindr under en hel timma suttit ned i min säng och aktivt skrivit på mitt engelskarbete som nästa vecka skall vara tillräckligt långt och bra för att kunna presenteras under en femton minuter lång period.
     För övrigt är detta samma vecka som vi inte bara har just denna engelskauppgift att färdigställa, nej utan vi har även nationella prov i samma ämne. Den stundande presentationen om en världskonflikt på samhällskunskapen skall icke heller den lämnas i glömska. Svaret är väldigt många timmar i denna ekvation som frågar efter pluggets pulserande ådra. När jag nu ändå förde ekvationer på tal kan jag annonsera ut att vi har prov även i detta...

För att liva upp stämningen lite har jag under tiden roat mig med att lista mina tre favoritlåtar just nu:

 1. Kraftwerk - "The Robots"
 2. Rammstein - "Bück Dich"
 3. Oomph - "Sandman"
Tydligt är att jag inspererad av tysk synthhårdrock när jag komponerar mina spellistor.

Eric Fiedler

Frasses: Planer om ett imperium

Den som varit på resande fot i vårat avlånga land Sverige kanske någon gång i allt för hög hastighet åkt förbi, eller för den delens skull, kanske rent av stannat på en av Frasses Hamburgerresturanger.
Frasses Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Trots att jag rest en del i mina levda dagar har jag inte stött på denna, tydligen, relativt väletablerade hamburgeria. Inte förens efter en från början helt vanlig Wikipedia-spaning då jag osökt kom in på sidan som visade information om Frasses Hamburgare. genast började planer att smidas i min tankesmedja. Stroslagna, magnifika och inte alls omöjliga. Tankar och planer om att etablera Frasses Hamburgare i jordnes alla kanter och hörn. USA, Kina, Ryssland, Botswana. Inget land är för litet för Frasses Hamburgare, ingen människa för mätt för ett skrovmål.
Och så spontant uppfann jag precis Frasses nya slogan:

Inget land är för litet för Frasses
Ingen människa för mätt för ett skrovmål!

Det kommer bli stort.


Pengar rullar in som det ska, det går bra nu.
Hennesy moet i mitt glas nu, det går bra nu.
Rysk kaviar på mitt fat, det går bra nu det går bra nu, kompis det går bra nu.
Jag sa pengar rullar in som det ska, det går bra nu.
Grabbarna är med när jag drar, för det går bra nu.
Släng upp en hand om du känner det går bra nu, det går bra nu, kompis det går bra nu.

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu. Hennesy moet i mitt glas nu, det går bra nu. Rysk kaviar på mitt fat, det går bra nu det går bra nu, kompis det går bra nu. Jag sa pengar rullar in som det ska, det går bra nu. Grabbarna är med när jag drar, för det går bra nu. Släng upp en hand om du känner det går bra nu, det går bra nu, kompis det går bra nu.           Frasses Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se             Frasses Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Lingvisten Eric Fiedler gav ordet "golfstrumpa" en ny innerbörd

För första gången på över 2 månader var det så dags för de som valt tyska steg tre på thoren business school att slå sig ned i sina bänkar för att lyssna på långa tråkiga utläggningar om modala hjälpverb och annat, säkerligen jätteviktiga, informella meningar. Jag intog dessa "jätteviktiga meningar" i mitt högra öra, infångade dem en stund i mitt omedvetna sinne och släppte sedan ut dem genom örat sittandes på den andra sidan, nämligen vänsterörat. Samma metod har jag använt mig av på tyskalektionerna i snart sex år, en metod som på sättovhcis funkat då jag kan göra mig väl förstådd och har ett utmärkt uttal men inte har en blekaste aning om den språkliga grammatiken, i synnerhet inte moddala hjälpverb.
     Efter att ha inhandlat "Den stora retorikboken" till fyndpriset av endast 59 svenska kronor satt jag med gott humör på den avslutande engelskalektionen och konverserade med de flesta. Den som tröttnade lämnades därhän då jag raskt övergick till nästa pratvillige i skaran av flitigt studerande elever.
    Några av de jag talade med finns att skåda här nedanför, utom han i mitten som faktiskt är jag själv. Vi tre som syns är egentligen inte så här söta, det är bara det att min mobilkamera är så enormt bra på att ta kort som de blir sådana här puddingar på fotografierna.
ida Bergström Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se   Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se   Alexandra Öhrn Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Nåväl, hemma från skolan tuggade jag i mig ett par knäckemackor och kläckte den smarta iden i att knyta fast bagvagnen med klubbor i pakethållaren på min svarta Crescent med en strumpa. En vit, aningen urtvättad tubsocka används numera som anknytningsanordning för att med hjälp av cykel transportera golfklubbor.
Innovativt.
Smart & smått genialiskt.

Golfstrumpa    Golfstrumpa Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se   Golfstrumpa Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Back to business

Efter över en vecka med lov var det så dags att traska sina steg till skolan och till dagens enda lektion. Knappt han jag börja med den tilldelade uppgiften innan det var dags att slå ihop min bärbara dator och åter traska hem. Det bar sedan ut på en liten joggingrunda följt av ett träningspass på gymmet.
    
Utan vidare här sitter jag nu vid datorn efter att blivit mer eller mindre asförbanad på lillebrorsans Playstation 3 då det isittande spelet FIFA 09 var på god väg att besegra mig, and no one will conquer me!
     Det som finns att glädjas åt detta är väll att problemet kunde varit värre, jag kunde ju faktiskt låtit bli att stänga av  konsolen och låtit Portsmouth vinna med 2-0 och på sådant sätt tappat mark i ligan.

Till kvällen väntas lite matlagning och lite skrivande på samma uppgift som jag knappt han börja med idag.
Som man säger i Tyskland, Österrike Schweiz och andra tysktalande länder...
Tchüss und auf wiedersehen.

Eric Fiedler


Påsk i dagarna tre

Påsk har det varit i flera tusentals år, det här året hände ungefär följande.

På självaste påskafton lagade min far en stor lammstek och var riktigt allmänt glad och i god vigör hela dagen. Han strålade lika mycket som solen sken denna dag. Extra glad var han över det pittoreska och till synes könlösa påskpynt han införskaffat sig inför helgdagarna.

Pappa Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Påskpynt Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

På påskdagen med datumet 12 April, invigde min fader och jag golfsäsongen genom att ta bilen ut på en liten runda då vi svingade våra allt för dyrbara golfklubbor mot rangebollar till ockerpriser.
     Vi var även ute till min farfar Klaus Fiedlers grav för att fira att urFiedlern skulle blivit inte mindre än 68 år ung.
På eftermiddagen cyklade lillebrodern, jag, pappa och faderns flickvän Malla ivg till farmor där det bjöds på påskmiddagi form av potatisgrattäng och lamm.

Grav Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Cykeltur Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Farmor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Denna dag, annandag påsk, inleddes med en grundlig tvätt av mina golfklubbor medans pappa, som varit vaken sedan halv fem på morgonen och roat sig med att titta igenom ett avsnitt av "Hermans Kungar", gjorde sin plats i lägenhetens bekväma soffa.
     Fart skulle det dock bli på herren då han utmanade mig i två korthålsrunder i golf, så bra fart att han sedemera vann och dessutom var endast någon decimeter från en så kallad hole-in-one.
Tråkigt för mig, men nåväl jag skall inte vara bitter, Grattis till pappa.

pappa Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
    
Nu har vi precis kollat klart på Body of lies och tuggat i oss resterna från påsklammet.
Hoppas eran påsk varit lika trevlig och inbjudit till lika många fina stunder som min påsk har gjort.
Om inte annat,
Glad Påsk!

Eric Fiedler

En kväll i april, ljumnare än alla kvällar hitills

Vårkvällen är trots att solen gott ner fortfarande ljus. Ett par strålar nekar solens önskan om att försvinna, letar sig envist fram genom dunklet. Asfalten fortfarande varm efter de strålar som under dagen värmt den. Strålar som först nu, framåt kvällen verkar vilja lämna oss.
     Strålar som värmt, strålar som lyst upp vår vackra jord, visat allt det vackra bakom grå fasader. Strålar som åter lyst över det unga, det gröna, det hopfulla, än en gång visat de som inte trott att det finns ju där, det gröna gräset.
Allt det finns ju.
Fågelsången. Barnaskratten. Det finns ju.
Kanske bakom det grå, det tunga, det fula, men det finns. Det finns.
Det finns.Mitt liv, det blomstrar

Under förrgårdagen inhandlade jag genom ett gammalt presentkort, lite kryddväxter på möbelmagnaten IKEA. Dessa behövdes planteras om vilket resulterade att jag vandrade runt halva Almby i hopp om att finna tre stycken fina och billga krukor. Krukorna de fann jag, dock för små visade det sig.
      Eftersom jag inte lät mig nedslås av detta bakslag letade jag istället fram tre avdankade gammla lerpottor och planterade mina billiga örter i de istället.
     Mor vägrade låta mig ha mina mycket väldoftande växter i köket så istället har jag i brist på annat utrymme placerat dem i mitt sovrumsfönster. Reusltatet av det har blivit att det nu doftar vildtimjan om mina örngott. Suck.

Eftersom godiset i våran fyra rums försedda lägenhet på ett eller annat vänster tycks ha försvunnit, erbjöd jag mig att baka lite grand så att vi kunde bjuda påknackande häxor och påskagubbar på detta under morgondagen.
     Jag har blivit ganska skicklig måste jag säga ändå...

Muffins Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se          Kryddor Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se          Muffins Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Fade to gray

Visage - Fade To Gray

One man on a lonely platform
One case sitting by his side
Two eyes staring cold and silent
Show fear as he turns to hide

Aaah, we fade to grey (fade to grey)
 Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Un homme dans une gare isolée
Une valise a ses cotés
Des yeux fixes et froids
Montre de la peur lorsqu'il
Se tourne pour se cacher

Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Sent la pluie comme un été Anglais
Entends les notes d'une chanson lointaine
Sortant de derriere d'un poster
Espérant que la vie ne fut aussi longue

Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Feel the rain like an English summer
Hear the notes from a distant song
Stepping out from a back shop poster
Wishing life wouldn't be so long

Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Aaah, we fade to grey (fade to grey)
Eric Fiedler

Summa sumarum av 2009 års dymmelonsdag

Precis som den första regndroppen föll ned från den gråmulna himlen och smög sig ned för min veckade panna, svängde jag in efter att ha shoppat det som var tanken att jag skulle inhandlat under måndagens besök i Stockholm.

Shopping Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

 • Skjorta H&M 149:-
 • Tunika Quality Street 400:-
 • Fred Perry-pjux Nilson 799:-
 • Första Kokboken Bokia 149:-
 • Surkål Willys 18,90 :-
Angående första kokboken är det en nyutgåva av samma bok jag fick på min 10-års dag. Denna bok gjorde nu min samling av "Första"-kokböckerna komplett.
     Surkålen är heligt i familjen Fiedler. Det finns ett hemligt recept på det som släkten vägrar att dela med sig utav. Idag vart jag sugen på surkål, och när jag ändå var igång med att sprida sedlar omkring mig sprängde jag en hundring för att den syrade kålen skulle finnas i min ägo.

Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se     Shopping Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se      Shopping Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Måndagen då solen sken på tre Fiedlerska pojkar på äventyr

Pappa Mikael hade under måndagen ordnat med shoppingresa och fotboll i den kungliga huvudstaden Stockholm. Det gick sissådär med shoppingen, det enda som egentligen inhandlades var av mig och det var två par fin-fina kalsonger för 199:-, nästan en rubikskub från Buttericks men den ansåg jag vara på tok för dyr.
      En hel del take-awaykaffe inhandlades också (det är skillnad på take-away i Stockholm och Öret, riktigt gott kaffe i Stockholm!"), David köpte en mjukglass och pappa en jättechorizo med vitlöksdressing som han påstod gjorde gott i hans hungriga mage.
      Fotbollen gick bra för Davids del då den lille palten tagit ett steg snett i livet och blivit djurgårdare, då Djurgården petade in 1-0 genom Daniel Sjölund på straff mot faderns och mitt lag ÖSK.
      Här är lite bilder för den som behagar.

Stockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Stockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Stockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Stockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Stockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.seStockholm Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Eric Fiedler

Sweet, Sweet Sunday

En lite gråmulen söndag, men med en alltid licka klart lysande vän följde med mig upp på stan och skulle spela snooker. Mellansveriges (om man bortser från Stockholm) enda snookerbord var dock upptaget och vi fick således nöja oss med att spela fyra omgångar med biljard. Inte fy skam det heller.

Biljard Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se


Efter att vi i en timme stött biljardbollarna i olika riktingar samt mött vår gemensame vän Adrian, hoppade vi smidigt upp på våra gubbcyklar och begav oss hem till vardagsrummet på Almbyallén för att agera åskådare till matchen Manchester United - Aston Villa.
     Iförda unitedtröjorna fick vi se United först i 93:e matchminuten sätta spiken i kistan. I munter bitterhet konstaterade Felix och jag att vi borde satsat på fotbollen då vi fick se den med oss jämnårige Federico Macheda läckert vända om och skruva in 3-2 bakom den aplike amerikanske målvakten i Villa-målet Brad Friedel.
    
Pappa citarade under gårdagen en gammal påve:
-"Av alla onödiga sporter är fotboll den mest nödvändiga".

Eric Fiedler

Lördagspromenad på stora holmen

Trots att det nu gått exakt en vecka sedan jag firade min 17:e födelsedag har firandet fortsatt. Tia var vänlig nog att ge mig ett paket cigaretter för att uppmärksamma "min" dag.
     Tilläggas ska att jag inte röker, men att jag tycker det är lite halvt med status att kunna hala upp en cigg ur fickan. Och den som inte tycker det är något vettigt i att jag tycker det, låt mig då referera till Clint Eastwoods alla fina västernrullar i vilka han ökat på odlningen av cancerceller avsevärt i sina lungor.

     Mina "cigg" var av märket Black Devil. Ett ganska omanligt märke, enligt den ciggarettkunnige tia. Dessutom smakade dessa choklad och filtrena på dem var sockrade vilket inte direkt bättrade på dess redan skamfilade rykte som cigarett.
     Ciggaretterna erhll jag under en promenad runt stora holmen. På promenaden var även tias frände Anna med. Anna följde tappert med i sina halvdecimterhöga platåskor med klack. Ett drag som resulterade i skavsår.

Tia Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
Cigg Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se

Så såg den lördagen ut ungefär. Imorgon väntar snooker och Man U med Felix!
Det taggar vi till.

Eric Fiedler

Waitin' On A Sunny day

Det är nu fredag kväll. Solen vandrar sin sakta ban nedåt på den klara vårhimlen, sprider ett varmt ljus över våran lilla stad. Jag skall utan att försöka bli alltför tråkigt informativ summera de senaste dagarna lite snabbt.

Under gårdagen erhöll jag i min ägo en splitter ny mobiltelefon. Svart, av märket Sony Ericsson och med det ganska sterila namnet av C905. Utrustad med en ytterst nödvändig 8.1 Megapixelskamera.
     Tack så mycket Far för att du är villig och vänlig att betala kostaden för en sådan I-lands teknikalitet som en mobil med inbyggd kamera. Tack!

På fredagens lektioner väntade vollyboll och rättskunskap.
     Lunchen däremellan var ovanligt slapp, och ursäkta mig nu Alexandra, Mig själv och Ida för att jag publicerar dessa totalt vidriga bilderna på oss från just lunchen.

Skolmatsal Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se            Skolmatsal Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se  

                                   Skolmatsal Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se
    
Nu har jag precis kommit hem efter att ha tittat på min lillebror David då denne spelade sin första match i årets upplaga av örebrocupen i innebandy. Inte för att försöka framhäva min familj som några bollgenier, men nog kan han lira den lille grabben.

Imorgon väntar en stund med Tia och kanske eventuellt en promenad i det härliga vårvädret.

Eric Fiedler

IPRED - Skivbolagens Girighet Har Fått Ett Ansikte

Det är den första april. IPRED-lagen torde vara ett aprilskämt, men icke. ICKE.


IPRED Eric Fiedler http://fiedeli.blogg.se


Ipredlagen gör det nu helt lagligt för privata aktrörer att hämta ut information om vem som helst i dagens samhälle, tillåts att leka privatpolis utan något som helst reglemente. Förfoga över personuppgifter som enkelt slipper ur skvibolagens grepp och hamnar i omlopp utan att vi vet var de tar vägen.
     Likna detta med att du skulle kunna begära ut skivbolagens kontonummer för att kontrollera deras årsbudget, för att du som privatperson, misstänkte att ett brott förelåg. Världen är inte så vacker, och människan inte så felfri att den inte skulle kunna låta bli att stjäla värdet som dessa konton erhåller. Lika vacker och felande kommer människan vara gällande personuppgifter, för ty vem med tvivelaktig bakgrund vill inte kunna vara någon helt annan, utan tvekan betala för detta.
     Vem vet om just ditt personnummer kommer användas till att binda avtal du inte har någon som helst samhörighet till?

Att däremot förespråka ett samhälle där stöld, i det här fallet av t ex musik, är ett argument jag definitivt köper. Stjäla är olagligt och skall således bestraffas, men vem stjäl man egentligen ifrån när det kommer till fallet musik?
     Nog stjäl man från artisterna alltid, men hur mycket då egentligen, ty är det inte så att en cd som kostar 10 000 kronor att producera får man betala lika mycket för i nypris som en ny DVD-film? En DVD-film som inte innefattar en musiker som suttit instängd i en studio i två-tre månader med minimala kostnader, utan istället en stab på uppemot 5 000 personer och med en produktionskostnad för hutlösa summor.
      Jag vet inte riktigt hur man skall ställa sig till detta ockerpris för kulturen, för vart tar alla pengarna som skiljer produktionskostnaderna åt om inte till skivbolaget som artisten ifråga är skriven under och som endast erhåller en minimal provision för varje skiva?
      
Personligen tänker jag inte köpa Per Gessles album Mazarin, hur mycket jag än i en annan värld skulle gilla det, om priset är detsamma som det nuvarande. Jag betalar inte ett skivbolag 75 % av pengarna jag vill ha musik för. Jag betlar inte 149 kronor för en skiva med en inspelningskostnad på 10 000kronor när det finns filmer som kostat 100 miljoner dollar att producera, men med samma pris, en huvudvridning åt höger.

Dessutom kan man fråga i vilken slags demokrati vi lever i idag då majoriteten av svenska folket visat sig vara emot just IPRED, men där makthavarna genom sina positioner instiftat en lag som gör 3,5 miljoner svenska medborgare till potentiella brottslingar.

Lagen är orimlig, kränkande och fattad genom ett diktaturliknande beslutstagande.

För att avsluta denna ytterst skarpa kritik mot dagens poltiska men likväl, ekonomiska makthavare inrbingar jag mig själv hopp i att Rudolf Rolf's citat blir verklighet.

"Demokratins största ögonblick är när en regering måste böja sig för sitt folks goda vilja"
Rudolf Rolfs

Eric Fiedler

Jag skall tala klarspråk

Det är jävligt soligt ute.
Lika jävligt skönt är det våren numera är ett permanent stadium.
Jävulusiskt underbart är det att samtidigt sitta och lyssna på U2's energikickande Beautiful Day.

Eric FiedlerBra, eller så att säga, anus...

Bra:
 • Musik - I synnerhet Depeche Mode & Rammstein. Lite mamma och pappa-band på sätt och vis. Depeche Mode lyssnar mamma och pappa på, Rammstein får man inte lyssna på för mamma och pappa.
 • Vår. Sol, strålande sol i massvis.
 • Ny mobil troligtvis.

Anus:
 • IPRED. Grattis svenska lagstiftare, ni har nu lyckats göra det tillgängligt för privata aktörer att inskränka på människors integritet. Undrar hur länge det dröjer innan just dina personuppgifter läckt och används av kriminella gäng jorden över för att dölja organiserad brottslighet. Kanske är det så att du kallas till rättegång då du anklagas för att ha förskingrat 500 miljoner kronor från ett försäkringsbolag du aldrig hört talas om, när det största brott du egentligen gjorde var att ladda ned specialutgåvan av En officier och en gentleman.
 • Min mobil har nu sett sina dagar och vill inte längre fungera. Synd. Jag gillade den.
 • NA:s aprilskämt. Det var inte ens bra.
 • Jarl Alfredius har avlidit. Då Alfredius sammanfattade dagens viktigaste nyheter och skickade över bollen till A-ekonomi och Per Edin och man sedan fyra års åldern var helt säker på att nu satt pappa bänkad som sig bör framför CTR-tvn och höjde dess volym något, gick plötsligt från att vara reelt till nostalgi.

Eric Fiedler

RSS 2.0