Hemköp

Alla som gått ut högstadiet har alltid ett specifikt minne från det, eller flera specifeka men från samma plats.

Mamma vet jag har minnet av att hon alltid på rasten gick till det närliggande snabbköpet för att köpa frallor. Frallorna holkades därfeter ur och fylldes med jordnötter. Det är ungefär ett sådant minne jag menar, hur man spenderade sin fria tid i skolan.

Jag tror att mitt minne blir alla de gångenr vi spenderat på hemköp, mina fränder och jag. Jag tror vi snittade 2ggr per dag i höstas. Några gånger mindre i veckan är det nu, men det får skolan ta på sig. Inget kaffe finns ju till vårat förfogan, så då blir alternativet att gå till Statoil för att köpa sig den där 12 kronors-muggen med rykande hett "Java".
Trevlig personal måste påpekas.
Det finns ju dom affärer där ungdomar är synonymt med snatteri.
Tur att vi finns, jag och mina fränder.

Eric Fiedler

image1

Kaffet Är Slut - Varför Blir Jag Sur?

Jag har som alla andra personer i välrden rutiner. När jag bor hos min mor dricker jag på morgonen kaffe endast ur en gul kopp. Inte en blå. Koppen måste vara gul.
Jag har även den dåliga vanan att alltid dricka kaffe när jag kommer hem från skolan. Slänger av mig jackan, flyger upp för trappen för att få ta fram nya kaffefilter och göra mig en ny kopp kaffe. Kaffet i sig blir nästan aldrig som jag vill ha det. Det är just det med rutinen, att jag Alltid gör likadant.
Idag var kaffet slut när jag kom hem. En viss irritation spred sig hos mig.
Varför?
Varför orkar jag lägga energi på en sådan småsak?
Jo, därför att det är inte kaffet jag blir sur över. Det är att rutinen blir bruten. Rutiner inger trygghet. Det är tryggt att jämt göra samma sak. Gör man jämt samma sak blir det en rutin.

Samma sak flera gånger -> Rutin -> Trygghet

På samma sätt som vissa barn har en snuttefilt tills dom är 8. Den har alltid funnits där, jämt. Det är deras trygghet.
På samma sätt är det min trygghet att få göra kaffe.

Slutsatsen blir för mig följande:
Att ha ha "onödiga" rutiner inger för mycket trygghet. Att vara för trygg med det man har gör det svårare att finna det man inte har.

Eric Fiedler

Att Vara Fåfäng

Citat från Wikipedia:
"Metrosexualitet - subkultur eller livsstil bland heterosexuella män i storstadsområden, där man intresserar sig för estetik och spenderar stora mängder pengar på sitt utseende och livsstil."

"
Den metrosexuella mannen kan sägas ha en livsstil och ett utseende som kan vara både extremt macho / maskulint eller precis tvärtom. I det avseendet kan den metrosexuella mannen till utseende & stil liknas vid stereotypen av den homosexuella mannens."

Inhandlat:
Fred Perry-tröja, 800Kr:-
T-Shirt, 149:-
Stioxyl (Finnmedel), 59:-
Bomull, 19:-
Nagelklippare, 14,50:-


Dra era egna slutsatser.

Eric Fiedler

Ganska Mycket Slut På Lovet

1 vecka. Vad hinner man med på en ledig vecka?

Vara sjuk
Vara med kompisar
Sova över med kompisar
Plugga
Blogga
Sova(!)
Slappna Av
Läsa
Uppleva

M.M.

Nu är det slut. Alla slut är abrupta, speciellt lovslut. Man vet dom sista dagrarna att det kommer strax en vanlig grå måndag, endå, endå är man alltid lika oförberedd mot veckoslutet. Alltid vill man hinna med mer än vad man redan hunnit. Alltid vill man skapa fler minnen än vad man redan gjort. Okey, positivt tänk nu. Jag får faktiskt träffa dom jag skulle ha velat ha hunnit med mer.
Positivt Eric, Positivt.

Eric Fiedler


Bakslag

Kritiserade igår radopratare i allmänhet.
Lyssnade på Mix Megapol för någon minut sedan, och skrattade. Engångstillfälle men det var kul.

Historien bakom var att Måns Zelmerlöw fått ställa in sin medverkan i en musikalföreställning (Namn?), då han av misstag gått in i en ställning och ådragit sig hjärnskakning.
Så här löd radiosamtalet:

Man: "Men hur kan han ha gjort det?"
Kvinna: "Står inte ställningen på samma plats hela tiden, eller?"
Man: "Tråkigt. Nu får någon annan hålla ställningarna istället."

Lite kul var det.

Eric Fiedler

Konsten Att Kunna Tala Till Alla, Fastän De Inte Är Där.

Överallt existerar samtal, prat.  Samtal mellan vänner. Samtal mellan ovänner. Samtal mellan försäljare och kund. Ni förstår.
Sedan finns det radiosamtal. Nu syftar jag på de stora reklamkanalerna, t ex Rix FM Och Mix Megapol. Det är en konst att prata till en massa utan att man hör eller ser reaktioner på det man säger. "Alla som lyssnar på vad en radiopratare säger räcker upp en hand". Några stycken. "Alla som tycker att det en radiopratare har väsentligt innehåll, ni, räck upp en hand." Ingen. 

Tittar vi på ämnena som tas upp i kommersiell radio är de konstanta. Pinsamheter, Melodifestivalen, "Radiounderhållarens" privatliv. Främst då en mer eller mindre rolig incident som inträffade på väg ner till tvättstugan.
Tvättstugeincidenter 24timmar om dygnet. Världen är väll större än Micke Ågrens tvättstuga? Visst, det inger trygghet. Trygghet är bra, tappad tvätt ointeressant.

Eric Fiedler


Motionen, Hjärtat, Brödet.

Denna dag började med att jag drog en kortare löparrunda. Inte vidare långt blev det, mest beroende pga att jag inte ätit särkilt mycke de senaste dagarna. Inte särkilt konstigt att jag var lite seg.  59 timmar tog det innan jag fick kapitulera för min extrema hunger. Då var resultatet oavgjort kom vi fram till. Mackaroner smakar ovanligt gott ibland. Ketchup är ett måste. Heinz, inget annat än Heinz. Felix är för söt, Heinz är bara perfekt.

Tillbringade sedan dagen med Elina. För er som ej är insatta i vem det är så är det mitt hjärta. Hon är det som gör dagen ljusare och natten så mycket tryggare. Det är Elina.
Vi försökte oss på att titta på film, Cast Away. Det går inte, men det är mysigt.

Skrev i min förra blogg om bak, verbet bak.
Pappa lyckades baka på kvällen. Bakmix förvisso men ett litet steg i rätt rikting för hans framtida bakkarriär. Fortfarande verbet bak.

Eric Fiedler

Pappas bröd smakade gott, all heder åt honom.

Måndag

Nyklippt. För kort. Som vanligt. Väx ut snabbt nu. Snälla
Var på fyra olika ställen innan jag hittade "Salong Ess" på någon sunkig bakgård mitt inne i stan'. Vettigt pris, 200spänn. På träffpunkt var man tvungen att punga ut med 370(!) kronor bara för att korta ner håret lite. Nu blev håret mycket nerkortat, men endå.

Har slagit vad med Markus Helgesson om vem som håller längst i denna prestigetävling:
Jag får inte äta, undantag bananer (10st förtärda hitills)
Han får inte ta av sig sin wrestlingsmask, undantag för 5min varje timme
Det har gått 22h 21min

Börja blogga igen?

En söndagsförmiddag som denna har gjort att jag funderat på att börja blogga igen. Inte bara om innebandy utan om det vardagliga livet, skolan och kompisar etc. etc.
Med detta inlägg kan ni ju se att jag redan börjat igen. Eftersom jag idag även är sjuk kommer denna blogg att uppdateras minst en gång per timma. Tur för er.

Deltog inte under dagens match då jag vaknade upp utan att kunna svälja, inte bra på något sätt.
Tillbringade därför min förmiddag med att baka diverse bröd. Det är ett underskattat nöje och tidsfördriv att baka. 15 år och gillar att baka. Vissa ungdomar gillar att dricka, andra att baka. Konstaterande: Jag gillar att baka.

Tillbaka till matchen, förlust med siffrorna 8-6 mot Askersund i 91-serien, efter vad jag hört en ytterst tveksam dommarinsats. Regel: Aldrig skylla på dommaren. Regel 2: Regler är till för att brytas? (Stämmer indirekt)

Har dessutom kommit på under dagen att den gammla 90-tals serien "Melrose Place" vore någonting som jag skulle vilja återuppleva. Nostalgi på hög nivå. Nostalgi.
Jag är 15 år och använder ordet nostalgi. Underligt.
Jag är 15 år och har redan nostalgiska minnen från min barndom. Ännu underligare.
Detta bloggskrivande kommer jag kanske om 10 år se som nostalgiskt för början av 2000-talet. Vem vet?

Eric Fiedler

RSS 2.0