Engelskaprov & Fundera Över Framtiden...

... Under gårdagen hade vi ett "oförberett" engelskaprov som såklart alla i klassen hade lyckats fått reda på. Eller ett prov var det egentligen inte, utan enligt våran lärare, mer en diagnos. Bra gick det för övrigt, tror jag kunde i princip allt och var klar först.

... Imorgon ska jag efter distriktlagsträningen till Rudbecksskolan på studiebesök.

... Skall även passa på att presentera en nyhet på bloggen! Vi välkommnar Ismael Hallbäck som efter varje ÖSK-match kommer ha en egen liten kommentar och tcykar ruta. Denna del kommer kort och gott att heta; "IssM Tycker Till!".´
Denna funktion startar alltså efter nästa match!

Eric Fiedler

Massa Matcher & Massa Annat...

... Får väll börja med att bo om ursäkt för att min bloggg inte har blivit uppdaterad den senaste veckan. Min ursäkt är att jag haft allt för dåligt med tid.

Garphyttans IF 9-6 Örebro SK
Det såg ut att bli en trevlig tillstållning för ÖSK i vita tröjor för dagen. På den 5 första skotten gick nämligen 4 in och man ledde klart efter första perioden med 4-1. En ledning som man inte bör tappa, men efter att dommaren dömt mål när bollen gick i ribban och sedan ut fickGarphyttaspelarna fart under skorna. Med flera ytterst tveksamma dommarbeslut började kraften hos de tappra ÖSKspelarna att tryta medans Garphyttan fortsatte att ånga på. Trots ett spelövertag för garphyttans sida tog det med tre minuter kvar endast 7-6 när ÖSK chansade med att ta ut sin målvakt för dagen, Rasmus Ekelund. Chansiningen gick inte hem då man bokstavligen slarvade bort bollen och garphyttan kunde kontra in två stycken bollar i nät. De 23 personerna på läktaren fick se en händelserik match med snygga klapp-klapp-mål a lá ösk och heta känslor.
Matchens Lirare: Sephastian Bergstrand.

ÖSK 21- 4 Wedewåg/Lindesberg
En på pappret enkel match för ÖSKs P92:or. Trots att man saknade en hel del spelare och endast var7st till matchstart, b la jag som forward/center, räknade Coachen Tobias Andersson med en jordskredsseger;
"Vi ska krossa dom" löd uppmaningen till spelarna.
Det visade sig att det inte skulle blir några som helst problem utan Nick Strömgren visade vägen med sitt 1-0 mål efter 7minuter och 20sekunder in i matchen. Efter första perioden hade man enkelt utökat sin ledning till hela 8-0(!)
I andra perioden lyckades Örebro SK "bara" producera hälften utav vad man lyckats med perioden innan(4mål). Även 2mål bakåt, men en betryggande ledning på 12-2 inför den tredje perioden.
I den avslutande perioden hade fler spelare anlänt från matchen innan (ÖSK 6-8 Aksersund), b la Joakim "Pö" Fastberg som med sitt korta inhopp lyckades göra hela 5mål! Matchen slutade med klar ÖSK vinst. ÖSK fortsätter nu ånga på i 92-serien med 82 mål på endast 6spelade matcher, nästan dubbelt så många gjorda mål som tvåan Lillån.
Målgörare:
6st: Jonatan"Jonis"Ragnarsson
5st: Joakim"Pö"Fastberg, Alexander Skattberg
4st: Vidar Ericsson
1st: Nick Strömgren
Matchens Lirare:
Jonatan Ragnarsson.


Eric Fiedler

Träna Småbarn & Match Mot Hovsta...

...Sitter i nuläget och lyssnar(!) på Spanien - Sverige. Har inte Kanal 9 hos Pappa desvärre.

... tränade småttingar imorse. Har lyckats få dom att lyda ganska bra nu.


... Hovsta IBK 3-10 Örebro SK Söder
Dags för en som vanligt viktig match i Div. 5, för motståndet stog idag Hovsta IBK. Reda från första minuten märktes det att detta skulle bli en fysiskt match. Tuffingen i ÖSK Daniel " Haggan" Hagberg tog och gav några riktiga tryckare. Hagberg fortsatte o pressa på bra och lyckades sno åt sig bollen några gånger och det tog inte lång tid innan han hade satt två stycken mål. Ett av dem var ett klassiskt "köksvägenmål". Vid första periodens slut hade ÖSK rättvist lyckats dra ifrån till en bekväm 4-1 ledning. Den andra perioden vart riktigt jämn, kanske tack vare dommarna som trots fysisk underlägsenhet lyckades dömma alla slag emot ÖSK. Efter bra spel utav mig och bra försvarspel framför mål men bedrövligt passningsspel slutade andra perioden 1-1. I den tredje perioden fick vi redan efter en minuts spel in 6-1 bollen. Efter att jag snyggt plockat min egen retur en halvminut senare signalerade jag åt den alltid lika löpvillige Simon Ahlsterlund att sätta fart inåt mitten, Efter ett "studsutkast" plockade Ahlsterlund ner bollen och lyckades ta sig förbi sin bevakning för att sedan pricksäkert lirka in bollen bakom Hovsats chanslöse målvakt. Resten av den redan avgjorda matchen blev inte fullt lika fysiskt och efter 3 mål till våran favör och ett självmål mot oss slutade lördagsmatchen i Div. 5 rättvist 10-3.
Matchens Lirare: Daniel Hagberg

... På tal om mina matchreferat ska jag upp tidigt imorgon och referera 91:ernas match, för denna tjänst ska jag få något av tobbe, undrar vad detta blir.

Eric Fiedler


Stan Med Sara Q & Schindler's List I Skolan...

... denna grå och kyliga novemberfredag började med att alla 9:or på almby skolan tittade på filmen "Schindler's list". Grymt bra film om hur en man räddar över 1.100 judar undan kremaktorieugnarna i förintelselägret "Auswitch".

... Sara Q kunde knappt heja sin entusiasm över filmen då hon låg och sov i mitt och Simon Krantz respektive lnän i ungefär 2timmar.

... Sedan efter skolan bar det av upp på stan med den alltid lika roliga Sara Q. Vi gick till bibloteket och var där o letade efter en bok till mig som jag skulle läsa på engelskan. Väl där inne kom vi fram till att jag inte har alla hästar hemma då jag valde en på tok för tjock bok enligt Sara.

... Om bara några minuter bär det av mot lillåhallen och match mot Lillån IBK 93. Skall dock inte stå utan vara reserv...

... Lillån IBK Vit 3 - 12 Örebro Söder IBK
Inför dagens match blev vi tillsagda att försöka koncentrera oss till fullo och att hålla koll på deras skyttar. Sådan effekt det hade. Formen sedan Arbogamatchen höll i sig! Inte sedan Sovjeteran i hockey under 80-talet har en publik skådat ett sådant fulländat och snabbt passningsspel. Det hela började dock darrigt då vi slarvade in ett mål redan efter dryga minuten. En minut senare så var vi plötsligt ikapp och till och med förbi, 2-1 var resultatet just då. Och efter ett par fina kontringar med passningsspel som nästan var gudabenådat slutade första perioden hela 5-1 till våran favör. De två efterföljande perioderna var passningsspelet minst lika bra och matchen slutade hela 3-12 till Örebro Söder med Adam Harletun som 4:a Målsskytt.
Matchens Lirare: Adam Harletun.


Eric Fiedler

Somna Klockan Sju & Dömma Fotboll...

... Idag lyckades jag med att somna, Klockan SJU! Vaknade dock av att pappa kom in med honungsmelon. Skumt.

... Dömde lite fotboll idag också, för det fick jag kaffe tills nian slutar och en baguette.

... Inte mycket att rapportera om annars.

... Rooney är gud!

Eric Fiedler

Lite Clara & Mycket Ingenting...

... Har denna helg lyckats med konststycket att inte göra någonting.

... Förutom idag då jag var med Clara en liten stund, vi tittade på b.la "Greys Anathomy" och åt en välsmakande vaniljglass från Coop.

... Tittat på mycket film har jag gjort, I fredags blev det först "Happy Feet" hemma hos Nicklas och sedant "Resident Evil: Extinction" med Nicklas och den här gången också med Lucas. Lördagsfilmerna blev "Schindler's List", som jag definitivt kan rekomendera och "Flag's Of Our Fathers". Dessutom tittade jag och min lillebror David på "Manchester United: Champions Season 2006/2007 under en stor del av lördagskvällen.

... Lördagen var också dagen då vi firade med anledning av att Mormor fyllde 76, Morfar hade namsdag och att Mormor och Morfar firade inte mindre än 50år tillsammans! Ett såkallat guldbröllop.

... Att se fram emot prov har jag aldrig direkt gjort, men när vi har prov på Andra Världskriget den kommande veckan tycker jag det ska bli riktigt kul att bevisa kunskaper man fått från framförallt filmer och TV-Serier, jag tänker då främst på: "Der Untergang", "Band Of Brothers" & Hitler: The Rise Of Evil.

Eric Fiedler


Andra Världskriget & Krigen I Skolan...

... Massa andra världskrig idag i skolan. Film och diskutioner som innefattade så väl axelmatkternas fall och förintelsen upprörde de flesta som inte sett eller brytt sig om världens största krig någonsin. Hela klassen fördömde Hilters feghet...

... Samtidigt som flera utav de som fördömde Hitler bara stått och sett på när en elev blev slagen, om till och med inte misshandlad. Så vem har rätten att döma egentligen? Har alla rätten att döma, eller endast de som endast kan överföra etik till moral?

... "Krigen" i skolan idag har avtagit i styrka sen gårdagen då "angriparna" inte fick vistas tillsammans i klassrumen utan istället undervisades i separata klassrum.

... Lovade att lägga upp Felix beryktade dikt här på bloggen idag, glömde dock skriva av den. My Bad!

... Ska försöka se klart "Donny Darko" idag. Orkade endast i ca 30min innan krafterna tog slut.

... U2:s album "How To Dismantle An Atomic Bomb" från 2004 går högvarv på datorn just nu. Mycket bra skiva, där låtarna "Sometimes You can't Make It On Your Own", "Miracle Drug" & "Original Of The Species" är top of the line.

Eric Fiedler


Bråk I Skolan & Träna Ännu Mer...

... ständigt detta bråk. För säkert 15:e gången denna termin hade vi ganska så otrevligt och inte alls välkommet besök på våran skola. Denna gång slutade inte allt "lyckligt" som de flesta fallen gjort. Polisanmälan och samtal med ca 15elever. Ingenting som jag var inblandad i men att överhuvudtaget vara tvungen att acceptera detta egoistiska beteénde och detta våldsupptrappande är ett stort steg mot att känna sig otrygg och illa till mods. Att detta bråk dessutom delat upp skolan i två läger hjälper inte till att minska på konflikterna. Att samla alla nionde klassarna i Aulan för att sedan propagera emot våld och konflikter kanske inte vore alldeles fel. Vi får vänta och se vad som händer.

... Träning i Birgittaskolan om inte allt för många minuter. Skynda, Skynda!
Mer matcher i "birgitta" har fått mig att börja gilla hallen mer och mer.

... Dead Silence tåls att se. Riktigt bra stämning i den.

... Carl och Vidar uppskattar min blogg till gränser ingen sett. Skönt att höra! =D

... På träningen i "birgitta" spelades det match mellan 92:erna och 91:erna, 91:erna vann med X antal mål.

... Carl antydde även att han hade en outgrundlig kärlek till mitt sofistikerade språk. Mitt avancerade språkutbud hade tydligen gett honom många skratt.

Eric FiedlerSkolan & Inte Mycket Mer...

... nu är skolan igång igen. Inte många andra ord än tråkit och stressigt beskriver miljön i skolan bättre. Mycket prov, lite plugga. Dessutom gnäller en del lärare över att han/hon inte kan sätta betyg på elever då ovanligt många dagar gått bort, men, läraren som gnäller, nämner inga namn, har haft de flesta elever han har idag sen skålor sju. Betyget sätts över hela skoltiden. Från Förskoleklass till 9:an. Hur svårt kan det vara?

... tränade även med 91:orna idag. Eller mest målvaktssnack med en del övningar kan man väll säga att det var. "Isse" stod för Inte mindre än 4st såkallade "Zorromål" under matchen.

... lyckades dessutom med konststycekt att sova "för länge" inatt. Slocknade ungefär klockan sju framför TVn och sov tills just sju morgonen därefter.

... min kärleksvänlige far har även invisterat i en båttuta, så är jag inte uppe innan 7 på morgonorna åker den fram. Dilemma.


Eric Fiedler

Matchdag & Övernattning

... hade inatt både simon och nick här på en såkallad övernattning.

... rummet börjar sakteliga bli just ett rum. Mer tid kommer antagligen spenderas i detta än i det förra.

... Match mot Nora(92-serien) Igår, solklar vinst med 16-3, reserv för min del. Idag var jag däremot förstamålis i hemmamatchen mot Lekeberg i den anrika Mellringehallen(Div. 5). Efter två chansrika perioder stog det dock fortfarande 0-0, dock ett bortdömt mål för lekebrg. Både jag och min kollega i det andra målet spelade stabilt utan att ha alldeles för mycket att göra, men en nolla är en nolla. Den spräcktes dock för min del ungefär 13min in i den tredje perioden efter en retur. Inte långt därefter lyckades en av övernattarna kvittera, nämligen Simon Krantz efter en härlig solorusch genom lekebrgs försvar. Ledningen ökades kort därfefter på utav den andra övernattaren Nick Strömgren då han med ett hårt, välriktat dragskott satte 2-1. 3-1 för oss ÖSK:are skulle komma efter att Ismael Hallbäck kylit fintade Lekebergs målis och la sedan enkelt in den. Detta två minuter innan matchslut. Hyfsat säkert trodde nog alla, men när matchklockan stod på ca 19:30 reducerade Lekebrg till 2-3... närmre än så kom de dock inte utan matchen slutade rättvist 2-3. Målskyttar ÖSK: Simon Krantz, Nick Strömgren, Ismael Hallbäck.

... fint solonmmer av "Isssm" i matchen mot nora, dessutom Krantz gick upp på topp och gjorde hattrick. Spelarna utlovades även lunch på McDonalds efter storvinsten.

... Imorgon börjar skolan igen, lärarna var ju minst sagt, hårda i sina IUP-underlag. Ligger kanske en hel del i det dom säger också? Vi får se.

... Såg skräckisen "The Hills Have Eyes" igår. Bra koncept, dålig handling tyvärr. Lät interessant, blev pannkaka.

Eric Fiedler


Fredagsmatch Mot ÖSK 91 & Dagen Då Jag Skaffade Blogg

Jag har bestämt mig för att skaffa blogg

Elina i parallelklassen redogjorde för mig på msn att hon aldrig skulle orka*slö,öhum*... men hon har badat isvak så jag är klen...

Mötte även oss själva idag i serien (91:erna dårå). Förlust med 5-6 blev det. Personligen Spelade jag uruselt första 10, spelade därefter upp mig vilket gjorde det hela till en ok match ur min egen synpunkt, lagets upphämtning i sista från 5-2 till 5-5 var riktigt bra!

Imorgon blir det att tapetsera rummet. "Latte-brunt" blir väggarnas nya färg.

Farmor med i tidningen också! NA 2, Sista sidan, längst nere till höger!

Eric Fiedler


RSS 2.0